Yazın bitmesine 2,5 ay kaldı ve karantina boyunca çok fazla kilo aldım. Karantina başı olan kiloma ( 54) geri dönmek istiyorum Spor ve diyetle destekleyerek sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorum birden yemeyi kesmek gibi bir amacım yok. Boyum 1.68 kilom da 67. Düşmek istediğim kilo 50-55 arası bir kilo yani 10-15 civarı kilo vermem lazım. Spor ve diyet yapmam gerektiğini biliyorum ama spesifik diyet programı ya da önerebileceği bu internetteki workout programlarından varsa yazarsa çok mutlu olurum cidden kendimi değiştirmek istiyorum.
İki ayda 15 kilo nasıl verebilirim?

Merhaba,
Karantina dönemiyle beraber evlerde olduğumuz ve besine ulaşılabilirliğimiz kolay olduğundan kilo alımı da bir hayli arttı.
Kilo verme sürecinde dikkat etmeniz gereken birçok etken var.
Özellikle beslenme düzeninize çok dikkat etmeniz gerekiyor. Günlük kendine bir beslenme saati planlayıp karar vermelisiniz. Kahvaltı-öğle-akşam öğünlerinizi hergün aynı saatte olacak şekilde düzenlemelisiniz.
Öğün saatleriyle beraber yediğiniz besinlerin porsiyon miktarı ve pişirme yöntemi de oldukça önemli. Yediğiniz besinlerin içeriğine baktığımız zaman ise karbonhidrat tüketeceğiniz zaman basit karbonhidrat yerine kompleks karbonhidrat tüketmenizde fayda olacaktır. Kompleks karbonhidratlara örnek vereceğimiz zaman ise özellikle beyaz undan yapılmış ekmek yerine tam buğday unundan, çavdar unundan veya kepekli undan yapılmış ekmekleri tercih edebilirsiniz.
Protein kaynakları olarak ise daha çok kaliteli protein tercihi bizim için önemli. Öğünlerinizde yumurta, süt, yoğurt gibi kaliteli protein içeren besinler tercih edilmelidir.
Yağ olarak ise doymuş yağlar yerine doymamış yağ tüketimi oldukça önemli. Tereyağ, kuyruk yağ gibi doymuş yağlar yerine zeytinyağ gibi yağlar tercih edilebilir.
Örnek bir liste planyacak olursak;
SABAH
ARA ÖĞÜN
ÖĞLE
ARA ÖĞÜN
AKŞAM
GECE ÖĞÜNÜ
Sevgilerimle.