Merhaba minnoşlar şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.
100 kilo (1.75) olmuşum yarıya çıkana kadar ve göbeğimdeki çatlakları görene kadar oldukça mutluydum ama kilo vermem gerektiğini düşündüm nasıl bir diyet yapmalıyım? Gün içinde spora ayırabilecek sadece sabah 7 de 1 saat aram var yürüyüş yapmayı düşünüyorum etki eder mi?
100 kilo (1.75) olmuşum yarıya çıkana kadar ve göbeğimdeki çatlakları görene kadar oldukça mutluydum ama kilo vermem gerektiğini düşündüm nasıl bir diyet yapmalıyım? Gün içinde spora ayırabilecek sadece sabah 7 de 1 saat aram var yürüyüş yapmayı düşünüyorum etki eder mi?
Merhaba,
Kilo vermek gün içinde harcadığımız enerjinin aldığımız enerjiden daha yüksek olması gerekmektedir.
Bu sebeple düzenli egzersiz yapsanız dahi aldığınız enerji daha fazla olduğu sürece kilo kaybetmeniz mümkün olmayacaktır.
Zayıflamak istiyorsanız boyunuza, kilonuza, aktiflik durumunuza, tanısı konuna bir rahatsızlıklarınıza veya eksikliklerinize göre enerji ihtiyacı hesaplanmalıdır ve kilo vermeniz için bu enerji belirli miktarlarda azaltılmalı bu şekilde beslenmeniz planlanmalıdır. Eğer enerji miktarınızı kontrolsüz ve bilinçsiz şekilde kısar iseniz halsizlik, yorgunluk, saç dökülmesi, tırnak kırılması gibi birçok semptom görülebilirsiniz ve bir süre sonra fazla kalori kısıtlamasına rağmen kilo kaybı göremeyebilirsiniz.
Bununla birlikte düzensiz beslenerek, kendimizi aç bırakarak, ara öğün yapmayarak öğün atlayarak ya da öğünlerimizde doğru besinleri ve besin kombinasyonlarını tercih etmeyerek bir sonraki öğünde daha çok yemek yemeye ve dolayısıyla daha çok enerji alımına da sebebiyet verebiliriz. Bu sebeple bu gibi hatalara düşmemek, sağlığımızla oynamamak için işin uzmanlarından yardım almak son derece önemlidir.
Beslenme uzmanı tarafından hazırlanmış yeterli enerji içeren ve gerekli karbonhidrat, protein, yağ dengesi oluşturulmuş bir beslenme programı uygulayarak ve bununla birlikte hayatımıza egzersizi de dahil ederek eğer egzersiz de yapamıyorsak gün içerisinde daha aktif kalmaya çalışarak istediğimiz ve hayal ettiğimiz kiloya ve bedene ulaşmamız hiç de zor değil.
Tek yapmanız gereken sizi dinleyen, anlayan ve isteklerinize kulak veren bir beslenme uzmanı ile çalışmak.
Sevgiler.