Öfke çok kuvvetli ve tehlikeli bir duygudur. içimde tuttugum öfkeyi, kini, intikam duygusunu atabilir miyim? Nasıl atabilirim? Kısa bir süre önce kendime bir intikam sözü verdim. Bazı defterler hesaplaşmadan kapanamıyor ama içimdeki bu öfkenin, intikam zamanını beklemenin beni çok tükettiğini hissediyorum. Sanırım bundan kurtulmak istiyorum ama içimdeki öfke çok büyük nasıl temizleyeceğim içimi bu öfkeden?
Öfkenizle başa çıkmak için neler yapıyorsunuz? Kin ve intikam duygusundan nasıl kurtulabiliriz?
Bu çok zorlu bir süreçti benim için. Zamanla sinirim yüzünden yalnızlaştığımı fark ettim ve bunu değiştirmeye çalıştım ve kısmen başardığımı söyleyebilirim. Kin ve intikam hissi hayattan vaz geçtiğim anlarda beni diri tutan şeylerdi. Onlar olmasa çoktan bitmiştim ama bu duyguların beni eritircesine bitirmesine de izin vermedim. Kin, stres yapar onunla çok fazla bir araya gelmemelisiniz, intikam da öyle içten içe eritir insanı ama sevdiğim ve barışık olduğum, idare etmeyi bildiğim bir histir. O açıdan sorun görmüyorum. Bazı intikamlarımı ise aşırı güçlü vicdanım yüzünden erteliyor ve af ediyorum.
Bence sen yolun başındayken dön bende öyleyim ve Hipervijilans , Sosyal anksiyete bozukluğu , Maladaptive daydreaming ve Antisosyal kişilik bozukluğu gibi ruhsal sorunlarım var , ne yazikki kurtulmam imkansız gibi bişey.
öfke şiddetime gore kendimi dizginlemem degisiyor ancak gozumun dondugu noktalarda acilen insan icinden cikip yanliz kaliyorum zira o sinirle insanlara zarar vermek istemiyorum. kin ve intikam beslemem.
iyilerin intikamı affetmektir bir sey yapacagın zaman bunu egon mu istiyor mantıgın mı istiyor düşün arzularımız öfkemiz benilliğimiz egodan gelir iyi hayırlı işler yapmak durust ve düzgün seyler yapmayı mantıklı olan secmeyide aklımız ister
En İyi Cevaplar