Bir sonbahar akşamıydı. Şehirdeki son gün batımını izliyorlardı, sessizlik içlerinde bir dalga gibi büyüyordu. Yıllar boyu beraber yürüdükleri yollar, anılar ve umutlar şimdi uzak birer hayal olmuştu. Bazen hayat, insanı hiç istemediği bir kavşağa sürüklerdi, ve işte şimdi o kavşağın tam ortasındaydılar.
Bir karar vermişlerdi; dostça, arkadaşça vedalaşmak... Artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını bilmek, ikisinin de canını acıtıyordu, ama başka çareleri yoktu. “Alışmalıyız,” dedi adam, sesi titrek. Kadın başını salladı, gözlerinde bir damla yaş belirdi, ama akmasına izin vermedi. “Gözyaşları artık gereksiz,” diye düşündü. Her ikisi de yaralarını kendi içlerinde saracaklardı.
Kelimeler yetersizdi artık, anlamını yitirmişti. O derin bakışlar, o sıcak anlar... Her şey sanki bir sis perdesinin ardında kalmış gibiydi. Şimdi geriye sadece gerçek vardı; kaçınılmaz, acı bir gerçek. "Gerçeği görmeliyiz," diye tekrarladı kadın, sesi hafif ama kararlı.
Yıllar, onlara çok şey vermişti ama çok şey de almıştı. Kayıp yıllar, kayıp fırsatlar, boşa geçen anlar... “Eğer kaybolan yıllarımı geri verselerdi, eğer seninle bir ömür daha vaad etselerdi...” diye düşündü adam içinden. Bir an için durdu, hayal etti, ama hayaller bile artık uzak ve erişilmezdi. İkisi de birbirlerine baktılar, ama artık hiçbir şey söylemeye hakları yoktu. Sessizlik, en ağır kelimeydi o an.
Sonra yavaşça ayağa kalktılar, vedalaşma vakti gelmişti. Birbirlerine son kez sarıldılar, ama o sarılışta ne aşk vardı, ne de hüzün. Sadece yılların yorgunluğu ve kabullenmiş bir vedanın ağırlığı. Yolun sonuna gelmişlerdi, ve bu yol, iki farklı yöne ayrılıyordu artık.
Gerçekleri görmüşlerdi, başka çaresi yoktu. Sessizce ayrıldılar, her biri kendi yoluna gitti. Geride sadece kaybolan yıllar, dile getirilmeyen sözler ve gerçeğin sert yüzü kaldı.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
canlanır tabi ki de
https://www.youtube.com/embed/Tj3A0PqOrW0Hayat bazen öyle insafsız ki
Küçük bir boşluğundan yakalar
Hissettirmez en zayıf anında
Seni ta yüreğinden yaralar
Ellerin, kolların bağlansa da
Başında kasırgalar kopsa da
Sen tüm gücünle karşı koysan da
Seni acımasız sevdaya salar
Sen de benim kadar gerçekleri görüyorsun
Beraber olamayız, benim gibi biliyorsun
Bir başka dünyanın insanısın yavrucağım
Sen kendi dünyanın toprağında büyüyorsun
Haklısın, biraz geç karşılaştık
Oysa hiç konuşmadan anlaştık
Bazı şeyler var ki söylenmiyor
Biz senle sözleri susarak aştık
İnsan acılarla kıvransa da
Ve o aşkta bir daha doğsa da
Dünyasını yeniden kursa da
Düşler ve gerçekler ayrı ayrı yaşar
En azından, misafir oldukları gönülden edeplice gidebilmeyi, kırmadan dökmeden veda edebilmeyi bilmişler.
Herkese nasip olmaz.
Emeğinize sağlık 🌿
Elbette. Mesela "Sunam" türküsünün efsanesini okuyunca çok etkilenmiştim. Her müzik arkasında bir efsane gizler bence, ya da maziyi hatırlatır