TÜİK Ocak 2024'e dair enflasyon verilerini yayınladı. Enflasyon, Ocak 2024'te aylık bazda yüzde 6,70 artarken, yıllık bazda yüzde 64,86 oldu. Bu oranları bekliyor muydunuz, ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 7 ay
Enflasyon halkın çaktırmadan fakirleştirilmesi ise enflasyonun gerçeğinden daha düşük açıklanması ve ücret artışlarının resmi enflasyon verisine göre yapılması alenen fakirleştirilmesidir. Yıllık bazda bakınca rutin günlük harcamalarımız 2, hatta 2,5 katına çıkmış durumda, yani tüketicinin enflasyonu yüzde 100-150 arasında. ENAG verileri de bu durumu doğruluyor. Yüzde 65 gerçekçi değil, inanmıyorum. TCMB politika faizi enflasyonun altında olduğu sürece de enflasyon düşmez, enflasyonist ortam tasarrufu değil, harcamayı teşvik eder. Geliriniz sabit iken ihtiyacınız olan bir şeyi fiyatı 3 ay sonra daha da yükselecek beklentisiyle şimdi satın alırsınız. Mevduat faizi enflasyonun altında olduğu için tasarruflarınızı yerel (ulusal) para biriminde tutmaz, dövize yatırırsınız, bu da döviz talebi yaratır, döviz kurunu yükseltir. İthalata bağımlı bir ekonomide enflasyona katkı yapar. Mevcut hükümet müteahhitleri kolladığı için, konut satışları durmasın diye faizi enflasyonun 1-2 puan üzerine çıkartamaz, ekonominin durdurma düğmesine basmış olur. Bundan 3-4 yıl önce insanların yüzde 0,64 aylık faiz oranı ile kredi kullanıp ev almalarının faturasını şimdi hepimiz ödüyoruz. Koskoca bir ülkeye ancak bu kadar kötülük yapılabilirdi, o da Erdoğan'a nasip oldu.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 7 ay
Kullandıkları fiyatları açıklamıyorlar ve ağırlıklarla sürekli oynuyorlar.
Düşük çıkarmak için herşeyi yapıyorlar ve bu aslında büyük bir suç.
Çünkü sabit gelirliler maaş zamlarını bu enflasyona göre alıyor ve haklarına giriliyor.
Bunu idrak etseler zaten seçmezler kısır bir döngüdeyiz00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
20Cevap
Para & Ekonomi konusunda 414 cevap paylaştı. Maaşlara yapılan zammın yansıması.
Şubat sonunda bir cilalama daha gelir.
Mart ramazan olacağı için ramazan ayının sonuna biraz daha cila gelir.
Seçimde biter.
Nisan itibariyle sağlı sollu darbeler inmeye başlar. Sıkı para politikası En sert haliyle uygulanmaya başlar.
Kredi kartı borcunuzu şimdiden hafifletin.10 Yorumla- s7 ay
Önceki sene de %50 dediler vergilere harçlara cezalara devlet %150 zam yaptı 🙃 kimsede kalkıp ne oluyor arkadaş demedi 🤔
00 Yorumla - 7 ay
seçim öncesi düşer Nisan ayında tekrar zıplar diye düşünüyordum. Bir de rakamlar gerçeği yansıtmaz genelde. Hissedilen enflasyon daha fazla.
00 Yorumla - 7 ay
Faiz artması gerek. Bu yüzden daha fazla artmadan borçları kapatın.
00 Yorumla - 7 ay
cari açık bitmeden enflasyon düşmez üretim lazım
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)7 ay
bu ay herşeye 25% zam var. Aaba ykatacaktım makinada en son 2 hafta önce 65 idi bugün 140 görünce hadi len dedim çıktım ordan
00 Yorumla ve enflasyon Mayıs ayında pik sevıyelere ulaşılacagı soylenıyor eyvahlar olsun
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)7 ay
Türkiye bitik bir ülke. İmkanı olan varsa kaçsın kurtarsın kendini. Ekonomi yap-boz değildir öyle bozayım da sonra düzeltirim kafasında yönetilmez. Başa çok iyi ekonomist geçse bile en az 10 yıl. Onda da anca biraz rahat nefes alabilmek için.
12 Yorumla- Cevap sahibi7 ay
Birde bizim millet nasıl bir kafayla yaşıyor anlamıyorum. Avrupa'da Amerika'da ufak bir enflasyon artışı olsun zam gelsin millet ortalığı ateşe veriyor bizimkilerde anca kıraathanelerde orada burada kendini gezdirsin.
- 7 ay
enflasyon planlı dünyada tek dünya devleti biyom oku
Gerçekten milletle alay ediyorlar ama ülkemizde o kadar çok cahil var ki hala bunlar için oy kullanıyorlar gerçekten şaka gibi 😄
00 Yorumla- u7 ay
Hayır beklediğim gibi değil
10 Yorumla - 7 ay
Inandirici gelmedi her sey %50 ye yakin zamlando
00 Yorumla Tüik bile inanmıyor bu rakamlara
00 Yorumla- 7 ay
Tüiktekiker de yargılanacak bir günn
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı. Enflasyondan anlamıyorum ama durum hiç iyi değil
00 Yorumla- 7 ay
Biz 77 kuşak zenginiz herkes yolunda
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 512 cevap paylaştı. Ceplerde yangın var, bu rakamlar hikaye
00 Yorumla- 7 ay
Yorumsuzum
00 Yorumla - 7 ay
%100 den fazla
00 Yorumla - 7 ay
Söylendiği gibi işte
00 Yorumla Komikmiş
00 Yorumla%200 falan
00 Yorumla100 vardır
00 Yorumla
Devamını Gör(17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > TÜİK: Ocak'ta enflasyon %6,70 artarken, yıllık enflasyon ise %64,86 oldu. Sizde hissedilen enflasyon oranı kaç?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi