Sevgilinin isteklerine göre şekil alan mısın, yoksa kendinden asla ödün vermeyen misin?

#DeliMavi
9 EYLÜL 2022
Sevgilinin isteklerine göre şekil alan mısın, yoksa kendinden asla ödün vermeyen misin?

#DeliMavi
9 EYLÜL 2022
Ortasi karar. Kendi Karakterinden taviz vermek hata olur, evet, ama iki Kişilik bir İlişkide benliğini kaybetmeden biz olmak durumu varken tekken gibi de yaşanmaz. Karakter Cercevemizin içerisinde bazen fedakarlik, bazen tahammül (karşılıklı olmak üzere), anlayış göstermek hoş eder Gönüleri. Toplumda bile özgürlük anlayışımız başkasına zarar verecekse kısıtlı kalıyor, ben böyleyim ben özgürüm ben ben ben diyen biri Hayatına ne diye birini alır? Yarış mı bu? Bu sebeble Hanımcılık/Ataerlik talep edilen durumlarından da hoşlanmıyorum, yaradılış gereği Kadın ve Erkek farklı olsa da hürmet saygı birbirina adım atma Sorumluluklarında eşitiz.
Bu konuda daha ölçülüyüm. Sürekli onun istekleri doğrultusunda hareket etmem ama yine de isteklerini göz ardı etmemek için elimden geleni yaparım bu birazcık hassas terazi gibidir. İnsan ne olursa olsun önceliğine kendi karakterinin ödün vermemesi gerekiyor. Tabii ki bunu yaparken de sevgilinin ya da eşinin gönlünü hoş tutması lazım bu denge biraz zor olsa da ayarlanabilir bana göre.
Neysem oyumdur.
HAyır alamam
Cevap
35Cevap
Artık vermeyeceğim çünkü kendimden Ödün verdikçe değerim olmadı
Sevgilimin isteklerine göre
Benim hayat felsefem:
-Sevdiklerine bağlı ol ama bağımlı olma.
-Fedakâr ol ama kendini feda etme.
-Dününü unutma, saplanıp da kalma.
-Sabret ama katlanma.
-Eleştir ama suçlama.
-İste ama ısrar etme.
-Ve en önemlisi hiç kimseye biat etme, bir gün hepimizin öleceğini de asla unutma..
Abla, eğer ilişki için faydalı şeyler diyorsa beraber karar verilir. Benim ilişki anlayışıma ters olan şeylerde ödün vermem.
Ne söylediğine istediğine bağlı, yapabilecegim beni zorlamayacak bir şey ise ve bunu güzel bir şekilde rica ederek dile getirirse bende gönlünü kırmam. Ama onun dışında tabiki herseyine de okey demem bir sınırı olmalı..
Onun duygu ve önceliklerine saygı gosterenim.
Ortada gerçek bir gereklilik olduğunu düşünmezsem ne kendimi değiştiririm, ne de ona müdahil olmaya çalışırım.
Ikisi de çok uç noktalar. Ortasıyım ben ama istemedigim bir konuda kararım netken hala ısrar ediyorsa kendi bencilliği yüzünden o zaman kendimden ödün vermem.
İnsanlar değişir. Kendimden ödün vermek sadece karakterim için geçerlidir. Karakterimi değiştirmem. Ama alışkanlıklarımı, keyif aldığım aktiviteleri değiştirebilirim.
Sevgilimin isteklerine genellikle ayak uydururum. Benim için sıkıntı olmaz ama kırmızı çizgilerimi aşamaz.
Kimseye göre şekil alamam beni böyle kabul edip sevmiyorsa güle güle ben buyum, olduğum gibi davranmaya da devam edeceğim.
İnsanların isteklerine göre şekillenmem ve şekillenmelerini istemem. Ama ortak akıl ve fikir birliği içinde olmayı isterim
Çok katı olmak da, kendinden tamamen kopmak da doğru değil. İkisinin ortası olmalı bence. Net çizgiler, ama yön alabilir bir esneklik..
Duruma göre değişir. Genelde ödün vermem. Hatta o benim istediğim şekle girip bana itaat etsin isterim.
Kendinden ödün veren eziktir. Buldumcuk takılan bulduğuna göre şekil alan omurgasızdır.
Konudan konuya değişir önceliğim hoşgörü ama öyle kırmızı çizgilerim varki milim kıpırdamam
Kendimden ödün vermem. Ben buyum. Seviyorsa kabul ediyorsa böyle etmeli.
O da bir birey ve onun istekleri de benim için önemli...
Benim için fark etmiyor o ben. Fark etmez bazen o benim istediğim gibi davranır bazen ben.
Seni birisi degistirirse seni sevmiyodur ki. Seni sen olarak kabul etmesi gerek
Kendimden çok ödün vermeden, elimden geldikçe karşımdakiyle orta yolu bulmaya çalışırım.
Ortasını bulmak lazım ne tam anlamıyla benim dediğim olmalı ne de onun
ben , benim.
net.
içersen çay var , gidersen yol var.
Birbirimizin isteklerine göre şekil almıyorsak kendimden ödün vermem.
İllede benim istediğim şekilde olacak diyorsa olmaz. Patron benim.
Sıvı gibi olduğu kabın şeklini alan, omurgasız degilim cok şükür
Ödün verdiğim bir şey hiç olmadı. Ben buyum, beğenen de böyle beğendi.
İki tarafın da köşeleri yontulursa birbirine zarar vermeden bu çark döner
Onceden ona gore şekil alandı.. artık ben diyorum. Çünkü kendimden çok fazla odun vermişim. Öyle görünüyor..
Kimse için şekil şekle giremem öyle erkeklerin kalıbını mikeyim
Kendinden ödün vermek basitliktir zaten kendinden ödün verenin ilişkisi uzun sürmez bayar bı yerden sonra
Ben hayatımı yaşar gecerim kim ne istiyorsa bana uyum sağlasın kimseye göre eğilip bükülmem
kendimce onunki veya benimki hangisi konuya göre doğruysa
Otomobil miyim ben be.. Satın alınınca bakıma giriyim.
Ödün vermem ama empati yapmalı
Kendimden ödün vermem
Benim sevdigim bana gore sekil almasi lazim
Manita benı değiştirmeye çalışmıyor abla
Mantığıma yatarsa uyarım
Mantığıma yatan bir şey ise baya uyumlu biriyim.
Kendinden ödün vermeyen
Kimsenin istediği gibi olamam
Kendinden ödün vermeyen
Işim olmaz yapmacık şeylerle
Kendimden ödün veremem
ben ortada durabilir
Kendimden ödün vermeyen
isteklerine bağlı genelde ödün vermem
Kendimden vermem.
Ben uyarım
Her iki yol aynı kapı fark ney
ödün vermem.