Çoğu insan bu durumu gelenek haline getirmiştir ve neredeyse her evde yapılır bu , tabi bazen bu durumu abartıp tuzdan başka şeyler dökenler de var kahvenin içine. Sizi istemeye geldikleri zaman sevgilinizin kahvesinin içine bir şey atmayı düşünüyor musunuz?
Kız isteme gününde sevgilinize yaptığınız kahvenin içine tuz atmayı düşünüyor musunuz?
Eskiden görücü usulü evlenmenin daha sık yapıldığı zamanlarda gelin ve damat adayı birbirlerini ilk defa kız isteme merasimlerinde görürlermiş. O zamanlarda birbirleri ile konuşup fikirlerini dile getirebilecekleri ortam ve şartlar sunulmadığından; gelin adayımız damat adayına ikram edeceği kahve ile bir mesaj gönderirmiş. Gelin adayı eğer damat adayından hoşlanmadıysa ona tuzlu kahve, hoşlandıysa şekerli kahve ikram edermiş. Kahvesini yudumlayan damat adayı ise gelin adayının gönderdiği mesajı yorumlar ve ona göre hareket edermiş. Şekerli kahveyi içen damat adayı ve ailesi kız isteme aşamasına gelirken, tuzlu kahve ikram edilen ise gelin adayının ailesinden müsaade isteyip kalkarmış…
Şimdi bunu yapanlar sadece şimarıklık peşindeler. Ayrıca bu durumdan dolayı mide problemi çeken, hatta vefat eden dahi varmış mide kanamasından...
Bana atılmadı ama attı sanıp sıcak kahveye tek atmıştım atmamış oysaki bide gülüyordu (en kötü olaysa ortaya karpuz konuldu ulan kimse yemiyo canım da çekti konuşuyolar en sonunda bi başladım yemeye biraz fazla yedim 2 3 parça falan kaldı millet bana bakiyo ) ablam durdurmasa hepsini gomuyodum kolumu tuttu kulağıma tm daha yeme napiyosun dedi bende dedim siz niye yemiyonuz yenilmek için konulmadimi dedim evet de diğer insanlarada birak dedi tabağa bi baktim neredeyse bitmiş ne ara yediysem o kadar kayinvalidecigim daha karpuz yicenmi dedi bende olur dedim ablam garip garip bakiyo gel beni ye daha ne yicen az kibar ol dedi bende ya niye kaç sefer geldim buraya hepsi tanıdık zaten bi karışma dedim senide gördük neyse o karpuzlari da yiyincr kalktık ama neredeyse 1 karpuz yemisimdir he belki daha fazla
Beyni geri olan milletimiz bu geleneğin olması gereken halini bilmiyor. Hanımefendiler! Sizi istemeye gelen beyefendiyi eğer 'reddetmek' istiyorsanız kahvesine tuz koyacaksınız. Bu gelenek reddedilecek damatlar için yapılır. Evleneceğiniz değil. Milletimiz gelenekleri çarpıtarak kendini küçük düşürüyor yine...
Kesinlikle kahvenin içine tuz falan atmicam. Bunu gelenek haline getirdiler ama aslında eskiden kızı istemeye geldiklerine kız istemediği zaman Tuz koyarmış kahveye. İstemiyorum anlamına gelirmiş. Hem gerçekten Tuzlu kahve mi sevdiğini gösteriyor. Emin değilseniz neden evlenme yoluna giriyorsunuz
Bu adeti bilmeyenler yapiyor genelde eskiden bir erkek onu istemeyen bir kiz istemeye gelince kiz kahvenin icinde tuz atiyordu. Simdi komik olsun diye atiyolar ee neresi komik bunun
Ne diye sevdiğim adama eziyet edeyim. Güzelce kahvesini yapıp veririm yanına da iki lokum ya da çikolata tamamdır. Bana katlanacağını tuzlu kahve içerek değil o adımı atarak göstermiştir zaten 👍💃🏼
Saçma buluyorum ayrıca beni istemeye gelecek olanları kabul ettiysem zaten bende istiyorum demektir. Tuz koymak seni beğenmedim anlamı taşıyor kibarca reddetmek istemeye geleni kabul ettiysem neden reddedeyim çok saçma.
Asıl amacı, istenilen kızın karşı tarafı beğenmediğinin göstergesi olan naif bir adet bu şekilde evrilebiliyor. Ben sevdiğim adama eğlence amaçlı bile olsa tuzlu ya da başka katkı maddeli şeyler içiremem, kıyamam ona.
Ya tuz atılır da abartmaya ne gerek var tatlı bir anı olarak kalır. Kahvenin içine bulaşık deterjanı atan var. Abi adamı daha evlenmeden öldüreceksen ne gerek var onca tantanaya 😀
Hayır yapmayı düşünmüyorum, hayatı Boyunca kahveye tiksinti gibi bakmasını istemem. Kii ayrıca gelinin değil yandaşlarının başının altından çıkıyor bu tür durumlar çoğunlukla. Abartmakta üstlerine yok, tuz, karabiber, pulbiber, vb. Dolduruyorlar ne varsa
İnşallah nasip olursa bal katacağım. Hem tuz adeti öyle değil ki. Eğer tuz katarsan istemiyorsun demektir. Zamanla tuz adet olmuş. Bence sen de bal kat. Hem çevrendekiler ne kadar naif bir kız der. Bal gibi olsun ömrünüz. Allah tamamına erdirsin.
Tuzlu kahvenin hikayesi eski zamanlarda yapılan görücü usulü evliliklerde dayaniyor. Görucü usulünde kız ve erkek tarafı bir araya gelir ve birbirlerine ilk defa orda görürlermiş. Gelin damadı beğenirse kahveye şeker koyarmış beğenmezse veya başkasını seviyorsa seker yerine tuz koyarmış. Bu yüzden tuz koymayı düşünmüyorum
Tehlikeli bir gelenek.. kizlar için hahhaha hihihi gibi algilaniyor yalniz tuzlu su içmek cidden insani kusturabilir, bazıları da intikam alir gibi tuzu bocaliyor... eş adayiniza iyi davranin...
Aynen. Millet video manyağı oldu çünkü. Çek at yapıyorlar en özel anlarını. Mahremiyet ahlakı da kalmadı. Sinirleniyorum böyle şeyler e ben ya. İnsan en özel anlarını niye yabancılarla paylaşır ki..