TÜİK'e göre enflasyon oranı Şubat ayında bir önceki aya göre 4,53% artarken, yıllık bazda ise 67,07% olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl bu oran %3.15'ti. Ne düşünüyorsunuz?

TÜİK'e göre enflasyon oranı Şubat ayında bir önceki aya göre 4,53% artarken, yıllık bazda ise 67,07% olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl bu oran %3.15'ti. Ne düşünüyorsunuz?

Sıkıntı şurada.
TÜİK aslında yanlış ölçüm yapmıyor. Bi sepet var. Aylık alışveriş ürünlerinin, giderlerinin seprti. Doğalgazdan tut, günlük ekmeğine, giyecek bluzuna, kirana kadar bir çok kalem var.
Ama işte, asıl zamın hissedildiği fiyatlar gıda fiyatları. Mesela giyecek almıyorsunuz, başkasının eskilerini kullanan yoksul bi ailesiniz. O zaman giysilerdeki düşük enflasyon sayıyı düşürüyor.
Çoğu yoksul ailede asıl gider gıdadır. Gıdalara gelen zamlara göre enflasyon oranı çıkarılsa ayda %10a yakın, yılda da %120ye yakınsar.
Bi ara bu sepete pinpon topu, lemsiye falan eklemişlerdi. İnsan aklıyla dalga geçiyorlar
Hedefi herzaman düşük acıklayarak yapılacak zamları (emekli ve askeri ücret) Düşük tutulmasını sağlamak. Böylelikle gercek dışı enflasyon oranıyla düşük zam gördürmek haklın fakirleşmesine neden olmak, alım gücünü düşürmek, ilerde bu tip işlem yapanlar mahkeme önüne cıkabilir.
Cevap
17Cevap
Akp'ye oy veren ihtiyarlarınızı, sokağın başında kurban keser gibi kessenizde totişinize gireni artık çıkaramazsınız.
Neyse Cem Yılmaz paranın gücüyle yine paranın gücüne verip veriştirme tarzlı platesciye mi çakıyordu en son.
%4.53 mü? Bizde Yedik Gerçek rakam çok daha yüksek Türkiye Enflasyon zamlar olarak çok kötü yere doğru gidiyor açgözlülük yüzünden
siftah tavuk döner parası, servis ücreti viski parası tüik müik borsa dolar yöro bilmem ben aga
Enflasyon rakamlarına inanan AKP'li bile çok azdır bence.
Sarayın saksafoncusu olan bir yere aklı başında olan kim inanır?
Ben pek inanmıyorum bu verilere. Ben markette pazarda hissettiğim enflasyona bakarım.
Bu rakamlar bence kesinlikle hafif gösterilen yalan rakamlar, hikaye. Yaşanan, gözlemlenen, gerçek rakamlar bambaşka
TR de verilere güvenmiyorum TÜİK başkanı işten alındığından beri
Hep birlikte olmuşlar milleti makaraya almışlar sariyorda satıyorlar , Erdoğan başı cekiyor diğerleride zurna çalıyor , sebep olanların bu badem bıyıklılara ülkeyi işgal ettirerin ta...
Tuik verileri bilimsel verilerle hissedilenle aynı olmadığı sürece yalan geliyor
Alım gücümüz artacağına düşmeye devam ediyor bu yüzden enflasyon 🚾
Virgul yanlıs yerde olmus. ya
Bagali ama zamanla düzelecek
Tüik açıklamalarını güvenilir bulmuyorum
Çünkü Tayyip'i üzmeyen istatistik kurumu bende güvenilir bulmuyorum
küreselcilerin istediği oluyor
Bu sene de sürüneceğiz anlaşıldı..
Maşallah hep iyiyiz
Memur zamlarını
Ekonomi çok iyi yeğenim ybhyhd
Berbat
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?