Güncellemeler
2 sa
Soru sığmadı açıklamayı okursanız daha net olur :D Kimse gormediğinde yaptığı kotu ya da iyi şeylerden bahsediyoruz. Mesela birisinin kuyusunu kazmak ne bilim banka soycak ama ceza almayacak para çalcak ama yakalanmayacak vs vs
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Başlık yetersiz olduğu için buraya kendimi daha düzgün bir şekilde ifade ederek yazacağım. İnsanlar karakterini ne zaman belli eder? Zor zamanlarında nasıl davrandığıyla mı? Yoksa yaptığı hal, hareket ve tavırların hiç kimse tarafından bilinmeyip, hesap sorulmamasının vereceği rahatlıkla yaptığı şeylerle mi anlarız?

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
İmkanları arttıkça..
Bunun altına her türlü imkanı koyabiliriz
Misal zayıf birinin zorbalık yapması güçtür o yüzden iyi rolü kesiyor olabilir? Güç sahibi olduğunda onu görmek gerekir...
Ya da fakir birinin yardımsever sözler etmesi çok normaldir parayı bulduğunda nasıl bir davranış göstereceği muammadır...
Güç, makam, mevki imkanlar, şan şöhret gibi elde edilmesi zor olan şeyleri elde ettiğinde insanın gerçek karakterinin doğuşunu izlersin.
Asla değişmez dediğim bir çok insanı gözlemlemiş biri olarak
N. Ş. A herkes melekti ta ki o nu görene kadar :))
Halı saha maçları gibi rekabetin ön planda olduğu anlarda da şaşırtıcı karakterlere rastlarsın ya da trafikte seyrederken...
İnsanoğluyla ilgili bugün bir yazıya denk gelmiştim aynen şöyle diyordu.
İnsanı yoktan var eden Allah, insan ruhunda doymazlığa ve bencilliğe karşı bir eğilim vardır der...
Ve bu sözü Peygamberim şöyle destekler ademoğluna Bir vadi dolusu altın versen iki vadi dolu olmasını ister...
Aslında insan bu kadar aciz bu kadar zavallıdır işte ama herkes kendini dev aynasında gördüğü için aciziyetinin farkında bile değildir..
Dip not!! Ben de onlardan biriyim, kendimi de katıyorum eleştirsel bir yazı olsa da hedef şahıslar değildir! Aksine içsel duvarların ardına ışık tutmaktır amaç..
Gayet güzel yazmıssın eline sağlık. Eleştirinin usluplusu guzeldir gerek kendine gerek şahıslara sorun olmamalı (çiçek)
Kimseyle uğraşacak sabrım yok ki anlamayan ya da anlamak istemeyenlerin fazlalığı nedeniyle dip not düşme ihtiyacı hissettim. Eyvallah benden de sana çay :))
Hhehehe teşekkürler.
En çok zor zamanlarda ortaya çıkar. ve kimse görmüyorken. çünkü birileri izlerken genelde kendine çeki düzen verir iki yüzlü olduğu için başkası kendisini öyle kötü görsün istemez. ama insan yalnızken de aynıysa gerçek karakteri o demektir. çünkü yalnızken şov yapacağı kimse yoktur.
Doğru iki yüzlü insan problemi...
kimse yokken yaptıkların sadece seni ilgilendirir, o yüzden de gerçek kimliğini göstermez bence... ama başkalarının yanında nasıl davrandığın, özellikle de kendinden alt pozisyondaki insanlara karşı davranış ve hitap şeklin bence daha çok gerçek kimliğini yansıtır
Vedalarda ve hayır cevabı aldığında.
Casanovayız efenim :D
Playboy Ekrem üst katta canım dhdhd
Zor zamanlarda ortaya çıkar bence
İnsan karakteri en çok zor zamanlarda ortaya çıkar. Çünkü her şey yolundayken iyi, sabırlı ve anlayışlı olmak kolaydır. Asıl önemli olan, insanın sıkıntı ve baskı karşısında nasıl davrandığıdır. Zor zamanlarda kişinin sabrı, vicdanı, cesareti ve insanlara karşı tutumu daha net görülür. Bu yüzden bir insanı gerçekten tanımak istiyorsak, onun sadece güzel günlerine değil, zor günlerde nasıl davrandığına da bakmalıyız.
Kesinlikle katılıyorum. her şey iyiyken güzelken herkes iyidir güzeldir zaten.
Soru torbası gibi olmuş skdbsn bir arkadaşımın dediğinin biraz değiştirilmiş versiyonu...
Karakter kişilik bunları psikoloji babaları bayağı parçalamış ve açıklamış... Sjdheh
Lakin insan yalnız kaldığında kendini zor durumda hissettiğinde , kendisine normal gelen her şey onun karakteri , kişiliğidir akdhsn ha kabul eder etmez o beni ilgilendirmiyor...
Bunların hiçbiri etken değil bence. Benim gibi kendini manipüle edip yönlendirebilen biri için bunlar çok boş mevzular.
Dolu mevzuyu gonder bakim
Kimsenin görmediği zamanlarda karanlık yönlerimizi severiz genelde ama karakterin rengi zor zamanların ışığında belli olur.
İkisi de etkili ama zor zamanlardaki tavır daha yıkıcıdır. Konfor alanındayken Herkes iyi insandır, önemli olan bencilleşmeden kalabilmek.
Aslında hem zor zamanlarda hem de kimse yokken ortaya çıkıyor.
Her ikiside. İnsan er veya geç karakterini her türlü ortaya çıkarır.
Yoklukta ve menfaatine dokunduğunda ortaya çıkar
Tek bsşınayken güvende hissederken ve ekstra ona şyşlik yapıp çok değer verdiğinde
Aksine bence en güçlü olduğu zaman çıkar
Açıklama istiyorum
Bir insan istediğini elde edebilecek konuma geldiğinde, kimseye hesap vermek zorunda hissetmediğinde ve başkaları üzerinde söz sahibi olduğunda nasıl davrandığı onun karakterini açığa çıkarır. Gücünü başkalarını ezmek için kullanan kişi, aslında içindeki bencilliği ve kibri ortaya koyar. Gücüne rağmen kimseyi küçümsemeyen, hakkaniyetli davranan ve zayıf olanı koruyan kişi ise karakterinin sağlamlığını gösterir.
Teşekkürler. Soylediklerinin doğruluğuna katılıyorum benim sorumda ki 2. versiyon içine giriyor bu düşünceler. Tebrikss güzel düşüncen için.
Rica ederim
Zor zamanda bence.
zor zamanlarda
Zor günler de
Ayrılırken
Dügün günlerinde
Düğün günümü? bunu açıkalyabilirmisin?
Nedensiz kavga cıkartırlar kimse ev isi veya mutfağa yardım etmez tek dertleri halay o ne giymis bu ne yapmış takmış dedikodu
Hehhehe anladım evet bu da olabilir. Teşekkürler.
Zor zaman da
Kimse yokken belli olur
Her an
İkisinde'de
ya da sınayadabilir
Zor zamanlarda.