Geçtiğimiz ay tanışma uygulaması üzerinden bir kızla tanıştım. Başka şehirdeydim o zaman, bir hastane işi için gelmiştim. Akşam saati görüştük ve ilk görüşmede aramızda bir şeyler geçti. Sabaha kadar beraber kaldık. Farklı hissetmiştim. Ben de o gün yaşadığım şehre dönecektim. Bir daha görüşmeyiz sanıyordum. Vedalaştıktan sonra o hiç yazmadı bana. Ama sonra aklımdan çıkmadı. Aynı gün tekrar yazdım ona nasılsın falan diye. Biraz konuştuk o gün. 2 gün sonra tekrar yazdım aklımdan çıkmadın diye. Konuşmaya başladık. Her an merak ediyordum, mesajıma birkaç saat cevap vermese telefonla arıyordum. Saatlerce telefonda konuşurduk. Normalde telefonda konuşmayı da sevmem. Fakat ona karşı önyargılarım vardı. Bana kimseye aşık olmadığını fakat hep birilerini sevdiğini zannettiğini söyledi. Beni gerçekten beğenmiş o yüzden ilk görüşmemizde benimle bir şeyler yaşamış. Daha önce bu şekilde bir ilişkisi olmamış. Ölmek istiyormuş gibi konuşuyordu. Çok kısa zamanda birlikte şehir dışına çıkmaya karar verdik. 2. Kez buluştuk yaşadığı şehre gittim tekrar her şey iyiydi. Sonra başka bir şehre geldik. Ona karşı şüphelerim geçer sanıyordum ama geçmedi. Hatta daha da arttı. Çok tepkisiz birisiydi zaten ve pek fazla konuşmazdı. Her yaptığında bir anlam aramaya başladım. Ona geçmişi hakkında detaylı bir soru sormaya da korkuyordum. Onunla olma hayali bile beni mutlu ederken bir anda mutsuz birisine dönüştüm. Beraber olsak da ben iş için yurt dışına gidecektim ve aylarca uzaktan ilişki yaşayacaktık. Ona inanmak istesem de inanamıyordum. Onunla bir konuşma yapmaya karar verdim. Farklı dünyaların insanıyız dedim. Ben bunları söylerken gözlerim dolsa da o hâlâ tepkisizdi. "Sen kararını vermişsin zaten" diyip kestirip attı. Ben de "bir karar vermedim daha" diyip düzeltmeye çalıştım. O günden sonra başka olaylar da yaşandı ve içimde anlamsız bir öfke vardı ona karşı. Her yaptığına ve her söylediğine alınıyordum, kimi zaman büyük tepkiler veriyordum. Yaptığı herhangi bir şeyde bile ona kaba konuşuyordum. Bana "derdim bile değilsin" bile dedi. İçten içe onun canını yakmayı istiyordum duygusal olarak. Ama fiziksel olarak bile azıcık canının yandığını düşünsem bir anda pişman olup üzülüyordum. Benim gözlerim dolarken o çoğu zaman sakindi. Ben öfkeliyken de o yeterince sinirlenmezdi. Hayatımda hiç bu kadar dengesiz olmadım ve ilk kez ciddi ciddi psikiyatriste gitmeyi düşündüm. Hâlâ merak ediyorum neydi sizce bu yaşadıklarım?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Kimseye aşık olmadığını fakat birilerini sevdiğini size söyledi ve bu yüzden mi ona karşı ön yargınız vardı? Ne için ön yargılı olduğunuzu pek anlayamadım. Ne için şüpheli olduğunuzu da anlamadım doğrusunu söylemek gerekirse. Ölmek ister gibi konuştuğunu hissettiğiniz için mı? Mutsuz birine dönüşme durumunuz bile çok karışık. Çok fazla konuşmayan, tepkisiz ve geçmişi ile ilgili sorular sormaya çekindiğiniz biri olması mı sizi bu duruma getirdi? Bunları onunla neden konuşmadınız ki? Düzgün bir üslupla sorsaydınız bence size cevap verirdi. Kendi kendinize bu tür düşüncelere de kapılmazdınız. Ona inanmak isteyip de inanamayacak duruma gelene kadar veya farklı dünyaların insanıyız diye düşünene kadar keşke konuşsaydınız, o da bu şekilde kestirip atmazdı ve düzeltmeniz gereken bir durum olmazdı bence. Ne yaşadınız o arada bilmiyorum ama burada yazdıklarınıza göre ona karşı olan öfkeniz, alıngan davranmanız, kaba olmanız ve duygusal olarak canını acıtmaya çalışmanız için hiçbir şey göremedim, böyle düsünmeniz garip bir durum. Bence ortada fazlasıyla büyük bir iletişim sorunu varmış. Hanımefendinin mizacı böyledir, size özel olmayabilir. Bize garip gelse de bazı konularda sakin ve sinirli davranmayan çok insan var. Bu şekilde davranarak nasıl bu hale geldiniz asla anlamadım. Dengesiz olma sebebinizi de yeteri kadar açıklayan bir durum göremedim çünkü buradaki çoğu şey iyi bir iletişimle halledilebilirdi. Bence bir psikolog veya daha ileri bir durum için psikiyatrist konusunu da düşünebilirsiniz. Herkesin bu tür bir yardıma ihtiyacı olabilir. Kendinizi kötü hissetmeyin lütfen.
Tam olarak da olay bu işte. Bana özel bir durum yok, herkese karşı böyle. Kimseyle konuşmuyor herkese karşı tepkisiz, bana karşı da öyle. Yanımda da mutlu birisi gibi değildi. Daha önce insanların ilgisinden dolayı kendisi onlara ilgi duymuş bu ilgiyi de aşk sanmış. Kendisi anlattı bana bunları. O sıralarda da iyi bir hayatı olmadığını söylüyordu. Benimle de boşlukta olduğu için konuştuğunu ve bir ilişkiye başladığını düşündüm. Diğerlerinde durum nasılsa, benim için de öyleydi diye düşündüm. Yaptıkları da bunu gösteriyordu. Yanımdayken mutlu birisi gibi değildi. Yüzüme bakarken bile gülümsemesi sadece birkaç saniye sürerdi.
Benimle tek gecelik ilişki yaşaması bile başlı başına bir önyargı sebebi ama bunu göz ardı ettim. Asıl canımı sıkan, beni sevmediği ama benim sevgimle boşluk doldurmaya çalıştığı düşüncesiydi
Hatta o gece bile bir şeylerden kaçtığını düşünüyordum. Bence o gün bile sırf kafa dağıtmak için benimle yattı.
Asıl canınızı sıkan durum bu ise neden bunları konuşarak aşmadınız? Veya szinle kafa dağıtmak için yattığını düşünüyordunuz o zaman bunu sormalıydınız. Bir şeyleri kendi içinizde yaşayarak onun bunu anlamasını beklemeseydiniz keşke. Ki hanımefendi de duygularını, hislerini dışa yansıtan biri olmadığı için en ufak bir durum bile konuşulması zorunlu bir konu hâline geliyor, bunu anladım.
Birkaç kez sordum ve ona bu düşüncelerimi söyledim. Hatta ondan sonra bana beni beğendiği için benimle o gün öyle bir ilişki kurduğunu söyledi. Daha önce ilişki yaşadığı kimseyi beğenmemiş bile. Ama daha sonra işler ciddileşince boşlukta olduğu için benimle ilişki kurmak istediğini düşündüm. Bunu ona yine söyledim hem de birkaç kez. Ama kaçamak cevaplar veriyordu net konuşmuyordu. Buluşunca da söylediği kadar bile olmadığını düşündüm duygularının. Herkese davrandığından daha farklı davranmıyordu bana ve hiç de mutlu görünmüyordu.
Sizinle tek gecelik ilişki yaşayan insanlara ön yargılı olacaksanız ilk başta keşke bu duruma karşı çıksaydınız. İlişki yaşamak zorunda değildiniz, biliyorsunuz bunu. O yaşamak istedi diye yaşayacaksınız diye bir durum yok ki ayrıca bu şekilde ön yargınız da olmazdı. Zaten her şey sizin ön yargınız ve onun düşüncelerini, hissettiği şeyleri dışa yansıtmıyor olmasıyla başlamış. Bence hanımenfendinin herkese karşı genel tutumu dışında bir şeyler değişebilirdi... Ben okuduğum kadarıyla bu ilişkide yeteri kadar empati ve iletişim becerisi göremedim.
O gün ilişki yaşamayı da ben istedim o da karşı çıkmadı
Tamam, ne güzel sormuşsunuz ve yeterli cevabı da alamamışsınız. Şu an bunları da düşünüp neden kendinizi üzüyorsunuz? Herkes duygularını karşısındaki kişiyle aynı yoğunlukta yaşamıyor. Rahatlayın biraz ve kafaya takmayın bence.
Siz istediyseniz sonradan da kafa dağıtmak için yattığını garip karşılamayın bence. Sonuçta aşık değilsiniz. İkiniz de aşkınızdan da ölüp bitmiyorsunuz. İlk görüşmede bir şeyler yaşanırsa bu durumu çok da artmamak gerekiyor bence. İkiniz de amaç ne olursa olsun -hanımefendinin kafa dağıtması da dahil- sonradan bir sorun olmamasını ve sizin ön yargılı davranmanızı gerektirmez diye düşünüyorum.
Olmasını*
Teşekkür ederim
Rica ederim. İnanın üniversite okurken bile bu soru kadar zorlanmadım. Bölümüm hukuktu yani siz düşünün. Ne kadar garip bir ilişki. Bitmiş neyse ki.
Asıl düşündüklerini söylemeyip başka şeyler söylersen ilk zamanlar böyle olur. Sen dürüst olacaksın ki o da dürüst olsun, olmazsa da o kaybeder sen değil. Belki o da söylediklerini kast ederek söylemedi nereden biliyorsun?
Bilmiyorum işte anlam veremiyorum kendime hiç böyle olmadım