Yaş34 boy 188 kilo 80 lerde 3 yıl önce boşandım 3 çocuğum var hepsi bana kaldı. Oruç tutuyorum. Evde spor yapıyorum. Az yiyorum. Ama kilo alıyorum. Çıldıracağım! Göbek aldı başını gidiyor. 80 kilodan 85 çıktım Ramazanın başından beri.

Cevap
2Cevap
Beslenme şeklin nasıl, protein ağırlıklı beslenmeyi o karbonhidrata mı yoneliyorsun ya da spor yaptığın için kas kütlen artmış olabilir
{\rtf1\ansi\ansicpg1252\cocoartf2511
\cocoatextscaling1\cocoaplatform1{\fonttbl\f0\fnil\fcharset0 Roboto-Regular;}
{\colortbl;\red255\green255\blue255;\red51\green77\blue94;}
{\*\expandedcolortbl;;\cssrgb\c20000\c30196\c36863;}
\deftab720
\pard\pardeftab720\partightenfactor0
\f0\fs34 \cf2 \expnd0\expndtw0\kerning0
\outl0\strokewidth0 \strokec2 \
}
Diyetisyen e git bence. Karbonhidrat un türevi falan yeme hiç şeker kullanma
Hepsi bana kaldı ne demek? Senin nasıl bir kafa yapın var
Yaş 34 ama genç duruyorsun
Ayrıntıyı okumadım 3 çocuğun mu var Allah bağışlasın onalarka ilgiken az
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Özellikle son 5 senenin Ramazan ayları, 16 saate varan açlıklardan ötürü vücuttaki bütün şeker ve insülin depolarına kadar harcadığından kilo vermeye çok müsait. Tabi ki istisnalar olabiliyor. Bu istisnalar çok fazla kalorili ve karbonhidrat ağırlıklı bir beslenmenin dışında, stres faktörü ve/veya endokrinolojik açıdan yani hormonal bir hastalıktan ötürü de olabilir.
Tiroit hormonların yeterli çalışmıyorsa, insülin direnci gelişti ise ne yaparsan yap doğru besini almıyor veya gerekli ise ilaç tedavisi görmüyorsan kilo veremezsin.
Ancak bu süreçte hem oruç tuttuğun hem de malum salgın nedeniyle kan tahlili yaptırmak zor olacağından bayram sonrası hemen bir dahiliye uzmanına başvurman gerektiğini not edebilirsin.
Önümüzdeki süreçte kalan oruç günlerinde ise sahur ve iftardaki aldığın protein miktarını gözden geçirmeni öneririm. Proteinler, metabolizmanı hızlı çalıştırmaya destek olurlar. Sahurda özellikle yumurta, peynir, yoğurt ağırlıklı; iftarda ise çorbanın üzerine et/tavuk/köfte ağırlıklı bir yemek düzeni ile de kilo vermemek mümkün değil.
Ayrıca iftardan sonra ara öğün yapmadan veya ihtiyaç duyarsan bir kase yoğurt ile uyku sırasında bile şeker insülin dengesini sağlayarak kilo vermene destek olacaktır.
Su içmeyi önemse. Kilona göre 3 litre suyu iftardan başlayarak sahura kadar içmelisin.
Az içtiğin su da, ödem olarak tartıya yansıyor olabilir.
Teşekkürler dediklerinizi yapacağım