Bir beslenme uzmanı olarak, her zaman kilo almanın kilo vermekten daha zor olduğunu söylerim. Dolayısıyla yemek tüketimi kadar beslenmede protein, karbonhidrat ve yağ dengesi de önemlidir.
Kilo almak için günlük alman gereken kaloriye her gün 500 kalori ilave edebilmeli, bu kalorinin de %55-60'ı karbonhidrat, %20-25'i protein, %20-22'si de yağdan olmalıdır ki aldığın kilo da sağlıklı olabilsin.
Genelde düşük kilodaki kişiler az kiloda olduklarından mide kapasiteleri de düşüktür. Dolayısıyla aslında çok yediklerini düşünerek, depolayacakları fazla kaloriyi alamazlar veya sadece makarna, pilav, tatlı gibi kalorili gıdalarla beslendiklerini düşünerek kilo almayı beklerler.
Öncelikle kalorisi yüksek ama kendi hacmi küçük besinleri ara öğünlere eklemelisin. Örneğin kuru dut, kuru üzüm ve fındık/fıstık karışımı, yüksek kalorili olup hem protein hem de karbonhidrat açısından zengindir.
Ana öğünlerde ise yemekten önce sıvı alımını keserek su veya çorba gibi mideyi hızlı dolduracak yiyecek ve içeceklerden sakınmalısın. Her öğününe sağlıklı olması adına makarna başta olmak üzere bulgur, pirinç, patates gibi gıdaları ekleyip üzerine de hayvansal kaynaklı bir et/ tavuk/ köfte gibi protein eklemelisin. Eğer böyle bir öğün düzeni sağlayamıyorsan markanın çok fazla önemi yok. Protein tozu, karbonhidrat shakeleri ve/ veya weight gainer gibi yapay desteklerden yararlanabilirsin.
Benim uzman olarak önerim ise önce doğal yoldan beslenme şeklini düzenlemek. Bununla birlikte iştah açıcı olarak eczaneden danışarak alacağın belki bir B vitamini kompleks vitamin çok daha sağlıklı bir kilo artışına neden olacaktır.
Çıldırıyorum ya ne cahil insan var.. kalp durması falan yok inanma. Gainerın bildiğin karbonhidrat. Antrenörlük yapıyorum ya şunlara bak bildiklerini sanıyorlar profesör gibi anlatıyorlar bir de hahahahahaha
Protein tozu protein verir. Gainer karbonhidrat verir. Ama Supplementler adı üstünde destek takviyesidir yani yemek yemeden sadece bunu kullanırsan kilo falan alamazsın. Düzenli uyumalısın 4-5 öğün beslenmelisin ve bol bol karbonhidratlı besinler tüketmelisin örnek; makarna, pirinç pilavı, bulgur pilavı ve yulaf ezmesi falan sonra gainerı da bir dağ ölçek günde 2 kez alırsın sabah ve akşam
Toz kullanıpta kimse ölmez unutma. Sadece her şeyin fazlası sağlığı kötü yönde etkiler. Mesela çooook fazla su içersen su zehirlenmesi geçirirsin ölebilirsin. Su o kadar yararlı olmasına rağmen fazlası zarar. Bu tozları da çooookk aşırı fazla 5-6 ölçek 3-4 kez falan kullanırsan karaciğer yağlanması yapar. Ölmezsin ama karaciğerin yağlanırsa nefes almak zor olur ve sağlığın bozulur.
Evet doğru anladın bir de uykuya dikkat et vücut gece 12 den sonra hormon salgılar büyüme hormonu. O saatte uyumalısın ki vücudun büyüme hormonunu salgılasın ve kilo alırsın
Etrafımdan uyku düzenimi sağlamam konusunda çok uyarı almıştım Sabah 6 da uyuyan biri için uykuyu düzene sokmak zor olacak sanırım fikirlerin ve tavsiyelerini için çok teşekkür ederim
Bir de buradaki boş bilgisizleri dinleme beslenme programı vermedim sadece bilgiler verdim. Beslenme programını en iyi bir diyetisyenden ücretli olarak almalısın. Böylelikle kilo alman gayet kolay ve sağlıklı olacak. Bu arada her gün 10 dakika kardiyo da yap vücut yağlanmasın.
Daha önce guatr olabileceği söylenmişti tekrar gidiyim bakalım ne diyecekler. Sağlık sorunu yaşamaktan ve etrafın kopacaksın demesinden psikolojim bozuldu
Bir beslenme uzmanı olarak, her zaman kilo almanın kilo vermekten daha zor olduğunu söylerim. Dolayısıyla yemek tüketimi kadar beslenmede protein, karbonhidrat ve yağ dengesi de önemlidir.
Kilo almak için günlük alman gereken kaloriye her gün 500 kalori ilave edebilmeli, bu kalorinin de %55-60'ı karbonhidrat, %20-25'i protein, %20-22'si de yağdan olmalıdır ki aldığın kilo da sağlıklı olabilsin.
Genelde düşük kilodaki kişiler az kiloda olduklarından mide kapasiteleri de düşüktür. Dolayısıyla aslında çok yediklerini düşünerek, depolayacakları fazla kaloriyi alamazlar veya sadece makarna, pilav, tatlı gibi kalorili gıdalarla beslendiklerini düşünerek kilo almayı beklerler.
Öncelikle kalorisi yüksek ama kendi hacmi küçük besinleri ara öğünlere eklemelisin. Örneğin kuru dut, kuru üzüm ve fındık/fıstık karışımı, yüksek kalorili olup hem protein hem de karbonhidrat açısından zengindir.
Ana öğünlerde ise yemekten önce sıvı alımını keserek su veya çorba gibi mideyi hızlı dolduracak yiyecek ve içeceklerden sakınmalısın. Her öğününe sağlıklı olması adına makarna başta olmak üzere bulgur, pirinç, patates gibi gıdaları ekleyip üzerine de hayvansal kaynaklı bir et/ tavuk/ köfte gibi protein eklemelisin. Eğer böyle bir öğün düzeni sağlayamıyorsan markanın çok fazla önemi yok. Protein tozu, karbonhidrat shakeleri ve/ veya weight gainer gibi yapay desteklerden yararlanabilirsin.
Benim uzman olarak önerim ise önce doğal yoldan beslenme şeklini düzenlemek. Bununla birlikte iştah açıcı olarak eczaneden danışarak alacağın belki bir B vitamini kompleks vitamin çok daha sağlıklı bir kilo artışına neden olacaktır.
Çok teşekkür ederim 🙏🙏