Eski doktorum Anadolu insanının genetik olarak D vitamini eksikliğine yatkın olduğunu söylemişti. Yılın yarısında güneşli bir ülkede, bu kadar yoğun D vitamini eksikliği sorunu yaşanmasının başka açıklaması olamaz derdi. Bende de sürekli sorun oluyor, o yüzden 3 ayda bir D vitamini ampulü alıp içiyorum.
01 Yorumla- Soran1 yıl
Genetik olarak d vitamini yatkınlığı diye bir şey olmaz bence. bilimin açıklayamadigiışeylere bahanesi olur. ya da başka bisi var işin içinde
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
- u1 yıl
Benim çok düşük çıkıyor maalesef. 30 çıkmıştı en son düzenli olarak kullanıyorum ben. siz de de varsa kullanın bence mutlaka. D vitamini, kalsiyum ve fosforun düzenlenmesinde önemli bir rol oynar. Eksiklik durumunda, kemiklerin mineral yoğunluğu azalabilir ve osteoporoz (kemik yoğunluğunun azalması) riski artabilir. Bu durum, kemiklerin zayıflamasına ve kırılma riskinin artmasına neden olabilir. D vitamini, bağışıklık sisteminin düzgün çalışması için önemlidir. Eksiklik durumunda, bağışıklık sistemi zayıflayabilir ve enfeksiyonlara, otoimmün hastalıklara ve diğer bağışıklıkla ilgili sorunlara karşı daha savunmasız hale gelebilirsiniz
14 Yorumla- Soran1 yıl
30 düşük değil 20 altı düşük sayılıyor
- 1 yıl
Doktor bana 30 altı düşük dedi.
- 1 yıl
Kardeşim doktor dedi diyorum ondan iyi mi bileceksin.
- 1 yıl
Evet böyle doğru bilgileri kabul etmeniz lazım. yanlış bilmeyin.
- 1 yıl
İyi hatırlattınız bir D vitamini alayım hemen.
Genelde düşük çıkar. Güneşi pek sevmem.02 Yorumla- Soran1 yıl
Kac çıkıyor
- 1 yıl
Değer olarak nasıl hatırlayayım? Dün yediğim yemeği hatırlamıyorum.
Aile & Toplum konusunda 8,8b cevap paylaştı. D vitaminim hiç yoktur çünkü senelerdir evden dışarı çıkmıyorum güneş görmüyorum
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 yıl
Ben vampir olduğum için d vitaminim çok düşük çıkıyor takviye almam gerekiyor ama unutuyorum iyi ki hatırlattın bal faresi
00 Yorumla - 1 yıl
Benimki çok az çıktı ya
010 Yorumla- Soran1 yıl
Kaç
- 1 yıl
29 nanogram
- 1 yıl
Ortalaması 40-60 nanogram
- Soran1 yıl
30 değil 20
- Soran1 yıl
Boş etme kardeş bende bilim kurulunun açıklamasını söylüyorum sen bilim kurulundan misin?
- 1 yıl
Sakin bayanlar 🤣
- 1 yıl
yaz ayında bu da sorumu
00 Yorumla
Detaylı bilgi