Güncellemeler
+1 yıl
he birde içimdeki doluluğu ağlayarak atamıyorum çünkü ağlayamıyorum 2 senedir gözümden 1 damla bile yaş dökemedim içimi hiç bir şekilde dökemiyorum bazen ağlayasım geliyor fakat olmuyor yapamıyorum gözüm doluyor ama o yaş hiç bir türlü akmıyor hatta bazen nefes almakta zorlanıyorum boğazım düğüm düğüm oluyor
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
İmkanın varsa bence bir psikologa git
psikoloğa da psikiyatriye de gittim ama hiç bir faydası olmadı maalesef
Belki de yardım almak istediğin kişiler sana yeterince yardımcı olamamıştır. Yani benimde kendimce sıkıntılarım vardı ama terapi sayesinde birazı gecti
4 kere psikolog değiştirdim 3 kere de farklı farklı psikiyatrilere gittim ve dediğin gibi yardımcı olamadılar
Yaşadığın şeyler nedir çok özel değilse tabi
yani nasıl anlatılır burada bilmiyorum ama şöyle özet geçebilirim sanırsam bebeklikten 6 yaşına kadar işkence eziyet her türlü dayağı aklına gelebilecek her türlü eşyayla hatta o zamanlar gittiğim okulun terası vardı ordan atlamayı bile düşünmüştüm daha 1. sınıftaydım öğretmen arkamdan koşup bir anda yakalamıştı neyse sonrasında babaannemle yaşamaya başladım o zamanlar çok kötüydüm hiperaktiftim resmen psikolojim o kadar bozuktu ki 4 gün uyumadığım oluyordu daha o yaşta bir çocukken küçüklüğümden beri anne baba nedir bunları doğru düzgün bilmiyorum bile hiç görmedim onların sevgisini artık ihtiyacımda kalmadı ama insan en azından bir arayıp sorar ikiside başkalarıyla evlendi çocukları oldu beni unuttular yeri geldi parklarda bile yattım daha o yaştayken sırf dayak yemiyim diye evden kaçıyordum ve çoğu zaman polisler beni alıp geri oraya götürüyorlardı ve daha fazla dayak yiyordum kaçtığım için özet dedim ama çok uzun oldu sanırım
Peki şu an işkence eziyet gibi bir şey görmüyorsun değil mi
hayır şu an kendimi koruyabilecek yaşta olduğum için istese de kimse yapamaz böyle bir şey ama işte çocukluk travmalarım bunlar o yüzden yenemiyorum
Belki de içindeki çocuk o eziyete alıştığı için şuanda yeni hayatına adapte olamıyordur o yüzden de şu an boylesindir. Yaşadığın şeyler elbet çok ağır ancak o içindeki çocuğu iyileştirecek kişi de sensin en iyi sen onu bilirsin
ya işte yapamıyorum eskiden bunlar aklıma geldiği zaman içim dolduğunda ağlardım ağlayıp rahatlayabiliyordum ama artık son 2 senedir ağlayamıyorum hiç bir şekilde gözümde kuruluk falanda yok yani sadece göz yaşım akmıyor
Çünkü acısına alışmışsin. Geçmişimiz değişmez elbet ama şu an ve gelecek senin elinde e onu da geçmişin ile mahvedemezsin ki. Yaşadığın şeyler senin elinde de değildi. Aileni de değiştiremezsin ama içinde onları affetmezsen de yaşadıkların üstüne gelmeye devam edecek yani o yaşadığın şeyler ile barisman gerekiyor
ben yaşadığım şeyleri kabulleniyorum çoktan kabullendim sadece içimdeki doluluk geçmiyor içim öyle bir dolmuş ki yani yapamıyorum geçiremiyorum sonra da bu içimdeki doluluk o acı o üzüntü her şey öfkeye dönüşüyor ve istemsiz bir şekilde kontrolümü kaybedip duvarları yumruklamaya çığlıklar atmaya başlıyorum
Peki sen bunları yapınca kendine bir fayda sağlamış olmuyorsun ki daha çok kendini uzuyorsun
evet farkındayım ama en azından öfkemi böyle atabiliyorum azda olsa o duvarı bütün gücümle yumrukladığım zaman öfkemi az bişeyde olsa içimden atabiliyorum
Peki öfkeni öyle atmak yerine spor yaparak ya da başka aktiviteler bularak atamaz mısın
iki türlü atıyorum sporda yapıyorum bazen spor yetmiyor canım çıkana kadar spor yapıyorum her gün yetmediği zaman yumruk yöntemine geçiyorum
Peki aklına ne geliyorda yumruk atiyorsun
yaşadığım olaylar geliyor aklıma genelde ağlayamadığım zamanlar böyle yapıyorum deliriyorum ağlayıp içimi dökmek varken ağlayamamak daha da çok öfkelendiriyor
Peki bunları düşünmemeye çalışsan sürekli kendini meşgul etsen olmaz mı? Sonuçta seneler boyunca düşündün ama o yaşadıkların silinmedi e ben her şeyi kabullendim diyorsun ama kabullenmiş olsan bunu yapmazsin ki
zaten kendimi uzaklaştırmaya çalışıyorum olmuyor kendimi bilgisayarımla meşgul etmeye çalışıyorum ama işte bazen hiç bir işe yaramıyor genel olarak işe yarıyor tabi kafamı dağıtmış oluyorum ama bazı zamanlar hiç bir işe yaramıyor ne kafamı dağıtabiliyorum ne o düşüncelerden uzaklaşabiliyorum kendi isteğimle de düşünmüyorum bunları kendi kendine nefes almak gibi geliyorlar bir anda
Arkadaş çevren var mı
hayır maalesef yok sadece 1 tane arkadaşım var oda haftada 1 bizim eve gelir o kadar
Belki ondan olabilir mi kendini yalnız hissediyor olabilirsin
evet olabilir öyleyim çünkü
Sen de sosyalleşmeye çalış bir de bunu dene
sosyalleşebileceğim hiç bir yer yok ki olsa denerim
Kütüphaneye git, müzelere git elbet girdiğin yerlerde biri ile tanisirsin olmadı sanaldan biri ile tanış
hiç birini denemedim özellikle sanal onu hiç yapmadım ama denicem bu söylediklerini tavsiyelerin için ve benimle böyle ilgilenip yardım etmeye çalıştığın için çok teşekkür ederim
Rica ederim ne demek