Metaverse yani diğer adıyla sanal evren olan bu dünya, sanal gerçeklik cihazları aracılığıyla zihinsel olarak yaşanan bir algı evrenidir. İnsanlar bu evrende kripto paralar aracılığıyla "arsa" denilen 3-5 cm'lik alanlar satın alıyor ve bu arsada istediği şeyi kurabiliyor.
Şimdiden dünyanın en popüler konularından biri haline geldi bile. Adidas, H&M gibi markalar bu dünyada mağazalar açtı. Orkun Işıtmak 230 bin TL'ye Metaverse dünyasından bir arsa aldı. Anlayacağınız Metaverse emlak sektörü oluştu. Geleceğin dünyası olduğunu iddia edenler ileride yeni çalışma alanlarının fiziksel dünya yerine sanal dünya olan Metaverse'de olacağını söylüyorlar.
KScanlar Metaverse evreni hakkında ne düşünüyor merak ediyoruz. Sanal bir evren için para harcamayı mantıklı buluyor musun? Görüşlerini bekliyoruz.Metaverse evreni
Sanal bir evren için para harcamayı mantıklı bulmuyorum.
Geleceğin yeni dünyası Metaverse olacağı için şimdiden yatırım yapmayı mantıklı buluyorum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Metaverse evreninde en ucuz arsa 138 bin TL! Sanal evren yatırımları hakkında ne düşünüyorsun?
İnternet & Teknoloji konusunda 4,7b cevap paylaştı.
Gelecek şekilleniyor, hepimiz dijitalleşiyoruz. Belki yakında kendimizi bir Matrix evreninde veyahut Suretler adlı filmdeki gibi bir robotu kontrol eden zihne sahip olacağız uzaktan. Mantıklı buluyorum.
Gerçek şu ki, sanal dünya kendi başına insanın hayatını idame ettiremez. Bir Matrix algısı yaratma peşindeler. Sanal para olur zira sanal para bu dünyada kullanılabiliyor. Ama sanal arsanda bir ev inşa edip içinde barınamazsın, seni soğuktan da korumaz. Yatırım mahiyeti yoksa tamamen işlevsiz.
Bu bana Orta Çağ'da para karşılığı cennetten tapu alma ritüeli kadar saçma geldi.
Niye saçma geliyor ki. Fornite oyununda konser olduğunu milyonlarca insanın burada birlikte aktivite içerisinde olduğunu duymuşsundur veya o konserde sende bulunmuşsundur. Sanal para birimleri senelerdir hayatın içinde oyun içi alışveriş olsun veya market alışverişi olsun. Ev veya arsa gibi yatırımlar mantıksız gibi görünse de geleceğin dünyası inşa ediliyor. Geleceğin dünyası internet web 1.0 gelmesiyle çoktan şekillenmişti zaten. Şimdi boyut atlama zamanı. Seni anlıyorum fiziki temasın olmadığı bir dünya için niye yatırım yapılsın veya dokunmamadığım zevk alamadığım şiye niye para harcayım gibi bir düşüncen var. Buna da çözüm bulunuyor dokunma ve koklama sensörleriyle tamamen gerçek dünya algısı yaratılıyor.
Simülasyon asla gerçek yaşamın yerini tutamaz. Bu arsalar, tıpkı kripto para gibi yatırım mahiyetide ise çok mantıklı. Ancak sadede simülasyon ile yaşamaya ne kadar "yaşamak" denir orası tartışılıe. Simülasyondaki tüm yaşamın esasen gerçek hayata bağlı olacak zaten.
Zaten satın alıp orada yaşamayı düşünmüyoruz. Bu sadece yatırım aracı. Bende senin gibi düşünüyordum. Ta ki kripto para madenciliğinden ilk kazancımı banka hesabıma gönderene kadar. Kim ne söylerse söylesin. Metaverse hayatımızda.
Metaverse teknolojisine akım başlamadan önce dahil oldum ama arsa alamadım coinlerinden iyi para kazandım ve hala Metaverse alanındaki coinleri takip ediyorum. Benim başladığım zamanlarda Decentraland üzerinde bir arsa 5000$ civarındaydı , en son güncelde 1M$ olan arsalar var. Çok hızlı ilerliyor ama bunun üzerinden kara para aklama olayları fazlasıyla dönüyor tıpkı NFT olayında döndüğü gibi kimse bir maymun resmine 250K$ vermez takip edilemeyen tek para aklama yöntemi , şu anda sanal arsa olaylarıda buna benziyor zamanla daha da artaracak ama yasallaştıktan sonra amaçlarınca kullanılabilecek. Tıpkı 2000’lerin başına şirketlerin isimleri adında alınan Domainler gibi şu an büyük şirketlerin isimlerini kullanıp sanal arsa alanlar mevcut bunlarda yakın zamanda o şirketlere satıp güzel para kazanmak derdindeler. Kısacası şu an heryer heryerde düzenlenince güzelleşecektir.
Ekonominin, dijital dünyanın içinde iş yapan ve kendi Nft serisini çıkartmış ve bunun tamamını beğenilere sunup satmış birisi olarak söyleyebilirim ki; Metaverse ne kadar vizyon dolu bir dünya olsa da anlatılan projelerin, arsaların, oyunların, karakterlerin %99,9’u “Metaverse” etiketi ile ceplerdeki parayı boşaltmaktan başka işe yaramıyor. Aynı şekilde metaverse’de arsa sahibi olmak isteyenler de o kadar heyecanlanmasın şimdilik: Metaverse’e dair farklı ekosistemlerde farklı dünyalar oluşturulacak ancak henüz bunun için daha çooook erken, kimse birşeye atlamasın.
Arsa almak mantıksız ama burada Metaverse saçma diyen insanların çoğu gelecekte bunu kullanacak. Nasıl şimdi çoğunuz Instagramdan vazgeçemiyorsanız Metaverse de geleceğin Instagramı gibi bir şey olacak. Evet kullanmazsanız ölmeyeceksiniz ama sanal olarak sosyalleşemeyeceksiniz.
Metaverse geleceğin dünyası olabilir ama Batı için o gelecek 15-25 sene iken bizim için 50-60 sene olabilir ve biz yine o zamanlar ekonomik kriz, Türk-Kürt sorunu, Laiklik- Ümmetçilik, cemaat/tarikat, CHP ve karşında hangi sağ/siyasal islamcı parti varsa artık onun s1k1ndirik mağdur edebiyatı, işsizlik, eğitim sorunu gibi çok çok temel şeyleri tartışmaya devam edeceğimiz için bizi aşar böyle şeyler. Bize gelmez.
Yine şunu da söylemeliyim ki sanal dünyanın insanları bu kadar ele geçirip gerçek dünyadan koparmasını insanın ruhsal dengesi ve akıl sağlığı için olumsuz buluyorum.
Kaçırılan şey şu her şey sanallaşırsa sanal dünya safi karanlıktan başka bir şey olmaz. Beslenmeden tut s*çmaya kadsr her şeyi sanallaştırırsın ama ruh senşn fani bedeninde kalır. Dolayısı ile illa bir tarafın fani dünyada olmak zorunda o yğzden dibi kısır bir şey. Lakin kapitalistler iyi çalışırsa moda haline getirip fena para kırabilirler.
Parası olan için mantıklı bir yatırım; 10 tane böyle işe yatırım yapar 9'u batar 1'i tutar o biriyle 10'nun parasından fazlasını kazanır zaten. Fakat normal cebinde fazladan 3-5 kuruşu olan insanlar için sakat en başta yeterli bilgi yok zaten küçük yatırımla ne kadar kazanacaksın bitcoinde bile Türkiyede ilk girenlerin çoğu az değer kazanınca direk kısa günün karı diye bozdu sağlam bilgi ve vizyon işi bu olaylar...
Metaverse evreninin mantığını tam olarak anlayabilsek ve gerçek yaşama etkisini çözebilsek; değil arsa almak ne kadar gayrimenkul varsa toplarız.. Bu tarz teknolojiler her zaman ilk vakitte saçma bulunmuş ama sonrasında sahip olmaya güç yetmemiştir. Bknz. Coin piyasası, e-ticaret.
Geleceğin reklam ve eğlence dünyası dijital dünya olacak ve kripto üzerinden alışveriş yaptıracak. şu an apple ve samsung dijital gözlükler üzerinde çalışıyorlar ve tahminime göre 3 ile mac 5 yıl içerisinde her telefonun yanında insanlara artık dijital gözlük verilecek.
Yatırım yaparmiyima gelince yaptim bile 36.000 $ a mal oldu bana
Yaşadığımız yaşam, sanki çok gerçekte, birde bu sanal yaşamın içinde inşa edilmeye çalışılan, yeni bir sanal yaşam. Yok abi ben almayayım kalsın, yaşadığım yaşamın acıları bana oldukça fazla geliyor zaten, bir de bu sanal yaşamın içinde inşa edilmeye çalışılan yeni sanal yaşamın acılarını yaşamak istemiyorum, hele bu acılar için para ödemek :D kafama sıkarım daha iyi abi, beni daha az aptal gösterir hiç olmazsa.
Niye saçma geliyor ki. Fornite oyununda konser olduğunu milyonlarca insanın burada birlikte aktivite içerisinde olduğunu duymuşsundur veya o konserde sende bulunmuşsundur. Sanal para birimleri senelerdir hayatın içinde oyun içi alışveriş olsun veya market alışverişi olsun. Ev veya arsa gibi yatırımlar mantıksız gibi görünse de geleceğin dünyası inşa ediliyor. Geleceğin dünyası internet web 1.0 gelmesiyle çoktan şekillenmişti zaten. Şimdi boyut atlama zamanı. Seni anlıyorum fiziki temasın olmadığı bir dünya için niye yatırım yapılsın veya dokunmamadığım zevk alamadığım şiye niye para harcayım gibi bir düşüncen var. Buna da çözüm bulunuyor dokunma ve koklama sensörleriyle tamamen gerçek dünya algısı yaratılıyor.
Metaverse çok geniş bir alanı kapsıyor ve yatırım yapmak o proje ile alakalı bir durum. Bir çok metaverse projesi var ve bunların hangisine yatırım yaptığın önemli. Bu sadece geçici bir furys olur daha gelecekte neler çıkar, dolayısıyla mantıklı değil. Ancak kısa vadeli satabilenler için mantıklı. Uzun vadede uygun bulmuyorum
Saçmalık demek istemiyorum çünkü sanal para halihazırda kullanılıyor. Bunlar gerçekten ciddi anlamda kullanılmaya başlanana kadar ölmüş olurum zaten. No problem.😄
İnternet & Teknoloji konusunda 687 cevap paylaştı.
Bundan 15 yıl önce tuşlu telefonlar vardı kimse inanır mıydı elinde ki telefonla her işi yapabileceğine şimdide açıkca söylüyorum 10 yıl sonra oturduğun yerden çalışacaksın işe gidicen alışveriş yapacan her şey oturarak olucak sanal gözlükle.
-3 Bodrum katta yaşıyorsun ama sanal alemde Boğaz’da yalıda 😂😂😂😂 diyorlar ki lan fakirler siz bodrumlarda çürüyün ama zengin olduğunuzu farz edin !!! Zenginlerin gerçeklerine ilişmeyin sanal sanal takılın zenginlere para kazandırın
İnternet & Teknoloji konusunda 565 cevap paylaştı.
#SelamGençlik 🦄🍀⭐🌺🍏💛🔥☀️🌻🐝🥥🍒💋❤️❤️👀 Parayı her zaman değersiz ve sıkıcı bulanlardan oldum dijital evren bunu ispatlıyor, net... #SunIsUp#Amazing#TubaSueda 🦄🍀⭐🌺🍏💛🔥☀️🌻🐝🥥🍒💋❤️❤️👀
valla bunu ben çokk önceden keşfetmiştim sonra dedim k tosuncuk olayı gibi olur girişmedim youtuberler alır abicim arsa batsa da adamda 1 aylık video izlenme parasına denk geliyor akıllı olmakta fayda var
Bu işi az çok bildiğim için mantıklı geliyor. Aslında böyle şeyler bazı insanlara saçma gelir fakat ben şöyle düşünüyorum; Zeki olan insan, bildiği işi en kolay şekilde ve en kârlı şekilde yapar. Yani açıkçası temizlik seven biri temizlik yapar. Dilencilik seven biri dilencilik yapar. İkiside bir yönelim bence.
Bloktopia ve Ceek ile bu evrene olan yatırımlarımı yaptım. Elime geçtiğince daha da yatırımlarımı artırıyorum gelecek 5 sene içinde daha da büyüyeceğini düşünüyorum bu evrenin
Oglumda hafta sonu satin almis 600bin tl'ye birsey anlatip durdu anlamadim. Biz normal eve gidemiyoruz bazen isler yuzunden. :/
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Metaverse, vermeden ananızı bellerse görürsünüz. Ki olacağıda odur. Allah ıslah etsin sizi. Hanga akla mantığa dayanıyorsunuz. Tabiki bir gecede çok kazanıp, emeksiz zenginlik ve para hırsı. Telef olun, batın emi
1 bitcoin 600 bin tl olmuş vay be zamanında 40 50 bin tlydi. O zaman bitcoine yatırım yapanlar şimdi 5 bitcoin parasına şirket kuruyor. Ama nerden bilinebilirdi , sürekli milletin aklına oynadılar madenciliğin önü kapalı gibi gösterildi.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
104Cevap
Gelecek şekilleniyor, hepimiz dijitalleşiyoruz. Belki yakında kendimizi bir Matrix evreninde veyahut Suretler adlı filmdeki gibi bir robotu kontrol eden zihne sahip olacağız uzaktan. Mantıklı buluyorum.
Gerçek şu ki, sanal dünya kendi başına insanın hayatını idame ettiremez. Bir Matrix algısı yaratma peşindeler. Sanal para olur zira sanal para bu dünyada kullanılabiliyor. Ama sanal arsanda bir ev inşa edip içinde barınamazsın, seni soğuktan da korumaz. Yatırım mahiyeti yoksa tamamen işlevsiz.
Bu bana Orta Çağ'da para karşılığı cennetten tapu alma ritüeli kadar saçma geldi.
https://www.youtube.com/watch?v=McUepfzWFns
Simülasyon asla gerçek yaşamın yerini tutamaz. Bu arsalar, tıpkı kripto para gibi yatırım mahiyetide ise çok mantıklı. Ancak sadede simülasyon ile yaşamaya ne kadar "yaşamak" denir orası tartışılıe. Simülasyondaki tüm yaşamın esasen gerçek hayata bağlı olacak zaten.
Aşırı haklısın bu arada.
Zaten satın alıp orada yaşamayı düşünmüyoruz. Bu sadece yatırım aracı. Bende senin gibi düşünüyordum. Ta ki kripto para madenciliğinden ilk kazancımı banka hesabıma gönderene kadar. Kim ne söylerse söylesin. Metaverse hayatımızda.
Metaverse teknolojisine akım başlamadan önce dahil oldum ama arsa alamadım coinlerinden iyi para kazandım ve hala Metaverse alanındaki coinleri takip ediyorum.
Benim başladığım zamanlarda Decentraland üzerinde bir arsa 5000$ civarındaydı , en son güncelde 1M$ olan arsalar var. Çok hızlı ilerliyor ama bunun üzerinden kara para aklama olayları fazlasıyla dönüyor tıpkı NFT olayında döndüğü gibi kimse bir maymun resmine 250K$ vermez takip edilemeyen tek para aklama yöntemi , şu anda sanal arsa olaylarıda buna benziyor zamanla daha da artaracak ama yasallaştıktan sonra amaçlarınca kullanılabilecek.
Tıpkı 2000’lerin başına şirketlerin isimleri adında alınan Domainler gibi şu an büyük şirketlerin isimlerini kullanıp sanal arsa alanlar mevcut bunlarda yakın zamanda o şirketlere satıp güzel para kazanmak derdindeler.
Kısacası şu an heryer heryerde düzenlenince güzelleşecektir.
Ekonominin, dijital dünyanın içinde iş yapan ve kendi Nft serisini çıkartmış ve bunun tamamını beğenilere sunup satmış birisi olarak söyleyebilirim ki; Metaverse ne kadar vizyon dolu bir dünya olsa da anlatılan projelerin, arsaların, oyunların, karakterlerin %99,9’u “Metaverse” etiketi ile ceplerdeki parayı boşaltmaktan başka işe yaramıyor.
Aynı şekilde metaverse’de arsa sahibi olmak isteyenler de o kadar heyecanlanmasın şimdilik:
Metaverse’e dair farklı ekosistemlerde farklı dünyalar oluşturulacak ancak henüz bunun için daha çooook erken, kimse birşeye atlamasın.
Arsa almak mantıksız ama burada Metaverse saçma diyen insanların çoğu gelecekte bunu kullanacak. Nasıl şimdi çoğunuz Instagramdan vazgeçemiyorsanız Metaverse de geleceğin Instagramı gibi bir şey olacak. Evet kullanmazsanız ölmeyeceksiniz ama sanal olarak sosyalleşemeyeceksiniz.
Metaverse geleceğin dünyası olabilir ama Batı için o gelecek 15-25 sene iken bizim için 50-60 sene olabilir ve biz yine o zamanlar ekonomik kriz, Türk-Kürt sorunu, Laiklik- Ümmetçilik, cemaat/tarikat, CHP ve karşında hangi sağ/siyasal islamcı parti varsa artık onun s1k1ndirik mağdur edebiyatı, işsizlik, eğitim sorunu gibi çok çok temel şeyleri tartışmaya devam edeceğimiz için bizi aşar böyle şeyler. Bize gelmez.
Yine şunu da söylemeliyim ki sanal dünyanın insanları bu kadar ele geçirip gerçek dünyadan koparmasını insanın ruhsal dengesi ve akıl sağlığı için olumsuz buluyorum.
Aklıma arsa deyince bu geldi. Sondaki söz çok can alıcı onu da bu soruya armağan ediyorum. :D :D :D
https://www.youtube.com/watch?v=ltFIObFFA-g
Kaçırılan şey şu her şey sanallaşırsa sanal dünya safi karanlıktan başka bir şey olmaz. Beslenmeden tut s*çmaya kadsr her şeyi sanallaştırırsın ama ruh senşn fani bedeninde kalır. Dolayısı ile illa bir tarafın fani dünyada olmak zorunda o yğzden dibi kısır bir şey. Lakin kapitalistler iyi çalışırsa moda haline getirip fena para kırabilirler.
Parası olan için mantıklı bir yatırım; 10 tane böyle işe yatırım yapar 9'u batar 1'i tutar o biriyle 10'nun parasından fazlasını kazanır zaten. Fakat normal cebinde fazladan 3-5 kuruşu olan insanlar için sakat en başta yeterli bilgi yok zaten küçük yatırımla ne kadar kazanacaksın bitcoinde bile Türkiyede ilk girenlerin çoğu az değer kazanınca direk kısa günün karı diye bozdu sağlam bilgi ve vizyon işi bu olaylar...
Metaverse evreninin mantığını tam olarak anlayabilsek ve gerçek yaşama etkisini çözebilsek; değil arsa almak ne kadar gayrimenkul varsa toplarız.. Bu tarz teknolojiler her zaman ilk vakitte saçma bulunmuş ama sonrasında sahip olmaya güç yetmemiştir. Bknz. Coin piyasası, e-ticaret.
Geleceğin reklam ve eğlence dünyası dijital dünya olacak ve kripto üzerinden alışveriş yaptıracak. şu an apple ve samsung dijital gözlükler üzerinde çalışıyorlar ve tahminime göre 3 ile mac 5 yıl içerisinde her telefonun yanında insanlara artık dijital gözlük verilecek.
Yatırım yaparmiyima gelince yaptim bile 36.000 $ a mal oldu bana
Yaşadığımız yaşam, sanki çok gerçekte, birde bu sanal yaşamın içinde inşa edilmeye çalışılan, yeni bir sanal yaşam. Yok abi ben almayayım kalsın, yaşadığım yaşamın acıları bana oldukça fazla geliyor zaten, bir de bu sanal yaşamın içinde inşa edilmeye çalışılan yeni sanal yaşamın acılarını yaşamak istemiyorum, hele bu acılar için para ödemek :D kafama sıkarım daha iyi abi, beni daha az aptal gösterir hiç olmazsa.
Metaverse çok geniş bir alanı kapsıyor ve yatırım yapmak o proje ile alakalı bir durum. Bir çok metaverse projesi var ve bunların hangisine yatırım yaptığın önemli. Bu sadece geçici bir furys olur daha gelecekte neler çıkar, dolayısıyla mantıklı değil. Ancak kısa vadeli satabilenler için mantıklı. Uzun vadede uygun bulmuyorum
Saçmalık demek istemiyorum çünkü sanal para halihazırda kullanılıyor. Bunlar gerçekten ciddi anlamda kullanılmaya başlanana kadar ölmüş olurum zaten. No problem.😄
Çok haklısın
Bundan 15 yıl önce tuşlu telefonlar vardı kimse inanır mıydı elinde ki telefonla her işi yapabileceğine şimdide açıkca söylüyorum 10 yıl sonra oturduğun yerden çalışacaksın işe gidicen alışveriş yapacan her şey oturarak olucak sanal gözlükle.
"B" Yi seçmedim sayfamda inadına sürülen otomatik mesajı reddetmeye çalışırken yanlışlıkla seçim yaptım
Metaverse ile yalan bir dünyada eğleneceğime gerçek bir arkadaş ile gerçek yaşamda eğlenmeyi tercih ederim
-3 Bodrum katta yaşıyorsun ama sanal alemde Boğaz’da yalıda 😂😂😂😂 diyorlar ki lan fakirler siz bodrumlarda çürüyün ama zengin olduğunuzu farz edin !!! Zenginlerin gerçeklerine ilişmeyin sanal sanal takılın zenginlere para kazandırın
#SelamGençlik 🦄🍀⭐🌺🍏💛🔥☀️🌻🐝🥥🍒💋❤️❤️👀
Parayı her zaman değersiz ve sıkıcı bulanlardan oldum dijital evren bunu ispatlıyor, net... #SunIsUp #Amazing #TubaSueda 🦄🍀⭐🌺🍏💛🔥☀️🌻🐝🥥🍒💋❤️❤️👀
valla bunu ben çokk önceden keşfetmiştim sonra dedim k tosuncuk olayı gibi olur girişmedim youtuberler alır abicim arsa batsa da adamda 1 aylık video izlenme parasına denk geliyor akıllı olmakta fayda var
Bu işi az çok bildiğim için mantıklı geliyor. Aslında böyle şeyler bazı insanlara saçma gelir fakat ben şöyle düşünüyorum; Zeki olan insan, bildiği işi en kolay şekilde ve en kârlı şekilde yapar. Yani açıkçası temizlik seven biri temizlik yapar. Dilencilik seven biri dilencilik yapar. İkiside bir yönelim bence.
Bloktopia ve Ceek ile bu evrene olan yatırımlarımı yaptım. Elime geçtiğince daha da yatırımlarımı artırıyorum gelecek 5 sene içinde daha da büyüyeceğini düşünüyorum bu evrenin
Büyük riske girmene gerek yok 3/1 yeterli olabilir.
Kesinlikle hocam
Alsinda sanal bir evren için para harcamayı mantıklı bulmuyorum. 🎈🎈 Herkes kendi düşuncesi tabiki de farklidir. Ama ben bör düşünüyorumm💫💫 @ksAnket
maalesef gelecek sanala doğru gidiyo. Yakında parada tamamen sanal olacak zaten. Elinle tutabileceğin dokunabileceğin bişey olmayacak
Mantık kuralları dahilinde anlamsız gelsene,
Ticari olarak;
Toplum ne ile hava atacağım şaşırdıgından uzun vadede kazanç sağlıyacağı kesin.
Dokunup hissedebilecek somut bir şey yok ortada, her şey sanal, suni. Yatırım yapmayı mantıklı bulmuyorum.
Oglumda hafta sonu satin almis 600bin tl'ye birsey anlatip durdu anlamadim. Biz normal eve gidemiyoruz bazen isler yuzunden. :/
Metaverse, vermeden ananızı bellerse görürsünüz. Ki olacağıda odur. Allah ıslah etsin sizi. Hanga akla mantığa dayanıyorsunuz. Tabiki bir gecede çok kazanıp, emeksiz zenginlik ve para hırsı. Telef olun, batın emi
Yani bir trader olarak söylüyorum çok yeni bir olay değer kazanıp kazanmadığına bakıp öyle konuşalım bunu bence, yani ucunu görmek lazım... YTD :)
Zamanında uzayda yıldız satıyorlardı şimdide bu milletin sokaga atılacak parası çoksa biz ne yapalım 🤣🤣
Sanal bir evren için para harcamayı mantıklı bulmuyorum. Çünkü sanal ve İnternet ortamında yaşanan birçok olaylar Güven vermemektedir,
Sanal evrene ömrümün yeteceğini düşünmüyorum büyük ihtimalle aldığım arsa da bana mezar olur sanal mezar.
Bu miktarlar yüksek paralar yani biz istesekte orada bir yer edinemeyeceğimiz gibi:) ancak uzaktan bakarız.
Eğlence Sektörü gibi düşünün
Nettflix izliyeceğinize Siz Metaverse Dünyasında gezip birçok şeyi keşfedeceksiniz.
Bende Metaverse Arsa alacağım
Bir miktar yatırılabilir.Çünkü ciddi ciddi bu platforma yürülüyor. RTE bile bitcoini yasallaştırdığı bu dönemde metaversenin önü açık.
Bize sanaldan ev arsa aldırıp illuminatinin lanetleri örnek Bill Gates Türkiyede gerçek arsa alıyor bizi uyutup yurdumuza yerleşiyor
sekont layfa benziyor yutubda izledim bu konuyla alakali video hosuma gidiyor boyle seyler amma asla fiziksel dunyanin yerini veremez.
Tamam geleceğin dünyası madem birileri ordan arsada almış gitsinler orada yaşasınlar bu dünyanın nüfusu bi azalsın doga derin bi oh çeksin olmaz mi
birçoğu sanal arsalar alıp sanal hayatlar yaşarken birileride gerçek hayatın tadını daha fazla çıkaracak.
Bitcoin ve alt coin misali burası da ileride değerlenecek. Bunu ben söylemiyorum bu işi bilen kişilerde söylüyor yatırım tavsiyesi olarak görülüyor
Gerçek hayatta o kadar param yok. Ama parası olanlara zevk işi olmuş
İnşallah seninde olur
Zamanında bitcoin beş para etmezken şimdi yarım milyonu geçti. Kafama tüküreyim.
1 bitcoin 600 bin tl olmuş vay be zamanında 40 50 bin tlydi. O zaman bitcoine yatırım yapanlar şimdi 5 bitcoin parasına şirket kuruyor. Ama nerden bilinebilirdi , sürekli milletin aklına oynadılar madenciliğin önü kapalı gibi gösterildi.
Bitcoin'in bir paket sigara fiyatına satıldığını söylerler zamanında. www.hurriyet.com.tr/.../12-yasinda-bitcoin-aldi-1-milyon-dolar-kazandi-40645748
Çocuk 100 adet bitcoin almış o zamanda elinde tutup şimdi satsaydı 60 milyon tl eski parayla 60 trilyon paraya bak.
Sanal bir evren için para harcamayı mantıklı bulmuyorum
Mantıksız bence yaaa o nedir sanki verilen para az bi miktar
Kenarda haybeye kullanabileceğim bir param olaydı beeelki düşünürdüm ama şu an öyle bir hayalim yok
Çiftlik bank vurgununun dünya çapında olanı gibi geliyor bana
Zaten sanal bir evrendeyiz ve sanal olan paramızı harcıyoruz. Farkı ne?
Hafta sonu eş dost arkadaşlarla arsaya gidip mangal yakamadıktan sonra neyleyim ben o arsayı :) :)
Herkes sanala gitsin gerçek dünya biz garibanlara kalsın
Profil fotomdaki yıldızdan size arsa satabilirim. Almak istiyorsanız iletişime geçin.
Ya batar ya çıkar diyip gözden çıkardığınız paralarla yatırım yapmanız daha iyi olur..
Gerçek dünyada rolümüzü belli değilken sanal dünyada işim olmaz
Biz daha bu evrende bişi Sahibi olamadık sanal evren azıcık beklesin
O kadar para olsa ohoo.
Gerçek dünyada arsa alırdım önce :D
Üç beş dönüm almalı. Ama önce imar durumuna bakmak lazım
🤣🤣
Bilgi sahibi olmadığım bir konu bir şey diyemiyorum
Öyle görünüyor ama pekte ümütlü değilim çünkü dünyanın ne olacağı belli değil.
Gerçeğini yaşayamadığımız Dünya'nın sanalını ne yapalım?