Sinirlenince kendimi kaybediyorum ağzıma geleni söylüyorum nasıl kontrol ederim
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Geçin bunları öfkemi kontrol edemiyorum falan hikaye kaybedecek bi şeyin yok ya da gerçekten piskolojin iyi değil, herşey normalse gerisi senin elinde önce bu konuda kendini kuracaksın, o kontrol dışı duruma bir daha asla ama asla düşmek istemiyorum diye kendini ikna edeceksin, öfkeni kontrol edemediğin o an insanların senden korkamsı hoşuna gidşyordur içten içe sana bir statü kazandırıyor aslında ve bunu seviyorsun belkide önce bu durumdan vazgeçip kendini ikna et bak nasıl kontrol ediyorsun.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
10Cevap
- +1 yıl
Vallahi bende çok agresif biriyim fiziksel şiddete kadar giden biriyim ki öyle saç baş yolma değil ciddi derece de bir fiziksel şiddet uygulama potansiyeli olan biriyim ki zamanında çok eşiğine gelmiş biriyim... Bu duruma her geldiğimde pişman oldum... Yapmıcam dedim her çok sinirlendiğim de eşyalara zarar verdim bi süre sonrasında ise her çok sinirlendiğimde kendimi ne konuşmuştuk seninle diye hep o an kendime hatırlattım ve baya sinirden ölüyordum ama koşarak ders çalışıyorum :) şimdi ise agresifim ama eskisi gibi değil... İçinde bunu kendinke konuş ve beynine işle diğer türlü geçmez bebeğim
00 Yorumla - +1 yıl
Öfke kontrolü sorunu nedenlerinin araştırılması gereken bir durumdur. Genellikle geçmişteki travmalar tetikler bu durumu. Maalesef kesin çözüm sadece terapi ile mümkün.
00 Yorumla - +1 yıl
Etme bırak kalsın öle sen kendi kendine sinirlenmiyon yha kızdırannhakediyodur.
10 Yorumla evet bak oruç tutabilirsiniz gerçekten, doktora git, sessiz doğaya dön biraz
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Ya bırak kontrol etme
Ağzına geleni söyle
Say söv
Karşıdaki kişi mutlaka hak edicek bi halt yemiştir00 Yorumla Ben yıllardan beri yaşıyorum öfke kontrolü sorum var kurtulamadim zor biraz kurtulmak sen kendini kaybettiğinde seni dizginliyebilicek birisi lazım her zaman
00 Yorumla- +1 yıl
Ben de öyleyim evdeysem son ses şarkı dinlemek söylemek dans etmek iyi geliyor. Dışardayken de yürüyüş ortamdan uzaklaşmayı hava almayı deneyebilirsin bence iyi gelir
00 Yorumla - +1 yıl
Psikoloğa git
10 Yorumla - +1 yıl
Bulunduğun ortamdan uzaklaşabilirsin
00 Yorumla - +1 yıl
Bende oyle bazende dayak atiyorim
00 Yorumla - +1 yıl
Aynı sorun bende de var
00 Yorumla - +1 yıl
Öfkelendiğinde yalnız kalmalısınnn
00 Yorumla Piskolojik yardım al
00 Yorumla- +1 yıl
Etme boşver
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Keşke yatakta benimki de böyle olsa
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı. destekal
00 Yorumla- +1 yıl
Derin nefes almak
00 Yorumla - +1 yıl
Oruç tut
00 Yorumla
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Selamlar
Sinir ve öfke zihinde başlayan ve sonrasında bedeni etkileyen güçlü duygulardır
Öfke duygusu geliştikçe bedeniniz savaş moduna girer ve adrenalin salgılamaya başlar. Kan damarlarınızda adrenalin dolaşmaya başladığı anda hem kanınınız beyninizden çekilerek bedeninizin başka yerlerine gider hem de adrenalin beyin fonksiyonlarınızı azaltır.
Kendinizi kaybetmek ve ağzınıza geleni söylemenin sebebi işte beyin fonksiyonlarınızın azalması ve rasyonel düşünce yeteneğini kaybetmenizdir.
Öfkenin kontrolü bu sebeple zordur bu sebeple hedef hiç öfkelenememeye veya başladığı an durdurmak olmalıdır. Motorları tam güce geçmiş yoğun bir öfke duygusu bedeninizin dümenini tamamen ele geçirir. Cezaevleri "öfkeden gözüm karardı nasıl yaptım bilmiyorum" diyen insanlarla doludur.
Öfke konusunda ilk bilmeniz gereken bu duyguyu üretenin zihniniz ve hayal gücünüz olduğudur. Öfke tohumları zihninizde kurduğunuz hayallerle atılır.
Hayaller ne kadar korkutucu veya rahatsız ediciyse o oranda öfkeye sebep olur.
Zihninizdeki düşünceler ve hayaller ne kadar netleşirse öfke oranı artar.
Aynen bir radyo yayınının arama düğmesini çevirdikçe sesinin önce cızırtılı gelmesi ama sonradan netleşmeye başlaması ve siz istasyonu tam olarak bulduğunuz zaman yayın kalitesinin ve sesin tam olarak gelmesi gibi.
Zihninizdeki hayaller dallanıp budaklandıkça, netleştikçe öfke seviyeniz yükselir
Örneğin iş yerinde telefonda size bağıran birisi oldu diyelim. Olayın olup bitmesi on saniye bile sürmez. Ancak siz telefonu kapadıktan sonra olayı kafanızda kurdukça ve o anı tekrar tekrar HD kalitesinde zihninizde canlandırdıkça öfkeniz artmaya başlar ve kısa bir süre içinde öfke krizine girebilirsiniz.
Bu sebeple tavsiyem. Zihninizdeki görüntüleri değiştirin. Ne olursa olsun komik, hoş ve keyifli görüntüler oluşturun. Zihninizde olumlu ve olumsuz duygular aynı anda barınamaz. Birini seçmeniz lazımdır. Doğru seçim her zaman güzel görüntüleri ve yorumları seçmektir.
Sevgilerimle.