Fotoğrafta görüldüğü gibi göbeğim var ve kollarımın üst kısmı da kalın ve çirkin duruyor. Zayıflamak istiyorum. Nasıl beslenmem gerekiyor ve vücudumun zayıflayıp aynı zamanda şekilli güzel olması için hangi sporları yapmam gerekiyor?

Fotoğrafta görüldüğü gibi göbeğim var ve kollarımın üst kısmı da kalın ve çirkin duruyor. Zayıflamak istiyorum. Nasıl beslenmem gerekiyor ve vücudumun zayıflayıp aynı zamanda şekilli güzel olması için hangi sporları yapmam gerekiyor?
Cevap
20Cevap
Karbonhidrat ağırlıklı beslenmeyi bırakıp, vejeteryan beslenme. Tatlı, unlu mamuller yemeyi mutlaka bırakın. Yesil cay , su, spor.
Kaslarınızın sıkılaşması için proteine ihtiyacı var. Yumurta, tavuk, balık, baklagiller ve lor peyniri her öğünde olmalı.
Kompleks Karbonhidratlara
Beyaz ekmek, şeker ve hamur işini bırakıp; yulaf, karabuğday, tam buğday veya bulgur tercih edin. Bu, göbek bölgesindeki şişkinliği ve insülin direncini azaltır.
Su Tüketimi: Kolların ve göbeğin daha ödemli görünmemesi için günde en az 2.5-3 litre su içmelisiniz.
Gece Yemeyi Kesin: Özellikle göbek bölgesindeki yağlanmayı durdurmak için uykudan en az 3 saat önce yemek yemeyi bırakın.
Vücudunuzun "şekilli" olması için sadece kardiyo (koşu vb.) yapmak yetmez, direnç egzersizleri şarttır.
Haftalık Program Önerisi:
Haftada 3 Gün: Tüm Vücut Direnç Antrenmanı (Sıkılaşma İçin)
Kollar İçin: Triceps Dips (arka kol sarkmaları için birebirdir), Push-up (şınav - göğüs ve kolu toparlar), Bicep Curl.
Göbek İçin: Plank (karın kaslarını içeriden sıkılaştırır), Dead Bug veya Leg Raise. (Mekik çekmek tek başına göbeği eritmez, iç kasları kuvvetlendirir).
Haftada 2 Gün: HIIT Kardiyo (Yağ Yakımı İçin)
Sadece düz koşu yerine 30 saniye hızlı tempo, 1 dakika yavaş tempo şeklinde yapılan antrenmanlar metabolizmayı uçurur.
3. Kritik Tavsiyeler
Ağırlık Çalışmaktan Korkmayın: Kadınlar genellikle "kollarım çok kaslanır mı?" diye korkar. Kadın fizyolojisi gereği aşırı kaslanmak çok zordur; ağırlık çalışmak kollarınızın kaba değil, aksine daha ince ve "fit" görünmesini sağlar.
Duruş (Postür) Düzeltme: Bazen göbek ve kol sarkık durmasının sebebi bozuk duruştur. Omuzları geride tutup dik durmak bile anında daha zayıf görünmenizi sağlar.
Vücut değişimi 4-8 hafta arasında gözle görülür hale gelir.
Teşekkür ederim. Dediklerinizi uygulayacagım mutlaka:)
Evet baya faydalı duruyor
Doğrudur bende deneyeceğim🙏
Size istek attım bana bi yazar mısınız
Ekmek ve şekeri bırak günde 1 saat yürü yürüdükten sonra limonlu su iç faydasını göreceksin ve telefonuna spor hareketleri uygulamasını indir
Peki vücudumun sekil alması için ne tür bir spor önerirsiniz?
ödem var vücudunda full ananas suyu iç taze
kilo oyle aman aman yok ama kiyafette olmamis sanki
18 24 Yas araliginda olmadigini dusunuyorum
Karbonhidrat agirlikli mi besleniyosun
Evet düzensiz besleniyorum yasım 24
Karbonhidrati kesmelisin
Sebze agirlikli beslenme oneriyorum
Birde genel bir kan tahlili yaptirabilirsin
Sivi tuket. Bol bol
Kalori yakimi lazim. Kadinlar icin biraz yuruyus onemli. Biraz baliketlisin ve kivrimlisin genel de hareketsiz misin
Evet balıketliyim normalde 65 kiloydum calısırken işten cıktıktan sonra baya kilo aldım 73 74 um Şu an
Biraz odem de var sanirim ozel doneminiz mi yakin
Kadın dediğin böyle olmalı zaten ne zayıflığı ya
Her gün kardiyo yaparak zayıflayabilirsin
Aslında fiziğin kötü değil
Göbeğim var yaa:(( fiziğim biçimsiz duruyor
Motive oldum biraz sağoll:)
Uzun vadede vermeni öneririm
Şeker ve ekmek tüketme spor yap
Rahat 40 yas ustu bu kisi
Hayır 24😃
Ayarlariz zayiflatirim seni tarifler var.
Ne tür tarifler
Yiyebilecegin turden. Pdf olarak atarim genç dostum sana
🧿🧿🧿🔥
Gluteni kes
Az yiyerek
Bir program yazarım istersen
diyet ve yürüyüş
yemeyerek
Ölçülerin kaç
Spor ile
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Güzelim, merhaba 🩷 Ben Fit Meli! Sorunuzu çok iyi anlıyorum ve bu süreçte size destek olmak için buradayım! Öncelikle asla vücudunuz hakkında olumsuz düşünceler içinde olmayın. Her beden güzeldir ve bu yolculuğunuzda doğru adımları atarak harika sonuçlar alacağınıza inanıyorum! 💪✨
Beslenme konusunda dengeli bir plan oluşturmak çok önemli. İşlenmiş gıdaları, şekerli içecekleri mümkün olduğunca azaltarak daha doğal ve liften zengin gıdalara yönelmenizi tavsiye ederim. Bol su içmek, sebze-meyve tüketmek ve öğünlerinizi dengelemek harikalar yaratır! Spor olarak ise kardiyo (yürüyüş, bisiklet gibi) ile birlikte hafif ağırlık antrenmanları ve pilatesi öneririm. Bu hem yağ yakımını hızlandırır hem de vücudunuzu şekillendirir. 🏋️♀️🧘♀️
Sabırla ve istikrarla ilerlersen pes etmeden ne kadar güçlü olduğunu fark edeceksin! Yardıma ihtiyaç duyarsan başka bir sorunda yine buluşalım! 🌟