En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Merhaba,
Malzemeler;
- 2 su bardağı nohut,
- 1 adet orta boy soğan,
- 1 diş sarımsak,
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 1 yemek kaşığı salça,
- Tuz,
- Karabiber.
Hazırlanışı;
- Nohutlarımızı derin bir kapta üzerini geçecek kadar sıcak su döküp 1 gece bekletiyoruz.
- Ardından nohutları süzün.
- Ardından nohutlarımızı tenceremize alıyoruz üzeri su geçene kadar doldurup yumuşayana kadar kaynatıyoruz. (kaynama esnasında suyun üzerinde oluşan köpükler alınır)
- Ayrı bir tencereye küp küp doğranmış soğan ve sarımsaklarımızı ekleyerek kavuruyoruz.
- Ardından tenceremize salçamızı atıyoruz, salça kavrulana kadar pişiriyoruz.
- Ardından haşlanan nohutlarımızı da aynı tencereye ekleyerek üzerini geçecek kadar su koy.
- Tuz ve karabiberini de koyup kısık ateşte yarım saat pişiriyoruz.
Afiyet olsun. :)00 Yorumla
- +1 yıl
Selam :) Umarım tarifi beğenirsiniz.
🌼Etli Nohut Yemeği🌼
🌼Malzemeler 🌼
~500 gr 1 gece önceden ıslatılmış nohut
~ 250 gr dana kuşbaşı
~ 1 orta boy soğan
~ 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
~ 1 yemek kaşığı biber salçası
~ 1 yemek kaşığı domates salçası
~tuz
🌼Yapılışı🌼
~ Soğanımızı yemeklik doğrayalım ve kavuralım.
~ Kuşbaşı doğradığımız etimizi ilave edip 5 dakika daha kavuralım.
~ Salçalarımızı ve toz kırmızı biberimizi ilave edip kavurmaya devam edelim.
~Üzerini geçecek kadar su ekleyerek düdüklümüzü kapatıp 20 dakika pişirelim.
~ Ocağı kapatıp düdüklümüzü 10 dakika dinlendirdikten sonra havasını çıkartıp yıkanmış nohutları , tuz ve çok az su ilave edip düdüklümüzü kapatıp 20-30 dakika kadar daha pişirelim. Yemeğimiz hazırdır. Afiyet olsun 🌼10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
- +1 yıl
250 g kuşbaşı et
3,4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı nohut
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Yapılışı;
İlk olarak etimizi uygun bir tencereye alalım üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave ederek yaklaşık 20,25 dakika kaynamaya bırakalım etler haşlanırken üzerinde biriken kahve rengi köpükleri kaşık yardımı ile alalım sürenin sonunda etlerimizi kontrol edelim ve kevgir yardımı ile etlerimizi alarak suyunu bir kenarda bekletelim ayrı bir tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı alarak soğanlar pembeleşene kadar 1,2 dakika kavuralım daha sonra yeşil biber ve kırmızı biberi ekleyerek kavurmaya devam edelim biberlerin çok kavrulup erimesini istemediğim için bu aşamada çok uzun kavurmadım yemeğimize salçaları da ilave edip 1,2 dakika daha kavrulduktan sonra haşlanmış nohutları ekleyelim ben bu tarifte kullanmak için 2 su bardağı kadar nohutu sıcak suda 3,4 saat kadar beklettim ardından düdüklü tencerede 15 dakika pişirdim pişme süresi nohutun cinsine göre değişcektir kontrollü olmakta fayda var ardından etlerimizi tenceremize ekleyelim karıştıralım kırmızı toz biber karabiber ve tuzu ilave edip son olarak 4,5 dakika karıştıralım ve yemeğin suyunu ekleyelim ben bu aşamada 1 su bardağı et suyu 3 su bardağı sıcak su kullandım siz dilerseniz hiç et suyu kullanmadan ya da sadece et suyu ile de hazırlayabilirsiniz yemeğimizi şöyle bir karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak 15,20 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım eğer yemeğinizi etsiz yapmak isterseniz eti ekleme kısmını atlayarak diğer aşamaları uygulayabilirsiniz nohut yemeği servise hazır deniceklere şimdiden afiyet olsun.00 Yorumla - +1 yıl
250 g kuşbaşı et
3,4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı nohut
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Yapılışı;
İlk olarak etimizi uygun bir tencereye alalım üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave ederek yaklaşık 20,25 dakika kaynamaya bırakalım etler haşlanırken üzerinde biriken kahve rengi köpükleri kaşık yardımı ile alalım sürenin sonunda etlerimizi kontrol edelim ve kevgir yardımı ile etlerimizi alarak suyunu bir kenarda bekletelim ayrı bir tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı alarak soğanlar pembeleşene kadar 1,2 dakika kavuralım daha sonra yeşil biber ve kırmızı biberi ekleyerek kavurmaya devam edelim biberlerin çok kavrulup erimesini istemediğim için bu aşamada çok uzun kavurmadım yemeğimize salçaları da ilave edip 1,2 dakika daha kavrulduktan sonra haşlanmış nohutları ekleyelim ben bu tarifte kullanmak için 2 su bardağı kadar nohutu sıcak suda 3,4 saat kadar beklettim ardından düdüklü tencerede 15 dakika pişirdim pişme süresi nohutun cinsine göre değişcektir kontrollü olmakta fayda var ardından etlerimizi tenceremize ekleyelim karıştıralım kırmızı toz biber karabiber ve tuzu ilave edip son olarak 4,5 dakika karıştıralım ve yemeğin suyunu ekleyelim ben bu aşamada 1 su bardağı et suyu 3 su bardağı sıcak su kullandım siz dilerseniz hiç et suyu kullanmadan ya da sadece et suyu ile de hazırlayabilirsiniz yemeğimizi şöyle bir karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak 15,20 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım eğer yemeğinizi etsiz yapmak isterseniz eti ekleme kısmını atlayarak diğer aşamaları uygulayabilirsiniz nohut yemeği servise hazır deniceklere şimdiden afiyet olsun.00 Yorumla - +1 yıl
Ben nohutu çoğunlukla etli yapıyorum tadı daha güzel oluyor ve çoğunlukla nohut haşlayıp buzluğa atıyorum direk çıkarıp yemeğe katıyorum ona göre tarif vereceğim.
Etli nohut yemeği
- Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Pul biber
Öncelikle doğranmış eti haşlıyorum. Daha sonra başka bir tencere de yemeklik doğranmış soğan pembeleşinceye kadar kavruyorum. Üzerine salça, pul biber, tuz , nohut ve eti ilave edip iyice karıştırıyorum. Suyunu da ekleyip 15-20 dk kaynatıyorum.
Not: Ben etli yemeklere çok fazla baharat çeşidi katmayı sevmiyorum etin tadı daha baskın olsun diye sadece pul biber katarim.
00 Yorumla Malzemeler
500 gram önceden ıslatılmış nohut
300 gram kusbasi dana eti
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
2 su bardağı su
Yapılışı;
Nohutu bi gün önceden sıcak suya koyun. Ertesi gün süzüp durulayın.
Suzdugunuz nohutları üzerine su ilave edip haşlayın.(20 dakika kadar)
Sıvı yağı düdüklü tencereye alın. Sogani kucuk kucuk doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlayın. biberleride soğanlarla aynı boyutta doğrayıp ve kavurma işlemine devam edin. Daha sonra salçayı ilave edin. Kavurma işlemini salcanin kokusu cikana kadar sürdürün. Nohutlari tencereye ekleyin ve bir kaç tur ezmeden karıştırın. Kaynar su, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Duduklu tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte pismeye bırakin. Nohut guzelce pisince altını kapatin, afiyet olsun.🧚00 Yorumla- +1 yıl
nihutu suya köy 3 saat beklesin sonra düdüklüye koy ağzını kapat düdüğü dik olsun kaynat kaynamaya başlayınca düdüğünü indir kısık ateşe al 45 dk sonra altını söndür.. biraz bekledikten sonra kapağı aç nohut hazır.. salçalama işlemi için yarın tekrar yaz :)
00 Yorumla - +1 yıl
Hocam nohut tarladan biten bir tahıl ama, siz evde nohut üretimi falan mı yapıyorsunuz?
Neyi sorduğunuzu kavrayamadım şu an.00 Yorumla - +1 yıl
Önce nohutu ıslaman lazım pişirmek içinde düdüklü kullanmalısın nohut çok zor pişen birşey
00 Yorumla Nohutları ıslaaaa sonra
00 Yorumla- +1 yıl
Nohutlu yapılır tabikide😁😅
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Hiç sevmiyorum şunu yaa😔
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Öncelikle nohutları ıslatmak gerekiyor
00 Yorumla - +1 yıl
nefis yemek tariflerinden aç
00 Yorumla Ilk önce nohut almalısın alınca soylee
00 Yorumla- +1 yıl
Hiç tarif bilemem
00 Yorumla - +1 yıl
Humus severim
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Merhaba sevgili KScan, nohut yemeği tarifim Gülmutfağım'dan gelsin. Tarifimde nohutlar hiç dağılmadan pişiyor, sizlere malzemelerimi yazıyorum. Etli Nohut Yemeği Kış yemekleri içinde en sevilenlerdendir ama ben yaz kış çok severek yediğim yemeklerdendir.
Nohut yemeği için malzemeler neler?
Nohut yemeğini yapacağınız tencereye;
Ve son olarak tüm detaylarıyla yapılış aşamaları için videomu izleyin lütfen.
https://www.youtube.com/embed/72-WCjfIx9YKanalımda her çeşit ev yemeği tarifleri, tatlılar, pastalar vs bulabileceksiniz. Lütfen abone olmayı unutmayın.