Temmuzdan ayından beri ekmek yemiyorum 4 ay oldu ama zayiflayamadim bu süreçte 1.5 ay spora gittim zayıfladım ama sporu biraktiktan sonra ekmek yememe ve az yemek yememe rağmen zayıflamıyorum
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
7Cevap
- +1 yıl
Abi niye herkez kiloyu yiyecek icecege bagliyor bak uyku duzenin stres vs bunlar en cok etkileyenler
10 Yorumla - +1 yıl
ne yediğin değil ne kadar yediğin önemli aldığın kalori harcadığından az olsun istersen ekmek ye istersen çikolata yine kilo verirsin
00 Yorumla - +1 yıl
Hamurlu şeylerden uzak dur tuz şeyleri az kullan azıcık spor yaparsan zayıflarsın sadece ekmek yememekle olmuyor😊
10 Yorumla bende uzun zamandır az ekmek yiyorum iş yerinde öğlen yemeklerinde sıfır ekmek. ama bi değişim yok
10 Yorumla- +1 yıl
Biraz ara ver metabolizma bi sure sonra yavaşlıyor sonra geri başlarsın bide tek ekmek yetmiyor tatli hamur işi hazir gıdalar komple kesmen ve saatleri ne dikkat etmen lazım akşamdan sonra bisey yeme mesela
00 Yorumla Bak hamur şeker tuz uzak dur ve çoksa olmasa spor yap sana garantisini veririm.
00 YorumlaÖnemli olan az yemek değil diyetisyene başla dengeli beslenmen lazım.
00 Yorumla- +1 yıl
Vitamin eksikliğinden dolayıda kilo veremeyebilirsin
00 Yorumla İnsülin direnci olabilir sizde..
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Nasil
- +1 yıl
Ekmeği boşver karbonhidrat yemeyeceksin
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Derken mesela ne
- +1 yıl
Ekmek pilav makarna un patates bulgur
- Soran+1 yıl
Bunlar dışında ne yiyebilirim
- +1 yıl
Protein yiyeceksin peynir süt yumurta tavuk sebze ne bulursan ayrıca şeker tüketme çok çabuk acıktırır
Hareket et. En azından yürü.
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Kalorili yiyorsun, hareket de yok
00 Yorumla Ekmek mi yiyemiyon
00 YorumlaRkmek yemeyerek zayiflama mi kaldi kizim
00 Yorumla- +1 yıl
krem tartar kullan
00 Yorumla Porsiyon küçült
00 Yorumla- +1 yıl
Kilon kaç
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
etek giyiyormusun
00 Yorumla
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Ekmek yememek maalesef ki her zaman zayıflatmayabilir. Aksine ekmek yememenin bizim gibi ekmek sever bir toplumda mental olarak daha fazla ağırlık yaptığını düşünüyorum. Ekmek yerine geçen besin grupları da vardır ekmek yemiyorum diye düşündüğümüz zaman aslında bizim
pasta gibi tüm besinleri de elimine edebiliyor olmamız lazım.
Doğru olan ekmek sıfırlama yöntemi aslında budur ki bu da eliminasyon diyetine girer yine size kısa vadede sonuç aldırmasına rağmen uzun vadede pek de bir işlevi olduğunu düşünmüyorum :)
Peki ekmeği neden elediniz? Ekmeğin size kilo aldırdığını düşündüren şey ne oldu bence bu soruda asıl buna bakılmalı.
Porsiyon kontrolü dahilinde hiçbir şeyin size direkt olarak kilo aldırma gibi bir etkisi yoktur. Yani herhangi bir besini bu kilo aldırıyor diye etiketlemek oldukça yanlış bir yaklaşımdır. Bu annenizin yaptığı ev keki olsa dahi tek başına o kek size kilo aldırmaz, günlük tükettiğiniz besin miktarı, kalori miktarı sizin yaktığınızdan daha fazlasıdır. Bundan kaynaklı kilo alırız.
O yüzden temel hedefimiz sağlıklı bir şekilde her şeyi porsiyon kontrolünde tüketerek kilo vermek olmalıdır diye düşünüyorum. Eğer siz hayatınız boyunca ekmek tüketmek istemezseniz tabi ki ekmeği beslenme düzeninize eklemeden bir program hazırlayıp başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz, ama tam buğday ekmeğinin, ekşi mayalı ekmeğin ben size direkt olarak kilo aldıracağını hiç düşünmüyorum. Kilo verme döneminde dahi olsanız da sabahları en azından kahvaltınıza 1 dilim ekmek eklemenizi tavsiye ederim.
İyi günler diliyorum.