Doğru mu veriler ne dersiniz?
TÜİK verilerine göre #enflasyon, kasım ayında yüzde 2,88 arttı. Yıllık bazda yüzde 84,39 oldu
— Neden TT oldu? (@nedenttoldu) December 5, 2022
Doğru mu veriler ne dersiniz?
TÜİK verilerine göre #enflasyon, kasım ayında yüzde 2,88 arttı. Yıllık bazda yüzde 84,39 oldu
— Neden TT oldu? (@nedenttoldu) December 5, 2022
mont 300 liradan 1500 liraya çıkmış :D
%400 den fazla zam
100 liralık satılan ayakkabılar 275 350 ye çıkmış
%300 zam
10 liralık sigara 40 lira olmuş
%300 zam
2 liralık benzin olmuş 21 lira %900 zam
30 liralık peynir 175 lira olmuş
%480 zam
sakızın tanesi 10 kuruştan 1.75 e çıkmış
%1650 zam
bir ürün var %9530 zam gelmiş kim inanır bu rakamlara sonuçlar ortada
Veriler yanlış. Her şey neredeyse 3 katına çıktı. Maaşlara zam, enflasyon oranında yapıldığı için bilinçli olarak enflasyon düşük oranlı açıklanıyor.
İstanbul enflasyonu yüzde 105 küsür
yani tabii açıklanan bu
Cevap
21Cevap
Açıklandı mı bilmiyorum ama açıklansa da doğru vermezler bence
Son bir yılda satın aldığımız her şeyin fiyatı 3 katına çıkmışken yüzde 84 enflasyon oranı hiç inandırıcı değil. TÜİK milyonlarca ücretlinin hakkına tecavüz ediyor, çünkü maaş zamları da TÜİK verileri baz alınacak. Halk TÜİK eliyle göz göre göre fakirleştiriliyor. Cahil halk da, " çarşı pazarda her şey 3 katına çıkmışken TÜİK nasıl yüzde 84 enflasyon açıklar" diye soracağına, "TÜİK'e göre enflasyon yüzde 84, ayçiçek yağının, peynirin, pirincin fiyatı nasıl 3 katına çıkıyor" diye sorup marketleri suçluyor. Tek gerçek piyasanın kendisidir, serbest piyasa ekonomisinde fiyatları maliyetler ile arz-talep ilişkisi belirler. Siyasetin oyuncağı olmuş kurumlardaki yozlaşma ise halkın devlet eliyle kandırılmasını, uyutulmasını sağlar.
Siz onu %160 diye anlayın. Genelde yarısını söylüyorlar.
Gerçeği yüzde 200 1 yıl ülkeden gitmiştim geri döndüğümde kendim ölçtüm tam tamına yüzde 200 her şey için geçerli bu
Az tabi memurum ben ona göre zam alcaz. Zammı düşük vermek için enflasyonu az gösteriyorlar
Yüzde sıfır bence enflasyon falan yok hep dış minyonlar
Siyasi görüşüme taban tabana ters ama Erbakan zammı istiyoruz !
ne enflasyonu yaw enflasyon felan yok marketler zam yapıyo durduk yere
Tüik her ay virgülü bir basamak sola kaydırıyor ;)
Tüik ve onu bu yola sokanlar bu kadar insanin hakkina giriyor bakalim nasil odeyecekler bedelini
Bu aylık fark 2,88 çıkmış. Buna develerde güler.
şu an yüzde 200 benim düşünceme göre
Müstehak bu millete...
Ne kadar
Az az
1i koymayi unutmuslar
TÜIK acikladiysa kesin dogrudur kesinn
Hikaye
Zam ayı olduğu için az gösterirler
İzmiri gururu sen misin
Çok bile mk
Az açıklandı
İki katı