Türkiye İstatistik Kurumu, Ağustos ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, enflasyon geçtiğimiz ay yüzde 9,09 artarken, yıllık bazda yüzde 58,94'e yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu, Ağustos ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, enflasyon geçtiğimiz ay yüzde 9,09 artarken, yıllık bazda yüzde 58,94'e yükseldi.
En temel besin maddeleri et, süt ve yumurta üzerinden değerlendirelim. 2021 Ağustos ayı verilerine göre 1 kg dana kıyma 65 lira iken, bu gün 350 lira. Neredeyse 5 buçuk katı kadar. Bir litre çiğ süt 3.2 liradan 11.5 liraya yükselmiş. Yaklaşık 3 buçuk katı. Bir koli yumurta 22 lira iken bu gün 100 lira. Yaklaşık 4 buçuk katı. Aynı dönemdeki TÜİK verilerine göre iki yıllık enflasyon yaklaşık %253. En düşük memur emekli aylığı 3166 lira iken Temmuz 2023'te 9288. Üç katı bile değil. Yorumu size bırakıyorum.
Önceleri böyle her ay rakamlar açıklanmazdı; 1. çeyrek, 2., 3., 4. çeyrek diye 3 ayda 1 rakamlar açıklanırdı. Şimdi HER AY açıklayarak kendi kendilerini de bir anlamda ifşa etmiş oluyorlar. Ekonomideki GÜVENSİZLİĞİ - KRİZİ her ay yakından takip ediyorlar😏 Ama bunu kendilerine sorsan; Türk Ekonomisi şahlanıyor tabi yersen!😏
Kalemine göre %300 olan da var 50 olan da. En büyük enflasyon da usta ücretlerinde.
İnşaat yaptıran birisi olarak yılbaşında 190.000 lira işçilik ödeyeceğim villa bahçe duvarının sadece işçiliği Ağustos itibariyle 600.000 liraya yükselmiş. %300'den bile fazla.
Ahah, onun kizmasina gerek yok, ben kendime yeterince deliriyorum zaten. Her gün İnşaata başlamaya karar verdiğim güne sövüyorum. 😂
Herkes satıp da kâr edince rahatlarsin diyor ama yemişim öyle kârı da parayı da. Sağlıgim elden gidecek bu canım yüzünden. Neyse ki karkastan sonrasi için mimarla anlasma yaptım. O kendi ekipleri ile devam edecek yoksa katil olmamak elde değil. Ben gelemem öyle her gün cenazesi çıkan ustaların beni günlerce sallamasina.
Bu arada sen umarım müteahhit değilsin 😂
@ElleBella O daha da başa bela. Mimar emsale girmesin diye havuz terasını kottan 50 cm aşağı çizip sahada sıfır yaparız sorun olmaz deyip yapı denetim de olmaz kardeşim , döktürmem betonu deyince aylardır onunla uğraşıyorum. Neyse ki kısmen çözdük şimdilik ama iskanı alırken neler olacak bilmiyoruz daha :) https://ibb.co/gSttZkP
%58.94 lük Enflasyon açıklaması yapıldı Ürün azlığından fiyatların devamlı güncellemesini durduramayan (TÜİK ) Doğru tarafsız enflasyon rakamlarını açıklaması zor olmasa gerek
Cevap
24Cevap
Ne desem bilemedim gadası. Milletin maaşına zam yaparak enfelasyonu düşürmeyi amaçlayan bir hükümetimiz var.
Bence baya y5üksek
Kitapçılar artık kitaplara fiyat etiketi basmıyor, fiyatlar günlük değişiyor diye. Markete gittiğimde, almak istediklerimin yarısından, fiyatlarını görünce vazgeçiyorum.
Yüzde dokuzmuş,
Ben artık bir şey hissetmiyorum. Nerdeyse haftada birkaç 1000 tl sırf mutfak masrafıan gidiyor.
Açıkçası çoğu şeye iki katı bazılarına daha da fazla zam geldi böylesi durumlarda artik kurumların bu denli oranları açıkladıkça inanmamaya başladım
Sigara 52 tl olmuş insanları öyle bir alıştırdılar ki yarısı pişman diğer yarısı beter olsun modunda
🤣😂🤣😂🤣🤣
Benim arkadaş markette çalışıyor hergün fiyat değişiyor bıktık değiştirmekten diyor
Biz daha büyük hissediyoruz acun beeyyy🤣🤣🤣
Yani böyle açıklanacağını biliyorduk artık ben şaşırmıyorum farklı bir sonuçta beklemiyorum
Hey maşallah... %200'ü nasıl da kamufle ediyorlar..
Hükumetin vergi ve harçlara yaptığı zam oranı kadar enflasyonu hissedorum.
Öyle demeyin kötünün de kötüsü var.% 501 venezüela var başı çeken. açıklanan rakamlara sessizce inanmış gibi yapıp hayatınıza devam edin.
barınma, gıda ve ulaşım gibi esas kriterleri göz önünde bulundurursak yüzde ikiyüzlerde hissedilen bir enflasyon var
Beni pek ilgilendirmiyor enflasyon falan , benim için her şey güzel.3 yıl önceden daha iyi ekonomim
Şemsiyenin pazar versiyonu işte 😂
Yalan hepsi hissedilen 500
Ben dolarla maaş aldığım için hissetmiyorum.
Hissedilen yüzde 589
Törkiş ekunumi hayatım. Şaşmamak lazım
Hissedilmiyor o derece
Hissettigm %0 🙊🙉🙈ulke super harika hurafe onlar
Yüzdesi bile kaçamıyor. 🤣🤣🤣
Aylık %35, yıllık %300 arttı.
Ben çok hissettim Ya
Arjantin ' i geçtik bence
Dar gelirlilere sabırlar diliyorum
%100'ün üzeri
türkiyede yasamak cok stresli
Gerçekten çok düşük gösteriyorlar