Kız istemeye giden damat kahveyi içip öldü!!! Konya'da akıl almaz bir olay yaşandı! Kız istemeye giden bir kişi içtiği kahveden dolayı zehirlenip hayatını kaybetti..! Konya'nın Selçuklu ilçesinde kız istemeye giden T. M ve ailesi Allah'ın emri ile kızlarını istemeden önce kahveleri içtiler. Konya'nın meşhur adeti damatların kahvesine tuz atma olayını abartan gelin H. G damadın kahvesinin içerisine peynir, reçel, domates, tuz, yağ, şeker, Yumurtanın sarısı ve bal koydu. Damat kahveyi içmek istemedi fakat bir adet olduğundan gencin ailesi tarafından zorla içirildi. Gece 02:05 sıralarında damat büyük bir ağrı ile hastaneye kaldırıldı. Ve gıda zehirlenmesi yüzünden hayatını kaybettiği bildirildi. ( bu haber eski konusu geçince şaşırdım paylaşmak istedim)
Sizce kız istemelerde tuzlu kahve ikram edilmeli mi?
bir tutam tuz atılır, bu tatlı bir gelenektir, yapılır. ama işi abartmamak gerekir. yumurtanın sarısıymış balmış ne alaka lan oha yani. gerçi çeşitli baharatlar da koyan var. yahu bir insan baharatlara da diğer şeylere de alerjsi olabilir. sen nişanlının neye alerjisi olduğunu daha bilmiyorsan ne diye evlenirsin diye de sorarlar adama. neyse tuza karşı değilim, ama tuz dışındakilere karşıyım. bana hem tuz hem karabiber atmışlardı :D dedim güzelmiş aynısından bir tane daha dedim herkes dondu kaldı :P ama getirmediler de :D
B*kunu çıkaranlar yüzünden hastaneye kaldırılanlar da hayatını kaybedenler artmaya devam eder. Yav, "tuzlu kahveyi içen, gerçekten seviyordur" diye bir mantık yok. Değil tuz, çimento da koysan, niyeti kullanıp ortada bırakmak olan yine bildiğini yapacak. Bunun önüne geçemezsin. Allah kötüye denk getirmesin...
Bende bir tuzluk tuz , bir çay kaşığı karabiber bir çay kaşığı kimyon koydum içti ama allah korusun ölmedi ki cezvede kalmıştı tadına kuzenimle baktık bir yudum içemedim ama o benim için o kahveyi içti ve ben pişman oldum bence gereksiz bir adet yaptım pişman oldum onunda midesi kötü olmuş eve gidince
Neden yani tamam tuz atmak var da neden insanların kendine neden niçin gibi sorunları sorma problem i var maalesef bazı şakalar bazı şeyler bize çok ağır şeylere mal oluyor bir insanın ölümüne sebep olmak hayatın boyunca bunun la yaşamak kadae kötü birsey yok
Türk geleneğinde tuzlu kahve damada red cevabı vermenin davranışa yansıyan biçimidir yani istenmiyorsun kahveni bitir ve git anlamı taşır. Bizim cahil insanlar bu geleneğin ne anlama geldiğini bilmediği için hep tuzlu kahve sunuyorlar.
Aslında cok eskide kalan bisey bu hemde amaci kizin oğlanı istemediğini anlamasi icin mesaj gibi biseyy.. Ama bende sahsen yapmak isterim. Tabi tadindaa, azcik tuz yeterli olur yani bundanda zarar gelmez anı olurr
Eskiden gelin damadı istemediği zaman gelin damadın kahvesine tuz atarmış damat da ailesini kaldırıp giderlermiş ama şu an durum çok farklı bir yerde 🙄
Bence saçmalık. Yaptığı kaveye ederim öyle bir şey olursa. O adet değil, kız damadı istemiyorsa kahvesini acı yapar. Adet se abartıyorlar içine etmedikları kalıyor
bunu yapan bir tanıdığım oldu. damat tedirgin bir şekilde kahveyi yudumladı, baktı ki şekerli, nasıl mutlu nasıl mutlu gülümsüyor, suyu bir içti ppüüüüüüüüüüüüüü!!! hahahahahhahaa :D
Arkadaşım herşeyin fazlası zarar basit bir adeti saçma sapan bir boyuta taşırsan olacağı bu yazık olmuş o adama burdan hanımlara sesleniyorum ABARTMAYIN
Bence seven sevdiğine bu rezil saçmalığı yapmaz sevgi tek miki erkek içsin kıyamaz insan onun o zehiri içmesine. Ama tabi bazılarının egoları başka bakıyor olaya
En İyi Cevaplar