Arkadaşlar dün hayatımda ilk kez spor yapdım bugun rahat yoremiyorum bile neden olabilir? Agrılarım ne zaman geçer?
#Turkmenkizi
#sağlık
#Sport

Canım öncelikle günaydın. İlk defa yaptığın için bu ağrıların daha şiddetli oldu. Biz buna hamlık ağrısı diyoruz. Yani vücut alışkın olmadığı için böyle bir durumla karşılaşınca böyle bir tepki verdi. Zamanla spor yapa yapa bu durum düzelecektir :)
Insalla canim duzelir oturursam zor yerimden kalkiyorum 🙁
Düzelir düzelir 🤗🤗
Normal. Vücudun buna alışık olmadığı için spor yaptığın ilk zamanlar hep bu ağrı olacaktır. Ben de ilk spor yaptığımda çok ağrımıştı vücudum. Ve bu ilk günler hep devam etmişti. Bir süre bu devam eder.
İlk defa yaptıysan cok normal. Soğuk su tutmak biraz rahatlatır. Bir de asitli içecekler ağrıyı arttırır, maden suyu iyi gelir
Hiç normal değil ölümcül bir hastalığa mı yakalandın yoksa °-°
Saka yapmanin yerimi simdi 😒
Cevap
38Cevap
Normal ve iyi vücut tepki vermiş demekki
İlk olduğu için ağrı normal gadası
Fazla zorlamış olabilirsin, spordan önce mümkünse duş al gevşe ve ısınma hareketleri yap hareketleri bir anda değil belirli zaman aralıklarinda zorlaştırarak yap aynı gün 5 farklı şey deneme mesela günlere bölüştür ilk kez yaptığın için söylüyorum. Spordan sonra da yine ılık duş al.
Ağrımazsa işe yaramıyor demektir ağrıdığı zaman ben sevinirim yıllardır sporla uğraşıyorum
Ozmn bende sevineyim ☺
Eveeeeetttttt 😀😀😀 başardın demekk buuu 😀
Şimdi en az 2 gün dinlemelisin ☺️
😃😃😃😃
Dinlenmeden yapsam olmazmi 🤔
Tabi yapabilirsin hem bu kas ağrılarınıda bir süre azaltır ama dinlenmeyide aksatma aktif dinlenme de iyi olur yormayan ama kalori yaktıran antremanlar yürümek mesela
Anladim bir gunde kac dakika spor yapmaliyiz biliyormusun 🤔
Bu yaktığın ve aldığın kaloriyle alakalı
Siz kilo vermek için mi yoksa almak için mi spor yapıyorsunuz
Hmm 1 saat yapsam az olurmu
Şimdi şöyle istersen öncelikle bazal metabolizma hızınızı hesaplayın bu sizin vücudunuzun bir günde yaşamını idame ettiemek için kullandığı kaloridir. Sonra gün içinde yaptığınız aktivitelerin kaç kalori yaktığını toplayıp bazal metabolizma hızınıza yaktığınız kaloriyi o gün içinde ekleyin. Ortaya sizin vücudunuzun bir günde sporla beraber ortalama yaktığı kalori çıkacak
Örneğin 3000 kalori çıktıysa kilo vermek istitorsanız hergün ortalama 1000 kalori açık kalacak şekilde beslenin yine besinlerin kalori miktarını internette bulabilirsiniz
Fazladan yakılan Her 1000 kalori ortalama 300 gram net ağırlık kaybına denk geliyor
Ve sonuçları hemen beklemeyin 1 er hafta sonrasında etkileri alıyoruz haftalık 7000 kalori toplamda fazladan yakılması demek ortalama 1 kg vermeniz anlamına gelir
Örneğin 1 saat hızlı yürümek 500 kalori civarı . kilo almak içinse fazladan 1000 kaloei almak kuvvetli sporla desteklendiğinde ve sağlıklı yiceklerle iyi sonuç verecektir
Ve bölgesel yağ yakımı olmadığından örneğin 1 günde 30 gr kilo verecek kadar spor yaptınız bunu hemen belinizin incelmesi olarak beklemek yanlış olur tüm vücud düşünülürse 30 gr ağarlık kaybı gözle çok anlaşılmayabilir
Ayrıca yüksek tempodaki antremanşar yani nabzını çok hızlandıranlar yap değil karbonhidratı yakıyor yavaş tempolular ise uzun süre yapılırsa yap yakımında daha etkili oluyor yürümek bisiklet sürmek gibi
Çünkü yağ daha yavaş enerjiye çevrildiğinden uzun süreli yavaş antremanlarda vücut yağa yöneliyor
Tekrar tesekkur ederim 🤗
1 gunde kac kalori aldigimi nasil anlarim 🤔
Örneğin yediğin herşeyin ekmek pilav çay aklına ne gelirse internetten kalorilerine bakabilirsin ama unutma önce bazal metabolizma hesaplama ile ne kadar tolere payın olduğunu daha iyi anlarsın bazal metabolizma spor yapmadan alman gereken kaloridir birde spor yapınca üstüne eklenen bir koialori var kolay aslında
Ben teşekkür ederim yardımcı olabilirsem ne mutlu yşne soru uz oldukça sorabilirsiniz
tamam 🤗🤗
Eğer sporda daha yeni isen vucudun hamlik atma suresi diyebilirim veya agirliklar ve tekrar sayilari artti ise bu gelisime dayali bir agri olabilir buda antremanin cok güzel gectigine şaittir çok güzel birsey tatli acilar bunlar
Ben ağır antrenman sonrası zor yürüyordum tabiki ağrı normal 😂
Spor yaparken önce ısınma hareketlerini yaptıysan pek sorun olacağını sanmam. Ama ilk kez yaptığın için de olabilir. Zaman zaman alışırsın.
İkinci gün daha çok ağrı yapar, normal. Kas liflerinde mikroskobik yırtılmalar oluyor, tamir olcak ve sağlamlaşacak.
Kaslar gelişiyor ve kasların yorulmuş ondan. Sporu 2 gün de 1 giderek yapman ıyi olur hergun yaparsan yorulan kaslar dinlenemez.
Hamlık ağrısı normaldir, düzenli hale girdiği zaman kendiliğinden geçer.
Ham vücuda fazla yüklenmiş olduğun için ağrı yapar spora devam et geçer
Spordan sonra soğuk duş alırsan kaslarında hissedilir bir rahatlama olacaktır
Normal spor yapmaya devam et. 1 hafta sonra alışacaksın ağrı falan kalmıyacak.
yeni basladiysan cok cok normal. 1 haftaya alisir vucut
Uzun zaman spor yapmayıp, aniden başladıysan hamlaması normaldir. Kaslar zamanla alışır
Normal tatlım bende ilk defa tekvandodan sonra oyle olmuştum dinlen emin ol geçecektir ama ciddi şekilde çok ağrıyorsa doktora gitsen iyi olur ♡♡♡♡♡♡
O ağrılara birşey yapamazsın. Merak etme çok kısa bir sürede düzelecek
Spora yeni başladıysan çok normal hamlamışsın :) sporu bırakma her gün yap geçer bir haftaya
evet normal bikac gun devam eder yapmaya devam et ama cok sancili olursa ara vermelisin
Evet normal bir yerden sonra hiç Bsey hisdetmiyceksin bir haftaya kadr gecer
Vucudunu ısıtmadan yapmışsın normal ya da ilk defa yapıyorsun
Ilk defa yapdim
Dun 30 dakka yapdim bu bile agri yapdi 😅
Aynen
Normal çünkü biraz fazla yüklenmişsin ve hamlamışsın bir kaç gğn sonra geçer tuzlu suyla duş alın mutlak geçecektir
Gayet normal. Soguk suyla dus al. Masaj yap ve iyice dinlen
Normal canim belli sure agrilari cekersin zamanla azalir ve gecer
Vücudun halk ağzıyla hamlamış yani uzun süre spor yapmadığın için ya da tam olarak ısınmadan spor yaptığın için ağrı olması gayet normal antrenör olarak söylüyorum
Hmm tesekkur ederim ne zaman alisirim mesela
Ben her gun spor yapmayi dusunuyorum insalla agrilarim gecer 😊
Hmm tamam tesekkurler
Hamlamış vücudun en fazla iki güne gider ağrısı canım
Bu ne lan saka mi. İçim soğudu. Allah kimseyi uyuşuk etmesin
Niye icin sogudu?
Evet, normal bir kaç gün sonra geçer spora devam et.
Evet açma germe yapmaliydin birine masaj yaptırt kendine 😊
Bu çok normal ve vücut için iyi bişey yapmaya devam ettikçe ağrılar azalacak vücut dengeye girecek
Benim
Evet normal ilk defa yaptığın için. Kaslarındaki ağrıya sebep olan şeyden dolayı iki gün aralıklarla spor yap, her gün yaparsan böyle devam eder
Normal evet bir süre sonra alisacaksin
Mesela ne zmn sonra alisirim
Aaa 😱😱
Hergun yapmayi dusunuyorum en fazla 1 saat
Cobuk zayiflamam lazm 😂 2 ayda 8 kilo varmem lazm 😁
tamam ilk hafta 3 gun yapayim sonraki haftalarda her gun yapsam olurmu
Hmm anladim bilgilerin icin tesekkur ederim 🤗
tamam tesekkur ederim
Normaldir ısınmadan yapınca sporu oluyor öyle
Hamlık ağrısı o sen devam et spor yapmaya geçer
Yeni başladıysan normal
Hamlamış geçer bir kaç güne
Evet gelişme aşamasındadır
sıkıntı yok.
devam et faydasını görürsün.
Vücut ham bikaç gün ağrı devam eder
Oldukça normal yeni yapmaya başladıysan
Normal bir iki g0n ara ver tekrar başla.
Hamlik varmış
Hamlik ne?
Yoreselde işte kaslar aşırı yorulup ağrı yapıyor
Hmm
Ilk sporda normal sonradan vücut alışıyor
Normal
Kas gevşetici sür
Acı yoksa başarıda olmaz.
Normal elbette kız ayool
Evet normal.
Evet normal
Hamlıktan