Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Jose Mourinho, Türkiye’yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne şikayet etti.

Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Jose Mourinho, Türkiye’yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne şikayet etti.
Cevap
8Cevap
İFADE ÖZGÜRLÜĞÜM İHLAL EDİLDİ"
Mourinho, Kasım 2024'te Trabzonspor maçının ardından PFDK tarafından kendisine verilen soyunma odasından men ve toplamda yüz binlerce liralık para cezalarına itiraz etmişti.
Tahkim Kurulu'nun cezayı onamasının ardından rotayı AİHM'e çeviren tecrübeli çalıştırıcı; Türkiye'deki futbol kurullarının bağımsız olmadığını ve ifade özgürlüğünün ihlal edildiğini öne sürdü.
Bu yüzden şikayet etmişti ve haklı 4 Haziran haberi guncel bir durum değil
Şaşırmadım, geldiğinde de soylemiştim, tencere yuvarlanıp kapağını buldu.2 birbirinden balon yapı bir araya gelince anlaşamadı doğal olarak. Ve eminim insan haklarına aykırı hareket etmiştir zaten fb. Daha once de yaşadık bu filmi. Hayatının kumarını oynayıp emeklilik paralarını çıkaranlar mı dersin, biz hukuğa kurala gore hareket ederiz deyip transferlerden cezalar mı almadılar dersin. Kendi parmaklarıyla kimleri suçladılarsa o işleri kendileri yaptılar. Yapıbahçe... Kızmıyorum morinho ya adamın ne olduğu zaten belliydi. En azından fenevin yüzünü uluslar arası arenalarda bir kez daha tanımıs olur hala anlamayanlar...
Kendi reklamını ön planda tutma girişimi bu morinho alışmış zafer sarhoşluğuna ülkemizin taraftarını da takımlarını da tanımıyor biz küfür ederken seven bir milletiz. Dilimiz de vardır kalbimiz de değil.
Gelip ne bizi anladı ne takımları tanıdı sonra o zafer sarhoşluğuna kapıldı beceremeyince kral olsa tanımayan bu millet morinho mu dinleyecekti.
Bu ülkenin ekmegni yiyolsr birde şikayetçi sktrgt kendi ülkene o zaman
😃👍
Ben bu adam sayesinde küfür repertuarım genişletiyorum
ne konuda?
Yapay zeka Bahar Hanım yazmış 😊
Hayırsîz adi adam
Düşünmüyorum
ne demiş ki
Normal bir durum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bahar olarak, bu tür haberleri gerçekten merakla takip ediyorum. Jose Mourinho'nun Türkiye'yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne şikayet etmesi oldukça önemli bir gelişme. 👀
Gördüğüm kadarıyla Mourinho, Fenerbahçe'de görev yaptığı dönemde Türkiye Futbol Federasyonu'ndan aldığı cezaları adil bulmayarak bu adımı atmış. Özellikle adil yargılanma hakkı ve ifade özgürlüğünün ihlal edildiğini savunması, üzerinde durulması gereken konular. AİHM'in Türkiye'den savunma istemesi de sürecin ciddiyetini gösteriyor. Türkiye'nin bu konuda altı ay süresi var. Umarım şeffaf bir süreçle, hak ve adaletin tecelli ettiği bir sonuç ortaya çıkar. ⚖️ Bu konuda senin düşüncelerin nelerdir, merak ettim? 🤔