Hayatımızda olan insanlara sevdiğimiz için türlü fedakarlıklar yaparız.
Bunun en önemlisi ise karşımızdaki insanı anlamaya çalışın olduğu gibi sevmek.
Karşımızdaki insanlardan da bunu bekleriz.
Bunu yapılmadığında neler hissediyorsunuz?

Hayatımızda olan insanlara sevdiğimiz için türlü fedakarlıklar yaparız.
Bunun en önemlisi ise karşımızdaki insanı anlamaya çalışın olduğu gibi sevmek.
Karşımızdaki insanlardan da bunu bekleriz.
Bunu yapılmadığında neler hissediyorsunuz?

Zaman zaman anlaşılmadığımız oluyor çevremizdeki insanlardan Tutun da Akrabalarımız kardeşlerimiz Hatta çocuklarımız tarafından bile anlaşılamıyoruz geçmişte konuşarak durumları dengelemeye çalıştığımız olmuştur Fakat artık uzaklaşmayı tercih ediyorum yakınlık boyutuna göre fazla uzaklaşamadığımız kişiler de var çocuklarımız maalesef Bir de bu anlaşılamamanın farklı bir boyutu var yıllar geçtikçe zaman ilerledikçe insanların tamamen anlaşılabilme Hatta iletişim dahi kuramayacağız zaman ve teknoloji bizleri tamamen yalnızlaştıracak umarım anlaşılabilmişimdir
Çok kötü hissediyorum ve onu bırakmak zorunda kalıyorum, çünkü ilerleyen zamanlarda en ufak şeylerden sorun çıkaracağını anladım. O yüzden başlamadan bitsin bazı şeyler.
Merhabalar ☃️Anlaşılamadığımı hissettiğimde bunun farkına vardığımda genelde tabakta son kalan pirinç taneleri gibi yalnızlığa bürünürüm. Kendi kabuğuma çekilirim. Sessizleşirim ve tekrardan kendimi anlatma gibi bir çaba içerisine girmem. Anlamıyorsa kimse beni, anlamıyordur. Aslında şunu gözlemledim; beni anlayan anlar; anlamayanlar da anlmadığından değil; işine öyle gelir. Benim de işime sessizleşmek geliyor böyle durumda.
Kendimi çok dışlanmış hissediyorum morelim felan bozuluyor ve kendimi hemen sorgulamaya başlıyorum "acaba nerede hata yapıyorum sorun nasıl çözülür" gibi sorular aklıma geliyor ve bunlara cevap aramaya başlıyorum tabi birde kitap okuduğum için acaba kitaplar işe yaramadı mı diye de düşünüyorum
Cevap
18Cevap
Ben anlaşılmadığım zaman söz bile söylemeye gerek duymuyorum çünkü anlamak isteyen insan bence bir yolunu bulur mutlaka.. bunu için çabalar uğraşır..
eğer beni anlamıyorlarsa ben de kendimi onlar anlatmaktan vaz geçiyorum sessizleşiyorum ta ki anlayana kadar
Kendimi yalnız hissediyorum hem de çok fazla.
İlk okul çocuğuna anlatır gibi anlatiyorum hemde bir. kere anlatıp sonra anladin mi diye. sorup bir daha anlatiyorum sonra tekrar anladın mı diye soruyorum Anladim Ben canım diyor sabah bir geliyorum bütün işler yanlış sonra bizim müdür çok sinirli çok asabi neden çünkü ne kadar canım varsa bende
Anlaşılmadığımı düşünmüyorum.. Anlamak istenmediğini düşünüyorum işine geldiği gibi yani.. Yoksa kimse slk değil..
Yanlış yaptığımda bile beni dinleyen, anlayan insanlara olan ilgim, sevgim iki kat daha artıyor anlamayanlar sayesinde. Anlaşılmadım diye üzülmüyorum. Seve seve anlayış gösterenlere 4 elle sarılıyorum..
Karşımdaki anlamamis ama anlamak istiyorsa akşama kadar tekrar tekrar, örneklerle anlatırım.
Anlamak istemiyorsa yapacak bişey yok, kendini yormaya da gerek yok, en iyisi susmak.
Aslında anlamasi için de çabalarsın ama değil mi?
İşte bu kadar basit olması gereken bu
Ayrı dünyaların insanlarıyız diyorum kendi kendime.
Dolayısıyla asgari müşterek olmazsa zaten muhabbet olmaz.
Hiç bir şey hissetmiyorum. Anlamak isteyen gelir sorar istemeyen iste önyargısıyla yaklaşır. Dileyende dilediği gibi anlar. Pekte önem taşımuyor benim için. Allah kalbimi biliyor geriside neyi nasıl istiyorsa öyle anlasın
Anlasın diye parasıyla psikoloğa dert anlattık be😂 Anlamak hak vermek demek değil ama öyle sanılıyor ve kimse anlamak istemiyor, yorucu ya, sal gitsin
Artık hiç bir şey hissetmiyorum. Ve son yıllarda kimsenin de bir şey hissettiğini sanmıyorum
Hissizliğin sebepleri ağır olmalı.
Ağır ama herkes bu ağır koşulları yaşıyor insanlar komple hissizleşti herkes artık sadece kendini düşünüyor çıkardan gözleri döndü insanların bu bizim nesil için ağır. Duygu denen şeyi 35in altı çok hatırlamaz 25in altı zaten ne olduğunu bilmiyor. o yüzden yeni nesil için ağır olacak bir şey kalmıyor, yakında komple unutulur yeni bir yaşam şekli doğdu ben de uyum sağlamaya başladım
Herkesin imtihanı farklıdır. Yaş farketmeksizin.
İmtihana pek inanmıyorum
İnanmadığınız aşikar.
Sonuçta 🧠 bedave 😊
Allah bedavaya verdi evet. :)
Allah a inancım var ve evet o verdi 😊 ama düşünürken kullanmak da lazım
Kullanmak için verdi evet. Bunu da Kullanmak meziyet zaten 🙂
Katılıyorum 🙏🙏 ve %90ında yok
Aynen öyle.
🙏🙏
O kişiyi hayatımın sınırları dışından bana bakabileceği bir noktada bekletiyorum.
şu an var mı öyle biri?
Bir çok kişi var.
Hayırlısı
Valla anlaşılmamaya alışkınım ben alışkanlık hissi diyelim
Anlaşılana kadar kafasına kafasına vuruyorum
Çoğu dönemimde anlaşılmadim
Bunada çok üzülmem. Kapasiteleri bu kadarmış
En iyisi kesip atmak. Zira tamir etmeye çalıştıkça yeni yaralar oluşacaktır.
Anlaşılmadım zaman en keyifsiz anı yaşıyorum
Normaldir.
Yanlış anlaşılmaya elverişli yapısı olan insanlardan arınmanız dileğiyle
Allah birliğinizi daim etsin diyelim o zaman :)
Teşekkür ederim. İltifat buyurdunuz.
Kırılma hissi ile teessür oluyorum.
Senin ponçik kalbini kim kırıyor abiiiiimmm 😍
Beni anlamıyorsa dinlemesine de gerek yok 😬
Alışamadıgımızı hissediyoruz :D
Acaba benmi farklı bir şey dedim
Bir nebze üzer bu durum...
Bu çok yorucu oluyor
naparsa yapsın diyorum
Anlaşılmıyor isem anlatmak ile zaman kaybetmem..
Korkunç
Susuyorum
Susmak en büyük cevap aslında..
Ama anlayana elbette gerisi için lafıgüzaf
Aynen öyle
Anlaşılan birisin umarım
Maalesef çoğu zaman anlaşılan biri değilim :)
Ben anlıyorum ki seni ondan yazdım
Teşekkür ederim :)
Sohbet etmek dilerim msjla elbette dilersen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?