Öfke kontrolümü sağlayamıyorum. Ne yapmalıyım?

Öncelikle neler sinirlendiğinizi ve ne gibi davranışların sizlerin sinirlerini bozduğunu sapramalısınız diye düşünüyorum. Öfke kontrolü sağlayarak, sizin bu duyguyu saldırgan davranışlara dönüştürmeden, kendisine ve başkasına zarar vermeden doğru olarak ifade etme becerisini kazanabilmelisiniz. Yoksa hepimiz zaman zaman bir şeylere öfkelenir ve hiddetlenebiliyoruz. Öfkenin kolay geliştiği ama kısa zamanda sönüp gittiğini varsayarsak bu kısa zamanda kimseye zarar vermeden onu kontrol altında tutmalıyız. Bunun için duygularınızı, düşüncelerinizi öncelikle rahat ifade edebilmeyi öğrenmelisiniz. Şayet sizler ne istediğinizi bilir ve kendinizi rahatlıkla ifade ederseniz bu duygunun bastırılması bir adım atmış olacaksınız. İnsanların sizlere kullandığı cümleleri başka manalara çekmeden, çarpıtmadan algılamalı ve sakince ifadeler kullanmalısınız. Hiddetlendiğiniz zaman bulunduğunuz ortamdan birkaç dakika uzaklaşıp, derin derin nefes almanız ve nefes egzersizleri yapsanız, kolayca öfkelenmeyeceksinizdir. Her gelişen olaya olaylarla olay olmayı kenara koyup, söylenen, yapılan ne ise öfkeyi indirgemek adına sakın kalmayı deneyebilirsiniz. Yani önceliğiniz bakış açısını değiştirip, sakin kalmak olmalı.
Seni kendine getirecek birşeyler taşı. Mesela ayık ol yazılı bileklik al. Ve ayık ol yaptığın herşeyi her adımını hesaplı yap. düşünerek hareket et. Ve herşey bir anda olmaz kendini çok zorlama ve pes etme. Zamanla düzelir eğer istersen... Şahsen benim üstüme yürürsen gözlerine bakıp gülümserim. Sonra geçer galiba dimi :)) ;)
Anlamayacak insanlara birşeyler anlatmaya çalışma. kimseyi değiştiremezsin kabullen ve devam et...
Fazla zorlama o zaman. "kabullen ve devam et" sana faydalı şeylerin peşinden... zaman hiç durmuyor. Sen ister ağla, ister gül, sinirli ol, mutlu ol. Hayat Hep devam eder. Nasıl devam edeceğini duyguların değil sen belirle. Hep faydalı olanı seç BENCE...
Bende pek anlayışlı insanlar tanımıyorum. Burdakileride şöyle düşün; hani bizlerde genelde olurya misafirperver bir milletiz. Misafire bir saygı, anlayış olur genelde ya da yeni tanıştığımız insanlara daha çok saygı anlayış gösteririz. Sonra günden güne değişir herşey...
Ben şuna inanırım: AKILLI İNSAN KESİNLİKLE KÖTÜ SÖZ SÖYLEMEZ. Akılsızla da benim işim olmaz. Çünkü ne desen ne yapsan boştur zaten boş yapmayı da sevmem.
Öfkenizi kontrol edemiyor iseniz öncelikle bunu çözmek için etrafınızı bu konuda uyarmakla başlayabilirsiniz. Net olmalısınız. Şu gibi şeylerde sinirleniyorum, rica ederim bu konuda hassas davranınız diyerek olası kalp kırıklıklarını bir nebze önlemiş olursunuz. Ama tabiki sorun böyle çözülmeyecek. Nelere öfkelendiğinizi ve öfkelendiğinizde ne hissettiğinizi ama aslında durumun ne aolduğjnu saptayım hatta bir yere not etmelisiniz. Bunu somut olarak görmek size uzun vadede daha hoşgörü kazandıracaktır
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Behzat amir gibisin
https://www.youtube.com/embed/WabqHhnbY7EGeçmiş yıllarınızda içine bastırmak zorunda olduğunuz ifade edemediğiniz duygular ve yaşam olayları oldu mu?
Aynı sorunu ben de yaşıyorum çocuklara bile tahammüllüm yok dövsem bile daha çok dövesim geliyor yere vura vura haşat etmek istiyorum
Oda noktası oluştur seni seven birini aklına getir mesela annen olur sevgilin olur o sırada ben yapmamalıyım sevdiklerim için birde subuhanallah de geçer 👍
Aklına komik şeyler getir komik anlarını öfkelendiğin an gülmeye çalış ya da biri seni güldürsün gıdıklasın ne bilim öyle bir şey sence haklımıyım
Çok fazla kaybetmeden bırakman gerek zamanla sinirlenmemeye alışman gerekiyor yoksa sevdiklerini bilmedende kırcağın zamanlar olabilir senin için.
Sıkıntılı bir çocukluk geçirdin değil mi
Beklediğim cevaptı.
İşte o kontrolsüz patlamalarinin sebebi çocukluğundaki sıkıntılar...
Bilemiyorum aslında annem sen küçükken böyle değildin karıncayı bile incitmezdin senin bir kalbin yok diyor
Bu derdin altından tek başına Kalkamazsın o yüzden Psikolojik destek almani tavsiye ederim hanım kız. Değilse bu yersiz ve kontrolsüz patlamalar sana çok pahalıya mal olur. Bunu bilesin
Temiz bir sopa yemelisin
Destek al
Boksa başla. Pamuk gibi olursun.
Bolca papatya çayı tavsiye ederim :)
Içinde tutmaktan iyidirr
nasıl yani
Mutlaka destek almanız gerekiyor.
Nefes egzersizlari yardimci oluyor
Artık birşeyler yapmam gerektiğini düşünüyorum. basim hep belaya giriyor hep kötü ben oluyorum
Insanin öfkesini yenmesi kolay degil evet, ama önüne gecmek mümkün yine de. Youtubedan bakabilirsiniz, öfke ve nefes kontrolu yazin izleyin
Kum torbası al
İşe yarar mı bilmiyorum bir keresinde dayımın karısı hakkımda ileri geri konuşuyordu üstüne yürüdüm diye bana küsmüşlerdi hala küsler😀
Bir bilsem😂
sal gitsin
te da vi...
Merhabalar, öfke krizleri gibi duygularımızı kontrol edemediğimiz anların nedeni bir çok şey olabilir. Anne karnından itibaren çocuklukta yaşanılan deneyimler şu an kendimizi tutamadığımız, zorlandığımız kontrol edemediğimiz davranışlar sergilememize neden olabilir. Tüm bunları bilinçaltı teknikleri ile çözümleyerek, onları anlayarak, kabul ederek iyileşme sağlayabilirsiniz. Holoterapi Nefesle Bilinçaltı Sağılımıda çok etkili bir tekniktir.
Bunun dışında doğru nefes tekniklerinin size çok faydası olacaktır. Biz insanlar bebeklikte doğru nefes dediğimiz karın nefesi ile solunum yaparken, zamanla alışkanlıklar, ebeveynlerimizin davranışları, okul hayatımız derken nefes alışverişimiz kısa ve sığ nefeslere dönüşür. Sadece üst solunum yapmak, nefesi göğüsten alıp vermek stres hormonlarını salgılamamızı sağlıyor. Halbuki sağlıklı olan karın nefesi, bize mutluluk ve sakinlik veren hormonları salgılamamızı sağlıyor. Gün boyu stres hormonları salgılayan bireylerde endişe, korku ve öfke duyguları baskındır.
Örneğin trafikte sinirlenen insanlara dikkat ederseniz, kısa ve kesik solunum yaptıklarını görürsünüz. Dikkatinizi nefesinize vererek, uzun ve derin nefesler almak sizi rahatlatacaktır. Sadece dikkat etmeniz gereken nefes egzersizlerini sinirlendiğinizde değil, günlük hayatınızın içine alarak düzenli yapmaya özen göstermelisiniz.
Sağlıkla Kalın.