+1 yılbaban 46 yaşındaymış arkadaşım.. inan bana babanın bulunduğu dönemdeki bir çok erkek aynı..
bunlara zamanında ne yapmışlar ne olmuş bilmiyorum.. ama senin gibi babası ile ciddi sorunları olan çok arkadaş var gerek kendi çevremde gerekse burada bunu yazan çok arkadaş var.
eğer yapabiliyorsan çalış en azından bir markette kasiyer ol. en azından evden uzak kalır önüne attğın para ile de susturursun onu..
dinini sorgulama kimin takva sahibi olduğunu yalnız Allah c. c bilir.. din ile ilgili sana atılan iftiraları hiçmi hiç aklına takma.. bir insan istediği kadar namaz kılsın , istediği kadar haca gitsin ama kul hakkı onu cehennemin dibine götürmeye yeter.. sadece anne babanın evladı üstünde hakkı yoktur , evladın da aile üzerinde hakkı vardır.. sen içini ferah tut erkek olsan ayrı ev tut derim ama bayansın şu aşamada onun istediğini yap.. eğer okuyorsan hem çalış hem eğitimine devam et.. yapabiliyorsan devlet memuru ol. bir şekilde kendini kurtar..
sakın ama sakın ölmek intihar gibi şeyleri düşünme bunlar çözüm değil... hiç kimse senden daha değerli değil bunu sakın unutma.. elbet kara bulutların ardından güneş doğacak..01 Yorumla
Soran+1 yılyazınız için cok saolun inş dediginiz gbi olur
En İyi Cevaplar
+1 yılAllah hidayet versin her ikisine de.. / önemli olan evlenmek değil evliliğe her anlamda hazır olmaktır buda bir örnek olsun
Ve önemli olan çocuk sahibi olmak değil, dünyaya getirdiğin yavrunun hayatını da kurmasına yardımcı olmak onu desteklemek eğitmek güç vermek güvenmek ve anne-baba görevini layıkıyla yapmaktır.
Senin bir şansın var reşitsin ama sağlıklı düşünemiyorsun genelde böyle durumlarda denize düşen yılana sarılır misali davranabilirsin evleneyim kurtulayım diye düşünebilirsin ama dikkatli ol ve hayatında bu bir sınav senin için güçlü ol okuyorsan okulunu bitir ve kendini kurtar. / Ne olursa olsun onlar senin ailen sana taş atana sen ekmek at.. / zamanı gelince sen onların annesi-babası ol ! Olgunluk göster.. Elbet hatalarını anlayacaklardır. / Akrabalarından destek al gerekirse, bir yolu bulunur önemli olan burada BABA'nın kendine gelmesi..!
Allah yardımcı olsun profilinde belirttiğine göre yaşında küçük / umarım güçlü olursun ve atlatırsın
Sevgiler
ESMER!166 Yorumla
Soran+1 yılinş dedigini zgbi olur tesekür ederm bu arada
- +1 yıl
Rica ederim kardeşim üzüldüm durumuna.. / elimizden sadece bu site aracılığıyla sana duygularımızı/düşüncelerimizi aktarmak geliyor.. / Sonuç olarak tek başınasın ve güçlü olmalısın, mantıklı olmalısın ve çözümünü kendin bulmalısın.. Ben inanıyorum senin bir yolunu bulup düzelteceğine..
Soran+1 yıltesekür ederim saolun
- +1 yıl
Sorunda dikkatimi çeken bir nokta oldu / sen namazını nacizane kılan bir insansın ibadetini keza öyle yapan bir insansın sende bilirsin ki isyan etmek büyük günahtır! Özellikle ölümden bahsetmeyi sana yakıştıramadım çünkü sende bilirsin ki Allah'ın verdiği canı yalnız Allah alır! Geçenlerde bir video izledik genç bir mühendis adam ateist olarak bu dünyadan göçtü gitti! Önemli olan şükretmektir Allah'tan gelene kapımızın sonuna kadar açık olmasıdır çünkü Allah C. C. kullarına kaldıramadığından fazla yük vermezmiş sende biliyorsun bunu... / Herşey düzelir ölümden başka herşeye çare vardır bu hayatta. Ama şuna emin olabilirsin ki herkesin bir derdi var bu hayatta dertsiz insan yok :) / Hadi kal sağlıcakla
Soran+1 yılevet ama bana dizsiz demesi zoruma gidiyo ben bunu hakettigi düşünmüyorum sen allaha inanmıyon dyo böle dyen bir inasan dan bahsediyoz
- +1 yıl
Senin ne kadar dinine bağlı olduğunu gözünle gördüğü için senin bam teline basıyor canını acıtmak istiyor söylemleriyle..! Büyük günaha giriyor o yüzden dedim ya Allah hidayet versin diye! Onun zihniyetinde bir insanı değiştirmek büraz güç ki zaten yaşını da almış nasıl değiştirebilirsin ki.. O da bu hayatı seçmiş ve zamanı gelince cezasını çekecektir sen dualarında Allah'a babama hidayet ver demeyi unutma / o da bir gün hatasını anlayacaktır ama umarım çok geç olmaz..!
+1 yılsana abla tavsiyesi verimmi kardeşim. Engelleri tep, ucunda babanda varsa onuda tep gerekirse, sana onu yapan babaya baba denmez i... nin önde gideni denir kusura bakma ama hata senin darp raporu ver bak bakalım dokunmaya cesaret edebiliyormu, böyle yaşamakdansa devlete başvur onlar paşalar gibi okutuyor sponsor bulup burslu okursun adam gibi yaşarsın nasılsa tek ölüceksin baban bunu yapıyorsa o babadan bişi bekleme acıma dön arkanı derim. Bak ilk işin birdaha vurursa git şikayetçi ol gerekirse bana yaz özelden benim tanıdıklar var yönlendiririm seni. o sana vurursa tazminat bile açarsın. o korku ona yeter. bırak red etsin emin ol köpein koynuna kafanı koysan daha hayırlıdır. kendini geliştir devlet bünyesinde gerekirse ki ona bile gerek yok o gitsin sen nie gidiyorsun. şikayetçi ol gıkı çıkamaz demişti dersin. boyun büktükçe tepene bnerler. benim babam bana bikez vurcakdı anneme dedim o eli bana kalkarsa defolup giderim ona ilet dedim. biraz çenesi durmaz ama korkar.
12 Yorumla
Soran+1 yılinattır şikayetci olsam döver dahada eter yapar gözü görmez bsey
- +1 yıl
:D :Ddövermi senin kanunlardan haberin yok canım arkadaşım oğluna silah çekti çocuk şikayet etti adam 1 yıldır içerde çıkamıyor. çocuk geri almadı şikayetini. devlet izin vermez darp raporu vs sen reşitsin bir halt edemez.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizim evdekilerinde bundan kalır bir yanı yok hani özellikde annem hayatı zehir etmekte birebir 15 yaşından beri ondan nasıl kurtulurum derdindeyim. Kurtuldum yalanlarıyla kandırdı beni geri döndüm 1 ay sonra gene aynı davranışlar... dayak hakaret iftira... kızım ben aöf den üniversite okuyorum sma hata ettiğimi anladım bu sene hemen sınava girip 2 yıllık 4yıllık biyere gitcem kurtuluş bunda inanki evlenmeyi düşünme yağmurdan kaçarken doluya tutulma :( düz lise okumuşssun az öok bilgin var azıcık çalış düşük puanlı yaz biyerler yolun açık olsun canımm :)
15 Yorumla
Soran+1 yılinş amin öyle yapayım ozman
Cevap sahibi+1 yılİçinde okumak yoksa bile yaz git rahat edersin paraya takılma millet beş kuruşsuz okuyo illaki bileyler bulur bir yoluna bulursun burslara başvurursun falan at kendini bir ünivetsiteye rahat et en azından kafan rahat olsun :)
Soran+1 yılaz kendini üniye he :)
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle canım hatta gel aynı üniye gidelim ev tutalım senle ;)
Soran+1 yılolur :)))))))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
94Cevap
+1 yılAllah sabır versin, dile kolay sana buradan yardımcı olmak çok zor.. Benim annem anlatır bana babasından o da çok çekmiş ve şimdi dedem ölümü gözlüyor, ölmek istiyor, acı çekiyor, hayattan bezmiş durumda.20-25 yıldır böbrek hastası, diyalize gidiyor sürekli. Şimdi de diyalizin bağlandığı yerde sorun çıktı, defalarca göğsünden, kolundan ve bacaklarından ameliyat oldu. İstediği gibi su içemiyor.70 yaşında bile değil ama çok çöktü, çok sıkıntı çekiyor. Annem bana anlatıyor, sevmiyorum onu, diyor. Hatta ölse hiç üzülmem, diyor. Ama sonuçta babam, diyor. Onun için onla ilgileniyor. Eden bulur, senin baban da çok çekecektir, emin ol. Yapacağın tek şey, aklın var senin.18 yaşını geçmişsin, kendi hayatını kurtarabilirsin. Sadece cesaret gerekiyor, onu kendinde bulabilirsin. Oku, oku, oku ! Müslümansan sürekli merak et ve oku. Mükemmelliyetçi ol, en muhteşemi kap. Azim et ve en önemlisi tevekkül et. Allah her daim sabredenlerle beraberdir ve Allah der ki "Eleysallahu bikefin abdeh." yani "Allah kuluna yetmez mi?" Yetmez mi ha güzel bacım? Sabret sadece.. Dile kolay, biliyorum ama yapacak birşey yok. Elden ne gelir ki. Dediğim gibi sabret, oku ve çok iyi bir insanla yuvanı kur. Ondan sonrası herkes kendi yoluna, sen sağ onlar selamet.. Ondan sonra da güzel bir iş bulursun, ayakları yere basan, kendi parasını kazanan. Kocan iyi bir insan olur İnşallah. Çalışır kazanırsınız, en muhteşeminden bir ev kazanırsınız. Güzel bir hayat sürersiniz, sonra çocuklarınız olur. Emin ol sen böyle mutlu olduktan sonra baban parçalanacaktır. O acısını çekecektir. Annene olan oldu, elbet üzüleceksin, sonuçta annen ama bu dünyada menfaat meselesi önemli. Artık annenden ayrı bir hayat seni bekliyor. Annenin iyiliğini de düşünmelisin. Baban şiddetin dozunu arttırırsa anneni alırsın yanına. İşte dediğim gibi yapacağın tek şey sabretmek ve çalışmak. Bir de ibadet edip dua da edersen, dünya senin olur. Allah babana hidayet, sana da sabır versin güzel bacım benim.
00 YorumlaAllah kadını erkeğe emanet vermiştir. Emanete ihanet se cehennem azabı gerektirir. Herkesin sınavı farklı bu dünya da, kimisi eşiyle kimisi aşıyla kimisi korkuyla imtihan olur. Senin imtihanın da ailenle. Bundan ötürü kimseye kızma. Unutma asr süresinde Allah ne diyor : Asr a yemin olsun insan zarardadır. Ama 4 kişi hariç. Sabrı tavsiye edenler. Eğer sabrı tavsiye eden kurtulursa ya sabreden ne olur?
Ve unutma ayeti
Anne babası ve ya ikisi ya da sadece birisi yanınızda yaşlansa bile onlara of bile demeyin.
Ve unutma hadis i
Anne babası sağ olup da günahlarını affettirmeyenin burnu yere sürtünsün.
Sana sabır düşmüş kadere etki eden tek şey olan olan dua düşmüş. Onlara da duş et. Sabrın sonu selamet. Ama kızıp öfkelenip ilk gelenle evleneyim deme hayırlısını iste hayırlısını bekle. Baban dinine laf edebilir ama bu seni kafir yapar mı? İçki kullanan birisi aklı yok o an dolayısıyla düşüncelerini önemseme.
Unutma bak Kur an ın öğütlerini
Rabb'in sana darılmadı
Rabb'in seni terk etmedi
Sabret Rabb'in yakında gönlündekini verecek ve seni hoşnut edecek
AlLLAH KULUNA KAFI DEĞIL MI?
De ki, ALLAH BANA YETER.
Daha çoook örnek var. Ama tavsiyem en müsait olduğunda Duhs süresini ve mealini oku. Duha suresi çok uzun süre ayet gelmiyor efendimize ve kafirler dalga geçiyorlar " ne oldu Rabb'in sana küstü mü? Bak allah ın seni terk etti hani nerde o " falan gibi laflar ediyorlar ve efendimiz çok üzülüyor daha sonra bu sure geliyor öyle oku ona göre davran ama Sabır Sabır Sabır ve dua dua dua00 Yorumla
+1 yıldünya dikenli bir hayat sevenler mi kabahat
çilemse çekerim kaderimse gülerim...
kardeşim sen Allah a inanıyorsun madem ve O na da tevekkül ediyorsun isyan etmeyeceksin ve vardır her şeyde bir hayır. Sıkma canını sen Allahı biliyorsun madem bu dünyanın da bir imtihan dünyasi olduğunu bilirsin ve de sabır senin en büyük ilacın olmalıdır. her şey gelip geçicidir ama bu imtihandan senin çıkış yolunda sapmaman dır. her insan imtihana tabidir.
Zaman gösterdi ki, “Cennete ucuz değil cehennem dahi lüzumsuz değildir” Bediüzzaman Said Nursi
sen kimseyi takma ibadetine bak kardeşim. kader de varsa çekmek biz de birşeyler yaşamak zorundayız.
bir gün cennete giren sırada zengin bir adamla gariban bir kız arka arkaya bekliyorlarmış.
adam kapıdan içeri girince davullar zurnalar çalınmaya başlamış, eğlence kopmuş ve kızın da bu durum çok hoşuna gitmiş. kız içeri girince hiç bir şey yok ve kız başlamış "Hani burada adalet vardı ne oldu nerde davullar nerde eğlence..."
melek cevap vermiş; bu kapıdan her gün yüzlerce gariban girer ama zengin çok zor girer bu kapıdan.
sen sabret kardeşim madem Allah diyorsun...00 Yorumla
+1 yılBir müslümana dinsiz, kafir diyen kendisi kafir olur.
Madem namaz kılan dindar birisin şu sözlerimi kaale almanı tavsiye ederim.
Allahu teala dünyada başa gelen belalara sabredenlere büyük mükafatlar verecektir.
Kur’an-ı kerimde sabrın önemi çok âyette bildiriliyor. Üç âyet meali şöyledir:
(Sabredenlere, mükafatlar hesapsız verilir.) [Zümer 10]
(Ey iman edenler, Allah’tan sabır ve namazla yardım isteyin. Allahü teâlâ elbette sabredenlerle beraberdir.) [Bekara 153]
(Ey Resulüm, kâfirlerin eziyetlerine, ülülazm Peygamberler gibi sabret!) [Ahkaf 35]
Sabır hakkında hadis-i şeriflerden bazıları şöyledir:
(İmanı en üstün olan; sabırlı, cömert ve hoşgörülü olandır.) [Deylemi]
(Hak teâlâ, sevdiği kulu dertlere müptela kılar, o da sabrederse, ondan razı olur.) [Deylemi]
Daha bir çok şey yazılabilir sabırla ilgili. Ancak şu benzetme çok yerindedir. Sabır, yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır...10 Yorumla
+1 yılbende babamı sevmiyorum ama benim babam senin baban kadar kötü değil.. Allah sevdiği kullarına sıkıntı verırmıs evet senın ıcın zor belki ama dua etmelisin.. Ne olursa olsun bundan vazgcmemelisin.. Babasını sevmeyen bir kız olarak seni anlıyorum... Bir kız cocugunun babasını sevmemek demek hayata 1-0 geride başlaması demek aslında... Ama yıne de bunları dert edinmemelisin.. Belki annen baban senın yanında değil ama unutma Allah yanında... Babandan da nefret etmemeye çalış... Evet belki sana saçma gelecek ama nefret cok kötü bişey kalbine oturması seni kötü bir insan yapar... Bence sadece Allah'a havale etmelisin... Unutma; her karanlığın bir aydınlığı her savaşın bir zaferi vardır.. Belki bu sefer zafer senindir... belki bu sefer gün senin pencerenden aydınlanır yeter ki ona sığın.. Ondan başka kimin var? Tek geldin tek gideceksin bu dünya'dan.. Unutma bir gün öleceksin... Hayatını ve kalbini nefretle doldurma... iyi yaşa..
01 Yorumla
Soran+1 yılgüzel yazı saolun öyle yapıcam :(
Bir işe gir düzenli olarak olduğundan emin olduğunda evini ayır. Yaşanmaz böyle kendi ayakların üstünde durabilecek yaşa gelmişsin. Fakat hiçbir zaman evliliği kaçış yolu olarak görme. Bunun bilincinde olan bir birey ilk başta sana destek olduğu gibi görünsede ileride ailenle yaşadıklarının çok daha ağırlarını yaşatabilir, çünkü kendisinin tek kaçış yolu olarak gördüğünü düşünecek ve bu onun eline koz olup her seferinde yüzüne vurulacak, geri de dönemeyeceksin. Sakın kardeşim öyle bir hataya düşme anlık sinir ile
10 YorumlaDüzgün bir adam gibi adam bul evlen kusura bakma o şerefsiz baban dan kurtul yasin 19 demi eb güzel yastasin bu yaşta uzulmek iyi deyil hep Üzgün hisseder sin kimi bulamaz kimi de bulunca duver cocunu bu nasıl dünya allahim bide biz kiz bulamiyok millet kizini duvuyor sonra i*ne nin birine kaciyor hayati zindan oluyor ömür boyu
115 Yorumla
Soran+1 yılhaklsın valla hmde cok
Soran+1 yılyok acıgım namaz kılıyom ama acıım kapalı degil
Soran+1 yılyok kızmıyo ona
Soran+1 yıltabikide kzıım bakireyim bursalıyım
Soran+1 yılevet yasım 19
Soran+1 yıliçki falan olamsın genc olsun 22 23 falan seveblecegm insan olsun allah korkusu kesnlikle olsun
Git hayata atıl artık sen de işe başvur biryerde çalış. Mağazalarda kafelerde eleman arayan dolu. Eğitimini bilmiyorum ama devam et. İyi yerlere gelmen ve böyle ortamlardan kurtulman için ekonomik özgürlüğün olmalı. Çalışırsan çevren de olur, belki birini seversin evlenirsin bu ortamdan kurtulursun belli mi olur. Ama evlensen de asla işini eğitimini bırakma eşin de olsa ayrılıklarda ortada da kalmamak için mutlaka kendi işin maaşın olmalı bunu sakın unutma
00 YorumlaSakin ol once sabret dur bak bnde snn gbiyim benmde babam ayni ustelik annemde yok 9 yasmda kaybettm ve tek basima kaldm babam evden kovdu ortadaym anliycagn sakin ol evlnmek cozUm değil calis ve kac eger istersen evlenirsn allah yardimcimiz olsun kardesm
08 Yorumla
Soran+1 yılne evden mi kovdu brde kızsın nerde kalıon :(((((((( km bakıyo sana?
Soran+1 yıloda ver sende hklısın inş tez azmnda gönlündeki olur canım :( seninde
Soran+1 yılsevdigin varsa evlensene kuzum
Diğer konusunda 306 cevap paylaştı. Çok üzücü Allah akıl fikir versin annene babana ne diyeyim nasıl bu hale gelmişler böyle, anlam vermek imkansız. Filmlerde bile zor bulursun bu yaşadıklarını. Çok üzüldüm biraz daha dayan gün doğmadan neler doğar sen yinede güler yüzlü olmaya çalış annene babana karşı.
10 YorumlaKardesim bide boyleleri var bir film var tamammıyız diye izlemeni tavsiye ederim bazı sahneleri senin yaşadgn olayları anlatio sen okuyosan okuluna devam et hic takma babanı okulun bitip bir meslek sahibi oldugunda sana yakınlascak cunku para kazaniosun eger okumuyosan bir iş bul calıs bir birikimin olsun sonra ayrı eve cık
00 YorumlaDiğer konusunda 3,2b cevap paylaştı. Ahh bitanem. Kiyamam ben sana. Onun icin ibadet ettigin Allah goruyor bunlari. O cok sabirlidir. Elbet sanada derman verir. Bir bucuk yildir calisiyor die kendini adam mi saniyor seref siz. Allah yardimcin olsun. Ya sen erken evlenmeye bak ya da seni dovdugunde git hastaneye rapor al bir kac tane biriktir onlari gotur jandarmaya. Babani alirlar biraz doverler senide korumaya alirlar. Derdini veren Allah dermaninida verir. Allah kimseye cekemiycegi derdi vermez. Sen kalbini guzel tut guzelim
00 Yorumla
+1 yılCanım Ya
Benimde Babam Beni Asaglar
Hep
Ama Yeri Gelincede Sever
Benimki Dengesiz Böyle
Yuvarlanıp Yaşıyoruz17 Yorumla
Soran+1 yılen azından seviyo arada demi :(
- +1 yıl
Aslında
Öyle Icten Degil
Senin Babanın Sana
Kullandıgı Cümleleri Kullanıyor
Tek Fark Alkol Kullanmaması
Ve Calışması
Bende Babamı Sevmiyorum
Soran+1 yılanladım canım niş düzelirler ne diyim ama ben lerde anne olunca kesnlikle böle olmıcam
- +1 yıl
Ibret Alıyoruz :)
Soran+1 yıldalga gecme lütfen
- +1 yıl
Estağfurullah
Sadece Biz Böyle Yapmayalım
Cocuklarımıza
Eşlerimizi Iyı Seçelim
Soran+1 yılşimdi oldu kzuum :* evet öyle yapalım
- Diğer konusunda 14b cevap paylaştı.
+1 yılBu dunya baki mi ki dderdinde bak olsuni bak biz şu an sinavdayiz ve sinavin suresini bilmiyoruz onumuze cikan sorular var.. biz ne kadarini dogru ne kadarini yanliss yaptik bilemeyiz.. sinav suresi dolunca kagidimizi verip cikacagiz... olumu aklindan cikar (sinavda disari cikilmaz. sinavini yapan razi gelmez cunku...) duymamazliga ver.. onnnunn demesiyle ne dinsiz ne de baska bisey olursun...
00 Yorumla
+1 yılyabacagın sey aktarlara filan gidecen pan zehri alacan ya da eczateye giden bir saglam antibiyoitk alacan bir kutu eyemegin icine boşaltacan ve sonrada guzelce bir sofra hazırlayacan ickiyide sen servis edecen sonrada birlikte oturacaksın ama dikkat et tabaklar bardaklar catalalr karısmasın sonrada guzelce muhabbet edecen sonra yataga gittiği sıoraca zaten az cok belirtisi olacaktır tabi bir kac agrı sızı sende icindeki kini yüzüne vuracan
05 Yorumla
Soran+1 yıltövbe yarrabim yemin olsun düşmanım olsa yapamm bırak babmı.. allah tan korkarım ben
- +1 yıl
bence baban bunu hakkediuor ne oalcakki yapsan en azından annen ne guzel rahat etmis olur
Soran+1 yılannemde aynı ya ondan farkı yok
- +1 yıl
o zaman seni kacırmak lazım o evden kacan mı bana :)
Soran+1 yıl:))))
Canim inan icim parcalandi senin icin cok uzuldum, ne kotu hayatlar varmis.. Allah askina neden oyle yapiyorlar sana? Ama sana helal olsun namazini kiliyosun hic terk etme hep Allaha yakin ol birgun hic beklemedigin bir anda kapi acar insallah :) senin icin dua edicem sorunlarin yok olsun diye
03 Yorumla
Soran+1 yıltesekür ederim canım düşünmen bile yeter sadece kmseye anlatamıyom dye buraya yazdm
Soran+1 yılamin
Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Anlattıklarına göre o ailede travma geçirirsin sen.. Sabrını koru kendine yol çizmeye çalı... Çevrenden bu konuda manevi destek al.. Okumak istiyorsan ona yönel çalışmak istiyorsan ona yönel ama kendini boşlukta bırakma o boşlukta hakaretler ve dayaklar seni hayattan geri bırakacak
00 Yorumla
+1 yılKardeşim sen Allah'tan duanı eksik etme oku hersabah bir âyetel kursi akşam yatarkende Allah kuluna mutlaka bir dert verdiyse bir nedeni vardır belkide senin sabrını deniyordur, inşallah hayırlı bir eş hayırlı bir evlatların olur. Sitedeki arkadaşlarımız senin için bir duâ okur Allah'ın izniyle herşey yoluna girer. Allah sana sabır ailene sükunet versin amin...
00 Yorumla
+1 yılUmarım baban ve annen en yakın zamanda hatalarını farkeder ve sana kötü davranmaktan vazgeçerler. Bazı arkadaşlar evlenmelisin yazmış sakın öyle bir hataya kapılmayasın daha yaşın küçük zamanı geldiğinde sende her genç kız gibi gelinlik giyeceksin ama daha zamanı var Rabbim yardımcın olsun...
01 Yorumla
Soran+1 yılamin inş saolun bu arada
Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Canim benim herseyin daha kotusu yasayan biri vardir mutlaka. Sen yasadiklarina sukredersn belki bir baskasinin hayatini dinlesen.. Allah yardimcin olsun. İnsallah gonlunce olur hersey
01 Yorumla
Soran+1 yılevet beternm beteri vardır bunada şükür canımm
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim babam kadar pislim olamaz merak etme icki parasi icin annemi satmak bile istedi binbir turlu işkence yapti kaynar suyla yakti o kadini zevk için ki annem 5 vakit namazinda bir kadindir her günümüz dayakla geçti sonra kansere yakalandı cok aci cekerek öldü ona bitek annem baktı o halde 6 yil oldu kaybedeli 17 yasndaydm o zman ne olursa olsun insan ozluyor iste
05 Yorumla
Soran+1 yılbu kadar seye ragmen seviyonmu hala
- +1 yıl
Eger bunca seye ragmen seviyorsan senin kocaman bir yuregin olmali... ve sev her zaman sev sevmekten kimse zarar gormez..
Cevap sahibi+1 yılMalesef ki öyle napayim kin mi besleyim ölmüş babama hala dua ediyorum yani ona lanet okumanin bir anlami yok tamam hayattayken soruyu soran arkadastan daha kotuydu durumum psikolojik olarak liseyi sehirdisinda en yuksek puanli okullardan birinde okudum annem onun zulumlerinle yalniz kalmisti hafta sonu tatiline geliodum cam kirik evde sacma izleri var tufek atmis kadina hayatinda 1 gun calismisligi yoktu ama bu saatten sonra gercekten kin beslemenin anlami yok 2 yasinda baba demeyi bilmiyorum diye dovermis beni ama olsun benim hakkim helal olsun hala dua eksik etmem mezarina giderim
- +1 yıl
kin.. nefret gibi duygular sadece yüktür insana zaten... güçlü ve olgun bir insan olduğun için bu düşüncedesin.. ve ayrıca bu da yasamıslıklarından karakterine olumlu özellikler kattığını gösterir... saygılar...:)
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler
Gizli Üye(30-35)+1 yılHepsini okuyamadım ama anladığım kadarıyla baban seni aşağılıyor ve sevmiyor. Bence nefret etmekte çok çok haklısın. Eğer 18 yaşından büyüksen git bir part-time işe para biriktir o evden defol git bir daha onların yüzüne bile bakma. Ben olsam öyle yapardım.
02 Yorumla
Soran+1 yılkacmaya cesaret edemm bulursa öldürr
Cevap sahibi+1 yılPolise şikayet et
+1 yılBence bu ahiret için sana verilmiş olan bir sınav. İnşallah hakkıyla verirsin bu sınavı. Allah yardımcın olsun canım
14 Yorumla
Soran+1 yılevet bende hep böle düşünüyom ama aileden gelen sınavda büyük oluyo annenle babanın sana gt de tabutla gelesn eve cenazen tır altında kalsın demesi ne demek ya şu an bunu yazarken biel aglıyorum
- +1 yıl
Ağır laflar tabiki bunlar ama Allah'a daha çok yakınlaş ve bol dua et. Allah'tan ümit kesilmez
Soran+1 yıldogru haklsıınız tabikide kesilmez
- Diğer konusunda 401 cevap paylaştı.
+1 yılBöyle şeyler gördükçe babasız büyüdüğüme şükrediyorum. Allah kolaylık versin ne diyim. Yaşın 16 falan heralde. Okuyorsan bitir okulunu bir duruşun olsun hayatta. Arkanı sağlama al anneni de kurtar kendini de :) sabret bu senin sınavındır.
01 Yorumla
Soran+1 yıl19 yasındayım bir tanem
Kardeşim Rabbim evine huzur versin sen yinede nefret etme babandan Allaha havale et ve ayrıca bir suya 786 Besmele oku nıyet ederek kimseye söyleme ve bu suyu çoğalt damacana surahı vb. evdekı herkesin bu sudan içmesını sağla
09 Yorumla
Soran+1 yılneye yarıyor peki? bu damacanaya mı okucam besmele acıklarmsınız
- +1 yıl
bir bardak su al Allahım evıme huzur vermen babamın hıdayete ulaşması nıyetıyle de ağzını bardaga yanastır nefesın suya ulaşacak sekılde 786 kez besmele cek sonra bu bardaktakı suyu surahı damacana ya da pet şişe suyu nereden içiyor ısenız o suyla karıştır su içmek ısteyen bu sudan içsin baban su isterse bu sudan ver ayrıca gunluk en az 100 kez Ya Vedud oku özellikle baban karşında ıken oku daha sonra onun yuzune caktırmadan hohla baban senı sevecektır inşallah
Soran+1 yılcok saolun kesinlikle denicem ya bsey daha sorsam sevgi içinde var mı karsı cinse göre
Soran+1 yıldenicem inş olur :) cok saol
Soran+1 yıliannıyorum tabi allahada esmalrına gücünede kuvvetinede istese yer yerinden oynar denicem derken uygulıcam kısmetse olur anlamında dedim
Soran+1 yıltm okucam saolun :)
Kardeşim belliki dinine bağlı bir adamsın , herkez hayatı boyunca mutlaka ilahi bı sınava tutulur , bence buda senın sınavın , kimi ailesi , ile kimi sevdigiyle , kimide dostuyla düsmanıyla sınava cekilir , asla pes etme , her karanlıgın soru aydınlıktır , Allah yardımcı olsun.
00 Yorumla
+1 yılAllah yardımcınız olsun size yardım etsin. Ne demişler Ana gibi yar Bağdat gibi diyar olmaz diye. Birde ne demişler bunu biz uydurduk :D Bin tane babam olacağına bir tane Annem (anam) olsun o yeter bana demişler.
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılYok artık bu nasıl bir baba ya.. Peki annen de baban gibi mi davranıyor yoksa inançlı olmanı o mu sağladı
06 Yorumla
Soran+1 yılyok annemde aynı öyle benim hayyata n nefrte ettigim seydir namaz kılam oruc tutma tamam * a inasana lakp takmak neye herseyden önce müslümansın sen yakısıyormu sokkta cocugun biri aglıyodu suriyeliydi bende ona gözleme alıp verdm annem kızdı sanamı kaldı paranı harcıyon falan ne olus sanki o itler doyurur karnını dyo it dyo resmen allah kabul edermi bunu
- +1 yıl
O aileden senin inançlı çıkman çok ama çok iyi bir kere. Aile konusunda da gerçekten zor zamanlar yaşıyosun. Allah (c. c) her zaman bir kapı açar. Sen onun yolunda devam et. Ailen malesef yola gelmez. Ama sen hep dua et her zaman. Elbet bir yolla öyle bir pişman olurlar ki yaptıklarına herşey düzelir. Kıl namazını duanı da yap. Sen yolundan şaşma. Keşke herkes senin kadar inançlı olsa. Ailem beni dinine bağlı biri yapmak için çok uğraştılar. Allah'a şükrediyorum hep. Senin de zor günlerin geçer inş.
Soran+1 yılinş tesekkür ederim :(
- +1 yıl
Senin ailenden çok dertleşmeye felan ihtiyacın var. Ben buralardayım hep. Müsait oldukça yazarım konuşuruz.
Soran+1 yılpeki saolun
- +1 yıl
rica ederim.
- Diğer konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılZor..
Takma dinleme o evde olunca kendini odana kapat..11 Yorumla
Soran+1 yılle yapıyom zaten yüzünü göresm gelmiyo tuturmus iş bul calıs dye
Allah seni ve anneni siniyor sabr ilaci herseyin o adam sinirlenince hic cevap verme gecistirmeye bak olumlu cumleler soyle sonucta ondada duygu var ona baban oldugunu hatirlat allah yardimciniz olsun asr suresi mealine bkarsan sevinirim
06 Yorumla
Soran+1 yılya annede aynı öyle farkı yokki ondan
Soran+1 yılevet dna testi yaptımak istiyom aslında belkide üveyimdir öyle düşünüyom ama bilmiyom
Soran+1 yılamin cümlemize inş
Seni tanımıyorum bn 20 yaşında yım işim var 2500maasim imamim bn seni kurtarmk istyrm ordan ggüzel ligin umrmda deqil nama z kil allahın i tani ytr gel istrrsn kurtarym seni.. COK KÖTÜ OLDUM OKURKEN... GEL
01 Yorumla
Soran+1 yıldalga gecme gece gece ya
+1 yılHerşeyin beteri vardır. malesef boyle adam kılığında olanlarda var. Sana dinsiz diyorsa kendisi zaten dinden cikmis birisidir Allah yardimcin olsun :(
04 Yorumla
Soran+1 yılamin inş zaten allah küfrediyo allah yok dyo iççki içiyo böle bir insan babam olmasından utanıyorum nasıl olurda korkmaz ben bile nama zkıldıgım kuran okudugum halde öbür dünyayı garantilemiyom korkuyom azabından rabbimin ama o küfrediyo allah a
- +1 yıl
Mesaj atarmisin
Soran+1 yılburdan söleyn?
- +1 yıl
Engelleyebilirsin sonra
Gizli Üye(30-35)+1 yılPolisi ariyorsun ben resitim fakat babam beni evde zorla alı koyuyor beni dovuyor diyorsun seni gelip evinden aliyorlar babanla birlikte şikayetci oluyorsun babandan sonra babana ceza falan verirler kurtulursun
01 Yorumla
Soran+1 yılya sonra cıkarsa beni bulursa yemin olsun vurur
+1 yılnasıl baba o öyle şeytanın dostu bildiğin boşansın annen
013 Yorumla
Soran+1 yılannemde öyle zaten... hem bosasa öldürür bzde yok öyle bsey :(
- +1 yıl
psikoloajileri bozulmuş bunların ne dediklerini bilmiyorlar doktora gitmelerine ikna etsen olmaz mı
Soran+1 yılsöledim anneme sen gt gööürün dyo mesela millete laf sölediklerinde sanamı kaldı kusurlarıyla dalga gecmek dyom mülsüman mı oldun fazlası zarar dyo elhmdillah zaten müslimandım bir kendilerine baksalar arkadaslarıma anlatıyodum önceden aga ailenynede günaha griyon dediler sonra glip görnce yakından iykide sen bu evden kacmyon dolar şimdide.. valla ben parayı pulu biemm evde huzur olsun gerisi bos :( bizdede yok dogrusu bende yok bulamadım bu hayyatatahzuuru hiç
- +1 yıl
Şeytan yaptırıyor bu kötülükleri onlara canım sen namaz kılıyon falan diye şeytan dost edinmiş annenleri seni caydırmaya kötülük etmeye çalışıyorlar sakın pes etme hee dee geç Allah büyük yaptıkları yanlarına kalmaz okulu bitirmeye bak sonra ayrı eve çık kurtul ne yaparlarsa yapsınlar
Soran+1 yılokumuyorumki kuzum
- +1 yıl
Bir işe gir o zaman garsonluk olur, satış elemanı olur, fabrikada çalışabilirsin bizim yaşımızdakiler hep fabrikada çalışıyor valla bende hiç çalışmadım daha
Soran+1 yılonların derdide o evet calıscam rahatlasınlar yüzleinide görmem bari
Soran+1 yılzor gelmekten degil işine geliyo markete gndermiyo erkek bakıyo markete dye işine gelincede gece vardiyesine gnderiyo fabrikaya orda erkk yok mu siinr oldum bende
- +1 yıl
@1907ersan daha lise bitirmedim kaç yaşındayım lise okuyom açıktan nasıl çalışmayı düşüneyim? babam aylık 300 tl veriyodu şimdide annem 200 tl veriyo onla idare ediyom şimdilik
Böyle insanları görünce bizde şükrediyoruz imtihan mı yaşıyoruz diyoruz.
Evlen git hanım kardeşim. Baban babalık yapmıyorsa, evlen kurtul.07 Yorumla
Soran+1 yılevet yemin ederim bıktım bana dyoki neden dogdun sen allah nye verdi seni bana dyo
- +1 yıl
Evlenmek kurtuluş değil evlen kurtul diyipte kızın geleceğini karalama
Soran+1 yılbaska care varmıki?
Soran+1 yılyok konustugum
+1 yılKafanı dağıtacak bişyler yap iş bul vb.
Çok dua et bu bir sınav kardeşim ve asla saygısızlık etme fazla yanlarında durma.
Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim.
Hee unutma yanlız deilsin çoğu evde aynı sorun var.10 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun, baban bu yaptıklarının bedelini er ya da geç ödeyecek sen merak etme, sen sadece güçlü ol anneni düşün, onu yalnız bırakma
07 Yorumla
Soran+1 yılannemde aynı oda öyle zaten cogu zaman o kıskırtıyor
- +1 yıl
hadi ya
Soran+1 yılevet.. evlenmeyi düşünüyom aslında ama kararsızım kurtulmak için
- +1 yıl
canım bu Allah'ın sana verdği bir sınav, hepimiz bir şekilde sınanıyoruz bu dünyada. Emin ol hekrsin kendinde problemleri var. Sakın evlenip onlarda kurtulayım derken başına daha büyük bir bela alma, evleneceiğin kişiyi sırf evden kurtulmak için seçme, bir bakmışsın evlendiğin kişi annenden ve babandan on kat daha kötü çıkar işte o zaman tüm ömrün harabe içinde geçer. Sırf ailemden kurtulayım da kim olursa olsun evlenirim deme lütfen, evleneceiğin kişiyi çok iyi seç evlenmek istiyorsan
Soran+1 yılaslında biri var ama benden habersiz o cokta seviyom ama ümit etmekte istemiyom bilmiyom ya haklsıın canım betern beteri vr artık bundan beterde varmıdır bilmiyom ama en azından el sölüyo der gecerm ama ailenin sölemesi daha zor bunu bilde:( kuzum
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun canım inan durumuna çok üzüldüm, öyle olmuyo işte sevdiğin adamdan laf duymak da çok üzer insanı. Çok iyi düşün öyle karar ver.
Soran+1 yılevet orasıda öyle tessekür ederim
Diğer konusunda 323 cevap paylaştı. Savciliga sikayet et bence cekilmez omur boyle bir delilik te yapiyim deme daha gencsin hayatin ileride sana neler vadedecegini bilemezsin belkide cok guzelbir gelecek bekliyordur by sikintilarin ardindan!
00 Yorumla
+1 yılözele gelmek istermisin ordan konuşmak istiyorum seninle
00 Yorumla
+1 yılAllah yardım etsin. Adresi ver baban olacak hıyara haddini bildireyim.
03 Yorumla
Soran+1 yıl:)))))))))))))
- +1 yıl
Hayır dalga geçmiyorum kardeşim. Gerçekten durum kötüyse yardımcı olabilirim.
+1 yılgüçlü ol sabrı ALLAH verir sana bunu cezasını ya bu dünyada ya da diğer dünyada çekecektir sen anneni düşün onu bırakma kaçmayada çalışma bn bir erkke olarak kaçıyom pişmanda oluyom sen kızsın başına bişi gelebilir allah yardımcın olsun :( .:(
01 Yorumla
Soran+1 yılannemde aynı bbam gbi
+1 yılyapcaan en son şey babandan kurtulmak için evlenmek olsun. bu kurtulma sevdasıyla daha dengesiz bir adama çatma ihtimalin yüksek. o kadar diyorum ben sana.
10 Yorumlamevla yardımcın olsun herkesin bir sınav zamanı oluyo hemde böyle en hassas çağda ama kalbini ferah tut herşeyi zaman düzeltiyo buba emin ol yüz kere emin ol hatta binkere emin ol
00 Yorumla
+1 yılBabanda paronoid sizofreni var bence. Şizofreninin damperli versiyonu yani. Doktora götürün kesinlikle.
00 YorumlaBöyle insanları anlamiyorum ya Allah kolaylik versin sana karşim ne diyelim
11 Yorumla
Soran+1 yılamin cümlemize canım
Nefret edilmiycek gibi değil ki Allah sabır versin kardeşim
12 Yorumla
Soran+1 yılamin
+1 yılBelki onunda bir çeşit sorunları vardır morali bozuktur belki bu sebepten böyle yapıyordur eminim seni çok seviyo hangi baba kızını sevmez ki bence karşına al düzgünce ciddi bir şekilde konuş
00 Yorumla
+1 yılgit bir iş bul ve evden kaç. sonrada biryere yerleş ve annenide yanına al. eğer okumuyosanda açıktan okulunu oku ve babanla olan bağlarınızı tamamen koparın
00 Yorumla
+1 yılbu da senın dunyadakı ımtıhanın uamrım rabbım sanada bir hayırlı kurtulus nasıp eder rabbım inş hayırlısı
01 Yorumla
Soran+1 yılinş hepimiz için amin
Îsyan yok isyan ettinmi kıldığın namazın anlamı yok kimisi parayla. Kimisi lbabasyla kimisi annesiyle kimisi hastakumla kimsi evladyla kimisi ölümle gbi. Sınanırms allah sevdigi kula skarmis nekadar sabr etcek diye sende sabr etcen alcan mükefatını
00 YorumlaÜniversteni kazan zor şartlar altında olsada oku * et babanı kendi ayaklarının üstünde dur.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBabandan nefret ediyorum ! en azından kasiyerliğe filan başvur bir işin olsun yoksa bu psikoloji bütün hayatını etkileyecek
04 Yorumla
Soran+1 yıletkiliyo zaten :( miletn ailesine bakıyom imreniyom kızı gece klüplernde ama her dedigi yapılıyo brde bana bak
- +1 yıl
kıyamam bacım sana.
Soran+1 yıl:( :(
+1 yılAllah seni sabırlı sınıyor tatlım sabret Allaha şükret bu sağlıklı canı sana verdiği için gerisi elbet gelir...
00 YorumlaAllah yar ve yardımcın olsun kardeşim ; Allah iyilerle beraberdir , umudunu kesme dua et her gün mutlaka...
00 Yorumla
+1 yılBenim babam olsa böyle evde durmam. Uni hazirlan git başka sehre calis
01 Yorumla
Soran+1 yıltek care o ya da evlenmek zaten gülüm :(
Hepsini okumadm hakli olabilirsn belki ama baban sonuçta 1 baban olr bir daha olmaz dua et duzelr inşallah
00 Yorumlabazı seylerın kıymetı kaybolunca anlasılır ve senın kıymetını o zaman anlayacak
03 Yorumla
Soran+1 yılozamnada bir anlamı kalmaz
Soran+1 yılinş öyle olur bde kocadan cekmiyelimde
+1 yılNapacaksın atsan atılmaz satsan satılmaz Allah'a dua et sen bana sabır ver Yarabbim diye.
01 Yorumla
Soran+1 yılamin inş
calıs sen de o zaman calısmak zor mu gelıyo alla alla bız calısmayınca bı baltaya sap olamamıs dıyosunuz sız de calısın baltaya sap olun o zaman
00 YorumlaYa 19 yasina gelmissin cik ayri eve bagimsizligini ilan et
04 Yorumla
Soran+1 yılizin vermez kenslikle
Soran+1 yılhangi paraya gecncek ev bulmak gcndrmek kolaymı
- Devamını Gör (79)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası