Hep merakımdadır bu soru. İstatistiğe göre yapıp yapmamayı düşünüçem.
Cevabın nedir?
Şahsen koyulmasına gerek yok, çünkü bir insanın ona olan sevgisini tuzlu kahve içerek göstermesi gayet basit. Ancak oradaki anlam, oradaki amaç, oradaki duygu çok daha farklıdır eminim. Artık benimsenmiş bir adetimiz oldu bu. Böyle geldiyse, böylede gitsin. En azından kızın gönlü olur, erkekde o duyguyu tatmış olur. Ufakta olsa belki bir sevgi göstergesi, anlam falan taşıyor sonuçta.
Ancak herşey adabınca olmalı bayan. Bir ara internette okudum kızın teki bunun dozunu kaçırıp içine bol miktarda tuz ve baharat atmış. Adam midesinden rahatsızlanmış ve umursamamış. Sonrasında ise durum ciddileşmiş ve hayatını kaybetmiş. Ne kadar doğrudur bilemiyorum ancak aranızda okumuş olanlar vardır büyük ihtimal.
Tattığımda eminim bende nefret edeceğim onun tadından, kolay değildir belkide. Ancak oradaki anlamıda küçümsemiyorum şahsen.
Hastalıkta, sağlıkta, iyi günde, kötü günde diye söz vereceğim bir insan için tuzlu kahvenin lafı olmamalı, bununda farkındayım bayan.
Ancak tekrar söylüyorum. Herşeyin bir adabı vardır. Adabını aşıpta tuzun dozunu kaçırmayın bayanlar, lütfen.
https://i.hizliresim.com/jY7l6g.jpg21 Yorumla
Soran+1 yılIyi dedin
En İyi Cevaplar
+1 yılpaşa gönlü bilir.
ama hatunum yapmışsa içeriz be.
:)14841 Yorumla
Soran+1 yılOoo :))
- +1 yıl
ya işte öyle :)
Soran+1 yılAnladimm :)
- +1 yıl
ama gel gelelim değerimi bilmiyorlar bu hemcinslerin.:(
Soran+1 yılDegerini bilen bulunur elbet :)
- +1 yıl
Elbet bir gün :)
- +1 yıl
6 kız beğenmiş Eic yi hak ettiğimi düşünüyorum :/
- +1 yıl
Sadece tuz olmamalı bence hayatında bir defa yapabileceğin birşey oda ses çıkarmadan içmek zorunda ben olsam tuz karabiber pul biber kekik limon tuzu ne bulursam atarım :))
Soran+1 yıl17 kiz begenmis :) eic senij neine gerek ki
- +1 yıl
en iyi cevap koleksiyonu yapıyorum da :)
bence tasdiklemeniz lazım..
Soran+1 yılDusunmem lazimm :)))
- +1 yıl
peki efenim bir düşünün :)
Soran+1 yılCok baski var
- +1 yıl
gözlerim kapanıyor artık
baskılara karşı dimdik durmalı insan yoksa sen öyle değil misin? ::(
Soran+1 yıl:) tamam al sana eic
- +1 yıl
teşekkürler
gül gönderesim geldi şu an ama yasaklamıştım kendime :/ ahahah
Soran+1 yılReca ederim bu bahsi kapatalimm :)))
- +1 yıl
Piki
Uyuyorum ben=(
Soran+1 yılIyi geceler :))
- +1 yıl
Size de efenim..=)
- +1 yıl
2 eksi veren erkek kızın abisi heralde :D
- +1 yıl
O kadar klıbığım diyorsun yani
- +1 yıl
@mahmut199121 kılıbıkla ne alakası var mahmut?
özel bir anı olarak kalır işte? - +1 yıl
waaoouwww süpeerrrr :D
- +1 yıl
45 kız olmuş :))
Bazı yerlerde de tükürüyorlar içine :D iğrenç bişiy ya , bildiğim için asla içmem :) - +1 yıl
O konya haberi yalan inanmayan kahve tuzundan ölünseydi konyann soyu kurdurdu çünkü konyali hanmefendiler tuzlu kahve değil kahveli tuz yapıyor sanırsn kazana tuz atıyo erkekse kabız olmuş boz eşşek gibi kaynpederin karşısnda şekilden şekile giriyor. Şahit olunup Yaşanmştr ! :)
- +1 yıl
@dreamandreel Zeki bir gelin adayıda böyle yapmıştı ve damat kalp krizinden ölmüştü.
- +1 yıl
abaww 96 olmuş beni şımartıyorsunuz ama :( sdsd
- +1 yıl
güzel cevapmış, zaten eic hak ediyormuş ki, neden buna rağmen eic almak için dileniyorsunuz merak ediyorum? eic alsan ne olacak almasan ne olacak guru sun zaten.
- +1 yıl
EİC degil EİG 😊
- +1 yıl
@cizmelikediii dilenci değilim ki dileneyim
soran ile aramdaki muhabbet o. niye araya giriyorsınız ki :) - +1 yıl
@dreamandreel sen adama işkence etmek istiyorsun galiba bence direk 6. kattan aşağı at daha iyi olur. 😀 yazık günah ama ya tuz neyse de karabiber pul biber kekik limon ne yaaa. ☺sen çok kötüsünnnnnn. 😉😉
- +1 yıl
@-Mary- evet nerden bildin? :) dss
- +1 yıl
Hewal bu ne la 132 beğeni asjdsjh
Normalde ölçüt, fincan başı konan şeker kadar tuz koymaktır.
Abartıp saçmalayıp kekik, nane, karabiber diye her bulduğunu koyan var.
Adam seni istemeye gelmiş, oraya kadar gelen sabrını da almıştır zaten. Tuzlu kahve geleneklere göre damadın sabrını görmek amacıyla yapılırmış. Çoşup da sebze çorbasına çevirmenin alemi yok.00 Yorumla
ben tuz koymayı planlamıyorum. kahveyi normal koyup özel ( biraz süslü ) fincan hazırlayıp o şekilde sunmak istiyorum. ki, ilk önce tuzlu sansın içtiğinde rahat içsin ve herkes tuzlu kahveyi nasıl da gözü kapalı rahat içtiğini düşünsün diye... :) bu benim hayâlim :)
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
308
Cevap
435Cevap
+1 yılKız istemeye giden damat kahveyi içip öldü!
82.222.152.134/.../080520141629442157914.jpg
Konya'da akıl almaz bir olay yaşandı! Kız istemeye giden bir kişi içtiği kahveden dolayı zehirlenip hayatını kaybetti!
Konya'nın Selçuklu ilçesinde kız istemeye giden T. M ve ailesi Allah'ın emri ile kızlarını istemeden önce kahvelerini içtiler.
Konya'nın meşhur adeti olan damatların kahvesine tuz atma olayını abartan gelin H. G damadın kahvesinin içerisine peynir, reçel, domates, tuz, yağ, şeker, yumurtanın sarısı ve bal koydu.
Damat kahveyi içmek istemedi fakat bu bir adet olduğundan gencin ailesi tarafından zorla içirildi. Gece 02,05 sıralarında damat büyük ağrı ile hastaneye kaldırıldı.. Ve gıda zehirlemesinden dolayı hayatını kaybettiği bildirildi.12 Yorumla- +1 yıl
@gülcoşkun ölmüs bir insanin arkasindan iyi olmus nasil diyebildin pes dogrusu, ne olursa olsun , cahil insanlar yuzunden bir hayat kaybedilmis ve sen guluyorsun
Konya'da akıl almaz bir olay yaşandı! Kız istemeye giden bir kişi içtiği kahveden dolayı zehirlenip hayatını kaybetti!
Konya'nın Selçuklu ilçesinde kız istemeye giden T. M ve ailesi Allah'ın emri ile kızlarını istemeden önce kahvelerini içtiler.
Konya'nın meşhur adeti olan damatların kahvesine tuz atma olayını abartan gelin H. G damadın kahvesinin içerisine peynir, reçel, domates, tuz, yağ, şeker, yumurtanın sarısı ve bal koydu.
Damat kahveyi içmek istemedi fakat bu bir adet olduğundan gencin ailesi tarafından zorla içirildi. Gece 02,05 sıralarında damat büyük ağrı ile hastaneye kaldırıldı.. Ve gıda zehirlemesinden dolayı hayatını kaybettiği bildirildi.
Şimdi de ben diyorum ki kızlar az dikkatli olun :D
haberin kaynağı www.aksam.com.tr/.../haber-30618500 YorumlaKonya'da akıl almaz bir olay yaşandı! Kız istemeye giden bir kişi içtiği kahveden dolayı zehirlenip hayatını kaybetti!
Konya'nın meşhur adeti olan damatların kahvesine tuz atma olayını abartan gelin H. G damadın kahvesinin içerisine tuz, şeker koydu.
Damat kahveyi içmek istemedi fakat bu bir adet olduğundan gencin ailesi tarafından zorla içirildi. Gece 02,05 sıralarında damat büyük ağrı ile hastaneye kaldırıldı.. Ve gıda zehirlemesinden dolayı hayatını kaybettiği bildirildi.02 Yorumla
Soran+1 yılDuydum o haberi
Benim şahsen geliştirdiğim bir taktik var , damatlar sıcak baharatlı kahveyi yudum yudum içerler bende gözlemlediğim kadarıyla kendimce bir yol buldum , kahvenin soğumasını bekleyip birden shot atıcan tekila gibi daha kolay olur en azından :D Daha önce içtimmi? kız istemeye gitmediğim için istemedim o yüzden denemedim ama günü gelince öyle yapıcam :D Mantık basit , kan kaybındanmı ölmek istersin yoksa kafandan vurularak acısız bir şekildemi biraz değişik bir mantıkla bağdaştırdım ama kusura bakmayın artık :D
00 Yorumla
+1 yılAbartıldıktan sonra olan olaylara örnek;
Damat kahveyi içmek istemedi fakat bu bir adet olduğundan gencin ailesi tarafından zorla içirildi. Gece 02,05 sıralarında damat büyük ağrı ile hastaneye kaldırıldı.. Ve gıda zehirlemesinden dolayı hayatını kaybettiği bildirildi.
Erkekler, yapmayın yaptırmayın. Eğer ki kahvenin tadı bozuksa içmeyin koyun arkadaş.00 Yorumla
+1 yılAbartmadan yapacaksan olabilir ama bana yapılırsa ileride buna esprili bir şekilde karşılık vermeyi düşünüyorum açıkçası. :)
Aklımdaki olası senaryolardan biri şu:
Olası Kayınpeder - Evladım bir fincan daha içer misin? (Gülümser.)
Damat adayı ben - Kızınızı verecekseniz bir cezve bile içerim efendim. (Kahkahalar.)01 Yorumla
Soran+1 yılHimm iyi bakalim
+1 yılKahve yaparken şeker yerine, ilk kez tuz koyan teyzenin olaydan sonra beceriksizliği ortaya çıkmasın diye böyle birşey ortaya atmasının anısına saygıdan konulmalıdır, bence.. : )
Belki başımız sıkışır, bizde birşey uydurmak zorunda kalırız. Devam ettirenimiz olsun.. :))10 YorumlaYa bir kere bu olayın geleneksel temeli eğer kız damat adayını istemiyorsan ve karşı taraf görücü usulü gelmişse ya da ailesi mütevazı davranıp en azından evlerine buyur ettiyse, Kız karşı tarafın ailesine çaktırmadan oğlana cevabının olumsuz oldugu sinyalini vermek için herkese normal kahve yapar, damat adayına ise bilerek tuz atat. Bu gayet saygılı bir reddetme yöntemi. Ege'de böyledir. Ama bazı insanlar artik eğlenmek için yapıyor bunu. Bu çok yoz bir davranış yahu.
00 Yorumlabence koyulmamalı çünkü bir mantığı yok.. şakada degil bu.. bayanları mutlu ediyormu bilemem ama yai bunu ilkkez sadece siz yapmadınız için farklı bişe degil yani.. yeni üretici şakalar olsa daha bir anlamlı olurdu bence... çünkü zaten ogünün bir anlamı heycanı var iki taraf içinde o heycenın adrenalin üstüne kaveye tuz koymakmı daha heycanlı yoksa kız istendiğinde karar anı iki çift için saniyelik zamanın gecmemesi gibi bir durummu?
00 Yorumlakoymalısın bence guzel bı adet.
ama abartma yazık adama.
esım benı ıstemeeye geldıgınde az bısey tuz koydum ben ama abım benım yerıme bu da deyız tuz bocaettı ıcıne teyzem de toz kırmızı bıber dokmustu.
ayy kıyamam ya.
yazık adama fazla abartma sen. d00 Yorumla
+1 yılTeyzemi istemeye gelmişlerdi ben içine ne bulursam dökmüştüm tuz atmıştı bunlar bana dediler dokunma tamam dedim içeri gitmiştiler ben içine tükürdüm sonra bide ilaçlar oluyo toz calgon ondan serpmiştim. Asıl zevk o kahve içilirken alınan surat ifadesi, ben olsam bende içerdim sevdiğimin elinden zehir bile içerim :) tabi seviyorsam
13 Yorumla
Soran+1 yıl:))))
- +1 yıl
Eyvallah!
Aile & Toplum konusunda 741 cevap paylaştı. Yaaa nisanlim sade kahve icer seker sevmez ben tuz atmaya kiyamadim seker attim arkadaslarim ve enisdem baharatlikdaki her turlu seyden biraz attilar, ben sulari hazirlarken zeytin yagi ve sirke de dokmusler acimssiz caniler garibi giki cikmadan icdi hepsini :-)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBana gereksiz geliyor. Sade bir tören sıfır masraf sonra rahat bir yaşam kısmetse
101 Yorumla
Soran+1 yılHadi hayirlisi
Zaten dertsiz başına dert alıyor birde tuzla ağzının tadı bozulmasın yazıktır.
92 Yorumla- +1 yıl
Adet gibi bişey olmuş burak. bırak koysunlar. Evlenene kadar direnecez :D
Soran+1 yıl:) oyle diyorsan peki
+1 yılkoyulmalıdır adet bu dur
๑۩۞۩ https://vocaroo.com/i/s09keJV5mm7H ۩۞۩๑61 Yorumla
Soran+1 yılBencede adet ama karar veremedim daha
Aile & Toplum konusunda 435 cevap paylaştı. www.google.com.tr/url oku sonra karar ver
01 Yorumla
Soran+1 yılHimmmmm
www.beyazgazete.com/.../...nerek-oldu-2225483.html
Haberdeki olmasın da. Biraz tuz koymanız kafi :)02 Yorumla
Soran+1 yılTamam
Tuz koyulur hani birazda olsa adetden dir ama bazileri var abartiyorlar mesela gecen kuzenime kiz istemeye gitik kiz icine recel tükürük tuz seker koydu kizla kavga ettim resmen ama nolduu kizin bu butun yapdiklari sonradan cocukca oldu icin ayrilik oldu... yaaa iste
01 Yorumla
Soran+1 yılAyyy skandal
+1 yıltuz yerine tuz ruhu koyda ruh ıkızı olursunuz işte :)
112 Yorumla
Soran+1 yılOlup gider ya
- +1 yıl
gitsin 10 yıl sonra zaten oldurmek ıstıyeceksın onceden kurtul gereksiz oksijen solumasın işte :)
bizim bir tanıdığık bulaşık deterjanı bile koymuştu tuz ne ki? bal , baharat, yumurta falan koyan da duydum ben. tabi istemeye gelen adayı öldürmeye niyetli değilsen yalnızca tuz yeterli, hem adettendir. : D
11 Yorumla
Soran+1 yılSadece tuz ya :))
Aile & Toplum konusunda 384 cevap paylaştı. İlk önce kahveyi yap, içine tuz koy ve kendin iç.
Ondan sonra karar ver, damat içsin mi içmesin mi?
Sen nasıl ki böyle bir şey içmek istemiyorsan oda her ne kadar içerim desede içmek istemez. Birde zararı var yapma ;) :)12 Yorumla
Soran+1 yılOyle mi
eskiden görücü usulü evliliklerde kız istemeye gelen cocugu beğenmezse kahvesine tuz koyarmış, kızın babası damat adayı kahveyi içtikten sonra bakıp kızın adamı beğenip beğenmediğini o şekilde anlarmış.
şimdi tuz olayı geyiğine yapılan bir sey oldu çok gereksiz bir şey bence adamı zora sokmanın anlamı yok.01 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 362 cevap paylaştı. Bizim atalarimiz nasıl yaşamış ya. Ne bicim adetler, kızı istemeye gidersin tuzlu kahve içirirler evlenmek için nikah masasına oturursun ayağına basar tam herşey bitti ddrken gerdeğe girecdkken bir güzel dövülürsün. Eee sonrada kadına şiddet niye var kardeşim kızı alana kadar her yerde şiddet görürse adamlar...
bence bişey yapma kaşyapayım derken göz çıkarma.00 Yorumla
+1 yılGülü seven dikenine katlanır diye atasözü gibi bişey vardı bilirmisin?:)
17 Yorumla
Soran+1 yılTanidik gelmedi :)
- +1 yıl
Ciddimisin duymadın mı aaa :))
Soran+1 yılDuymamis
Soran+1 yılDuymamistimm :))
- +1 yıl
Yaşın küçük daha doğal karşılıyorum bunları. :)))
Soran+1 yılHahaha peki
- +1 yıl
Mesaj atarmisin..
+1 yılKoy. Eger rituelleri gerceklestiriyorsaniz tam gerceklestirmis olun en azindan. Tabi umarim ilerde bunlarin hicbirini istemeyen birini bulabilirim, kacip evlenme hayalim var da :) Sahilde basbasa, ah dusuncesi bile muhtesem!
00 Yorumla
+1 yılBenim diyeceğim şudur bak midem rahatsız (reflü, gasrit) biliyorsun yaptğın kahve ne kadar tuzlu olursa olsun senin için içerim ama mide spaz mı kesin geçirip o günü hastanede geçireceiğimi bil sonra arkamdan ağlayıp zırlama derim...
00 Yorumla
+1 yılKızım tamam koyuyonuz eyvallah damat onu içerken kapı eşiğinden kıs kıs gülüyosunuz ona da eyvallah. Ama bokunu çıkaranlar da var. Bundan 4 ay önce biri öldü. Çoban salatası yapıcaksınız nerdeyse. Abartmadan yapılması uygundur tespihucu
00 Yorumla
+1 yılKahveyi tükürür kalkar iki tokat atarım benle taştaşmı geçiyorn eşşolusu diye. sanırım bundan kelli yapmazlar öyle saçma şeyler. ben onun anasına babasına boş çaydanlık şakası yapıyomuyum haa? ayıp.. :P
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılÇok az koyulur ama bazıları nokunu çıkarıyo :D Tuz karabiber, kırmızı biber.
Bizim arkadaşa aynen böyle bir kahve içirdiler çocuk hastanelik oldu.
Ayarında olabilir ha acı çıkartmak istiyosan nikah masasında bas ayağa bulabilirsen :D00 Yorumla
+1 yılm.aksam.com.tr/.../haber-306185
Abartma da :))01 Yorumla
Soran+1 yılTamam
. Tatli heyecanlar bunlar. Bir tutamdan zarar gelmez dene derim 😊Hele bide icerkenki yuz ifadesini cekip odana tablo niyetine assan tam sahane olur 😄
01 Yorumla
Soran+1 yıl:)) aynen
+1 yılablam nisanlisinda yapmisti yaninada kucuk not yazmisti afiyet bak seker olsun diye yani adetden oldugu icin bence yapilmasi gerekn bisi sonucta onun senin icin neler yapabilcegini goruyorsun :)
01 Yorumla
Soran+1 yılDimi ama
Yapmayın gerek yok. Adam dayanamaz evin ortasına kusarsa ne olacak. Ki Konya da gelinin biri abartmış olayı adam gıda zehirlenmesinden ölmüştü haberi vardı. Yapmayın nolur yapmayın. Acıyın ya
02 Yorumla
Soran+1 yılHimm uzuldum simdi
Ben yaptim ama icine bir baharat karisimi yaptim kokusundan anladi icmedi çakal :) kiyamazsan fincanin sapina kurdele bagla, küçük bir not yaz tuzlu yapmadim kiyamadim ömrümüz hep tatli gecsin diye daha janti oluur :P
22 Yorumla
+1 yılEskiden kız verilmeyecekse kızın gönlü yoksa kahve tuzlu olurmuş güzel bir geleneği günümüzde her kız isteme olayında yapıyorlar artık. Karar vermeden evvel bunu da düşün derim.
10 Yorumla
+1 yılkoy gitsin:))
neticede koyunca mecbur icicek
bazi yörelerde eger icmezse damat kiz babasi vermiyor kizi11 Yorumla
Soran+1 yılHim bizim yorede yok oyle ya :)
koyulsun.. rıtueller gerceklessın ama adamın içi bayılmasın dili tat alır vazıyetde bırakılsın en azından
16 Yorumla- +1 yıl
Konyada biri öldü yazın. Hanım kız abartıp dolapta ne varsa doldurmuş.
- +1 yıl
Garezi neyse :)
Soran+1 yılTamam :)
- +1 yıl
Abim yerden göğe kadar haklı yine =) @akılküpükendisi gerçek dışı bir haber o, bana güvenebilirsin ^^
- +1 yıl
@SonHevesBükücü saol biraderim, vurun abalıya yapmasınlar tabıııkı:)
- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yıl02 Yorumla
Soran+1 yılAma abartmis saf
Valla sirke ve tuz koyulur kahveye ve mutlaka içmeli içmezse kız verilmez :D içen içinde ben seni almak için herşeyi yaparım göze alırım demekmiş
20 YorumlaBer tek konulan tuz ise sorun teşkil etmez.
Amma velakin bizim hatun gibi tuz yanın bulduğu tüm baharatları koyması tavsiye edilmez.
Geçenlerde bir damat adayı kız istemede içtiği kahve benzeri şey yüzünden hayatınıda kaybetmiştir.00 YorumlaBen salak yaparım öyle birşey olduğunu anlarsam. İlk yudumu aldıktan sonra baktım tuzluysa geri bardağa çaktırmadan boşaltırım. Telefon çaldı derim, fincanla beraber odadan dışarı çıkarım. Gider ilk gördüğüm lavaboya dökerim =]
00 Yorumlakahve içmem. çay içmem. su içmem. hiç bişey içmem demiyorum ama benim içtiğimin adını bilenin olduğunuda sanmıyorum. :S bu yüzden fark etmez ne koyarlarsa koysunlar.
00 YorumlaSabahta boyle bir konu vardi.
m.aksam.com.tr/.../haber-306185
ayni mesaji atayim00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 550 cevap paylaştı.
+1 yılSağlığa zararlı ! belkide bu tuz oranı tansiyon hastası yapabilir ve bu adet rahmani değildir !!! Allah hoşnut olmaz. böyle yapacağın kadar ömür boyu onun üzerine titre ...
00 Yorumla
+1 yılSadece tuz olmamalı bence hayatında bir defa yapabileceğin birşey oda ses çıkarmadan içmek zorunda ben olsam tuz karabiber pul biber kekik limon tuzu ne bulursam atarım :))
02 Yorumla
Soran+1 yılOlmesin kiz
- +1 yıl
Ölmez merak etme :)) ablam enişteme kıyamamıştı ama zorla attık
- Aile & Toplum konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yılYanlış hatırlamıyorsam damat kahvesinden biri öldü abartmamak gerek ama biraz tuz atabilirsin sonra içinde kalır adet sonuçta :)
01 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum onu :))
+1 yılÇayın içine Limon koy limon ya da sirke koy :) https://vocaroo.com/i/s0ckgWDPT2SI
04 Yorumla
Soran+1 yılIyyy
- +1 yıl
Iııy olan ne?
Soran+1 yılSirke
- +1 yıl
Sana bir söz gönderdim dinledin mi? :)
+1 yılHaberlerde tuzlu kahve yüzünden vefat eden bir damat adayı görmüştüm. Dikkat edin pişman olmayın sonra.
02 Yorumla
Soran+1 yılSadece tuz koymamis o
- +1 yıl
olsun tansiyon fırlar vs. allah korusun
- Aile & Toplum konusunda 726 cevap paylaştı.
+1 yılSen evlenincede böyle mi yapcaksın kahveyi? derdim :D Ben zaten kahve sevmem bide tuzlusu hiç çekilmez :D
01 Yorumla
istemeye geldilerde kahveye tuz koyup koymayacagmz kaldı :D belki evde kalacan çok dusunme bunları akısına bırak :D :D :D
02 Yorumla
Soran+1 yılOyle deme ya bir heves :)
- +1 yıl
koy o zmn koy :D benim kuzenimi istemeye gldler babam damada dediki kahveyi içemyosan saksıya dök annem fark edince hemn laf attı ortaya bizim ailenin erkekleri kahvenn hepsini içerler saksı dibine dökmezler diye çocuk hepsini kafaya dkti :D erkeklere acımıycan bak yoksa yaptıgın kahveyi saksı diplerine döküyo :D
+1 yılAdet yerini bulsun. Koyulsun ama bokunu çıkarmayın.
Bu yüzden biri öldü. Karabiber filan ne buldu koymuş gelin hanım. Hastaneye zor yetiştirmişler ama kurtulamamış damat.
Muradına eremeden gözleri açık gitmiş.01 Yorumla
Soran+1 yılHimm duydumm :/
+1 yılsaçma bir gelenek. Gereksiz. bu yüzden biri ölmüştü gıda zehirlenmesinden, bizim salak kız topluluğu abartıyor bazen
10 Yorumlakoymayın ya önce kendinize koyun bir kere için, sonra nasıl bir eziyet çektirdiğinizi anlayın. bir de içmeyip tükürürse kızı vermeme gibi tamamen çağdışı bir adetimiz var.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Tuz alternatifini biraz açın kardeş hani karabiber olur nişasta olur karbonat bile olur da hep tuz çok bayıyor beh.
01 Yorumla
Soran+1 yılHimm
Aile & Toplum konusunda 350 cevap paylaştı. valla kuzenimi istemeye geldiler damadın hem kahvesine hem suyuna bişyler karıştırmışlar çocuk valla ortaya kusacaktı suratı kıpkırmızı oldu
01 Yorumla
Soran+1 yılYazik ya
kahve görtürürken karışır diye korkuyorum yoksa bende tuzlu kahve sevdigime yapmak isterdim tatlı bir anı olarak kalırdı anlatılırdı zamanı gelince
02 Yorumla
Soran+1 yılBence de
+1 yılAdettir konulsun tabi ama abartma bence bir gelin adayi abartip tuzun yanina kara biber seker kisacasi eline ne gectiyse koymus ve damat adayi gida zehirlenmesinden ölmüs sadece tuz yeter :D
00 YorumlaŞahsen karşıyım. Bol bol şeker koyarım ağzımızın tadı hiç bozulmasın :)
11 Yorumla
Soran+1 yıl:)) peki
+1 yıltuz koyma ama hem zararsız hem de komik bir yöntem daha var, deniz suyuna kahve yap. bir arkadaşım yakınlarda yaptı :) hem zararsız hem de berbat:))
01 Yorumla
Soran+1 yıl:)) bak bu olur
Ben bol şekkerli olsun dedim. Bir geldi abi sorma içtim ama eve gittiğimde fenalaştım sonunda hastanelik olduk. Kızcağız tuzu koymamış resmen poşeti boşaltmış be.
02 Yorumla
Soran+1 yıl:) gecmis olsun
- Devamını Gör (683)
Devamını Gör(728)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > İstemeye gelindiğinde damadın kahvesine tuz koyulsun mu koyulmasın mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler