TÜİK, Mart 'ta yıllık yüzde 16,19 olan tüketici enflasyonunun Nisan 'da yüzde 17,14 seviyesine yükseldiğini açıkladı. Mayıs 2019 sonrasındaki en yüksek enflasyona oranına ulaşıldı. Nisan 'da zam şampiyonu, yüzde 24,91'lik fiyat artışıyla domates oldu. Hissettiğiniz fiyat artışları ne kadar?Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/enflasyon-rakamlari-aciklandi-19-6410180/
TÜİK enflasyonun Nisan ayında 17,14 seviyesine yükseldiğini açıkladı. Hissettiğiniz enflasyon ne kadar?
Pinpon top ile enflasyon hesabı yapan TÜİK'in verdiği istatistik bilgilerine güven kaldı mı? Bu kurumun görevi gerçek rakamları halka direk açıklamaktır. Önce birilerine gönderip daha yumuşatılmış böyle saçma sapan veriler açıklayıp kurumun güvenilirliğini sıfırlamak değildir.
TÜİK denen devlet kuruluşunun hiç bir güvenirliği yok halkın gözünde. Oradaki memurlara boşuna maaş ödemesi falan yapılmasın, başka görevlere kaydırılsın. Çünkü her şey Saray'dan söyleniyor. Enflasyona gelirsek bu oran rahat yüzde 40 - 45 bandında var. Öyle az giden ürünleri alıp, enflasyon sepetine atmakla olmuyor.. Aklımız ile dalga geçmesinler yemiyoruz bu ucuz zeka hareketlerini.
2020 Ağustos ayında aldığım bilgisayar parçalarının fiyatı %50 arttı Nisan ayında. Sevdiğim içkinin fiyatı vergiden dolayı %22 arttı vs vs. Ama Tüik 17,14 diyorsa kesin doğrudur, sepetini sevdiklerim.
Benim hissettiğim enflasyon %30 - 40 bandında. Nerde yapıyor bu araştırmaları çok sevgili (!) TÜİK ya da neye göre yapıyor? Enflasyon sepetine vatandaşın hiç mi hiç ihtiyacı olmayan ürünleri dahil ediyor ve düşük göstermeyi başarıyor. Gerçek enflasyonu halk dibine kadar yaşıyor. Sözde devletin resmi kurumu olan TÜİK'in verilerine kim inanir ki artık.
Bu ülkede hangi konuda doğru açıklama yapılıyor sorarım size?17 Ağustos depreminde ölen kişi sayısı? yıllardır siyasilerin yapmadıkları halde yapmış gibi görünmeleri? tuik, dpt, tüfe, tcmb? Kim doğru söylüyor ki inanansın!!! Yoksulluk sınırı 4.024 ₺ asgari ücret?
Yok canım isim yok bir şey yok dediğin gibi mizah :D Ki onu geçtim çok fazla göze batman, batmamız lazım :)
Bak mesela Fatih Portakal ile Selçuk Tepeli'nin söyledikleri, tarzı arasında ne fark var? Yok. Diğeri niye gitti? Göze battırıldı 😂 Yani buradakilerin o kadar tanıyanı yok :D Ki görüşte de bir şey yok o ayrı. Şu anda bunları konuşuyor olmamız zaten Kara Mizah...
Admin olunca 1 tl verirler diye korkuyorum. Admin ne ki hem? Parası iyi değilse umrumda değil. Bana fenomen olupta zengin olabileceğim sosyal medya lazım. Yazıklar olsun hepsine.