Pandemi sonrası yaşanan ekonomik krizin etkileri her gün artmaya devam ediyor. TL'nin piyasada değer kaybetmesi aldığımız her ürüne zam olarak yansımaya başladı. Bu nedenle vatandaşın bütçesi giderek zorlanıyor.
Halkın bir kısmı bu zamları geçici görürken diğer kısmı ise endişeyle artacağını dile getiriyor. Ekonomi profesörleri ise yeni yıl ile birlikte zamların artacağı yönünde açıklamalar yapıyor. Özellikle birkaç ürün grubuna gelen zamlar halkı endişeye soktu.
KScanlar bu konuda ne düşünüyor merak ediyoruz. Hangi ürün grubuna gelen zamlar bütçenizi çok zorladı? Görüşlerinizi bekliyoruz! 🙏🏻 Bütçeyi zorlayan zamlar.
Akaryakıta gelen zamlar.
Gıdaya gelen zamlar.
Giyime gelen zamlar.
Bakım ve hijyen ürünlerine gelen zamlar.
Doğalgaz/Su/Elektrik faturalarına gelen zamlar.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu kadar da olmaz dedirten zamlardan bütçenizi en çok hangisi zorladı?
Akaryakıta gelen zamlar nakliye olan ve araçların kullanıldığı her ürüne zam olarak geri döner. Elektrik , doğalgaz ise zaten sanayi , üretim, tekstil , gıda, sebze , meyveyi her şeyi etkiler. Yani şıklar da olan her seçenek zaten birbirini etkiliyor
Gıda, giyim ve bakım beni en çok zorlayan zamlar olsa da açlık insan öldürür diye gıdayı seçtim ama her anlamda zorlanıyorum bilmiyorum nereye gidecek bu böyle.
Allah'a çok şükür gelen zamlar beni fazla etkilemedi. Ama çoğu alt geliri olan insanlar için zamlar en çok mutfağı zorluyor. Allah herkesin yardımcısı olsun. Sonuçta hepimiz aynı gemi içindeyiz. Öyle ya da böyle etkileniyoruz.
"Geçinemiyoruz" diye tepki gösteren sıradan vatandaşı vatan haini ilan eden siyasi iktidarı ve yandaşlarını gördükçe gerçekten midem bulanıyor. Devlet ve Hükümet kavramını ayıramayan, bu algı yönetimini destekleyen, devlet gücünü şahsi çıkarları için kullanan herkes vatan hainidir. Devlet gücünü şahsi çıkarları için kullanıp, bu gerçeği dile getiren kişilere "Hain" ithamında bulunan herkes karaktersizdir. A kişisi B partisi fark etmeksizin hepsi için bu düşüncemi dile getiriyorum. Millet karın tokluğuna çalışıyor! Koca ülkede sadece 200 bin kişinin Döviz Hesabı var! Siyasi iktidar kendi kesimini daha zengin edip, kamu gücünü de arkasına alarak orta sınıfı bitiriyor! Bütün bu gerçekleri görüp, partizanlık yapan her vatandaş çocuğuna, torununa, ülkesine ihanet ediyor!
Bunu ayırtı olmaz hepsi etkiliyor azar azar iteliyorlar bazi o. rusbular o. rusbu çocuklari çıkıp calan çırpan sefa süren millete porsiyon küçültün şunu yapın bunu yapın diyor akıl vermeye kalkiyorlar milletle dalga geciyorlar haa millet eşek tabi onlarda kullanıyor bir tane köprü hikayesi var bilir misin gelip gecerken iteliyorlarmis halk da daha cok olsun istiyormuş bizim millette istiyor
İnsan üşüyebilir, arabaya binmeyip alternatif ulaşım deneyebilir, eldeki giysilerle idare edebilir, hijyen önemli çoğu şeyi suyla halledebilir ama aç asla olmaz. Makarna un şeker ekmek dahi pahalı iken en etkileyen gıdaya gelen zamlardır halkımızı etkileyen. İnşAllah güzel günler göreceğiz ve görürüz🌼💐😊
Hepsi olmazmı peki? Neden bubkadar pahalı her sabah kalktığımızda kirayı nasıl odiycez diye düşünüyoruz akşam ne yapsak dolabı açıyoruz yok kurubaklagil yok eee mokmu yiyelim hiç gezmeyelim mi kazak pantolon almayalimmi İnternet'e sprais etsen yine dünya para oduyosun faturalar yuksek
Valla evde 3 kişi çalışıyoruz sorun yaşamıyoruz geçen hafta yüklü borç ödedik borcumuz kalmadı üstelik altın üstü borcuydu güzel yırttık şu an sorun yok Herşeyi alabiliyoruz yiyebiliyoruz gezebiliyoruz , Allah ım bu soğuk kış gününde kötü durumda olan insanların yardımcısı olsun , evde bir kişi çalışsak bizde sıkıntı yaşarız çünkü zamlar çok fena , ama etkilenmiyoruz şuanlık
Yurtta kalan bir öğrenci olarak arabam olmadığı için akaryakıt değil, yeterince giysim olduğu için giyim değil, kız olmadığım için kozmetik değil, beni en çok etkileyen şey net bir şekilde gıda. Eskiden dışarıdan yemek söyleyebilirdim. Şimdi kendi imkanlarımla yurtta ucuz yemek yapıyorum.
Aylık içme suyunu 50 tl den alıyordum. 1 ayda 68 olmuş. Allah’ın suyu yahu, damacana depozitolu, ham petrolün litresini geçti su… Bütçeyi etkilemiyor canımı sıkıyor insanın bazı fırsatçılıklar. Ama biz hakettik. Onların doları varsa bizim Allah’ımız var diyen bir ekonomiste oy verenler kadar bizde suçluyuz
Aslında F şıkkı HEPSİ seçeneği de olmalıydı, ama açıkçası umurumda dahi değil. Çünkü bu millet yobazlığı, bağnazlığı ve yozlaşmayı tercih etti. Onun için daha da beter olsunlar. ve daha da beter olmaları için oyumu tayyibe vericem.
her şey 1 benzine gelen zam bütün gıda giyim makina bütün akla gelebilecek malzemelerin ulaşımı demek benzine gelen zam hepsine gelen zamdır çoğu şey zincirleme geliyor 1 şeye zam geliyorsa hepsini etkiliyor doğal olarak
aslinda şıklar cok guzel ama birde hepsi şıkkı olmalıydı sanki :) cunku matematik dahisi olsa insan mevcut maas politikasi ilr bu zamlar ile basedemez :)
Yaklaşık 1 ay öncesine kadar hem teknolojik alet hemde temel gıda olarak herşeyi stokladım. Güncel kurdan bir şey almadığım için şuanki fiyatları farkedemedim ancak aldığım malların şu an üzerine %50 koyduğunu biliyorum en az.
Zor dostum zor. En kötüsü de bunlar daha iyi günler gibi.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Otomobil almak zaten hayal ya toplu taşıma ya da tabanvaya devam. Hadi kıyafet de almadık eskileri giymeye devam. Bari gıdada biraz enflasyon azalsa da kursağımızdan iki lokma protein geçse...
En temel şey gıda tabi ki gıda maddelerine gelen zamlar belimizi büktü
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben bir kumar oynayıp yakın zamanda ülkeyi terk edeceğim inşallah. Bir daha da arkamı dönüp bakmam. Bu kadar vizyonsuz, saçma sapan bir muz cumhuriyeti olamaz.
@simgee_yuuna Yaa bıraksınlar bu işleri. Benim bir sürü arkadaşım var hem Almanya hem İngiltere hem de İtalya'da yaşayan. Hepsi de son derece memnun. Burada insan olduğumuzu bir değerimiz kıymetimiz olduğunu hissediyoruz diyor hepsi. zorluk her yerde var kimse gel keyif yap demez. Ama orada emek verince karşılığını alıyorsun. burada ancak günü kurtarabiliyoruz ki o bile zor artık.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
71Cevap
Akaryakıta gelen zamlar nakliye olan ve araçların kullanıldığı her ürüne zam olarak geri döner.
Elektrik , doğalgaz ise zaten sanayi , üretim, tekstil , gıda, sebze , meyveyi her şeyi etkiler.
Yani şıklar da olan her seçenek zaten birbirini etkiliyor
Gıda, giyim ve bakım beni en çok zorlayan zamlar olsa da açlık insan öldürür diye gıdayı seçtim ama her anlamda zorlanıyorum bilmiyorum nereye gidecek bu böyle.
Selam gadası 🙃
Allah'a çok şükür gelen zamlar beni fazla etkilemedi. Ama çoğu alt geliri olan insanlar için zamlar en çok mutfağı zorluyor. Allah herkesin yardımcısı olsun. Sonuçta hepimiz aynı gemi içindeyiz. Öyle ya da böyle etkileniyoruz.
#gadası
"Geçinemiyoruz" diye tepki gösteren sıradan vatandaşı vatan haini ilan eden siyasi iktidarı ve yandaşlarını gördükçe gerçekten midem bulanıyor. Devlet ve Hükümet kavramını ayıramayan, bu algı yönetimini destekleyen, devlet gücünü şahsi çıkarları için kullanan herkes vatan hainidir. Devlet gücünü şahsi çıkarları için kullanıp, bu gerçeği dile getiren kişilere "Hain" ithamında bulunan herkes karaktersizdir. A kişisi B partisi fark etmeksizin hepsi için bu düşüncemi dile getiriyorum.
Millet karın tokluğuna çalışıyor!
Koca ülkede sadece 200 bin kişinin Döviz Hesabı var!
Siyasi iktidar kendi kesimini daha zengin edip, kamu gücünü de arkasına alarak orta sınıfı bitiriyor!
Bütün bu gerçekleri görüp, partizanlık yapan her vatandaş çocuğuna, torununa, ülkesine ihanet ediyor!
Bunu ayırtı olmaz hepsi etkiliyor azar azar iteliyorlar bazi o. rusbular o. rusbu çocuklari çıkıp calan çırpan sefa süren millete porsiyon küçültün şunu yapın bunu yapın diyor akıl vermeye kalkiyorlar milletle dalga geciyorlar haa millet eşek tabi onlarda kullanıyor bir tane köprü hikayesi var bilir misin gelip gecerken iteliyorlarmis halk da daha cok olsun istiyormuş bizim millette istiyor
İnsan üşüyebilir, arabaya binmeyip alternatif ulaşım deneyebilir, eldeki giysilerle idare edebilir, hijyen önemli çoğu şeyi suyla halledebilir ama aç asla olmaz.
Makarna un şeker ekmek dahi pahalı iken en etkileyen gıdaya gelen zamlardır halkımızı etkileyen.
İnşAllah güzel günler göreceğiz ve görürüz🌼💐😊
Hepsi olmazmı peki? Neden bubkadar pahalı her sabah kalktığımızda kirayı nasıl odiycez diye düşünüyoruz akşam ne yapsak dolabı açıyoruz yok kurubaklagil yok eee mokmu yiyelim hiç gezmeyelim mi kazak pantolon almayalimmi İnternet'e sprais etsen yine dünya para oduyosun faturalar yuksek
Valla evde 3 kişi çalışıyoruz sorun yaşamıyoruz geçen hafta yüklü borç ödedik borcumuz kalmadı üstelik altın üstü borcuydu güzel yırttık şu an sorun yok Herşeyi alabiliyoruz yiyebiliyoruz gezebiliyoruz , Allah ım bu soğuk kış gününde kötü durumda olan insanların yardımcısı olsun , evde bir kişi çalışsak bizde sıkıntı yaşarız çünkü zamlar çok fena , ama etkilenmiyoruz şuanlık
Yurtta kalan bir öğrenci olarak arabam olmadığı için akaryakıt değil, yeterince giysim olduğu için giyim değil, kız olmadığım için kozmetik değil, beni en çok etkileyen şey net bir şekilde gıda. Eskiden dışarıdan yemek söyleyebilirdim. Şimdi kendi imkanlarımla yurtta ucuz yemek yapıyorum.
Cevap veriyorum..
F) HEPSİ..Hepsinden etkilendik, etkilenmeye de devam...
Akaryakıta dün ki zamdan sonra bugün yine zam geldi..https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/benzin-motorin-ve-lpgye-bir-zam-daha-6788870/
Kurbağa hikayesi misali, birden değil, her gün zam..
Aylık içme suyunu 50 tl den alıyordum. 1 ayda 68 olmuş. Allah’ın suyu yahu, damacana depozitolu, ham petrolün litresini geçti su…
Bütçeyi etkilemiyor canımı sıkıyor insanın bazı fırsatçılıklar. Ama biz hakettik. Onların doları varsa bizim Allah’ımız var diyen bir ekonomiste oy verenler kadar bizde suçluyuz
Aslında F şıkkı HEPSİ seçeneği de olmalıydı, ama açıkçası umurumda dahi değil. Çünkü bu millet yobazlığı, bağnazlığı ve yozlaşmayı tercih etti. Onun için daha da beter olsunlar. ve daha da beter olmaları için oyumu tayyibe vericem.
her şey 1 benzine gelen zam bütün gıda giyim makina bütün akla gelebilecek malzemelerin ulaşımı demek benzine gelen zam hepsine gelen zamdır çoğu şey zincirleme geliyor 1 şeye zam geliyorsa hepsini etkiliyor doğal olarak
Hepsi yaa, hepsi ihtiyaç
aslinda şıklar cok guzel ama birde hepsi şıkkı olmalıydı sanki :) cunku matematik dahisi olsa insan mevcut maas politikasi ilr bu zamlar ile basedemez :)
Gıdaya gelen zam giyim bi şekilde idare ediliyor akaryakıt ve elektrik doğalgaz da tasarruf ederek hslloluyor ama gıda büyük yük insanlara
Gıda tabiki en önemlisi. Nasıl yaşayacagız. Bugün damla damacana 16.5 tan 19 tl ye çıkmış sabah gördüm şok oldum gerçekten
Gıda kesinlikle. Her gün kullandığımız şeyler bile uçmuş fiyat olarak. Yumurta, un, süt... Üzülüyorum çok.
sadece biriyle muhatap değiliz ki hepsi birden saldırıyo cüzdana... seçmek doğru olmaz aralarında bi yarış var diğer zamları gücendirmemek lazım...
eskiden simit çay üzerinden ekonomi yaparlardı ikisi toplam 7 tlyi aştı.
Akaryakıt gelen zamlar. Elimizden gelse arabayı iterek götüreceğiz
Yaklaşık 1 ay öncesine kadar hem teknolojik alet hemde temel gıda olarak herşeyi stokladım.
Güncel kurdan bir şey almadığım için şuanki fiyatları farkedemedim ancak aldığım malların şu an üzerine %50 koyduğunu biliyorum en az.
Hangini işaretlesem bilemedim en altta hepsi olmalıydı.
her şey zorluyor bütçeyi hangi ürüne dokunursa n iki katı
Hepsi çünkü sadece birş değil hepsindeki artık bğtçeyi inanılmaz sarsıyor
Zorunlu ihtiyaçlara dokunmaları herkesi zorlamaya başladı...
Açmı kalalım? Diğerlerl olmadan olur ama yemeden nasıl olacak
En çok gıda fiyatlarındaki artış can sıkıcı ve yakıcı
Tütün içsek ona zam gelir abi en azından marketler gelişi güzel zam yapmasın kafasına göre
Başlıca giderim akaryakıt olduğundan, yakıta gelen her zamda bir parçamı bırakıyorum istasyonlara..
Zor dostum zor. En kötüsü de bunlar daha iyi günler gibi.
Otomobil almak zaten hayal ya toplu taşıma ya da tabanvaya devam. Hadi kıyafet de almadık eskileri giymeye devam. Bari gıdada biraz enflasyon azalsa da kursağımızdan iki lokma protein geçse...
Akaryakıt tabiki bugün 100 tl ye 10.5 litre yakıt aldım
Hepsini geçtim gıda en önemlisi 5lt yağ 100 tl olmuş, ben a101 de çalışıyorum insanlara acıyorum yani pahalı diyip geçenler çok oluyor.
bir şey diyecektim de neyse. Bu mevsimde soğuktur şimdi oralar.
1 kilo bulgur değirmende 10 tl. Daha ne zorlayabilir
Hepsi etkiliyor bir bütün halinde bir biriyle bağlantılı.
En önemlisi gıda bence ama hepsi birbirini tetikliyor
Gıdalara gelen zamlar zorladı en çok. Vallahi ne olacak bilmiyorum
Gıda ama bişi olmaz çöpten ekmek toplamak ayıp değil (!)
Sadece birisi değil ki. Bu maddelerin hepsi bütçemizi olumsuz etkiliyor.
En temel şey gıda tabi ki gıda maddelerine gelen zamlar belimizi büktü
Ben bir kumar oynayıp yakın zamanda ülkeyi terk edeceğim inşallah. Bir daha da arkamı dönüp bakmam. Bu kadar vizyonsuz, saçma sapan bir muz cumhuriyeti olamaz.
Bende terk edicem imkanim var ama avrupada yasayan türkler bana gelme diyo israrla
@simgee_yuuna Neye istinaden gelme diyorlar.
Yasam kosullari kotuymus sandiginiz kadar kolay degil diyip 35 yil orada yasamis insanlar diyor
@simgee_yuuna Yaa bıraksınlar bu işleri. Benim bir sürü arkadaşım var hem Almanya hem İngiltere hem de İtalya'da yaşayan. Hepsi de son derece memnun. Burada insan olduğumuzu bir değerimiz kıymetimiz olduğunu hissediyoruz diyor hepsi. zorluk her yerde var kimse gel keyif yap demez. Ama orada emek verince karşılığını alıyorsun. burada ancak günü kurtarabiliyoruz ki o bile zor artık.
Hepsi ama en çok tüketilen gıda olduğu için gıdayı seçiyorum
Hepsi tabiki icinden 1 tanesini secmek mümkün degil
hepsine gelen zamlar arabaların depolarını doldurdu insanlar daha da artacak diye benzinin fiyatı ben de dahil.
Akaryakıta daha doğrusu enerji ürünlerine zam gelince otomatikman her şeye zam geliyor çünkü maliyet girdisi artıyor
Bütçemizi zorlamayan zam var mı ki?
Akaryakıt, gıda, giyim, faturalar hepsi cep yakıyor Allah sonumuzu hayır etsin
Ev bina fiyatları beni çok zorladı istediğim evi alamıyorum bir ayda 100.000 ₺ arttı fiyatı
gıdaya gelen zamlar..
evim dışında işyerlerim de gıda üzerine..
En önemlisi gıda tabiki, arabaya binmesen de olur ama gıdasız yaşanmaz
Ev geçindiriyor olsam gıda ve fatura derdim ama ailemle yaşadığım için bakım/hijyen ve kıyafete gelen zamlar diyorum.
Durumumuz çok şükür iyi ama olmayanların haline üzülüyorum illa ki bizi de zorlayan zamlar var bunlardan biri de gıda ve giyim
nereye kabyboldun
En çok muhatap olduğumuz konu gıda bence. Çünkü neredeyse iki güne bir yolumuz markete düşüyor. Her gittiğimizde yeni fiyatlar görmek çok sinir bozucu
sözde yerli üretim bi kulağımızın arkası kaldı o günde gelir ki gerçi
Hangisine zam gelmedi ki hepsi diye seçenek niye koymadın :D
Başta gıda ve faturalar olmak üzere hepsi içimizden geçti. Emeği geçenlere teşekkürler
Hiçbiri. Asıl insanların vicdansızlığına gelen zamlar daha çok etkiliyor...
En başta gıdalar çok zorladı. İkincisi ise bir bilgisayarcı olarak teknolojik aksesuarlar.
Giyime yemeğe içmeye herşeye zam geldi halen de gelmeye devam ediyor