Öfkemi kontrol edemiyorum ne yapmam lazım?

yapı olarak da öfkeli bir insanım ama basit şeylere aşırı sinirleniyorum sinirimi kontrol edemiyorum öyle hissetmediğim halde kötü şeyler söylüyorum bağırıyorum etrafa şiddet uyguluyorum etrafımdaki insanlara şiddet uygulamıyorum ama sinirlendiğim zaman kendime fiziksel şiddette buluyorum

söylediğim şeyler aşırı kırıcı şeyler oluyor daha çok ailemle kavga ediyorum ben biraz takıntılı bir insanım bazı basit şeylerden nefret ederim ailem de öfkeli insanlar onlarında öfke kontrollerinin olmadığını düşünüyorum ama beni dinlemiyorlar ailem ben öfkelenince beni sakinleştirmek ve olayı uzatmamak yerine onlar benden daha fazla sinirleniyorlar bana fiziksel ve sözel şiddette bulunuyorlar

ailem çok uzun zamandır bana şiddet uyguluyorlar annem sürekli bana “bak sana bir vurarım ağzın yüzün kan içinde kalır “ diyordu

ben çok içedönük bir insanım özellikle de annemin bana böyle şeyler demesi beni aşırı çok etkiliyordu beni mahvediyordu bu sözleri bana daha çok böyle sözleri oldu bu yüzden annemi hiçbir zaman sevmedim bazen harika bir anne oluyor ama bazen benim daha cahil olduğumu bilmiyor ve beni çok ağır bir şekilde cezalandırıyordu ondan tek istediğim beni azda olsa anlamalarıydı

babam tam bir sinir hastası sinirlenince heryere vuran karşısında bir insan olduğunu unutan bir insan ondan hep nefret ettim

kendilerine bunu kontrol edemediğimi ve yaptığımın hata olduğunun farkında olduğumu ve düzeltmek istediğimi söyledim ancak benim deli olduğumu söylemelerine rağmen beni psikoloğa götürmediler ben kendilerine tekrar tekrar bunu kendim halledemem dememe rağmen hiç bişey yapmadılar bana bunu beraber atlatacağız dediler ama ben her hata yaptığımda bana yardım etmek yerine bana zarar verdiyorlar beni bu dertle öylesine bıraktılar ve ne yapmam lazım bilmiyorum

onlar sinirlendiğinde her şeyi söylüyorlar hatta çok ağır küfürler ediyorlar çok ağır fizksel şiddette bulunuyorlar ama benim çok basit bişey demem onları sinirlendirmeye yetiyor oysaki benimle konuşup hata yaptığımı söylemeleri gerek ama onun yerine benimle kavga ediyorlar

öfkemi kontrol edemediğim için o ortamdan çıkıp başka yere gitmeyi denedim onlarla muhattap olmamaya çalıştım ama onlar benim ailem ne başka eve gidebiliyorum ne de muhattap olmadan durabiliyorum

amacım birini suçlamak değil ama ben eskiden şiddete eğilimli biri değildim bu öfke problemimin gördüğüm fiziksel ve sözel şiddetten dolayı oluştuğunu düşünüyorum
Öfkemi kontrol edemiyorum ne yapmam lazım?