+1 yılDüğündü, söz dü, nişandı, kınaydı kahveydi... ya arkadaş sırf şu saçmalıklar yüzünden bekarım aşırı tiksiniyorum bu gelenek adı altında millete yadsınan mantık dışı saçmalıklara. Emek ve zaman olarak ayrı saçmalık, hayatında bir kere bile görmediğin insanların geliyor olması ayrı saçmalık, Elizabeth ile prens Charles gibi giyinen insanların o kıyafetler ile zurnalı halay çekmesi ayrı saçmalık, evlenmek ve mutlu olmak için adım attığın bir şey için yıllar boyunca ödemek zorunda olacağın bir borcun altına girmek ayrı bir saçmalık.
Birinci derece yakınlar eşliğinde yapılan bir nikah ve sonra balayı tatili. Buna ok diyen kız varsa evlenirim yoksa tek iyi.311 Yorumla- +1 yıl
Katiliyorum
- +1 yıl
Harikasın o zaman 👍💯
- +1 yıl
Bende kizim bende istenmeye karşiyim ben mal degilim beni istesinler bende insnim kararlarim var tanistirrim onay alir evlenirim. ne geregi vr sacma sapan adetler
Soran+1 yılYa arkadaşlar abartmayın bazı şeylerin güzelliği sevdiklerin yanında olunca çıkıyor milleti doyurup düğünlere para saçmak zaten saçmalık ama güzel törenler güzel giysilwr sonradan yalnızlık hissetmemek adına önemli
- +1 yıl
Ya tm canim onu giyeriz kim giymek istemez ki ama biraz boku çikmiş gecmiste bazi seylerin
- +1 yıl
Valla düğüne vereceğime maldivlerde eşimle tatil yaparım
- +1 yıl
Bende dugun denen illeti sevmiyorum eli bi iki oynatip halay cektircem diye ben kaziga giremem
- +1 yıl
@nurdannffleex sana da alkış
- +1 yıl
Tşkk
En İyi Cevaplar
+1 yılkahveye tuz eklemek gelin adayının damadı beğenmediğini ve istemediğini nahif bir yolla belli ettiği anlamına gelir. damada gelen kahve tuzlu ise kızın niyeti anlaşılır ve erkek tarafı kızı babasından istemez. eğer tuzlu değilse kız bu işi onaylamıştır. bu adetin aslı da budur. yani şu an bu tuz ekleme olayı ciddi oranda çarpıtılmış ve yanlış anlaşılmış bir şekilde uygulanıyor.
14 Yorumla
Soran+1 yılBu her yörede farklı oluyor. Kızı ne kadar istediği kahveye verdiği tepkiyle de ölçülebiliyoe
- +1 yıl
o yorumlama olayı işte daha sonrasında yanlış anlaşılmasına da sebep olmuş. adetin orijinali yukarda yazdığım gibi. bir kitapta da okumuştum eğer bulursam buraya yazarım kaynağını da
Soran+1 yılEvet öyleymiş eskiden ben de okudum ancak şu an o maksatla kullanılmıyor
+1 yılvalla ben kendi açımdan damak tadına çok önem veren birisiyim o kahveyi içmem için aynı gün öğütülmüş olması lazım yani bi de içine tuz konulsa kalkar gider mutfakta kendime yeni kahve pişiririm o derece yani
03 Yorumla
Soran+1 yılKızı verirler mi acaba
- +1 yıl
tuzlu kahve yapan kızla zaten ben evlenmem
Soran+1 yılSevip o aşamaya gelmişsin tuzlu diye mi ayrılcan
Eski ve ayrıca saçma bir adet, tuzlu kahve istenmeyen kişiye yapılırmış. Madem evlenmek istiyorsun neden tuz koyuyorsun? Genç kızlarımız aksiyon olsun diye mi yapıyor bilmiyorum ama bir de kendileri tuzlu kahve yapıp içsinler bakayım, nasıl bir his. Yaşamaları gerekiyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılO da olsa sorun olmazdı şahsen. Çook eskiden bazı yörelerde o amaçla yapılırmış. Ancak şimdi kadınla her zorluğa var mı gibi bir anlamla yapılıyor. Bence çoooook büyük bir konu değil
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. Ben kıyamam ağzının tadı bozulmasın))
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 262,1b cevap paylaştı.
u +1 yılGereksiz bir şey
00 Yorumla
+1 yılBunun tek anlamı kızın istememesi değil bir kısım da şöyle söylüyor damadın sabrını ölçmek, zehir içse şerbet içmiş gibi eline sağlık diyebilecek mi diye bakmak için yapılır abartılmadığı sürece hoş bişey bence
31 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle böyle düşünüyorum
+1 yılTabiki koyulmalı hem eglenceli hemde adet ama ayarı kaçmamali yani baharat karışımı yapmaya da gerek yok saglik açısından sorunlar olur yoksa. Aşırıya kaçıp ta öldürenler ya da zehirleyenelr var. Yani dayanabilirmi diye denerken saglik sorunu acmasinalr tadında yapsınlar gayet hoş
20 Yorumla
+1 yılHayır koyulmamalı. Kızın rızasının olmadığı biri tarafından istendiğinde, eskiden kadınların konuşma özgürlüğü bile yokken kendilerini ifade etmek adına istemedikleri için damadın kahvesine tuz koyarlarmış. Gelenek diye bize işkence etme hakkınız yok. Ben içmezdim kahveyi... Bir yudum alır bırakırım.
12 Yorumla
Soran+1 yılİşkence mi? Siz daha bi ufacık kahvede böyle mızmızlanırsanız ohooo işte böyle böyle ayrıştırılıyor kendinizi belli ediyorsunuz istenmiyorsa da güzelce söylenebilir sonuçta maksat işin eğlencesi
- +1 yıl
Aynen aynen
+1 yılYa ben koymak istemedim ama o gün mutfakta bana yardım eden ablalarım maalesef koydu, bence anlamsız bir adet, kişinin sabırlı olmasi ile hiç bir bağı yok...
Ek olarak günümüze kadar yanlış bir inanış ile gelmiş, damat adayı ile evlenmek istemeyen kızlar Osmanlı döneminde yanlış hatırlamıyorsam bu şekilde kahvelerine tuz ekliyormuş, gönlümde başkası var demek için..
20 Yorumla
+1 yılBence isteme Nisan soz kina dugun vbvb çok saçma işler maalesef eski kafalilarimiza sacma sacma gelenek diye yansitilmis ama boyle gelenegin... artik kizlarimiz bir malmiş gibi istenmemeli kendi irademiz var ailemle tanistiririm onay alirim sadece onun ailesi arkadaşlari benim tarafim ufak evlenirim ne geregi var sacma sacma masraflar kizlarimiz artik mal olarak gorulmemeli isteme falan yapilmamali
02 Yorumla
Soran+1 yılYa o kadar da değil zaten görgülü babalar kızım sen ne dersin diyor kimsesiz miyiz bu da bi garip
- +1 yıl
Bence oyle ya biz mal degiliz oyle istenip edelim
Eskiden misafir çok önemliydi
Kızın gönlü yoksa kahveye tuz atılır böylece isteme olmazdı. Güzel bir misafir ziyareti olur tatsızlık çıkmazdı
Hemen her güzel değeri mahfeden yurdum insanı zamanla bu geleneği de çarpıta çarpıta rezilleştirdi
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Bu bir gelenek değil... bir şaka olarak başladı, insanlar gelenek zannediyor.. ikincisi bunu kiz içmiyor, o yuzden kızlara giren cikan yok... onlar eglencesini düşünüyor, ama bir insanin agzinin tadini bozarak o guzel gune iğrenç bir damga vurduklarini da anlamıyorlar.. guzel başlangıçlar güzel hatırlanacak lezzetli seyler ile olur... evlilik teklifi yaparken kizin parmağına sarimsakli yüzük takmaya ne dersiniz mesela? Kim sever böyle bir şeyi
15 Yorumla- +1 yıl
Abicim senin bilmene göre mi gelenek olduğunu söylüyoruz? Ben bildiğime gore de değil hadi bakalım... o anlama geldiğini biliyorum, ama bu uydurma... aslinda böyle bir adet yok.. sonradan millet birbirinden göre göre gelenek sanılıyor... iyi gunde ağzının tadini kaçıran seye gelenek demek bunu normallestirmek için...
Soran+1 yılTamam kank sen içme
- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılİlerde gülümseyerek hatırlanacak bir anı bırakmak isteyenler için bu sorunun cevabı evet olmalı bence ama tabiki biber falan katılmamalı, abartılmamalı
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEski bir adet falan değil. Ben araştırdım, çok eskilerde hiç böyle bir şey yokmuş. Biri bir soytarılık yapmış sonrada adet haline getirmeye çalışmışlar. Gerçi bu coğrafya da her şey öyle. Örneğin Kur'an da hiç yeri olmayan bazı ritüelleri adet haline getirmişler ve daha da kötüsü sanki dinin bir parçası haline getirmişler.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence böyle ciddi ve ulvi bir eylem sırasında eşşek şakası yapmanın ne yeri ne sırası, adete gelince, adamı istemiyorsan bunu yaparsın belki o da neree bilmiyorum. Bence insan gibi teşekkür eder düşünmediğini söylersin geçer gider hatta daha iyisi görücüyü kabul etmezsin
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Aynı adet tam tersi olsa damat gelinin kahvesine tuz koysa ömrü boyunca eşinin elinden o tuzlu kahvenin bedelini çekerdi erkeğin başına gelince efendim adetten yok efendim eğlencesine vs vs
🤣🤣🤣
01 Yorumla
Soran+1 yılYoo her şeyin eğlencesi olabilir
- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılYa bunu önceden istemye geldigin de kız erkegi begenmezse begenmedigini göstermek için tuz katarmış erkek istemedigini anlayıp gidermiş şimdi bu modaya döndü böylr bişey yaparsa ben olay çıkarırım içmem o kahveyi canım canım şeyler
15 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Öylemiymiş ilk defa duydum bunu, hep espiritüel adet gibi gördüm ben, 70-80 sene önceyse o ayrı.
kız isteme töreni denilen iğrençlik kadınları erkeklerin malı olarak göremekten başka bir şey değil. babasının malı olan kadını bir başka erkek olan kocasına takdim edilmesi rezaletinden başka bir şey değil.
10 Yorumla
+1 yılTuzlu kahve diye bir şey yok. Eskiden gelin damat adayının kahvesine tuz atarsa gönlüm sende yok demekmiş. Damat anlarmış ve giderlermiş. Bu zamanda da bu gelenek haline geldi ne yazık ki.
12 Yorumla
Soran+1 yılBazı yörelerde o anlama geliyor ancak işin özü zorluklara katlanıyor mu diye yapılan hoş bir şey
+1 yılKoyulur bence tatlı bir anı olarak kalacak sonuçta. O kadarcık fedakarlıkta yapsın bir zahmet 🙃
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 688 cevap paylaştı. sevdiğim için zehirde içerim koyun gitşin ulen. d
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Böyle yapan biri damadın hayatına mal oldu ölen oldu bu saçmalıklara son verilmeli ya köle mi arıyorlar anlamsız geliyor ama çok istiyorsa şeker koysun hayatın tatlı geçmesini dilesin.
02 Yorumla
Soran+1 yılYahu haberleri düzgün okuyun deterjan baharat vs koyanlar var yoksa yıllardır koyuluyor bir çimdik tuzdan ne olacak
Koyulmamalı aslında. Bazen biraz abartılı olabiliyor. Belki bir şeye alerjisi var veya tepki gösterebilir. Ama basit karabiber veya tuz konulabilir. Önemli olan sevdiğin insan için yüzünü buruşturmadan içmek. :)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılKoyulmamalı insan sevdiğine bunu yapmaz. + bir video da kızın kardeşi kahveye tuz atmış kız bunu fark edince kahveleri değiştirmiş kız oğlanı sevdiği için tuzlu kahveyi kendisi içmiş işte aşk budur :)
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılAz miktarda tuz kahveyi daha lezzetli yapar...
10 Yorumla Ya çok afedersin gerek var saçma sapan bir adet çocuk orada en mutlu gününde bir kahvenin tadı tat almak almak istiyor onunda bokunu çıkartıp içine sıçıyor ya saçma sapan bir şey
00 Yorumla
+1 yılBunu şaka amaçlı yapıldığını biliyoruz evet ama anlamının dışında kullanılıyor. Tuzlu kahvenin anlamı benim kalbimde başka birisi var ben seni istemiyorum demektir
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılNormalde damadın kahvesine tuz koymak istemiyorum seni anlamına geliyor ama bunuda değiştirip şaçma sapan bir hale getirdiler
01 Yorumla
Soran+1 yılBazı yörelerde öyle ama genelde her türlü sıkıntıya varım gibisinden
+1 yılBen kendi kahve köpüğümü onun fincanına ekliyorum siz tuz koymaktan bahsediyorsunuz 😂😂😂 olmaz kıyamam ben
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılNedense mantıklı bulamadığım geleneklerden biri. Kahveye ve suya bal koyunda damat beyin ağzı tatlansın.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAslinda anlamina gore koyulmamali. Ama ben koydum cunku eglenceli ve guzel bi ani
13 Yorumla
Soran+1 yılBence de ya
- +1 yıl
Şahsen benim sozlum ozellikle bana at guzel anı olur dedi
Soran+1 yılAy bana da dedi cidden
+1 yılAdettendir gelini alan damadın gelini her haliyle el üstünde tutarmı yaptıklarına kusurmu bulur yoksa hoşgörüylemi yaklaşır yıllardır bunu ölçmek için var bu adet.
21 Yorumla- +1 yıl
En mantıklı bakış açısı bu ama bir yandan da gelini hamamda vücudunu incelemişlerdir muhtemelen aynı taraftakiler herkes işine geldiği gibi.
Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Adettir konulur, Adetlerimize, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkalım, kopmayalım, çok önemli toplum yapısı ve gelecek nesiller açısından.
00 Yorumla
+1 yılSadece tuz mu 😒hani nerde karabiber , kırmızı biber 😃
02 Yorumla
Soran+1 yılYok artıkk o kadar değil hahahaha
- +1 yıl
🤭🤭tabi ki olmaz ,🌼🐞😃
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Eskiden damadin kahvesine tuz koymak ben seni istemiyorum anlamina geliyormuş. Yani kizlsr o tuz koyma olayini cok yanlis biliyor
00 Yorumla
+1 yılHayır tabiki zira o anda ve sonrasında birtakım sağlık sorunlarına neden olabilir. Bence bunlar gerekli bir şey değil.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 721 cevap paylaştı. Konulmaz çünkü eğer tuz konursa kızın damadı seni istemiyorum demesidir... Âdetleri yanlış şekilde uygulamaktan vazgeçin lütfen
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,2b cevap paylaştı.
+1 yılBu tür şeyler tatlı birer anı olarak kalacak o yüzden abartmamak gerekir ve tatlı anı olması için tuz katmamali tuzlu anı olmasın.
00 Yorumla
+1 yılÇok zararli bir yaklaşım ben buna karşıyım. Sahsen bana verse vallahi içmem
02 Yorumla
Soran+1 yılZehir olsa içilir orada
- +1 yıl
Ya inan ki içemem kiz kiyamaz bana😁👍🏽🌷
+1 yılHayır saçma. Eskiden zaten istemiyorum anlamında tuz konulurmuş.
02 Yorumla
Soran+1 yılBazı yörelerde öyle ama genelde her türlü sıkıntıya varım gibisinden
- +1 yıl
Ben bal koyanları görüyorum bence daha hoş
- Aşk İlişkileri konusunda 737 cevap paylaştı.
+1 yılannem babama kıyamamış şekerli yapmış mantıklısı da bu bence😋
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 468 cevap paylaştı.
+1 yılBen kahve sevmeyen biriyim içmemki. Zorlada güzellik olmaz, almam kızı valla, kaçırırım 🤣
00 Yorumla Bilmem o aradaki samimiyete bağlı
Hani canın isterse koyarsın00 Yorumla
+1 yılO tuzlu kahvenin anlamı aslında damadı istememek demek
00 YorumlaNe gerek var knun hikayesi çok ayrı bi araştırın koymazsınız bidaha
00 Yorumla
+1 yılSaçma bir gelenek ama koy gitsin kim ölmüş kahvedeki tuzdan
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 734 cevap paylaştı.
+1 yılBen şeker koymayı düşünüyorum müstakbel eşimin herhangi bir rahatsızlığı yoksa tabi
00 Yorumla
+1 yılBi deli kuyuya taş atmış misali.
Eskiden anlamı varmış şimdi anlamsız
00 Yorumla
+1 yılsaçma buluyorum , hem anlamı seni istemiyorum demek
00 YorumlaAmacının dışına çıkmış saçma sapan bir gelenek
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılBakalım göreceğiz nasipse yakında 😂😀😀
11 Yorumla
Soran+1 yılAllah mutlu etsin
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen kıyamadım. Sadece şekerini biraz fazla koydum. Oğlanın annesi de ayy canım benim oğluma kıyamadı falan dedi.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılDamat adayının öldüğü bir olay vardı, tehlikeli bir aktivite
01 Yorumla
Soran+1 yılO tuzdan değil
+1 yılbu kadar zulme gerek yok bence. Hayat zaten yeteri kadar zor ve yorucu olacak evlilik sürecinde bari kahvesini ağız tadıyla içsin 40 yıl hatrımız baki kalsın yanında
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTuz eklemek gotucu gelen zamanlarda. Gorucuyu istemiyorum demektir..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTuz konulması asıl sebebi kadının erkeği begenmedini ifade etmek
00 Yorumla
+1 yılEğer damadın yüksek tansiyon rahatsızlığı varsa, comolokko
00 Yorumla
+1 yılEskiler beğenilmeyen görücüye tuz eklerlermiş, şimdi adet oldu ben evleneceğim kişinin kahvesini fındık aromalı yapmak isterim
00 Yorumla
+1 yılzaten baan bu gelenekler çok saçma geliyor ne alaka ya tuz muz çok kına yok gertek falan çok saçmalar
00 Yorumla
+1 yılYani adettir yapılabilir
10 YorumlaAdet yerini bulsun diye koyulmalı.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 13,4b cevap paylaştı.
+1 yılkoy gitsin biber koyma ama
10 Yorumla tuzlu kahve olayı oldum olası saçmalık geliyor
00 Yorumla- Devamını Gör (58)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler