En İyi Cevaplar
- +1 yıl
D vitamini, bağışıklık, kas ve kemik gelişimi ile ilişkili, vücut için önemli vitaminlerden bir tanesidir. Güneş vitamini olarak da bilinen D vitamini vücutta bağışıklık sisteminde ve farklı metabolizmalarda görev alır. Genellikle D vitamini damla ve kapsül formları ile karşımıza çıkmaktadır. Sprey D vitamini seçenekleri de bulunmaktadır. Bazı D vitamini takviyeleri farklı mineral içerikleri ile de güçlendirilmiş formüllere sahiptir. Beslenmenizi D vitamini içeren doğal gıdaların yanında D vitamini takviyeleri ile desteklenebilir.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
- +1 yıl
Bi ara kullandım doktor eksik demisti ekmeye damlatıp alıyodum
15 Yorumla- Soran+1 yıl
Tekraran test falan yaptırdınız mi bırakırken
- Soran+1 yıl
Tekrardan*
- +1 yıl
Yok yaptırmadım bırakmakdan daha cok unuttum kullanmayı artık
- Soran+1 yıl
Anladım, teşekkürler cevabınız için
- +1 yıl
Rica ederim geçmiş olsun
- +1 yıl
Kullanmıyorum d vitamini güneşten aldığımız vitamin değil mi? Ben mi yanlış biliyorum.
18 Yorumla- Soran+1 yıl
Güneş sayesinde vücudumuzda aktiflesiyor.
Ama eksikliğinde hap gibi destekler almamız lazim - +1 yıl
Neden eksik güneş görmeyen bir yerde mi yaşıyorsun?
- Soran+1 yıl
Hayır ama doktora gittiğimde baya eksik olduğunu öğrendim.
- +1 yıl
Doktor ne dedi hap mı kullanmak gerekiyormuş? Hollanda lı akrabalarım az güneş gördükleri için iğne yapıyorlarmış bir keresinde öyle söylemişti.
- Soran+1 yıl
Sanırım hap , damla, iğne gibi olanları var.
Ben hap olanını aldım - +1 yıl
Faydasını görürsün inşallah. Geçmiş olsun.
- Soran+1 yıl
Teşekkür ederim
Kemiklerim çok güçlü değildi o yüzden spra gittiğim zamanlar kullanıyordum
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Ben kullaniorum. Son 1-2 aydir pandemiden dolayi. Hergun icmiodum. 2 gune bir aliodum ancak bacagimi sakatlayinca hergun icmeye basladim😁
10 Yorumla - +1 yıl
Daktır amca verdi sende eksiklik var dedi adını hatırlamıyorum 😎
00 Yorumla - +1 yıl
kullanıyorum. çok fazla halsizlik filann oluyordu. kan tahlili yaptırdım. doktor d vitaminin eksik dedi. o zamandan d vitaminii takviyesi alıyorum. çok işe yaradı. istersen adını yazabilirim
02 Yorumla- 1 yıl
Adını yazabilir misin
- 1 yıl
Boy kısalması yaptı mı?
Sağlık & Diyet konusunda 3,9b cevap paylaştı. Ben kullanıyorum bütün vitaminleri gayet iyi sayılırım
00 Yorumla- +1 yıl
ben kullanmıştım. benimki devid diye bi sıvı ilaçtı ekmeğe 10 damla damlatıp içiyordum ama tadı gerçekten iğrençti.
01 Yorumla- 1 yıl
Boy kısalması yaptı mı eksikliği
Bağşıklık sistemini güçlendirmek için
10 Yorumlaben kullanıyorum güneş alerjim var eksik kalıyor
10 YorumlaYemeklerin içinde olduğu için mecbur yoksa kim ister ki canım D vitamini kullanmayı
00 Yorumla- +1 yıl
kullanmıyorum güneş doğal d vitamini
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 809 cevap paylaştı. D vitamini eksikliğim için
00 YorumlaHavuç ta yok mu ondan
00 Yorumla- +1 yıl
Kullanıyorum proflaktik amaçlı kullanıyorum
10 Yorumla Şu zamanda covid virüsünde etkili tavsiye ederim
00 Yorumla- +1 yıl
evet.
00 Yorumla - +1 yıl
D vitamini eksikliğinden. d
00 Yorumla - +1 yıl
D vitaminim eksik olduğu için kullanıyorum
00 Yorumla Evet kullanıyorum.
10 YorumlaGüneş
01 Yorumla- +1 yıl
var var var
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Ben kullandım
00 Yorumla D vitamini sevmem...
00 Yorumla
Detaylı bilgi
D vitamini eksikliğinde önemli problemler nelerdir?
Eksikliğinde problem oluşturabilen oldukça önemli bir vitamindir. Üstelik ülkemizde pek çok birey D vitamini eksikliği yaşamaktadır. Bunun sebebi D vitamininin esas kaynağı olan güneşten tam olarak faydalanamamızdır. D vitamini eksikliği durumunda D vitamini takviyesi verilmektedir. Ancak doktor tavsiyesi ile kullanılması gerekmektedir.
D vitamini ne işe yarar?
D vitamini, vücudumuzda kalsiyum ve fosfor metabolizmasında çok önemli rolü olan, iskelet sistemimizin gelişimi ve kemik mineralizasyonunun sağlıklı devamı için gerekli bir vitamindir.
Vücuda D vitaminini 3 yolla alabilirsiniz.
Bu yollardan ilki cildin vitamini kendisinin üretmesi yani güneşten karşılanmasıdır, ikincisi diyet (Süt ürünleri, ton balığı, somon, uskumru, karaciğer, yumurta sarısı) ve sonuncusu da vitamin takviyesidir.
D vitamini eksikliği olan kişilerde hangi belirtiler olur?
Yorgunluk, genel vücut ağrısı gibi bazı belirtilere neden olur. Ciddi eksikliklerde ise kemik ağrısı ve yürümekte zorluk, gibi belirtiler de bulunabilir. Yetişkinlerde uzun süreli D vitamini eksikliği; kemik erimesi, kemik yapısında bozukluk, kas güçsüzlüğü ve düşme riskinde artışa neden olur. Çocuklarda ise raşitizm adı verilen rahatsızlığa yol açar.
D vitamini eksikliği aşağıdaki durumlarda ortaya çıkabilir:
D vitamini takviyesi (d vitamini ilaçları) almadan önce mutlaka doktora danışılmalı ve kişiye uygun D vitamini eksikliği tedavisi yapılmalıdır. D vitamini eksikliği tanısı, kandaki D vitamini seviyesi ölçülerek konmaktadır. Daha yüksek dozlu D vitamini takviyeleri kalçadan enjeksiyonla uygulanabilmektedir. Yapılan araştırmalara göre D vitamini hapı ya da D vitamini damlası yağlı yemeklerle alındığında vitaminin emilimi daha fazla olmaktadır.
Her şeyin fazlası vücut için zararlıdır. D vitamini miktarı için de aynı şey geçerlidir ve fazlası zehirlenmelere sebebiyet verebilmektedir.