Zihinsel aktivitelerle aranız nasıl arkadaşlar 😄
Bu etiketlerle başım dertte bugün 🫢
Zihinsel aktivitelerle aranız nasıl arkadaşlar 😄
Bu etiketlerle başım dertte bugün 🫢
Merhabalar hanımefendi
Tabiki de okumak ve yazmaktır. İnsan yazdığı zaman kendini daha rahatlamış hisseder, duygularını ve düşüncelerini daha rahat ifade etmektedir.
Evet, bana göre yazmak zihnin sporudur. Nasıl ki bedenimizi zinde tutmak için egzersiz yapıyorsak, yazmak da zihnimizi keskinleştirir, düşüncelerimizi düzenler ve ifade gücümüzü artırır. Yazmak, beynimizi sürekli aktif ve yaratıcı tutan bir süreçtir. Aynı zamanda duygularımızı, hayallerimizi ve fikirlerimizi kağıda dökerken içsel bir yolculuk yapmamızı sağlar. Bu süreçte zihnimiz, yeni bağlantılar kurar, sorunları farklı açılardan değerlendirmemize olanak tanır ve kendimizi daha iyi tanımamıza yardımcı olur. Kısacası, yazmak zihinsel bir egzersiz, bir çeşit güçlenme yolculuğudur.
Eic için teşekkür ederim
Evet, bu oldukça doğru bir yaklaşım. Zihnin sporu okumak ve yazmaktır ilk planda.. Okumak zihni açar, insanlara farklı bakış açıları ve empati yeteneği kazandırır, hayata farklı bir gözle ve farkındalıkla yaklaşmamıza yardımcı olur. Yazmak bunu bir adım daha ileriye götürür. Beynin kıvrımlarını çalıştırarak ve zorlayarak insanın yaratıcı yönünün ortaya çıkmasını ve gelişmesini sağlar. Ben her ikisini de aktif olarak yaptığımdan bu etkilerin hepsini hayatımda bizzat yaşayarak görüyorum..
Ricalar.
Yazmak kesinlikle zihnin sporu! 🧠✍️ Düşünsene, beyin jimnastiği yapıyorsun aslında her kelimeyle. Düşünceleri kâğıda dökmek ya da klavyede sallamak, zihinsel bir detoks gibi. Tam bir terapi! Eğer bu sıralar kafanın içinde dolananlarla boğuluyorsan, yazmayı dene derim. Hem kafandaki karışıklıkları çözer, hem de harika yaratıcı işler çıkarabilirsin. Zihinsel aktivitelerle aram gayet iyi, kendimi sürekli bir şeyler öğrenmeye ve yazmaya teşvik ediyorum. Peki, senin favori zihinsel aktiviten ne? 😊🧩
Cevap
16Cevap
Satranç iyi bir alternatif.
Bunun dışında bulmaca çözmek.
Çocukken oynadığımız kelime türetme oyunu da.
Zihnim harika olsun dersen kitap okuyacak gidip mangal yapacaksın gadası
Ben mangal yapmıyorum. Zihnim kötü mü şimdi 😔
Ben kötü demedim yapmalısın dedim
Okumak, bulmaca çözmek, zihin egzersizleri yapmak, zeka oyunları oynamak... Birçok seçenek var.
Satranç oynamak. Bütün taşların 10 hamle sonrasını görebilmek 20 hamlesi sonrasıni görmek rüyada problem çözmek
Daha atraksiyonlu rüyalar görüyorum ben😒
Benim için balık tutmaya gitmek, piyano dinlemek zihin sporudur ama uzun süredir yapamıyorum 🥺
Neden yapamıyorsun?
Bence okumak, sonrasında okuduğunu özümseyip kelimelere dökmekten geçiyor
Kitap okumak yeni şeyler öğrenmek dil gibi meslek gibi
Okumak, yazmak, hafızaya dayalı oyunlar oynamak, üretkenlik. Bunların hepsi olmalı
şüphesiz öyle
ama kime yazayım kime asılayım diye beyin egzersizi de sayılır dimi : )
Yazmak, muhasebe yapmak, empati kurmak vs vs
Sorgulamak, üretmek, yeni bir vizyon keşfetmektir.
Yazmak değil hesap etmek
Yazmadan önce hesabetmiyor muyuz zaten 😒
Olabilir 😂
Satranç hariç iyiyimdir firu.
Okey😅
Ne tür okey 101 mi normal mi 😅 diğer okey fiziksel spor oluyor galiba ahahahhaha
Okey anladı ben😅
O zaman her şey okey 😅
İt’s okey allright ahahhahaha
Puhaha
Düşünmek bile öyleyse yazmak da tabi ki öyledir
Olabilir. Sende takip eder misin
Etmem.
Odağına kendisini değil karşı cinsi koyan birini takip etmeye değer görmüyorum.
Yazmak okumak tekrar etmek söylemek
İyidir gayet.
Güzel olur
Uyumaktır😃
Gayet iyi
Yorgunum
Gayet iyi.
@Firu_Zen hayır yatmak zihnin sporudur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?