10 ayda 20 kilo verdim. Diyetisyen yardımıyla oldu. Şu an kapalı olduğu için gidemiyorum.
62 kiloyum diyetimi hiç bozmadım. Almam gereken kalori miktarından az alıp aşım yapmıyorum.
Günlük 8-9 km yürüyorum.
Ama kilo veremiyorum. Zaten ilk başta hemen 5 kilo veremedim. Hep 2 kilo 2 kilo gittim. Millet nasıl 3 ayda diyetisyenle 15 kilo veriyor bilmiyorum.
Öneriniz var mı?
62 kiloyum diyetimi hiç bozmadım. Almam gereken kalori miktarından az alıp aşım yapmıyorum.
Günlük 8-9 km yürüyorum.
Ama kilo veremiyorum. Zaten ilk başta hemen 5 kilo veremedim. Hep 2 kilo 2 kilo gittim. Millet nasıl 3 ayda diyetisyenle 15 kilo veriyor bilmiyorum.
Öneriniz var mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar!
Öncelikle tebrik ederim! Kendiniz için yaptığınız bu iyilik kutlanmaya değer bence :)
Daha sonrası için plato dönemi yaklaşık her vücutta görülür, plato dönemini daha çabuk aşmak için farklı ekoller de mevcuttur. Plato dönemini aşmak için daha düşük kalorili diyetlere yönelenler de vardır, normalden daha farklı beslenme sağlayanlar da -ketojenik diyet gibi- ya da kereviz sapı suyu gibi ilk bir kaç günü sıvı beslenmesi yaptıran ekoller de bulunmaktadır. Bana kalırsa ama en etkili yollardan biri intermittent fasting yapmanızdır.
Bu ne demek derseniz de kadınlarda genelde önerilen 10-14 sistemi, yani 10 saat besin tüketip 14 saat boyunca kalorili bir şey tüketmemeniz anlamına gelmektedir. Tabi ki bunda da farklı ekoller mevcut ama en üstünkörü anlatılabilecek şekilde fasting yöntemi, kadınlara yönelik olan IF yöntemi budur.
Örneğin sabah 7'de uyanan bir bireyseniz kahvaltınızı 8 gibi yapıp, günü 16.00'da bitirmek sizin için faydalı olacaktır. Daha sonraki süreçte bitki çayı, çay, şekersiz-sütsüz-kremasız kahve tercih edebilirsiniz.
Bununla beraber yapacağınız egzersiz türünü değiştirmek de faydalı olacaktır
Özellikle plato dönemlerinde yapılan nabız yükseltici egzersizlerin bu süreçten çıkışı kolaylaştırdığını düşünüyorum. Egzersiz yoğunluğunuzu ve sıklığınızı arttırmak yine plato döneminizden çıkışınızı kolaylaştıracaktır.
Bütün bunlara ek olarak su tüketiminizi ihmal etmemeniz, günde en az iki adet bitki çayı tüketmeniz ve sağlıklı beslenme düzeninize devam etmeniz en temel olan şeydir.
Sevgiler...
Cevap için çok teşekkür ederim ❤❤❤