Katılmıyorum ben uzun zamandır doğru düzgün ekmek yemem. Bu kesinlikle beyin ile ilgili. İnsanlar doymayacaklarini düşündükleri için doymuyorlar halbuki öyle bir durum yok.
Beyninizi nasıl yönlendirirseniz öyle istiyor. Örneğin bundan iki sene öncesine kadar günlük bir, bilemedin iki ekmek tüketen biriydim ve yemediğimde aç kalıyordum. Daha sonra yediğim yemeğin miktarını artırdım ve hiç ekmek yememeye başladım. Şu an günlük 3-4 dilim ekmek ile çok rahat doyabiliyorum. Bir süre sonra insan zihni buna alışıyor. Ramazan ayında oruç tutmaya alışması da aynı şeye örnek sayılabilir.
ekmek temel gıdadır. aynı zamanda yemekle bütünleşmiş bir aksesuar
düşünün cağ kebap yiyeceksiniz. peki ekmek olmazsa nasıl olacak. önünüze gelmiş 5-6 şiş. o lavaş olacak ki içerisine sıyıracaksın bir kaç parça. üzerine salata ve soslar. mmmmm lavaşsız cağ kebap olur mu
iskenderi altındaki pide ekmeksiz düşünebilir misiniz
ekmeksiz yemek yiyen insanlara sinir oluyorum ben, tabiki kendi soframda yoksa banane... ya da herkese eşit vereceksin yemeği isteyen ekmeksiz yesin ama 1 tabak daha isterim demesin. gerçi benim dediğim ızgara balık, et türü şeylerde, adam 1 tabak çorbayı ya da yemeği fazla yesin önemi olmaz.
Sabah kahvaltısında mutlaka ekmnek yerim... Diğer öğünlerde o kadar aramam ama benim sinir olduğum nokta adam makarna yiyor yanında ekmek yiyor... Ama adana yiyorsam yanında da yağına banılmış sıcak bir pide de olacak... Yoksa yenemz o... :D
4 ay oldu ekmeği bırakalı hiçte aramıyorum Arada midem bulanırsa falan 1 dilim tam buğday ekmeği yiyiyorum ekmek doyurmaz aslında yararsız birşey hele beyaz ekmek falan içinde Ruşeym denen sağlıklı maddeyi alıyorlar çünkü
aynen ekmeksiz doymak için yemeği bir tencere yemem gerek ve ekmeksiz sigara iyi gitmez yemekte ekmekle yemeği gömceksin sonra sigara yakcaksın gerçek doyum budur
yok hayır ya uzun süredir tüketmiyorum çıkarttım hayatımdan. salata/meze olmadan masa boş gelir gözüme meselâ mutlaka aparatif isterim gittiğim mekânda.
Yeme alışkanlığıyla alakalı bir durum bu, ekmeği yememeyi kafasına koyup daha sonra ekmeksiz yemekleri tüketmeye alıştığında ekmeksiz de doyabildiğini anlayacaktır :)
En İyi Cevaplar