Biri veya birilerinin sizi anlamaması size ne hissettirir?
1 ay
Biri veya birilerinin sizi anlamaması size ne hissettirir?
Kendimi sorgulamaya çekiliyorum yani içime dönüyorum ve mukayese yapmaya başlıyorum. Değerlendirmeler vs. Sonra kendimi ne kadar anladığıma bakıyorum. Çünkü biliyorum kendimde halledemediğim şeyler önüme başkaları aracılığı ile geliyor, farkedene kadar da tekerrür ediyor ve bir döngüye dönüşüyor. Nasıl hissettiriyor, aptal gibi. Derdimi her anlatamadığımda küçülüyorum git gide yaş düşmeye başlıyorum. Kendimi hep başkalarına fırsat vermeksizin yeriyorum, yetinmiyorum, hep dahasına meylediyorum. Ve fark ediyorum ki içsel birtakım olanları anlamayan başta benmişim. Evet, tüm anlaşmazlıklar tek bir yerde toplaşıyor ve hep aynı şeye değiyor. Çevreye yansıyan da bu. Berbat bir duygu ve zor bir süreç ama her şey gibi bu da hallediliyor.
Ne önemi var ki ya Malefiz. Niye birileri bizi anlasın diye bi taraflarımızda yırtıklarla gezelim. Mühim olan bizi anlamadıkları noktada sevebilmeleri olmalı.
Kız ne güzel konuştun ağzına sağlık 🦋
Konuşuyorum arada güzel şeyler. 🤭
Nazar değer dikkat et kendine 😂🦋
Değsin mi çoktan. Eski halimi özlemedin mi 😌
Yok yok şu pamuk hallerin çok şeker de ona ra razıyız 😂😂❤️
Ra razıyız derken bile elin titredi gördüm. 🤣🤣🤣
El tekmi dizlerimin bağı çözüldü 😂
Anlaşılamamak insana sanki bir duvarla konuşuyormuş hissini verir. Bir şeyler anlatmak için çırpınırsın, derdini aktarmak istersin ama karşıdaki seni ya anlamaz ya da anlamazlıktan gelir. Bu durum öyle bir noktaya gelir ki, öfke neredeyse tüm benliğini kaplar. İçinde "neden anlatmak zorundayım" düşüncesi döner durur, sanki kendini kanıtlamaya çalışıyormuşsun gibi.
Bazı anlarda, sessizlik daha ağır basar, anlatmaktan vazgeçersin. Kendi dünyana çekilmek, başkalarının anlamadığı ya da anlamak istemediği hislerini içinde yaşamak daha kolay gelir. Bu his, insanı yorar ama bir yandan da güçlendirir; çünkü kendiyle baş başa kalmayı öğrenir.
Eğer anlamıyor ise bu tamamen onun problemidir, beni alakadar eden bir şey yoktur..
Cevap
18Cevap
Sessizleşirim ve bir daha o kişiye kendimi anlatma gayretine girmem. Anlaşılamadım diye düşürüm derin anlamlar hissettirmez.
Düşünürüm*
Anladım biscocum❤️
Ahaha ay şu klavye bir kelimeyi yanlış yazsa bile gıcık oluyor Maleşko😅🌹🌹
Bende öyleyim 😂
😅😅
Anlaşılamamak bana kendimi daha fazla güçlü hissettiriyor. Beni anlamayan kişileri üzüntü meselesi yapmayı bıraktım..
Karşımda zeka seviyesi bana denk olmayan biri olduğunu düşünüp uzatmıyorum.
Uğraşacak enerjim ve sabrım yok.
Çevremizde çok fazla anlayışsız, empati yoksunu ve önyargılı insanlar var. Önceden beni çok huzursuz edip üzüyordu. Şimdi eskisi gibi umursamıyorum bu durumu. Karşımdaki insan anlamıyorsa anlatmanın da bir önemi yoktur zaten. İşine geldiği gibi anlıyorlar çünkü.
Önemli bir insan ve önemli bir konuysa nefessiz hissettiriyor, ağlayasım gelir. Sözlerim düğüm olmuş boğazımda takılmış gibi hissederim. Konuşmaya devam ettikçe tekerleğimin boşta döndüğünün hissi korkutur, rahatsız eder beni. Doğru sözleri bulana kadar dili tarayasım geliyor ama hiçbir söz doğru gelmiyor. Sonunda yoruluyorum ve pes ediyorum. Eğer özellikle yanlış anlamak veya çarpıtmak istediğini düşünüyorsam öfkelenirim ve kelimelere inancım, sözle dert anlatmanın ne kadar mümkün olduğuna güvenim zedelenir
Kötü hissettiriyor elbette. Anladığım tek şey, birileri beni anlasın diye gösterdiğim sacma sapan çabalarım, hiçbir zaman anlaşılmadım, anlaşılmiyorum, ve hiçbir zaman anlaşılmıyıcam.
Yoruyor gerçekten insanı ama sonra anlıyosun senin anlattıkların karşı tarafın anladığı kadar ve açıklamaktan vaz geçiyosun
Önceden sinirlendiren bir durumken şimdiler de kılımı bile kıpırdatmıyorum..
Öyle anlamak isteyen öyle anlasın, keyfi bilir..
Çok sıkıntılı bir durum. o çaresizlik hissi öfkeye dönüyor ve deliriyorum
Yaşım ilerledikçe, birilerinin beni anlamasına ihtiyacımın olmadığını farkettim.
Anlaşılmıyorsan uğraşmayacaksın yoluna bakıcan daha hayırlı olur…
Pek bir şey hissetmiyorum artık, alışkanlık gibi geliyor bana
bencede bende anlamıyorsa bırakıyorum kötü hissetiriyor
Banane insanlar anlasa ne anlamada ne umurumda olmaz
Genelde kimse beni anlamiyor zaten... Aliştim. Keşke var olmasaydim duygusunu hep hissederim.
Önceden olsa bu beni üzebilirdi ama resmen evrim geçiriyorum.
Şimdi böyle bir şey yaşasam iğne ucu kadar etkilemez.
Sen bilirsin der yoluma giderim.
Hiç kimseye hiçbir şey anlatmak için uğraşmıyorum O yüzden Kafam çok ağrıyor
Herkesten her şeyi anlamasını bekleyemezsiniz. Senin anlattığın ancak karşıdakinin anladığı kadardır. 🌺
Acaba. Ben mi anlatamiyorum ya da ben mi anlamiyorum diye rahatsız olurum anlatmaya veya anlamaya calisirim
Onun sıkıntılı olduğunu 😂
😂😂
Karşımdaki ne kadar geri kafalı ve işine geldigini gibi anlaması olduğunu gösteriyor ama umrum dışı
Anlamıyorsa bırakıyorum
Kimin tarafından anlaşılmadığıma bağlı
Sinirleniyorum
Yoluna devam etsin 🤗🤗
Pek bişi hissettirmiyor bu ara anlaşılmıyorum
Sinirlendiriyor, hem de aşırı
Hapishane gibi hissettirir
Bu çok kötü tarifi Zor
bir şey hissetmiyorum bosveriyorum
Kötü hissettiriyor
Karşımdakinin g. zekalı olduğunu..
Hiç takmadıgım konular..