Arkadaşlar ilk defa böyle düzenli ve güzel bir diyete başladım 10 gün önce. Çok sağlıklı ve az besleniyorum, günde 3 lt su içiyorum, çikolatanın tadını unuttum resmen, sporumu yapıyorum ama asla kilo veremiyorum. 10 gündür çok moralim bozuk hatta bugün biraz kilo bile almışım... Lütfen yardımcı olur musunuz? Kilom 74.9 boyum 173
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılYürüyüş ya da koşunun (Spor, dans) yanında sağlıklı iştah kesme diyeti ile,
1. Karnabaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan sizi uzun süre tok tutar.
2. Salatalığı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip üzerine bol bol dereotu serpin. Bu sebzenin kalorisi yok denilecek kadar az ve oldukça tok tutucudur.
3. Tatlı olarak 250 gr. mor eriği ya da kurusunu biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve früktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte tatlı ihtiyacınızı da karşılayacaktır.
4. Bir porsiyon yeşil fasulyeyi 20 Dakika suda haşlayıp sirke, karabiber ve biraz tuzla tatlandırın.
5. Öğünler arasında acıktığınız da kuru Erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın. Çünkü bir kuru erikte 8 kalori var.
6. Haftada iki yumurta yiyin. Çünkü yumurtada bol miktarda triptofan var. Bu da neşenizin yerine gelmesini sağlar.
7. Enerjisiz kalmamak için 1 demet maydanozu blenderden geçirip sebze suyla karıştırın. Bir-iki damla acı biber sosu ekleyin ve bunu bir güzel için. Bu içeceğin içindeki C vitamini ve bitkisel maddeler yağ
yakımını kolaylaştırır.
15 Günde 5 Kilo Verdirebilen Maden Sulu Limonlu Form Çayı
“Yeşil Çay, Maden Suyu, Limon” İle Yağlarınızı Yakın, Zayıflayın
Malzemeler 1 günlük
Yarım litre kaynar su,
2 tatlı kaşığı yeşil çay,
Yarım limon,
1 Şişe maden suyu
Yapılışı: Yarım litre kaynar suya 2 tatlı kaşığı yeşil çay atıp 10 dakika kadar demlenmesini bekliyoruz.
Daha sonra yarım limonu sıkarak kabuğu ile birlikte demlenen yeşil çayın içine atıyoruz.
Ardından maden suyunu da ekleyerek çayımızı hazır hale getiriyoruz.
Maden sulu, limonlu yeşil çayımızı oda sıcaklığında gün içerisinde öğün aralarında içiyoruz.
Her gün düzenli olarak yukarıda tarifini verdiğimiz gibi maden sulu limonlu yeşil çay içmek çok fazla yağ yaktırıyor ve zayıflatıyor.31 Yorumla- +1 yıl
Kisinin metebolizması wücut isleyisi ic kimyası incelenerek olusturulucak bir beslenme tarzı ile olusturulucak bir diyet we ömür boyu bu tip bir beslenme we hayat we hareket stiline dewam etmek insanı her zaman esnek tutucaktır bunun yanında ruh saglıgı we nesesi wücut saglıgı akıl saglıgınızıda dengede tutmanız gerekir
En İyi Cevaplar
+1 yılAz yemek yersen kilo veremessin zaten. Kas ve su kaybedersin. Önemli olan Kalori açığı oluşturmak yani normalde senin 2000 kalori ihtyiacın varsa günlük. ya spor yaparak 200-300 harcaman gerek. ya da yemeklerden 300 kalori kısman gerek. tabi ben örnek verdim her insanın kalori ihtiyacı farklıdır. Metobolizmanı hızlandır. sadece su ile olmaz. yeşil çay veya kahve içmelisin. Birde bunu asla unutma kendini insan üstü bir irade ile sınama. yoksa yememen gereken bir tatlı yediğinde muhtemelen o gün diyeti tam bozcaksın ve motivasyonun düşücek. Yavaş kilo verirsen hem sağlıklı olur hem kalıcı olur. Spor olarak ben sadece ağırlık antremanı öneririm. Kas geliştirmen gerek. sadece kardiyo veya koşu ile olmaz.
00 Yorumla
+1 yılAz beslenerek belli bir yere kadar kilo verimi gerçekleşir; sonrasında metabolizma az yediğiniz herşeyi yağ olarak depo eder ve yavaşlar kilo verimi. Hatta durur. Makro almanız gereken besin değerlerinin yüzdesini iyi bilmeniz şart. Burda olay az yemek değil; protein karbonhidrat yağ dengesine dikkat ederek almanız gereken makro besin değerlerine göre beslenmek. Ve mutlaka kalori açığı yaratmanız gerekir. Harcadığınız enerji yediğinizden fazla olmalı. Suyu ihmal etmeyin; karbonhidrat alımı kilo verme sürecinde minimum olmalı. Az yiyerek değil besin değerlerini dikkate alarak temiz beslenme tarzı ile beslenin. Yeşil çay için. Sabah aç karnına yapacağınız yarım saat hiit cardio antremanı gün boyu metabolizma hızınızı yüksek tutar zamanla yağ kaybedersiniz. Hiit antreman kolayca evde de yapılır. Örnek videolar internette mevcut
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
51
Cevap
54Cevap
Diyet kafanıza göre yapılacak bir şey değildir. Neyi yiyip neyi yemeyeceğinize siz karar verdiğiniz sürece sağlıklı bir adım atmış olmayacaksınız. Öncelikle bir uzmandan destek alarak değerlerinize baktırmanız bunun neticesinde de size uygun olan diyet sistemini öğrenmeniz gerekmektedir.
35 YorumlaDiyet & Beslenme konusunda 445 cevap paylaştı. Demek ki diyette yalniş yaptiğin seyler var.. Yemeyı kısatlayıp Diyete başladiğin andan itibaren Vucut beyine sinyal verir. Ve vücut her yediğini yakmak yerine depolamaya başlar bu sebebten az ama sık beslenmeye dikkat etmelisin.. vücudu uzun süre aç bıraktığin an vucut yağ yakmak yerine depolamaya başlar. Gunde 3 litre su.. yesil cay... ve ara oğunleri atlamamaya özen göstermelisin.. ara öğünde iki hurma iki ceviz. yoğurt. ya da bir elma tüketebilirsin .. Oruç tutuyorsan. Sahurda.. hafif seyler yemeli.. haslanmiş yumurta beyaz peynir.. domates salatalik gibi kalorisi düşük gıdalar tüketmelisin
00 Yorumla
+1 yılMakro ve kalori hesabı yapılmadan olan beslenmeye hiç bir şekilde diyet denilemez. Az yemek diyet demek değildir.
45 Yorumla
Soran+1 yılYa herkes boyle kilo veriyor sanki az yemek dedigim sabah yumurtami peynirimi vs aksamda protein veya sebze yogurt salata yemek bu gayet normal bir beslenme herkes diyetinde olan
- +1 yıl
Sana çok detaylı diyet ne demek felan anlatırdım ama şu yazdıklarından sonra anlamayacagına dair hiç bir şüphem yok.
Sen diyet felan yapma oruç tut tabiki oruç bir ibadettir böyle dünyalık bir sorun için bu kullanılamaz fakat hem ibadetini yerine getirirsin hem de sağlıklı olursun bebeğim 😘
Soran+1 yılNe dediginizi gayet iyi anladim zaten bende uygulama var o hesaplıyor kac gr karbonhidrat yag vs aldığımı
- +1 yıl
Aksine diyet kalori hesabı yapmak değildir.. diyeti kalori saymaktan ibaret görmeyin. Beslenme ve diyetetik okuyorum. Diyet, Vücudun ihtiyacı olan enerjiyi, 4 besin grubu arasındaki dengeyi sağlayarak sunan sürdürülebilir bir beslenme alışkanlığıdır.
- +1 yıl
@İlaydasude kilo wermek sadece diyet listesiyle mümkün diildir , her insan farklı bir metebolizmaya bedene ruha we akıla sahiptır we her insan farklı farklı hayatlar yasar , cok fakir olunan bir mahallede ülkede sehirde yasıyor olabılırsınız yani aclıkla savasılan bir ortamda yasıyan insan cok fit olur bide bizler gbi olan toplumlara bakın?
Yanlıs beslenme sekilleri hareketsizlik ruh we akıl saglıgını koruyamama bedeni saglık sorunları we bunlarla mücadele edebilicek bir saglık sigortası ws ws ws yaz yaz bitmez
Daha çok yeni başlamışsınız. Diyetin yanında düzenli egzersiz de yapıyorum diyorsunuz. Abur cubur yiyorsanız ki çikolatayı da yemediğinizi belirtmişsiniz ama tek çikolatayı abur cubur olarak nitelendiremeyiz. Yani kilo vermenin her şartını yerine getiriyorsunuz anladığım kadarıyla.. hemen kilo veremezsiniz. 10 gün çok kısa bir süre. Zamanla verirsiniz emin olun.
10 Yorumla
+1 yılAnnem sen geç onları bunları dinle beni;
Hareket etmedikten sonra istediğin kadar diyet yap. Tek başına diyet yeterli değil hareket mutlaka olmalı...
00 YorumlaKilo almanında vermenin de mantığı bellidir. Yaktığın kalori aldığın kaloriden fazla olmalıdır. Eğer kilo veremediysen demek ki aldığın kaloriyi yakamamışsın. Kendine program yap yediklerini bu programda kaalori olarak tut. Ortalama yaktığın kaloriyti hesapla. Genel olarak 1500 falan yakılır günde. Ona göre beslen. Kilo vermemek imkansız.
00 Yorumla
+1 yılBoyun gayet güzel ama kilonum fazla olduğu ortada.
Sabah kalkınca ve akşam yatmadan önce ılık limonlu su içmeyi alışkanlık edin
Bir de meyveyi sabahları ye
Mümkünse meyve püresi/suyu şeklinde..
Akşam kesinlikle ama kesinlikle meyve tüketme...00 Yorumla
+1 yılDiyetin ilk haftalarında vücut beslenmeye ayak uydurmak için zorlanır hatta ac kalacağım diye stoklamaya başlar o yuzden kilo veremezsin ilk zamanlarda ama sonrasinda vücut ayak uydurur ve kilo vermeye başlarsın ve bu arada sadece diyet ile zor biraz hareketli yaşam da gerekli, dans, yürüyüş, hareket lazım
00 Yorumla
+1 yılKalori hesabi yapman lazim, saglikli besinler tüketip günlük alman gerek kalori miktarini gecersen kilo alirsin.
Bazal metabolizma hizini hesapla, kac kilo vermek istedigine göre sana günlük kisman gereken kaloriyi söylecektir. :)10 YorumlaSabah kahvaltısını uyandığın an değil de 11 gibi yapmayı dene öğlen yemeği yeme onun yerine kefir, yoğurt gibi sağlıklı gıdalar tüket ara öğün beslen meyve ye bol su iç, akşam yemeğini de 19.00 dan sonra yeme tuzu azalt.
00 Yorumla
+1 yılAz yedikçe zayıflamazsın aksine metabolizman yavaşlayabilir dengeli ve yeterli bir şekilde beslenmen lazım, genelde tavsiye edilen 3ana 3 ara olmak üzere toplam 6 öğün
00 YorumlaBence diyet yapmamalısın sadece spor yaparak dengeli beslenerek güzel bir vücut elde edebilirsin şahsen ben de öyle yapıyorum daha önce bir sürü diyet programı denedim ve hep daha çok kilo aldım sonra spora başladım şimdi çok rahatım spor yapıyorum istediğim her şeyi yiyorum karbonhidrat ağırlıklı olsa bile spor yaparak yaktığım için vücuduma yağ olarak geri depolanmıyor
00 Yorumla
+1 yılZaten boyun uzun şanslısın bunu cok fazla kafana takmadan daha rahat bir psikolojiyle hareket etmelisin yemek yediğin saatler önemli ve yemekten hemen sonra hareketsiz de kalmamalısın
00 Yorumla+10 -10 denkleminin dışına çıkmamışsın fiziğin gayet iyi bence kafana takma.
Kilo vermekle alakalı bir fikrim yok ama bende kilo almak istiyorum sen bana ne öneriyosun.00 YorumlaSpor yaptığınız esnada kas kütlenizin artacağından dolayı kilo almanız ya da kilonuzun sabit kalması normaldir. İlla kilo vermek istiyorum diyorsanız kardiyo odaklı çalışmalısınız.
00 YorumlaDiyet aslında hiçbişey yememek değildir. Doğru beslenmek en önemlisi. Doğru ce düzenli beslendigin zaman emin ol ki kilo vereceksin.
00 YorumlaOranlarımız aynı... Sporsuz erimiyor. Benimde boy 1.73 kilo 70 göbek var spor yapacağım en kısa zamanda
00 YorumlaMekik çek , uzanarak bacak hareketleri ile beraber yanlara dönme , basenleri beli inceltir göbeği sıklaştırır
00 Yorumla
00 Yorumla
+1 yılYenek yemeye devam etmeni öneririm. 😂
Denemelisin bence gayet mantıklı. Hatta gel hamur falan yoğurucam gel de beraber bir sahur yapalım😂00 YorumlaYapılan diyetler düzensiz olursa sıradan yaşamında aldığın kiloların 2-3 katına çıkarsın. Diyetleri ya kurallı disiplinli yapın ya da hiç yapmayın. Metabolizmanızı bozuyorsunuz farkında değilsiniz.
00 YorumlaKilo vermek çok basit aldığın kalori verdiğin kaloriden az ise verirsin bence yediklerini düzenli yaz size diyet verebilirim
00 YorumlaBu durum bende de oldu bu yüzden sporu her gün ve saat olarak artırdım biraz da olsa eksilmeler oluyor
00 Yorumla- Diyet & Beslenme konusunda 447 cevap paylaştı.
+1 yılSeçtiğin diyet senin vücuduna veya
senin metabolik sistemine uygun olmayabilir , bir yerlerde mutlaka hata yapıyorsun00 Yorumla
+1 yılBazi insanlarda olur o. Sen devam et bazen vermemis gorunup ucuncu dorduncu haftata tartidaeksi gorebiliyorsun keyfin kacmasin
00 Yorumla
+1 yılEğer regl öncesinde isen çok normal.
Ya da ciddi anlamda ödem tutuyor olabilirsin.
Geçtiğimiz yaz deli gibi spor yapıp diyet yapıp kilo almıştım ama 38 bedene düşmüştüm 40 bedenden🙂
Kas alıyorsan tartıya pek takılma00 Yorumla
+1 yılBir diyetisyene gitmelisin metabolizmana göre diyet verirler
00 YorumlaHer akşam yatmadan önce cayır cayır yap yaktıran kürü dene bende işe yaradı
00 YorumlaAa ben 😄 benim kilo vermem de durdu ya ne yapsam veremiyorum
00 YorumlaKeto diyete bak
3 ayda 15 kilo gitti bende😎👍🏼🙌🏼00 YorumlaBen de nasıl kilo alırım diye düşünüyorum 4 kilo verdim bir haftada
06 Yorumla- +1 yıl
Yuhh. Hiç tatlı ekmek sevmez misin bacım sen ya
- +1 yıl
Ha kovid varsa kilo verimi çok normal Burak Akdağ 17 kilo vermiş kovid tedavisinde. Ekmek neden yemiyosun ya
- +1 yıl
Oha. Neden ama yemek hayatta en zevk veren şey muhabbetler bile yemeksiz yapılmaz
Daha çok yemeni öneririm. Demek ki krize girmiş beden ne gelirse yağ yapıyor.
00 Yorumla
+1 yıl10 gün ile kilo verilmesi zor. Sen yapmaya devam et. Sonuçları 5-6 ay içerisinde cok daha net bir şekilde görürsün.
00 YorumlaBende yazacaktım kim bilir ne yedinde kilo veremiyorsun diye , Bilen uzman yazmış zaten yapman gerekenleri :)
Vücut bir anda salıp yağları koyvermez öyle , önce direnç gösterir. Unutma00 YorumlaBu dönemde normal bana diyetisyenim söyledi baharda yazageçekken bişey oluyor muş o sebebden dolayı
00 YorumlaKalori acigi cikarman lazimm. Kilo vermek icin harcadgin kalori aldigin kaloriden fazla olmali...
00 YorumlaTuzu az tüket. Her gün tartılma. Diyet yaptığını unutarak yaşa.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEkmekden uzak dur ve bol bol su tüket
Sıcak suya taze Limon sık hem karaciğerini temizler hem rahatlatır00 Yorumla
+1 yılBen sınırsız yiyerek kilo verdim az yemekle kilo verilmez hanimefendi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoş su tüketim tuzlu şekerli yiyeceklerden uzaj dur
01 Yorumla
Soran+1 yılDiyorum ya cikolata en sevdiğim sey ama tadina bile bakmiyorum artik gercekten saglikli besleniyorum bu dedikleriniz zaten yaptigim seyler ve sporda
Uykuna dikkat et eger geç uyuyorsan tek gram vermen mümkün degıl bunun üzerinde cok duruyorlar
00 YorumlaDiyet & Beslenme konusunda 2,9b cevap paylaştı. Onu nasıl başardın la hemen pes etme biraz daha dikkat et
00 YorumlaBazı insanlar şu içse bile kilo alır az yese de alır bazı insanlarda nekadar çok yeseler zayıftır diyet uzmanları size doğru bir uygulama söylerler
00 Yorumla
+1 yılBende aynen böyle yapıyorum 6 günde 1 kilo verdim yaa delircem artık bu yavaşlıktan iki aydır makarna yemedim pirinç pilavı yemeyelim aylar oluyo nerde yanlış yapıyorum
02 Yorumla- +1 yıl
6 günde bir kilo diyette çok normal ve iyi. Ayrıca yağ yakımını hızlandırmsk istiyosan şekersiz kahve ve yeşil çay içebilirsin🌸
- +1 yıl
@NefesDicle teşekkürler deniycem
Götürmüşün işte gömmüşsün nevaleleri yeme kardeşim yemmeee
00 YorumlaHer gece yatmadan önce yoğurt kürü ye farkını göreceksin 3 kaşık yoğurt1 çay kaş. Kırmızı pul biber 1 çay kaş. NaneYarın limon
10 YorumlaDiyet tek yetmez bol bol koşacan ve sporunu yapacan
00 YorumlaYeme ayı gibi yersen alırsın yaptığın diyetten de bir hayır gelcegini sanma yani diyeti boşver sen
02 Yorumla
Soran+1 yılAyi gibi yedigimi kim dedi salak misin ne mal insansin
+1 yılStres yapmadan rahat bir kafayla diyet yap çünkü stres olunca vücut suyu ödemi tuzu her şeyi tutar.. kolay gelsin ♥️
00 Yorumlastres de kilo aldırıyor haberi olsun kendini sürekli diyet moduna sokma. az yemeye çalış su ic yeterli
00 Yorumla
+1 yılZAYIFLAMAK İSTİYORSAN SAĞLIKLI BESLENEBİLİRSİN ÇÜNKÜ SAĞLIK VUCUTDA İYİ GELEN BİR ENERJİ BENİM İÇİN 👍💙
00 YorumlaSabahları aç karnını limon suyu iç bir limonu sık etkisini çok kısa sirede görüceksin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKan değerlerine baktır insülin direnci falan olabilir
00 YorumlaAz yemekle olacak iş değil o düzenli hareket ve iyi bir metabolizma lazım 😉
00 YorumlaBol bol su iç spor yap hem su içersen açlığında gider oruçta tutabilirsin hem iyilikte kazanırsın
00 Yorumla
+1 yılgizli gizli yemek yemeği bırakabilirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen kardes aynen
+1 yılTartının pilini değiştirin
10 YorumlaDiyet modelini değiştir derim. O hiç sana uymamış.
10 Yorumla
+1 yılYediklerine dikkat et😎
10 YorumlaSpora yeni başladıysan şişersin zaten
00 Yorumla- Devamını Gör (45)
Devamını Gör(90)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Bahar mevsiminin yaza geçişinde kilo verememek veya ödem oluşması çok normal. Ayruveda'da Kapha diye nitelendirilen bu dönemde bedendeki sıvılar artıyor. Yani nezle ve grip artıyor, alerjiler artıyor ve beraberinde de ödem artıyor.
Az beslenmekle kilo veremeyebilirsin. Doğru beslenmekle kilo verebilirsin. Bazen kilo vermek için önerilenler senin için iyi olmayabilir. Örneğin, ekmek yemeyi bırakan biri yerine patates yemeye başlamış. Ve eskisinden daha fazla kilo almış. Çünkü nişastaya daha hassas bir bedeni var ve bu da ödem yapmasına sebep oluyor gibi...
Bahar döneminde süt ve süt ürünleri, nişasta, tatlı meyveler ve bazı kuruyemişler dışında bir çok kuruyemiş ödem, yani kilo etkisi yaratmaya devam edebilir.
Yemekten vazgeçtiğin bazı şeyler belki de yemen gereken şeylerdir.