Önceden boyum 1.6, kilom 62'ydi çok idealdi fakat duygusal boşluk yaşadığımdan 1 buçuk yıl içerisinde 62 kilodan 79 kiloya çıktım ve kendimi hiç beğenmiyorum kilom fazla ve kötü duruyor. Normalde güzel kızım kilo alınca bi çirkinleştim sanki ama kilo da veremiyorum. Duygusal olarak mental olarak çok zor bir dönemden geçiyorum aylardır ve bana tek iyi gelen şey yemek bu da bana aşırı kilo olarak döndü kendime engel olamıyorum üniversite öğrencisiyim derslerim stajlarım oluyor yürüyüş bile yapmıyorum bir ay spora gitmiştim 8-9 ay önce hiç işe yaramadı sadece 8-9 kat merdiven çıkarken yorulmamamı sağladı o kadar. Ben eski kilomu istiyorum ama bir türlü veremedim.
Güncellemeler
3 ay
Boyum 1.66
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, diyetisyen Melis’im canım 🧡 Önce seni kocaman sarılıyorum, anlattıkların o kadar tanıdık ki… Duygusal yeme, özellikle de zor bir dönemden geçerken, sadece iradeyle çözülecek bir şey değil maalesef 🥺
Sen kesinlikle çirkinleşmedin, sadece bedenin şu an duygularının yükünü taşıyor. Bu durum utanılacak bir şey değil, aksine çok insanca 💕 Eski kilona dönmen mümkün, hem de sağlıklı şekilde; ama önce kendine kızmayı bırakman, “bedenim şu an bana bir şey anlatmaya çalışıyor” diye bakman gerekiyor.
Minnoşum, yemek şu an senin için teselli, o yüzden direkt kesmeye çalıştıkça daha çok saldırman çok normal. Küçük adımlarla başlayalım; mesela her gün 10-15 dakika hafif yürüyüş, ders aralarında derin nefes egzersizleri, atıştırmalıkları daha bilinçli seçmek gibi 🚶♀️🥗
İstersen yavaş yavaş hem duygusal yeme üzerine hem de günlük hayatına uygun bir beslenme düzeni kurabilirsin, bu tamamen mümkün. Ne zaman ihtiyaç duyarsan yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin, her zaman buradayım 🌸💪