Merhaba. Evde pilates yapmaya karar verdim. Evde pilates nasıl yapılır?evde plates için neler gerekli? Tecrübeli olanlar yardımcı olabilir mi?evde plates nasıl yapılır
Evde plates nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekli?
Yere battaniye gibi yumusak bir sey serebilirsin. Lastik cok ucuz, alabilirsin veya bildigimiz beyaz lastik kullanabilirsin. Top uzerine cikmak ve dengede durmak kolay degil, o yuzden almani tavsiye etmiyorum ama kucuk top alabilirsin. Pilates cemberi de kol kaslarini calistirmak icin alinir. Eger kollarin kuvvetli degilse almayi biraz erteleyebilirsin. 1 ay sonra guclendikten sonra alabilirsin yani. YouTube'da yerli ve yabanci cok guzel Pilates ogreten videolar var. Ilk etapta hicbir malzeme almadan da bu videolari yaparak alisabilirsin. Senin icin uygun mu degil mi karar verdikten sonra malzemelerini alirsin. Kiyafet olarak da rahat bir tshirt, kisa sort yeterli. gogusler buyukse spor sutyeni al ama kucukse inan hic gerek olmuyor. Ben aldim, evde oyle duruyor, sutyensiz daha rahatim. Takinca belirgin bir rahatlik saglamiyor yani kucuk oldugu icin. 😊
Öncellikle eğer yeni başlayacaksan doğru yeri seçmelisin. Odanın çok iyi havalandırılması lazım. Bu nefes egzersizleri için önemli bir durum. İlk başta 10 dakika yap sonra durumuna göre 30-40 dakikaya çıkar. Pilates yapmak için neler lazım?- Mat - Pilates topu - Pilates bandı - Pilates çemberi
pilates malzemeleri
İlk önce kolay hareketlerle başla. Öncelik olarak; Glutes Bridge, Lying leg extension, Back extension gibi hareketlerle başlayabilirsin.
Glutes Bridge: Aslında bildiğimiz köprü hareketi. Mata sırt üstü uzanarak dizlerini kır ve ayaklarını matın üzerine bastır.
Glutes Bridge
Lying leg extension; Sol bacağınızı büküp, ayağını indirerek dizini 90 derecelik açıyla düzelt.
Back extension; Sırtını düz tutarak yüz üstü uzan kollarını önünde ya da başının arkasında çaprazla.
İlk başta bu kolay hareketlerle başlayıp, daha sonra kendini yavaş yavaş geliştirebilirsin. Aşağıda video bırakıyorum ona da göz atabilirsin.
Evde pilates için yumuşak zemin ve bir pilates topu yeterlidir. Hareketler konusunda yazı ile detaylı bilgi sunamayacağım için YouTube videoları üzerinden ders takip etmenizi tavsiye ederim.