Sporla beraber zayıflamaya çalışıyorum 2 haftada 2.6 kg kaybı olmuş fakat çoğu kastan gitmiş, nerede yanlış yapıyor olabilirim bilgilendirir misiniz?1 gün içinde sabah:klasik kahvaltı 2-2,5 saat sonra ara öğün öğle yemeği, ve saat 18:00 da spora gideceğim içinde 16:00 gibi hafif bir şeyler yiyorum. Spordan sonra eve gelene kadar 20:00 oluyor akşam yemeği için geç bir saat olduğunda 1 tane meyve yiyorum günde 2-2,5 lt de su içiyorum. saat 22:30 gibi de uyuyorum..(162 boy 60 kg 23 yaş)
Cevabın nedir?
- +1 yıl
Spor hocana danışmalısın. Güç yerine dayanılklılık çalışacaksın daha çok. Setlerin ağırlıkları aynı kalacak hareket tekrarı çoğalacak. Tabiki belli bir aradan sonra ağırlık yine artacak. Bunun dışında kaslarım yıkıma uğruyor ve tekrar onarılmazsa kayıplar başlıyor. Destek almalısın. Vücudunun ihtiyacı kadar protein ile bu proteinleri taşıyacak karbonhidrat almalısın. Spordan sonra hiç uğraştırmayayım direkt onarım için amino asit alayım diyorsan sen bilirsin. En iyisini yine spor hocan bilir. Tabi profesyonel olmalı ve kulaktan dolma bilgiler ile seni yönlendirmemeli.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Protein ağırlıklı beslen. Sabah kahvaltıda haşlanmış yumurta, light kaşar, light yoğurt falan öneririm. Spordan 15 dakika sonra ise şekerli bir meyve, akabinde de yağsız tavada kızarmış tavuk, ya da haşlanmış tavuk yiyebilirsin, yanında da yağsız bir bardak süt iç. Gece yatmadan 1 saat önce yine yağsız bir bardak süt içmeni öneririm. Kas kaybı protein eksikliği nedeniyle olur.
00 Yorumla
- +1 yıl
beslenmenle alakalı olduğunu sanmıyorum yaptığın egzersizler yanlıştır ağırlıklarla da çalışmalısın sürekli kardiyo yaparsan kas kaybın olur.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
9Cevap
- +1 yıl
Sporun eğer kardiyo ağırlıklı ise belirli bir süre sonra karbonhidrat bitince vücudun enerji olarak kasları kullanıyor. Nasıl ki maraton koşanlar çok zayıf ve kassız oluyor aynı bu da onun gibi. Yanına basit şeker içeren bişey al meyvesuyu, çikolata gibi onlar bu kas yıkımını durduracaktır :) çok da fazla yeme bu sefer de kilo alırsın işte ayarını tutturman lazım kas yıkımını durduracak kadar :)
10 Yorumla - +1 yıl
kreatin ve proteine yüklenerek vücut protein miktarını vücutta karşılayamaz ise kaslardaki proteinleri alıp vücuda yayar buda kas kaybına yol açar. Ve zamanla kasların küçülür bol proteinli yiyecekler ye karbonhidrat tüket + sporu daha belli düzeyde yap
02 Yorumla- Soran+1 yıl
teşekkürler az önce de benzer soru sormuştum yine sizden cevap gelmişti fakat sorum kaldırıldığı için tekrar sordum...
- +1 yıl
rica ederim ne demek
Spor konusunda 614 cevap paylaştı. Çikolatalı süt içmelisin spordan sonra. Ve protein ağırlıklı beslenmelisin. Çantanda bulunsun, sporun bitince iç çikolatalı sütünü, dikkat et kakaolu olanlardan alma çikolatalı olsun. Kızartmalardan da uzak dur.
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Genelde light süt öneriyorlar ama neden çikolatalı süt?
- +1 yıl
Kardeşim kas öyle kolay yakılacak birşey değil protein ağırlıklı besleniyorsan ve kaslarını çook zorluyorsun ki zannetmiyorum kas yakmazsın. Kas yakmayı minimuma indirmek için BCAA VE CREATIN Suplementi al protein ağırlıklı beslen.
00 Yorumla - +1 yıl
Oncelikler ne zaman basladin kac saat spor yapiyosun fitnessmi yapiyosun bunlari solermisin
02 Yorumla- Soran+1 yıl
3 hafta civarı daha önce de aralıklı olarak yapıyordum 3 hafta önce tekrar başladım. kardio ağırlıklı (yürüyüş, bisiklet vs.) bir programım var ardında bazı egzersizler yapıyorum 1 saat 15 dk. falan sürüyor.
- +1 yıl
Bir cok nedeni olabilir belki kilon fazlaydi ve giden kas degilde yqglarindi ve sen anlamadin belkide vucudunu dinlendirmiyorsun 1 gun yapip Bir gun ara vermen lazim belkide protein almiyorsun
- +1 yıl
Spor yaparken ağırlıkta kaldır kas kaybını engelersin
00 Yorumla - +1 yıl
Beslenme
00 Yorumla protein alarak
00 Yorumla- +1 yıl
Agırlık calıs
00 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı