Size bir soru sormak istiyorum , kilo verme sürecine yeni başladım. 164 boy ve 84 kiloyum. Kilomun çoğu yağlardan oluşuyor. kilo başına kaslarımız İçin günlük gereken kilo başına 0,8-1 gram proteindir. Yani benim durumumdaki biri yaklaşık 84 gram arası proteini gün içinde alması gerekiyor. Benim asıl amacım yağ vermek ama verirken de mevcut kasımı korumak istiyorum.
Sorularım 1) Protein tozu kullanmalı mıyım? Ne kadar ve hangi sıklıkta? Yoksa kullanmayıp temel besinlerden bunu nasıl karşılayabiliriz Temel besinlerden protein almam çok zor çok fazla yemek gerek ve ekonomik değil?
2) Spor yapan birey ve yapmayan birey arasındaki protein alımı miktarı farkları nelerdir? Nelere dikkat edilmeli?
Sorularım 1) Protein tozu kullanmalı mıyım? Ne kadar ve hangi sıklıkta? Yoksa kullanmayıp temel besinlerden bunu nasıl karşılayabiliriz Temel besinlerden protein almam çok zor çok fazla yemek gerek ve ekonomik değil?
2) Spor yapan birey ve yapmayan birey arasındaki protein alımı miktarı farkları nelerdir? Nelere dikkat edilmeli?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Hayır alma sorun olur belki
Et yiyorsan alma yiyemiyorsan al
Eti her gün yiyemiyorum ve yaklaşık yeyince 150 gram tavuk ( oda 45 gram protein ediyor). bu da az oluyor
O zaman protein tozu al da bari kaliteli bir marka al, antrenman sonrası içersin aşşağıdaki bcaa yazmışta saçma düşüncesi sen daha çok çok az protein alıyorsun o proteinin içindeki 3 aminoasiti alsan nolcak sanki
Whey protein tozunu alan çok var ne önerirsin? Benim bilgim pek yok bu konuda 🙁
Çok iyi şeyler öneririm de bütçene bağlı 😀
😃😅 sen yaz ben araştırma yapayım. Bütçeme göre seçerim zaten günlük en fazla 30 gram alırım protein alırsam
Yok sen bir fiyat söyle istersen ben söylücem😀
Ben fiyatları bilmiyorum ki 😅 yani bütçemi zorlarım
Şöyle anlatayım o zaman yerli markalar ve yurt dışı markaları var yerli markalar daha ucuz yurt dışı daha pahalı yani her üründe oldugu gibi illa ki yurt dışı malı oldugu için daha kaliteli algısı var büyük ihtimalle de öyle şu an heralde 60-70 servislik protein tozları400 den başlayıp 1000 e kadar gidiyor kalitesine bağlı işte
Whey protein ocean tozu gördüm trendyoldda demekki içsek zehirleneceğiz 😅 160 tl idi 400 gramı bende en çok 700 e kadar yolu var şu an
400 gr ama o dediğim gibi paran varsa bence multipower al , Alman malı yoksa da yerli ürün al
Teşekkür ederim öneri için👍 sen de kullanıyor musun?
Sürekli kullanmıyorum arada belli ben pre workout delisiyim
Anladım ☺️ Teşekkür ederim bilgiler için
Rica
Bcaa kullanabilirsin
Bir zararı olur mu kilo vermede? ya da zor kilo verme gibi
Bcaa diyet döneminde kas kaybını engeller ama sen zaten besinlerden yeterli proteini alabiliyorsan bcaa almana gerek yok
Şöyle yumurtamı et yiyor dengeli besleniyorum fakat hesaplayınca az çıkıyor totalde protein Eti her gün yiyemiyorum ve yaklaşık yeyince 150 gram tavuk ( oda 45 gram protein ediyor). bu da az oluyor
Kilo başına 1 gram alman gerekiyor
Tozları tavsiye etmem doktorum kullanma demişti şimdi gençsiniz zararını görmezsiniz ama ileriki yaşlarda bir anda böbrek yetmezliği başlar geri dönüşü olmaz dedi
Peki önerisi ne oldu? şu an ekonomiden dolayı da insan normal protein alamıyor birde Hepsi saf protein değil + kalori de var. Bu sefer de kilo vermeyi engeller
Önerisi doğal yollardan almak oldu tabiki zaten protein tozu alayım desen yaklaşık 1000 TL onun yerine tavuk al bir ay ye 😅
😂 protein tozu kaç ay gidiyor haklısın da işte insan kolaya kaçıyor herhalde toz direkt al gitsin diye
Toz da 1 buçuk 2 ay gider sana
195 boyunda erkek olarak boy kilon çok güzel