Belirtilerini nasil anladiniz ve doktorunuz ne tavsiye etti?
Cevabın nedir?
Sağlık & Diyet konusunda 373 cevap paylaştı. Türkiyedeki 10 kişiden 9 unda görülen birşey bu.. takviye kullanmamamıza rağmen ablam merak edip geçende tahlil yaptırmıştı.. D vitamini seviyesi düşük çıkınca nedenini araştırmıştı.. Normalde takviye kullanmamız sadece aynı seviyeyi korumamıza yardımcı oluyormuş.. Eksik olunca dvit tarzı d vitaminleri satılıyor onlardan alıp içerek d vitamini depomuzu doldurabiliyormuşuz.. Nasıl anlaşılacağına gelince göz kararması en belirgin göstergesi.. Ani kalkmalarda göz kararması yaşıyorsak ve bu sıklıkla oluyorsa baktırmak gerek..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sağlık & Diyet konusunda 758 cevap paylaştı. Canım yalnızca D vitamini düşüklüğünün çok açık bir belirtisini anlamak ya da tarif etmek zor. Herhangi bir şikayetin varsa mutlaka farklı bir hormonsal durum olabilir.
02 Yorumla
- +1 yıl
Aylık iğne ya sa günlük d vitamini damlası veriyo. Alt sınır 30 benim 7 miydi neydi. Öylesine kan testi yaptırmıştım demir ve b12 için
00 Yorumla
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Var bende...13 mg çıkmıştı.. Normalde 30 mg en az olması lazım. Kilo kaybı alimi veya sac dökülmesi olabiliyor eksikliğinde.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
11Cevap
- +1 yıl
D dendiginde aklıma birtek GALATASARAY ın ş. ligi grubu geliyor :)
bu arada yazın özellikle dısarı cıkin guneş ile temas ediniz :)
eksikligi gercekden ciddi vücut tepkilerine sebep olabilir ve hissetmek ya da D vitamin eksikligine baglamak herkesin aklina gelmez :) en guzeli gunese temas etmekdir :)00 Yorumla - +1 yıl
Türklerde %90 D vitamini eksikliği oluyormuş. Irka özel bir durum.
00 Yorumla B12 ve demir eksikligim var. Ellerim ayaklarim isinmiyor genelde o sikayetle gitmisdim :)
00 YorumlaD ve b vitamin eksikliği var gunde1 haftada1ve ayda 1olmak üzere hepsinden 5er tane var vitamin iğnesi vuruluyorum
00 YorumlaSağlık & Diyet konusunda 569 cevap paylaştı. Evet var tahlilde belli oldu şu an ilaç kullanıyorum
00 YorumlaKışın olmuştu ilaç aldım yaza kadar zaten neredeyse ayda bir alıyorsun ilacı..
00 Yorumla- +1 yıl
cık dısarı az gez, d vitamını güneşden alınıyor
00 Yorumla - +1 yıl
Bende yok sanirim. Guneste cok gezdigim icin 😃
00 Yorumla - +1 yıl
d vitamini fazlam var.
00 Yorumla - +1 yıl
Güneşi çok der kesin gadasi
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 674 cevap paylaştı. Kilo kaybı ve halsizlikle anlaşılır
01 YorumlaSanmıyorum.
00 Yorumla- +1 yıl
Yok sanırım
00 Yorumla - +1 yıl
Varrrr
00 Yorumla - +1 yıl
var mı acaba bende
00 Yorumla
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı