Nasıl sağlıklı bir şekilde kilo verebilirim?

Merhabalar,
Daha önce görüşümde de bahsettiğim üzere sağlıklı beslenmenin temel ilkeleri ölçülü, dengeli, yeterli ve çeşitli beslenmektir.
Kilo vermek için zayıflama diyeti uyguluyorsanız bunun sürdürülebilir olması, tüketilen besinlerin kolay ulaşılabilir ve ekonomik olması oldukça önemlidir.
İlk olarak gün içinde düzenli egzersiz yapamıyorsak bile her zaman olabildiğince aktif olmaya gayret gösterin. Sağlıklı kilo vermek için ipuçları:
Günün en önemli öğünü kahvaltıyı ihmal etmeyin. Kendinize; ceviz, fındık, badem gibi sağlıklı yağlardan, kaliteli proteinlerden, kompleks karbonhidratlardan, taze mevsim yeşilliklerinden oluşan bir tabak hazırlayarak güne başlayın.
Günde en az 3 litre su içmeyi ihmal etmeyin. Egzersiz yaptığınızda ve yaz aylarında su gereksiniminin arttığını göz ardı etmeyin.
Beslenme rutininize küçük ama doyurucu ara öğünler eklemek yeme ataklarının önüne geçerek bir sonraki öğününüzde fazla enerjiye ihtiyaç duymamanıza yardımcı olur.
Her öğününüze mevsim yeşilliklerinden salatalar veya doğru pişirme yöntemleri ile hazırlanmış sebzeler ekleyerek gereken günlük lif, vitamin ve mineral alımını sağlayabilirsiniz.
Besin tüketiminde ölçülü olun. Her ne kadar sağlıklı besinler ile besleniyor olsanız dahi fazlasının kilo artışına neden olacağını unutmayın.
Paketli, yağlı, basit şekerli gıdalardan; fast - food tarzı beslenmeden olabildiğince uzak durun. Bunların bağımlılık yapan yiyecekler olduğunu kendinize sürekli hatırlatabilirsiniz.
Sağlıklı beslenme düzeninin kişiye özgü olduğunu ve yazdığım ipuçlarının genel öneriler olduğunu unutmayın.
Kronik bir rahatsızlığınız var ise zayıflama diyeti yapmadan mutlaka doktorunuza ve bir beslenme uzmanına danışmayı ihmal etmeyin.
Sevgilerimle...
yediklerinden daha fazlasını spor yaparak harcayacaksın az ye şunu ye bunu yeme falan bunlar değil
Temel olarak ne yersen ye, aldıgın kaloriden fazlasını yakarsan kilo verirsin günde 4000 kalori beslen 5000 kalori yak ya da 1000 kalori beslen 2000 kalori yak ikiside aynı yola cıkar
Bende gün içinde sürekli yiyorum ama kilo almiyorum veriyorum hatta
Cevap
68Cevap
Mantık basit. Öncelikle günlük olarak ihtiyaç duyduğun kalori miktarını hesaplayacaksın. Sonrasındaysa, tüketmen gereken bu miktardan 300 ila 350 arası daha az kalori tüketeceksin. Bu şekilde sağlıklı ve kas kaybı olmaksızın kilo vermen mümkün. Ancak bilirsin ki 1 kilo yaklaşık 7400 kalori civarında. Yani, günlük olarak 300 kalori açığıyla geçireceğin en az 25 günün sonunda 1 kilo verebilirsin. Bu düzlemde, vermek istediğin 10 kiloyu en erken 8 ayda verebiliyorsun.
Tüm bunların yanında spor da bu konuda sana yardımcı olabilir. Gerek yağ yakımında gerekse vücudunun güzel görünmesi açısından. Ama bu çok detaylı bir konu. Doğrusu burada yazmaya biraz üşendim. Denedim ama işin içinden çıkamadım.
Fotoğraflarınız, şu an tam da bir kızda olmasını istediğim fiziğe sahip olduğunuzu gösteriyor, ama maalesef siz bu durumdan rahatsızsınız. Size önerim; hanımefendi, porsiyonlarınızı azaltın ve asla ekmek yemeyin, daha çok lifli gıdalar tüketin. Kalori ve protein oranı yüksek sebzeler yiyiğin. Örneğin; Su teresi, alfalfa (kaba yonca) filizi, çin lahanası veya diğer adıyla bok choy, kuşkonmaz, hardal yaprakları, ıspanak, brokoli, kara lahana, brüksel lahanası, karnabahar gibi sebzeleri haşlama yöntemiyle tüketebilirsiniz lezzet katmak için bunları kemik suyu, tavuk ya da et suyu ile haşlayabilirsiniz ama dikkat edin bulyon olarak değil. Doğal yöntemlerle hazırlanmış olmalı ve son olarak limonlu su için suyun içine bir kaç tane de taze nane ya da reyhan yaprağı koyarsanız daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Gerisini iradenizin gücü halleder, ne kadar güçlü iradeye sahipseniz amacınıza da o kadar çabuk ve kolay ulaşırsınız ;)
Yukarıda yazdıklarımı yeniden okuduğumda çok önemli bir detayı atladığımı fark ettim, hangi yiyecek olursa olsun o yiyeceği daha önce hiç yemediyseniz, yani ilk defa deneyecekseniz lütfen o yiyeceği yemeden önce alerji testi yaptırın. Çünkü her gıda her insanda farklı reaksiyonlar gösterir bu reaksiyonlar bazı durumlarda rahatsız edici sorunlara yol açabilir, demek istediğim eğer alerji durumu söz konusuysa allah korusun sizi ölüme kadar götürebilir. Onun için mutlaka ama mutlaka alerji testi yaptırın. Aile hekiminiz ya da eğer varsa kendi doktorunuza danışın. Umarım istediğiniz kiloya sağlıklı bir şekilde ulaşabilirsiniz Esen kalın.
Bünyeden bünyeye değişebilir ama ben aralıklı oruç ile başlayıp günde tek öğüne geçiş yaptım. Çalıştığım için erken kalkıyorum güne büyük bir bardak su ile başlıyorum ardından işte filtre kahve çay ile öğlene kadar geçiştiriyorum. Öğlen yemeğinde önceden dikkat etmiyordum ne varsa yiyordum ama başka bir şey yemiyordum belki akşam meyve. Ama az su içtiğim için -çok çişim geliyo- normalde vermem gerekenden daha az verdim. Öğlen yediğim öğüne de dikkat etmeye başladığımda bir bucuk ayda yedi kilo verdim. Diyetisyene gittiğimde hepsini yağdan verdiğimi gördüm. Kalan birkaç kilomu düzenli olsun diye diyetisyenle vermeye karar verdim. İsteyene nasıl yaptığımı daha detaylı anlatırım -az konuşmuşum gibi:(-
1000 kaloriden az almıyor musun o şekilde? İlerleyen dönemlerde çok büyük zararlar verebilir sana
Kalori hesabı yaparak beslenmedim ama büyük ihtimalle 1000 kalori almıyorumdur. Kalan birkaç kilomu sağlıklı ve oturmuş bi şekilde diyetisyene başladım ve ölçüm yaptırdığımda bütün kiloyu yağdan ve sağlıklı verdiğimi gördüm ama benim ailem sağlıkçı çevrem diyetisyen doktor dolu ondan bu kadar rahat yapabildim kimseye kontrolsüz yapmayı önermiyorum tabii ki
Detaylı anlatır mısın burdan
Tabii, aslında pek detayı yok günde tek öğün beslendim sadece öğlen 12.30-13.30 arası yemek molamda yedim. Sabahları 6da kalkıyorum uyanır uyanmaz büyük bi bardak su içiyorum sonra işte filtre kahve çay vs içiyorum öğle arama kadar sonrasında da dediğim gibi yemek yiyorum. Akşamları da işim yoğun zaten su çay vs içiyorum. Ama bir hafta önce diyetisyene başladığım da tek öğün şeklinde değil ama bi nevi o da aralıklı oruca devam edelim dedi kahvaltı vermedi öğle yemeği ve akşam verdi en geç 21de ye dedi öğlen de 13de bir de bol bol su içiyorum çok etkili gerçekten
Bunu izle derdinin devası. Ne eksik ne fazla. Ama yanlış anlamazsan sana çok zayıflık yakışmayabilir çünkü diz kapaklarının şekli biraz enteresan
Resimler size aitse çok fazla kilo sorununuz yok gibi görünüyor.
Yaşınız, boyunuz ve kilonuzu yazsanız da bizde sağlıklı bir yöntem önersek.
Ayrıntı vermeden nasıl yardımcı olabiliriz ki?
Ayrıca beslenme şeklinizi de belirtmemişsiniz. Neler yerseniz, ne sıklıkta yersiniz gibi gibi ayrıntılar yok.
Güncelleme ile sorunu kendin yazmışsın. Sorun abur, cubur ve sürekli yeme alışkanlığı olması. Bu türde beslenmeyi kesersen zaten hiçbir şey yapmana gerek kalmaz. Uzun sürer biraz ama belki 3-5 ay belki bir yıl sürer ama tüm fazlalığı atarsın. Hatta fazlalık 10 kilo üstündeyse onları da atarsın. Üstelik kalıcı kilo kaybı olur. Tabi ki bu yeme alışkanlığına geri dönmezsen.
Merhaba ben de kilo problemi yaşıyordum ve bir ürün ile tanıştım tabi bunu etrafimdakiler önerdi ve çok memnunlar bende kullandım gerçekten dediklerinin ötesinde bir ürün adı finex macun ben bir ayda 8 kilo verdim çok kolay alan ama çok zor veren bir insanım hem bu ürünü kullanırken yemek de yiyordum aç kalmiyordum bence dusunmelisin gerçekten muhteşem bir ürün
Geri aldın mı
Ve de ürünün tamamını yazar mısını,
2. Ve 3. Çok güzel , ama evet bi 10 kilo vermen lazım
Sen balık etli değilsen spor yao sıkı pürüzsüz seksi ve çekici bir fizigin olur hem sen beğenir hem manitan veya kocan , bende bi spora gidem de kas yapam baklava yapam xjshehek
Aferin kwjskdjxu
Sana da aferin canko xjsnsc
Ehehe
Haaa naber napıyosun
Hiç oturmusum bugün doğum günümdü
Oo dogum günü kızı ismini bilmiyom ama iyi ki doğdun o zaman mutlu yıllar
Çok saol askk
Rica ederim canım
:)))
😁😉
İlk etapta ekmek şeker un pirinç bunları komple kes iki ay sonra spora başla
Son foto için 10 kilo çok fazla olabilir bilmiyorum şu an hangisi seni tanımlıyor
1. Sadece
İlk fotoya göre evet 10 olmasa da 7 8 kilo ile baya toparlanma oluşur
Ben daha önce 5 kilo verdim yulaf tüketmeni öneririm. İlk kullandığım zaman tadından pek hoşlanmamıştım, ama farklı şekillerde denedikçe sevmeye başladım. Daha fazla yeşillik et tüket, normalde ne kadar yiyorsan biraz daha azını yemeği dene ama sakın kendini aç bırakma. Aynı zamanda spor yapabilirsin sarkmayı önlemiş olursun böylelikle. İstediğin kiloya ulaştığında spora ağırlık ver vücudun şekil alır enfes bir görüntü gerçekten. Şevkini kırma eminim başarıcaksın😊
sen on kilo ver , aids olduğunu zannedip hastaneye kaldırırlar.. ki zaten nazi kampındaki bir deri bir kemik insanlara dönüşürsün.. abartmayın bu kadar.
Beslenme alışkanlıklarını değiştir. Sağlıklı gıdalardan ihtiyacını karşıla. Şeker ihtiyacını meyveden al mesela. Günde yarım saat kardiyo yap. Bence işe yarar. Bende yaramıştı.
Aldığın kaloriden fazla ver hergün ne kadar fazla verirsen o kadar hızlı ve çok kilo verirsin. En basit ve kesin etkili yöntem
Ben 10 gunluk su orucu yaptim 7 kilo verdim ve evet sonra geri aldim. En iyis spor salonuna gitmek ver kendine hoca tutmak ve her gun kendi resmini cekmek ve ya her gun kilonu bi defetere bi yere not etmek. Bu motive eder adami
peki neden şuanki durumundan rahatsızsın öğrenmemde bi sakınca var mı sıfır beden mi olmak istiyorsun
0 beden kadar zayıf değil zayıf o istiyorum ideal kilomun bu 10 15 kilo altında ve rahatsızım yani
bence çok yanlış düşünüyorsun bana göre çok zayıf olursan çirkin görünürsün bu fotodakinden biraz göbegin erise tmmdır senin abarttığın gibi 10-15 kilo fazlan yok
3 beyazdan uzak dur. Kardiyo yap ağırlık çalış gerisi kolay
Beslenme ve egzersiz eşliğinde istediğiniz gibi olabilirsiniz.
o erkek baxerı mı la :D bak fazla da zayıflarsan ele avuca gelmez olur.
Diyetisyene git, başkasının lafı ile diyet yapılmaz
Fiziğin iyi aslında. Genetik yatkınlık var sanırım. Çözüm var tabiki ☺️
Fazlalığın yok ama bacakların kalın gibi. Aslında harika görünüyorsun ama illa kilo vermek istiyorsan sağlıklı beslenme biçimi ve sporu rutin haline getirmelisin.
Merhaba sevgili KS üyemiz,
Sağlıklı ve kalıcı kilo vermeniz için uzman önerilerim
İlk etapta detaylı bir kan tahlili yaptırmanız, daha sonrasında kan tahlillerinizle birlikte bir diyetisyenden destek alabilirsiniz bu size hem doğru ve sağlıklı beslenme konusunda yardımcı olacak bir süreç, aynı zamanda da sürdürülebilir beslenmeyi hayatınıza katmanıza yardımcı olacaktır ancak bunu kendiniz yapmayı düşünürseniz de yanlış diyetler X, Y diyeti gibi kısa zamanlı şok ya da günlük diyetlerden uzak durmanız yönünde özellikle vurgu yapmak istiyorum.
Çünkü kilo vermek uğruna vücudumuzdaki birçok fonksiyonu da bozabiliyoruz. Hormonlar, vitamin mineral yetersizlikleri ve daha birçok şey yanlış ve sağlıksız diyetler sonucu oluşuyor.
Öncelikle önemli olan şey sizin sağlığınız 10 kilogramı yaklaşık olarak iki ayda verebilirsiniz, burada dikkat etmeniz gereken şey tek bir besine ağırlık vermek ya da litrelerce detoks suları yapıp içmek değil. Önemli olan sağlıklı ve dengeli programınızı bulup kilo verdikten sonra da o programa devam edebilmek.
Benim size önerim; aralıklı oruç yani İF diyetini deneyebilirsiniz. Eğer kendiniz yapmayı düşünüyorsanız burada önemli olan kısım yediklerinizi çok kısarak kısıtlı ve şok diyet yapmaktan ziyade saat aralıklarına iyi ayarlayabilmeniz ve tabii ki de bol egzersiz özellikle yürüyüş mutlaka yapmanız.
Diğer bir önemli konu ise özellikle su konusunda çok yetersiz kalabiliyoruz mutlaka su içmeye özen gösterin çünkü hepsi bir bütünün parçası; su, diyet ve egzersiz.
Tüm bunlara dikkat ettiğinizde rahatlıkla 10 kiloyu verebilirsiniz ama dediğim gibi gene kendinizi yeterli görmezseniz profesyonel bir destek alabilirsiniz.
Sevgiler.
Aralıklı oruçla 1000 kaloriden az alıyor çoğu kişi. Sizce bu if diyeti çok mu sağlıklı?