AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
121Cevap
Teyzem de böyle bi olay yaşadı istersen özelden sana yazarım ama şunu söyliyim şüphe kesinlikle duy normal bişey değil benimde muhafazakar arkadaşlarım vardı nişanlandılar ama gezip tozdular nişanlısıyla bencede bi işler dönüyor olabilir evlenmeden herşeyi öğren çünkü evlendikten sonra erkekler değişiyor
Nisanlanmanin amacı da zaten tanışmak birbirini yakından tanımak değil mi zaten o yüzden evleneceğine vakit geçirip yakından tanımak evlendikten sonra tanımak ikiniz için iyi olmaz annesinin neden öyle yaptığını anlamış değilim hadi dışarı çıkmayın çok gezmeyinde mesajlaşmak aramak konusunda da bu kadar olmaz diyorum ben böyle düşünüyorum
Fazla garip bir durum... Sizin hiç tanımadığınız biriyle belki anlaşırız diye nişanlanmanızda garip flört falan değil ki deneyip göresiniz nişanlınızın korkusu her insanın korkusu ancak çözümü böyle bir yolda bulmuşsa mantıkla hareket edebilen biri olmadığını düşünürüm karar tabiki sizin kararınız ama böyle bir insanla evlenseniz Allah bilir daha ne garip halleri olacak ve siz buna katlanabilecek misiniz?
Her şeyi geçtim bu kadar abartı muhafazakar olan herkesin sonradan ipliği pazara çıkıyor. Ben pek sevmem, asla da istemem. Bence bu işte bir bit yeniği var. Kendine yazık etme.
Sizinkilere söyle ve böyle yapacaklarsa istemediğini belirt sonradan üzülmemen adına bu duruma net bir tepkini göster, çevresine göre hareket etmesi saçma ya anlaşamazsanız bu defa daha kötü
Seni çok iyi anlıyorum benim sözlüm de pek konuşmaz ben merak edip sevdiği yemeği felan soruyorum ama o benim hakkımda şimdiye kadar hiçbirşey sormadı merak etmiyormusun dediğim zaman zamanla sorarım diyor 6 aydır hala soracak bakalım, ama işte garip insanlar var ve başa gelen çekiliyor malesef
Bu iş olmaz önce görüşmeniz ve birbirinizi tanımanız lazımdı yol yakınken ailenle konuş ve ayrılmak istediğini belirt bu evlilikten görücü bir kenara dursun öyle hemen birdenbire nişan olması çok tehlikelidir bu şekilde yapılan evlilikler mutsuz ve geçimsizlik oluşturur.
ama evlenme kararı almadan önce görüşmeniz gerekirdi siz karşı karşıya uzaktan tanıdığınız biri olacak şekilde. ben şöyle duymuştum watsaap grubu kuruyorsun sen ve nişanlın ve bir tanıdık biri öyle sohbet ediyorsun en muhafazakarın da böyle. bence sert bir dil ile belirtmelisin
Aşırı abartmış. Hiç konuşmadan, tanışmadan olur mu? Belki birbirinize hiç uygun değilsiniz? Bunu evlendikten sonra farketmenin ne kadar acı olacağını düşünmek bile istemiyorum.
Eskilerde nişanlılar görüştürülmezmiş ama eskilerden ne kaldı ki bence normal değil. Sizin dışarıya çıkıp gezmeniz ve birbirnize alışmanız lazım bence🤷♀️
Konuşmadan tanımadan evlenmek iki taraf içinde çok zorluk oluşturur. Evlenme maksadıyla kadın ve erkek yalnız kalmadan görüşebilirler konuşmamasının dindarlıkla alakası yok.
Ben olsam bırakırdım. Bu tarz aşırı dine takintili insanlar fazla baskıcı oluyor. Ve dindar goruntulerinin altinda fazlaca dinden uzak bi zihniyet oluyor.
Haklısın, Allah bizi sahte dincilerden korusun
@Kaanbeylice Amin inşAllah-ü teâlâ
İnşallah kardeşim.
Her nişanlılık evlilikle bitecek diye bir kural yok. seçimlerde aileler de etkin olabiliyor ama aynı evin içinde ortak hayat yaşayacak olan sensin.. seni bu durum Yıpratacaksa vazgeçmek en iyisi
Böyle hasta tiplerle nasıl oluyorsunuz anlamıyorum adam kapalı kutu sonrasında da muhtemelen seni hapseder kaçabiliyorsan kaç kurtar kendini derim.
ben olsam yüzüğü suratlarına fırlatır ve resimdeki cümleyi tekrar ederdim.
Ne bekliyordun? Muhafazakar biriyle görücü usulü nişanlanmışsın? İçinden sürpriz bir romantik mi çıkacaktı?
Biraz tuhaf bir durum. Ben 7 yılda tanıyamadım diyorum eşimi sen evlendikten sonra nasıl tanıyacaksın.
oturup konuşmadan nasıl nişanlana biliyorsun
konuşmuyorsa vur tekmüğü gitsin
biraz bile tanımadığın birisiyle nasıl evleneceksik?
Bana da tuhaf geldi nişanlısının telefon numarası kayıtlı bile değil 🤣
Çocuk oyunu mu anlaşamazsak ayrılız... normal değil ama sen bi kahve yapayımda konuşalım dersen kabul eder belki
Bu muhafazakarlik'tan değil pisirikliktan kaynaklı bizim dinimizde böyle bişey yok aşırıya gitmediği müddetçe konuşup görüşeceksiniz tabiiki de
Evlenince çocuk yapmaya da utanacak mı acaba çok farklı ve itici bir zihniyet evlenme mecbur değilsin hayatının içine edecek gibi duruyor bu adam
Konuşmadan nişan neyin nesi? Görücü usulü bu değil ki. Gider oturur konuşursun net şekilde tanışırsın. Görmeden evlenmek nedir yani.
Babam babasını tanıyor uzun zamandır o yüzden güveniyor bende tanısırız görüşürüz diye kabul ettim olursa olur olmazssa da ayrılırız diye düşündüm bilmiyordum ki böyle biri olduğunu
Ticaret mı bu? Güveniyor nedir? Dedeler tanışıyor diye evlenmek ne alaka? Tanışma olmayacaksa direkt ayrıl yani. Konuşup anlaşmadan evlenilmez. Git söyle açık açık.
babasını tanıması bir şey ifade etmez. Babanın arkadaşıyla evlenmiyeceksin sonuçta. Kafeye vs gidip konuşun en yakın zamanda.
Hayatını karartmadan bu olayı bitir gayet açık ve net muhafazakar biriyle ömür geçer mi MK yaaaa 🤮🤮🤮
ama İslam'da evlenecegin kişiyle görüşme hakkın var. haram değil. hatta tavsiye edilir. ve dışarda kamuya açık yerde görüşmek caizdir. belki o senden memnun kalmayacak veya sen ondan. görüşme şart
adamla bi kaç kez görüş tanı ona göre karar ver. bi ömür geçireceksin adamın görüşü vizyonu ney senle uyusuyormu vs Vs ilerde kaç çocuk ister veya bi hanımefendiye nasıl davranır vs vs sor.
buluşmak istemezse ayrıl çünkü belki bisyden kaçıyordur. sonuçta dinen buluşmak caizdir.
Bu devirde şu şartlarda bir kere bile görüşülmemiş üstelik nişanlısın. Bunun altında bir bit yeniği vardır kesin. Bence iyi düşün
Garip adam sende dindarsan kabul et muhtemelen sessiz sakin kendi halinde evine barkina bağlı iyi bir baba olur son karar senin tabi.
Sizin iş yürümez yol yakınken dön. Belki oda istemiyordur ama ailesinden gizliyordur veya başka sevdiği vardır.
Beli ki içine sinmiyor. Acilen kırmızı alarm ver. O kedi ayağıma gelecek de. İnan ayak diretirsrn istediğin olur. ya da zaman geçmeden vazgeç
Şey derler birsey hissediyorsam aksi ispat edilene kadar bu doğrudur. Hislerine güvenmeni tavsiye ederim. Bu kadarı çok abartı..
Bunun muhafazakarlık ile alakası yok. Kendi tercihleri.
Çünkü İslam dini birbirimizi tanımamızı istiyor. Flörte kaçmadan tabii
tabiki normal değil ama bu tür bir ailedende başka bir şey bekleme...
uhafazakar insanlar bizlere göre tuhaf oluyorlar...
Bu adam seni bu kafayla kapidan disari cikarmaz venden soylemesi. Kirmizi odadaki selvi gibi olursun.
nişanlılık ye var? birbirinizi tanıyın diye yoksa nişan diye bişey hiç olmazdı bu şekilde nasıl tanıyacaksın
Bence ayrılma seni korumak ve birakmamk için buluşmuyor adam. Evlendikten sonra tanıyan insanlar daha mutlu oluyorlar evliliklerinde
Ben aklını çelmeyeyim ama bu işler ciddi işler. Tanımadan evlenirsen yarın bir gün nasıl boşanabilirim diye başlık açarsın
Şaka mısın sen🤣 hey allahım ne insanlar var numarası bile yok mu sende sen nişanlın olduguna emin misin 🤣🤣
Evlendikten sonra mı tanıyacaksın? Hayatının hatasını yaparsın. Bir daha düşün.
bu İslamcılardan zerre kafa yok. Zaman geçirmeden nasıl tanıyacaksın.
zaten görüşmek dinen caiz. neden bukadar kasıyorlar anlamiorum
Bunun muhafazakarlıkla alakası yoktur. Tanlış uygulanan ama muhafazakar sanılan bişey
Katılıyorum
@Nightwalk35 muhafazakar ve dini ölçüler bellidir. Helali haramı gözetilir ama hiç görüşmemek sıkıntı olabilir
Aynen öyle. Çok rahatsız oluyorsa yanına 3. kişi alsın öyle görüşsünler. Hiç görüşmemek İslam'da olan bisey değil.
sana ferrari diye serçe iteleyecekler belli ki :D dediğin gibi sonunda ölüm yok at nişanı :D
Yapacak bir şey yok kendi tercihin. Kapalı kutu şansına ne çıkarsa artık.
Normal değil. Onlar ayrılmışsa sizinde ayrılacağiniz anlamina gelmiyor. 3. Bi sahsida yaniniza alip gorusebilirsiniz, hic gorusmemek simdiye kadar... bilememdim.
bunun muhafazakarlıkla bir alakası yok. Dindar belki...
Bence bahane. Başka bir şey olabilir, tavrını net belirt, düzelmezse de riske atma derim.
ohooo bu boyleyse ishin var kendisi konusamiyor fikrini belirtemiyor cevap veremiyor
O kadar da değildir emin ol. Bu işte başka bir iş var. Sen o aileyi ve çocuğu iyice araştır.
Isin zor adam ya takintili bir insansa ya sana gun yuzu bile gostermeyen bir tipse. Daha neler neler
Bir an önce dini nikâhı kıydır" bak artık senin karın sayılırım de"rahat rahat herşeyi yapın.
Bu nasıl iş böyle, 3 ay boyunca hiç konuşmadığınız biriyle mi nişanlısınız yani 🤷♂️
bence asırı sacma evlenince anlasamazsanız laf soz olur der ve asla bosanma olmaz
Muhafazakar değil bu, tanıdıktan sonra terk etmenden korkuyor. Özgüvensizliğine muhafazakar demiş.
Nereye gideceğini kime gideceğini bilmiyorsun bence uzak dur
Asiri sacma direkt ayril kumar oynuyorsun saka gibisin
Naptiniz?
Saçmalamasın bence. Günaydın falan de sonra konuşmak istiyorum diyerek gir konuya.
Muhafakar bile olsa bi kahveye çıkarması lazım seni
Muhafazakarliginda bokunu çıkarmayın herşeyin ortasi
Bu tiplerle ömür mü geçer? Neyin kafasını yaşıyorsun, uzak dur bunlardan
Bunun ne görücü usulü ile alakası var ne muhafazakarlıkla ne alaka yani öyle bir şey dedin anlamıyorum adam buluşmak istemiyorsa o zaman söyleyeceksin ben görmediğim bir kahve bile içmediğim adamla niye evleneyim size baybay diye
Ah o aşk yok mu aşk dünyayı değiştiriyor bazen uçıyorsun bazen de diplerdesin
Uçura sürülen gözü kapalı bir embesilsin.
Sakın kızma bana ama muhafazakârlardan kaçmak gerekir hangi çağdayiz.