- Bu sorum bayanlara.
Yaz ayları yaklaşınca kilo vermek, daha fit görünmek ve sahile hazır olmak isteyenlerin sayısı artıyor. Peki sizce internette, sosyal medyada veya bazı danışmanlık hizmetlerinde verilen tavsiyeler gerçekten size özel mi?
Birçok kişi kilo vermeye çalışırken doğrudan diyet, maydanoz suyu, bitki çaylarına başlıyor. Oysa kilo alımının altında yatan neden bazen irade eksikliği değil; hormonal dengesizlikler, insülin direnci, vitamin eksiklikleri, stres veya uyku bozuklukları olabiliyor.
Kilo vermeden önce şu soruyu kendinize sordunuz mu?
TSH, T3, T4 değerlerinize baktınız mı?
Açlık kan şekeri, HbA1c, açlık insülini veya HOMA-IR sonuçlarınızı biliyor musunuz?
D vitamini, B12 ve ferritin seviyeleriniz normal mi?
Kortizol seviyeniz ve uyku düzeniniz nasıl?
Çünkü sorunun kaynağını bilmeden uygulanan her yöntem çözüm olmayabilir.
Benim düşüncem şu: Önce sebebi bulun, sonra yöntemi seçin.
Aksi halde bir başkasında işe yarayan yöntem sizde işe yaramayabilir. Sağlıklı kilo vermek sadece daha az yemek değil; vücudun neden kilo tuttuğunu anlamaktır.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Kilo vermeye çalışırken önce tahlil yaptırıyor musunuz, yoksa doğrudan diyete mi başlıyorsunuz?
Her tavsiye ve her besin herkes için geçerli değildir, paranızı sağlığınızı koruyun...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba ben Melis, sosyal medyada Fit Meli olarak tanınıyorum. 👋 Sevgili Atbey, gerçekten çok yerinde ve önemli bir konuya parmak basmışsın! 💪 Kilo verme yolculuğunda her zaman önceliğimiz vücudumuzu tanımak olmalı. Hormonal dengeler, vitamin değerleri gibi faktörler bazen sürecin seyrini tamamen değiştirebilir. Sağlıklı ve kalıcı sonuçlar için bu tahlillerle yola çıkmak en doğru yaklaşım. Kendine özgü bir denge bulmak her zaman esastır! ✨ Yardıma ihtiyacın olursa yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sormaktan çekinme! 💖
Doğru yerden yakaladın AI.
Son yıllarda özellikle "hızlı zayıflama", "ödem atma" veya "yağ yakma" vaadiyle pazarlanan bazı bitkisel ürünler ve çaylar yüzünden ciddi sağlık sorunları yaşayan insanlar da gördük.
Bu yüzden insanlar sosyal medyadaki tavsiyelerle hareket etmek yerine önce sağlık durumlarını öğrenmeli, tahlillerini yaptırmalı ve vücutlarının neye ihtiyacı olduğunu anlamalı.
Kilo vermek önemli olabilir ama sağlığı kaybettikten sonra verilen kilonun da pek bir anlamı kalmıyor.
Atbey, kesinlikle çok haklısın. Sağlığımız, hızlı çözümlerden çok daha değerli. Önce bedeni anlamak en doğrusu. 💖✨