"16 Ekim Dünya Ekmek Günü" nedeniyle yapılan bir araştırmaya göre Türkler, ekmek yemeden doymuyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre Türk halkı günlük enerjisinin ortalama yüzde 44’ünü sadece ekmekten alıyor. İnsanoğlunun bilinen en eski ve en önemli gıda maddesi olan ekmek, Türk halkı için daha da özel bir yere sahip. Ekmeğe saygı kültürünün asırlardır devam ettiği Türkiye, rekor ekmek tüketimiyle dünyada dikkati çekiyor. Peki ekmeğin sizin hayatınızdaki yeri nedir? Ekmeksiz doyanlardan mısınız yoksa doymayanlardan mı?
Güncellemeler
+1 yıl
💙💙
"Ekmek yemeden doyamıyorum" diyenlerden misiniz yoksa "ekmek olmasa da olur" diyenlerden mi?
Yemeğe göre değişir. Mesela patates kızartması yaptıysam ekmeksiz yerim. Pilav varsa zaten ekmek almam bile. Ama sac tava, kuru fasulye, çorba gibi yemeklerde ekmek yerim.
Olmasa da olur. Kahvaltı dışında bu durum beni hiç zorlamaz. Ama kızarmış ekmek, tereyağı ve bal olmasa keyifsiz hissederim yahu! Bal gibi bir gün diliyorum herkese 😁
Ekmek olmasa da olur zaten mideyi tıkabasa doldurmak yanlış çünkü sindirim: Vücuda giren herhangi bir besinin tam olarak sindirilmesi 24 saat sürüyor. Yağ oranı yükseldikçe sindirim süresi de artıyor. 600 kalorilik bir kızartma yemeğinin sadece mideden ince bağırsağa geçme süresi iki ila üç saat sürüyor. Kalan 20 saatte ise kalın bağırsakta işleniyor.
ekmeksiz doymam ama bu tamamen yoksulluktan gelme bir alışkanlık ne olursam olayım ekmek muhakkak tüketirim şu an ki beslenme düzenim çok sık ve yüksek kalorili özel bir beslenme olmasına karbonhidrat tüketimine çok önem vermeme rağmen yiyorum
Ben yiyorum 24 senedir ne göbek var ne bisey babam 45 yaşında o da fit ve sağlıklı. Dedem 96 yaşında vedat etti hep tandır ekmeğı yoğurt et yerdi.. Biraz genle de alakalı bazı şeyler ekmeğin zararı yok bana göre.
sabah kahvaltıda ekmek aramam ( belki hafta bir simit) sandviçler ve tost için tabiki ekmek şart yemeklerin ve çorbaların yanında ekmeğe ihtiyaç duymuyorum
Et tavuk ve sebze dolu bir tabak tercih ediyorum öğle yemeklerinde. Böylelikle uzun süreli sağlıklı, ekmeksiz pilavsiz makarnasız şişmeden rahat bir tokluk yaşıyorum.
benim elimden geliyor ne olursa olsun bir elimde bir parça ekmek olur benim. çatal bıçak kullanma alışkanlığımız olsa hazır kıta ekmek tutmazdım elimde. beyaz ekmek yemeyin diyorum ben bu konuda. eskiden çok yoktu şimdi çeşit çok tam buyday çavdar kepek ne ararsanız bulunuyor her yerde.
her yemeği ekmekle yemeye alışmışız , ekmeksiz karnımızın doymayacağını düşünüyoruz. ekmekte karbonhidtrat olması hem şeker ihtiyacını hemde tokluk hissini veriyoır
20 gün olacak Beyaz ekmek tüketiyorum sadece mecburiyetten farklı günlerde bir adet iki tane dürüm yedim o kadar ve inanın beyaz ekmek kesinlikle sağlıksız sadece mideyi büyütüyor
türkler değil, fakir türkler diyeceksin. adamlar doymak için ekmek yiyor pilavla makarnayla bile ekmek yiyor adamlar, niye ekmeğe zam yapılmıyor sanıyorsunuz, akp seçmeni ayaklanmasın diye yapmıyor.
En İyi Cevaplar