şu an 20 yaşındayım ve liseden beri aynı kilodayım çok zayıfım bıktım kilo almak için taktik verin
( diyetisyene git diyen olucaktir eminim zaten gidicem ama pandemi döneminde hastaneye gitmek istemiyorum)
( diyetisyene git diyen olucaktir eminim zaten gidicem ama pandemi döneminde hastaneye gitmek istemiyorum)
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar!
Öncelikle nasıl bir kilodasınız bilmiyorum ama BKI'nize bakarak size uygun kilo aralığını bulabilmeniz mümkün.
BKI Hesabı için: Kilonuz / Boyunuzun karesi hesabından bakabilirsiniz, bizim için alt sınır 18'dir. İlk hedefiniz BKI değeri olarak 18'i sağlamak olmalıdır.
Bunun dışında aslında neden kilo alamıyorsunuz bunlara odaklanmak gerek diye düşünüyorum. Gün içi fiziksel aktiviteniz çok fazla olabilir, besin alımınız kısıtlı olabilir , yoğun stres altında olabilirsiniz veya metabolik bir rahatsızlığa sahip olabilirsiniz, vitamin mineral eksikliğiniz olabilir gibi birçok sebepten kaynaklı olabilir. Bunun için detaylı bir kan testi yaptırmanızı öneririm, kan testiniz olmadan herhangi bir programa başlamanızı önermem :)
Bunun dışında online diyet gibi bir yöntem de mevcut, ben ve birçok meslektaşım da online danışmanlık vermektedir, illa hastaneye gitmek durumunda değilsiniz.
Temel hedefiniz kilo almak değil, aldığınız kiloyu koruyabilmek olsun aslında. Kilo almak maalesef kilo vermeye göre daha zor ve daha çok motivasyon isteyen bir süreçtir aklınızda olsun. Peki diyetisyene gitmeden de neler yapabiliriz derseniz;
En son öğününüzü uyumadan 1-1.5 saat önce yapmaya çalışın. Umarım bu bilgiler işinize yarar, sevgiler