Arkadaşlar 6 aydır beslenme konusunda şaşırmış durumdaydım
Gunluk protein ihtiyacını alsamda karbonhidrat ve kalori takibi yapmıyordum belim çok şişik durumda 100 cm
Alt karin ve göbek çevresini kaybetmek istiyorum
Gunluk protein ihtiyacını alsamda karbonhidrat ve kalori takibi yapmıyordum belim çok şişik durumda 100 cm
Alt karin ve göbek çevresini kaybetmek istiyorum
Merhaba,
İlk akla gelen proteinler!
Kas kaybetmeden, yağ yıkımını artırmak için en önemli besin grubumuz proteinlerdir.
Proteinler uzun süre tokluk hissimizi arttırır, kasların yapımı ve onarımı için büyük önem taşır. Özellikle egzersiz yapan bireylerde protein alımı ihmal edilmemelidir. Kırmızı et, balık, beyaz et, tavuk, yumurta gibi kaliteli proteinler kas korunumu için elzemdir.
Sağlıklı Yağlar!
Bir diğer besin grubumuz ise sağlıklı yağlardır, yağ yıkımı için vücutta önem taşır.
Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, ceviz, fındık, badem, avokado beslenmenizin olmazsa olmazları arasındadır.
Son olarak karbonhidratlar!
Kas gelişimi için karbonhidratlar olmazsa olmazlar arasındadır. Özellikle yoğun ve şiddetli egzersiz yapılan günlerde harcanan enerjiye karşın karbonhidrat alımı da artırılmalıdır. Burada dikkat edilecek nokta, basit karbonhidratlar yerine kompleks karbonhidratlara yönelmemiz gerektiğidir. Bu kompleks karbonhidratlar nedir diye soracak olursanız bakliyatlar, tahıllar, meyveler, sebzelerdir diyebilirim.
Su tüketimi!
Beslenme programımızın en önemli maddesi su tüketimidir. Su tüketimi, metabolizmayı hızlandırdığı gibi yağ yıkımına destek olacaktır ayrıca egzersiz esnasında kaybedilen sıvının yeniden yerine konması için oldukça önem arz eder. Unutmayın ki susuz bir vücut ''açım'' sinyali veriyor olabilir! Yeterli su tüketimi iştah dengenizi sağlayacak, fazla kalori alımının önüne geçerek yağ yıkımına doğrudan destek olacaktır.
Supplement Kullanımı!
Kas kütlesini artırmak, enerji artırmak için besin takviyelerinden destek alabilirsiniz. Bu süreçte kullanacağınız bir besin takviyesine karar vermeden önce diyetisyeninize danışabilir, beslenmenizi planlayabilirsiniz.
Sevgilerimle...
Teşekkür ederim bilgiler için günlük 210 karbonhidrat alıyorum
3 yıldır spor yapan ve dikkat eden birisi olarak söylüyorum ki çok doğru. Su içmek ve protein kullanımının en az egzersiz kadar faydası var