+1 yılBiraz tuhaf..
Nişanlanmadan keşke bir defa görüşebilseydiniz oturup bir kahve içmek en azından nişanlanmak demek evlenmenin öncesi çiftlerin birbirini tanıma aşaması demek oturup konuşmadan ev nasıl olacak hayatınız nasıl olacak gibi şeylerden bile bahsetmeden
Bir şekilde bunu sürdürmesi tamamen kapalı kutu gibi
Ve konuşmak istediğin de bile annesi neden istemediğini açıklaması bu adamın acaba ana kuzusumu diyesim geldi
Evleneceğim dediği kadınla bir defa bile görüşmeyen bir adam evlenince ne olur bilemem
bilinmezlik sanırım bu hoş değil120 Yorumla
En İyi Cevaplar
Merhaba!
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki görücü usulü tanışmalar normaldir, ülkemizde de sıklıkla görülen ve yaşanan bir durumdur. Fakat asıl mevzu tanışmadan sonraki evrelerdir. İnsanın bir ömür boyu beraber yaşayacağı kişiyi hiç tanımadan bilmeden evlenmesi bizim dedelerimizin zamanında olan bir durumdu. Ama zaman ve adetler çok değişti. Gerçek şu ki bu dönemde insanlar birbirini konuşarak tanır, böyle anlaşır. Siz de doğal olarak bu süreci geçirmek istiyorsunuz. Burda başka bir sorun daha var. Bu durumun sebebini sorduğunuzda size nişanlınızın değil; annesinin cevap vermesi. Bu durum gösteriyor ki nişanlınız kendi başına bir birey değil, hala ailesinin etkisi altında. Bu durumun evlenince değişeceğini düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz onu da belirteyim. Bu şekilde bir tanışma süreci sağlıklı değil, bence nişanı bozma konusunu gözden geçirmelisiniz..350 Yorumla
ne kadar muhafazakar olsa bile tanıma zamanınız yok iyi dayanmışsın aynısı ben olsam çoktan ayrılırdım birde böyle mantık taşıyan insanlar kusura bakma çocuğu yapar eve seni hapsederek sosyal hayatı sıfırlar sende camdan başka bakacak bir yer bulamazsın
170 Yorumla
+1 yılBüyük bir cesaret 😅 hayırlı bir iş sonuçta ama zararı fazla olabilir.
Sen bu insanla bir ömür geçireceksin ve şuanda hakkında hiç bişey bilmiyorsun 🙈 hangi yemeği sever, en sevdiği renk, en sevdiği koku, kahvesini nasıl içer, sana nasıl davranır, sen ona nasıl davranmalısın?
Neyden hoşlanır ya da hoşlanmaz? Aynı şeyde senin için geçerli, hiç bir şey bilmiyor hakkında ve siz bir ömür birlikte yaşamak için adım attınız 😅
Senin yerinde olsam ben bir yabancı ile evlenen derdim, kendini bana tanıt bende sana tanıtım, yoksa ilerde sıkıntılı durumlar yaşarız diye söylerdim
iyi düşün ve ailenle paylaş, çocuk oyunu değil sonuçta51 Yorumla- +1 yıl
*evlenmem
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
118Cevap
+1 yılİyide muhafazakar diye bu kadarda kendini kapatan birisi asla olamaz. İstemeye geldiklerinde bı odaya geçip birbirinize sorular sormadiniz mi görücü usulü ve dini bOyutuyla olan istemeler böyle olur bı odaya erkek geçer istenilen kız ve kızın kız kardeşi varsa beraber o odaya geçerler kapı açık kalır ve o kişi kendinden bahseder siz kendinden bahsedersiniz o anda birazcık huy karakter belli olduğu için olur ya da olmaz böyle sanki afedersin ama babanız tanıyor diye mal mı veriyorda tanıdığa gitsin istiyor. Bende dini boyutta olan evliliği çok isterim ama böyle de birbirinizi tanımadan konuşmadan evlilik olursa evlilikte zorlanırsınız bence annesi ya da kız kardeşiyle haber gönder böyle olmayacağını yani sen bir bayansin kendini güvene alman gerekiyor tanımadığın bilmediğin biriyle kusura bakma ama cinsel birlikteliği nasıl yapacaksın güven kazanman sevgi bağı oluşturmak gerekli. Muhafazakarların görüşme yaparken edepli görüşmesi yok mu elbette var benim bayan kuzenlerim de muhafazakar ama bayan oldukları halde görücü geldiği zaman başta dediğim gibi 5-10 dakika gelen kişiyle görüşmeyi mutlaka yaparlar olursa telefondan konuşurlar olmazsa da haber gönderirler kusura bakmayın diye dediğim gibi siz bence bunun hakkında birşeyler yapmalısınız.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNişanlıların Görüşme Ölçüsü
Bir erkekle bir kadının arasındaki son bağ, nikâh akdiyle kurulur. Nikâh akdi olmadan erkekle kadın arasındaki yasaklar asla kalkmaz. Dokunma, öpme, bir arada bulunma, avrete muttali olma gibi, haramlığı yani kadının erkeğe erkeğin kadına haram olmasına ait kural, nikâhtan önce hiçbir şeyle kalkmaz. Bu nikâh, nişan değildir. Dolayısıyla nişanın, mücerret görüşmenin dışında hiçbir şeyi mubahlaştırmadığını bilmemiz lazım. Neden? Çünkü nişan, herhangi bir mahkemeye, kayda vb. müracaat etmeden işi bitirmeye müsait bir ek antlaşmadır, ya da ön antlaşmadır. Onun için nikâh gibi algılanmış bir nişan yanlıştır. Evet, nişan, hem evlenme adaylarını hem de ailelerini birbirine yaklaştırabilir, evlenme teminatına benzer bir teminat verebilir ama asla Allah’ın haramlarını mubahlaştırmaz.
Nişanlılar görüşebilirler, bu görüşme ileri noktalara varıp sulanmaya gidecek görüşme olmamalı, üçüncü kişilerin bulunduğu bir zeminde görüşme yapılmalı. Yani, nişanlı olan hanımla nişanlı olan erkek, onların ikisi için de mubah olacak, bu çocuk da olabilir, üçüncü bir şahsın bulunduğu yerde görüşmelidirler. Veya telefonla da, telefon vb. cihazlarla da görüşebilirler. Bu görüşmelerin sulanması halinde yani nikâhtan sonrasına bir şey bırakmayacak hale gelmesine zemin hazırlanmamalıdır. Evet, nişanlılar görüşebilirler. Ama görüşmek, oturup saatlerce ömür tüketmek, evlendikten sonra çocukların isminin ne olacağına varıncaya kadar ayrıntılara girmek şeklinde olursa, bu bir defa evlilik heyecanını yıpratır. Gençler ona izin vermemeli. Ama birbirlerini tanıyacak görüşmeler yapmalıdırlar. Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem efendimizin sünnetine uygun olan budur, ashabı kiram bunu yapmışlardır. Hiç görmeden, konuşmadan evlenmek bu anlamda doğru değildir.10 YorumlaÇok saçma bacım şimdiden onun bunun lafına bakıp kendini böyle kısıtlıyorsa bin muhafazakar olsun aklında soru işareti bırakmaya kendini senden mahrum etmeye hakkı yok şu an sana 5 dk ayırmayan adam ömrünün geri kalanını nasıl ayırsın. Kafalar uyuşmuyor sen hayatın boyunca nişanlanacağın adamın davranışlarını hep böyle anlamaya çalışacaksın anlamayınca çatışacaksın baskıcı bir ailede kendini böyle mantıklı ifade eden bir kadın asla uyum sağlayamaz. Davul bile dengi dengine. Yanınıza birini alıp buluşun tenhalarda olmasın din bunu gerektirir. Hayat bu kaderine mani olmak istemem asla sadece kararını önceden vermişsin zaten onaylatmak istiyorsun. Aklına mantığına uymuyor net. O zaman çocuğun kaygılandığı sonu ona yaşatma :) direk herkes yoluna. Gitsin köyde okuma yazma bilmeyen bi kız bulsun çünkü o kız niye bana mesaj yazmıyorsun demez. Özgüveni düşük olsun hesap soramasın hiç kendi fikri sorulmamış biri olsun ki onun dediklerini yapsın anca öyle bir kız bu adamı sorgulamaz. Maalesef senin gibi biri kaldıramaz...
00 YorumlaGörücü usulüne etraf sıcak bakmasada. Ben evliliği mutlu geçen bir usul olduğuna inanmaya başladım.
Bana cazip gelen noktaları.
Nişanlılık dönemlerinde onu tanımak. Her şeyini yeniden keşfetmek.
Tabiki bu her çift için geçerli olmayabilir.
Kabullenmek benimsemek gibi bazı duygular icerir.
Kendi istediğim gibi olması yerine onun isteklerine karşılık vermek için kendi düşünce den ödün verebilecek insan olmalı bu.
Sizin olay karışık geldi bana. Dediğin gibi sanki ortada çocukla ilgili bir problem var. Problem sen olmasan bile.
Kendi içinde asacagi şeyleri bekliyor gibi duruyor.
Hani çıkmaz bir yola girersem kızı boşuna umutlandirmayim tarzı birşey gibi geldi.
Bekleyecek zamanınız varsa sonunda anlaşılır. Ama yoksa
Karar herkesin dediği gibi sizin.
Ben olsam çocukla bir firsatini arar bulurum konusmanin. Ve
Benli bensiz kaynaklanan ne gibi olaylar olduğunu. Beni tatmin edecek cevapların yoksa. Sana karşı olabilecek duygularımı ömür boyu kaybedeceğini belirtirim.01 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca sunuda söylemek isterim. Konuşmayı başarırsanız. Belli etmemeye çalıştığı düşüncelerini ve hallerini iyi gözlemlemeniz.
Bunları bu şekilde aktardiginizdan anladığım sosyal sosyal olmasa bile sosyale el verisli bir haliniz var.
Evlilikte ayrılık şimdilerde bir çok şey doğruyor.
Şimdi yapacaklarınız.
Yarın yapmak istediklerinizin önüne geçebilir.
Yaşım 25 .
Söylediklerim yarın işine yarar sa sevinirim.
Bu tabi bizim dusuncemiz. Olayları yaşamadan anlattıklarını baz aldık.
Merhabalar,
Aşağıdan yukarıdan yolun sonu biraz görünüyor diyebilirim. Şimdi böyle davranan insan muhtemelen evlendiği zaman seni eve kapatıp 3-4 çocuk yapıp ömrün boyunda seni onları büyütmen için kullanacak. Evden çıkmana izin vermeyecek. Belki ailene bile gidemeyeceksin. Sadece kendi annesi ve babasına hizmet edeceksin. Bu tip insanlar genelde böyle oluyor. Yani biraz daha düşünmen senin için yararlı olacaktır.231 Yorumla- +1 yıl
aklımdakileri yazmışsın sonuna kadar doğru 👏 hayatını paylaşacak birini değil mal satın alıyor resmen
Aşk İlişkileri konusunda 32,8b cevap paylaştı. kahve bile içmiyoruz mesajlaşma konuşma dahi yok
saçmalamayın nasıl anlaşacaksınız böyle siz. baban tanıyor olabilir o adamla baban mı aynı yatağa girecek sen mi
kaldı ki bunu bir kadın dese hadi bi derece anlarım adım çıkar eğer nişan bozulursa vs gibisinden ama erkeğin demesi çok saçma. bu kadar muhafazakar biriyle anlaşabilecek misin? eğer kapalı değilseniz ailesi sonra sıkıntı çıkarır
bir an evvel ayrıl. yahu konuşmadığınız adamın yanında nasıl gerdeğe gireceksiniz arkadaş aklınız alıyor mu. adam piskopat çıkarsa nolcak. neler sever neler sevmez ortak noktanız var mı yok mu nerden biliyorsun. ha yoldan geçen adamla nişanlandın ha bu adamla ne farkı var
ayrıl ablacım80 Yorumla
+1 yılOku, Gez, Gör, Kazan, Eğlen çünkü evlilikten sonra sittin sene bir şey yapamazsın en azından benim gördüğüm örnekler öyle ki normal insanlardan bahsediyorum. Nişanlınız istediği kadar dindar muhafazakar olsun ben eşimle bir kahve içmeye, sinemaya, lunaparka ya da bir sahile inip çay içmeye giderdim. Görücü usulü bana hep saçma gelmiştir ne kadar gelenekte olsa boş yani karşındakinin dünya görüşünü, fikirlerini, nasıl biri olduğunu biliyor musun? Hadi diyelim sabrettin evlendiniz yanlış biri çıkarsa da bir ömür sabredebilecek misin? Çocuk hele en hassas konu ne olur bakamayacağınız, dersinde yardım edemeyeceğiniz, oturup oyun oynayamayacağınız, sevgi veremeyeceğiniz bir çocuk peydahlamayın ondan sonra büyüyünce milleti asıp kesiyor, kızları taciz ediyor, polise taş atıyorlar konudan bağımsız tabi söylediğim senin hayatın ister evlen ister evlenme mutlu ol da işin sonunda önemli olan o
20 Yorumla
+1 yılBöyle olmaz eleman tuhaf kusurlu biri büyük ihtimalle sen tanırsan nişanı atarsın diye nikahı kıyana kadar adam akıllı gorustürmeyecekler seni, evlendikten sonrada iş işten geçmiş olacak. Kusurlu oğullarına düzgün kız almaya çalışıyor oğlanın ailesi babalar arkadaş olduğu için kiramaz diye düşünüyorlar. Böyle şeyler genellikle doğu bölgesinde olur bende aslen doğulu olduğum için biliyorum. Söyle adam gibi oturup çay kahve içmeyeceksek birbirimizi tanımayacaksak nişanı atarım de yoksa ne olduğu evlendikten sonra ortaya çıkar
20 YorumlaSakın sakın öyle bir hata yapma tanışmadan konuşmadan etmeden evlenme öyle bir dünya yok çok muhafazakar ise alır yanına annesini teyzesinin veya kardeşini gene görüşür hadi evlendin çocuk psikopat çıktı beyninde sıkıntı çıktı veya çok saçma bir özelliği var ne bilcen hayırdır niye kendini bilmediğin suya atıyorsun dibini görmediğin suya girilir mi çok büyük yanlış içindesin kesin şartını sun restini çek evlendikten sonra ayrılsan ne fayda adam gibi gelsin görüşün yok öyle muhafazakar hikaye bunlar inanma sakın görüş
20 Yorumla
+1 yılseni hamal olarak alacak sevdiği veya bir hayatı paylaşacağı için değil bu yüzden evlenmeden önce tanışma gereği de duymuyor bu zihniyet anlaşamazsan ayrılırsın da evlendikten sonra nasıl oalcak boşanmayı da günah olarak görür bu kafa seni saf bulmuşlar sen de bir şey diyemedin mi biz nasıl anlaşıp anlaşmadığımızı anlıyacağız ben böyle bir şey istemiyorum diye yazık nasıl gerici bir zihniyet bu ya yarın bir gün seni de dışarı çıktın diye keserse bu muhafazakar dediğin ne yapacaksın ki yapma ihtimali var beyin yerine mercimek mi var kafalarında insanların, sırf evlenmek için bir kere gördüğün adamla evlenme mal satın alıyor karşında ki çünkü
00 Yorumla
+1 yılŞahsen ben hiç görüşmediğim biriyle sözdür nişandır yapmam.
İnsanlar buluşup konuştuğu kişiyi bile tam tanıyamıyorken hiç görüşmeden nişan yapmak bana pek akıllıca gelmedi.
Yuva kurmak bu kadar basit değil bence.40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle nişanı atmalısın. Çünkü çok tuhaf aile.
Adamın ne olduğunu anlayamadan evlenilir mi? Böyle saçma bir düşünce yok.
Biz 500 yıl öncesinde yaşamıyoruz.
Tanışmadan evlenilmez. Evet nişanlının arkadaşları tanışmış ve kendilerine uygun bulmamışlar ve evlenmemişler.
Çok merak ediyorum senin ailen bu durumu nasıl kabul ediyor.
Bence nişanlınla evlenmemelisin, çok kaba adamlar var çünkü. Bu durumda nasıl bir adamla evlendiğini de anlayamazsın yani evlenirsen senin hayatın çok zor bile olabilir.00 Yorumla
+1 yılGizledikleri bişeyler olduğuna yemin edebilirim ama kanıtlayamam. Çok aşırı muhafazakar tanıdıklarım bile görücü usulü evlendiklerinde, öncelerinde mutlaka ara sıra, aile büyükleri ile veya akrabaları ile birlikte bile olsa bir araya gelip birbirlerini tanımaya çalıştılar. Telefonla görüşme, mesajlaşma kısımları için yorum yapamam bizzat yanlarında olmadığım için ama görüştüklerini söylüyolardı. Sizin böyle olmanız, bana mutlaka gizledikleri bişeyler olduğu konusunda şüphe düşürdü.
31 YorumlaHangi devirde yaşıyoruz yahu. İki kelam etmediğin insanla evlenilmez. Ya adam eşcinsel çıkarsa? Belki katil belki sapığın teki. Ne olduğunu bilemezsin.
şimdi aklını kullanmazsan sonra aklından olursun haberin ola.
ya konuşmana müsade etsinler tanı iyice
ya da evlenme10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 854 cevap paylaştı. Görüşmeyenler olabiliyor muhafazakar çevreden ama telefonla dahi görüşmemek çok can sıkıcı. Bunun haklı bir gerekçesi de yok. Sen daha soft bir düzeyden yaklaşıyorsun. Karşı taraf çok kısıtlayıcı bir temelden yaklaşıyor olaya. Annen baban kararı sana bırakmış çünkü ileride olumsuz bir şey olduğunda suçlanmak istemiyorlar. Tanıyamadığın ve hayatı yaşayışta ciddi farklılıklara sahip olduğunuz biriyle evlenmek istiyor musun gerçekten?
10 Yorumla
+1 yılValla orda bi eksiklik var hanım efendi tam bir deli saçması var mı öyle bi dünya bence kendinizi ateşe atmayın yol verin gitsin tanımadığınız bi insanla nasıl evlenmeyi düşünüyorsunuz sözlülük ve nişanlılık zaten tanımak için değil mi size o fırsatta verilmemiş daha ilerisini nasıl düşüne biliyorsunuz
10 Yorumla
+1 yılBenim de dini hassasiyetlerim var ama nisanlansam ben mesajlasmak isterim, bu konuda rahatsiz ederim, başbaşa kahve icmeye yemek yemeye cikmayiz ama biri olur yanimizda o sekilde cikabiliriz.
Sizin durum çok sıkıntılı, yani erkekte bir sıkıntı var da bilinmesini mi istemiyorlar bana öyle geldi.10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 462 cevap paylaştı. Muhafazakar olmakla nişanlının yaptığı davranışın bi ilgisi yok. Yani eğer dini kurallara göre yaşanıyorsa dinde de böyle bir uygulama yok. Taraflar birbirini tanımalı, sohbet edip beklentilerini söylemeli. Sadece konuşmanın sohbet etmenin bir usulü olur o kadar.
Bence bunu tek başına aşmak yerine babana söyle, bilen biri erkek tarafıyla ve erkekle konuşsun.10 YorumlaBizimki de modern görücu usulü oldu, anlatayım...
Bizim aileler tanışır ama biz onunla aynı ortama geldiğimizde birbirimize bakmazdik bile, sokakta görsek birbriinmizi tanımazdik o derece. Onun yengesi benim aklımı çeldi, bir tufayla beni oyuna getirip bizi bir araya getirdiler. İlk buluşmamız da 3 saat aralıksız konuştuk, süper geçti. İkimizde de büyük bir elektrik oldu öyle diyeyim 😂 neden daha önce farketmedim diye kendime kızdım hatta, sonuç olarak konuşmaya başladık şu an 7. Ayımız, hiç acele etmedik nezaman tamam oldu dersek ozaman ciddi adımlar atılacak diye karar verdik çünkü ben seni tanımadan seninle evlenemem dedim. Ailemin onayını aldım, şimdi 1 aya yüzükler takılacak inşallah.. bak bu süreçte ne istersen yapmak zorunda, sen hiç birşeye mecbur değilsin seninle evlenmek istiyorsa mecburen konuşacak, kimse kusura bakmasın da evlilik çocuk oyuncağı değil yani..10 YorumlaBu kadarı da normal değil. Açıklama yapan kişi de kendisi değil, annesi oluyor. Evlendiğinizde annesinin sözüyle hareket ederse hiç şaşırma. Sizin birbirinizi tanıyabilmeniz için oturup konuşmanız lazım. Bırak oturup konuşmayı, telefonla dahi konuşmuyorsunuz. Anormal bir durum.
10 YorumlaMerhaba, ailesiyle bu konuyu konuş, karşımdaki adamı tanımadan yapamam ben de yani yalan değil açık bir gerçek bu ve kendisiyle bir kaç defa görüşme, konuşmak istediğini söyle açıkça.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 660 cevap paylaştı.
+1 yılGerdek gecesi mi görüşeceksiniz hayır yani seks yaparken mi birbirinizi tanıyacaksınız:d birbirini tanımadan görücü usulüyle evlenen insanlar birkaç ay sonra eşinin farklı huyunu ogrenıyo çoğu o huyundan rahatsız oluyor ve solugu burada alıyo ne yapmam gerekiyor/nasıl davranmam gerekiyor diye. Lütfen sadece muhafazakar diye kendinizi mutsuz etmeyin, içinizde düşünmek yerine o kişiye sorun, konuşun, görüşün
00 Yorumla çok tuhafcidden annesinin böyle bişi düşünmesi insan sevdiğiyle bişanlısıyla bi kahve bile içemicekse olmaz olsun böyle sevda benim de kuzenimin ailesi muhafazakar nişanlılarken arada kahve içmesine izin verdiler yani kızın sadece yanında kızkardeşi de geldi bunda bişi yok bence bu kadar büyültecek nişanlı adam neden seninle kahve içmiyor anlamadım dahası ben nişanlı olsam annem git götür kızı bi yerlere der muhafazakar olmamıza rağmen ne babam bişi der götürme diye ne de ailem
00 YorumlaNormalde insanlara böyle konularda saygı duyarım ama bence onların yaptıkları saygısızlık bu hususta, ne bekliyorlar ki senden? İmanlı boy ayaklarına yatmanın manası yok, görüşürsün, anlaşırsınız ve karar verirsiniz tamam mı devam mı. Sinir oldum elemana, bazı insanlar bu tarz şeylerin dozunu kaçırıyor. Sen haklısın, görüşmelisin, sanki dışarıda hiç kadın görmüyormuş gibi davranmasın.
00 Yorumla
+1 yılSende bu rahatlık ne at nişanı 5-10 yıl birini tanıyıp zannedip ama başka biri çıkıyor şöyle birşey de var görücü usulü evlenip mutlu olan ama içine sinmiyorsa bir bahane bul çağır gelmezsen nişanı atarım de ya da çevresindekilere iyice sor araştır derim
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 785 cevap paylaştı. Görücü usulu demek ailelerin onay verdiği kişiyle tanıştırmak demek ama sizinki çok farklı sanki birşey gizliyorlar gibi, başka anlam çıkaramıyorum. Hiç tanışmadan nişanlanmak ta çok riskli bence, anlaşamazsam nişan atarım demek çok yanlış siz evliliğini şansa bırakmışsınız. Birde telefonla bile görüşmemek nedir yaa!
00 YorumlaTanımadan asla evlenme!
Bu arada kimseyi 5 ayda tanıyamazsın bazen hayat boyu tanıyamadığımız insanlar oluyor kimse gerçek benliğini gözler önüne sermiyor ama bu çok tuhaf saçmalık muhafazakar olması neyi değiştiriyor oturup sohbet edip bir kahve içmekte ne var?00 Yorumla
+1 yılNişanlılık birbirini tanıma sürecidir. Abartmadan belli sınırlar dahilinde görüşmeniz konuşmanız gerekir. Senin nişanlında ve ailesinde bir tuhaflık var. Ne kadar korksada insan merak eder nişanlısını acaba nasıl biri diye. Bu saçma ilişkiyi daha fazla uzatma derim konuş ve karar ver.
00 Yorumla
+1 yılYani tanışmak lazım. Nasıl biri ne yer ne içer. Temizmi görgülü mu. Akıllı mi. Sevdiği müzikler filmler. Giyim tarzı yemek kültürü . Ahlaki. Herşeyi bilmek. lazim evlenirken. eeee evlendin. Adam psikopat çıktı. ne olacak. bu çağda bu kafa size zor gelmiyor mu? Tamam İslami koşullarda evlenmek istiyorsunuz anladım ama konuşabilirsiniz yani. Değişik
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılHangi devirde yaşıyoruz, görücü usulü ok ama bu kadarı da 50 li yıllarda kaldı. Ne demek 3 ay boyunca hiç görüşmemek. Insan bir telefonla konuşur, mesaj atar vs, ki yüz yüze bile gelsen sanki söylemek istemiyorum ama üstüne mi çıkacaksın, bu kadarı da fazla, bence madem beyefendi ulaşılmaz 😏ailesine durumu bildir. Evlilik gecesi göreceğim adamı ne yapayım de ve yol ver. Ya aklı başına gelir ya da kurtulduğuna sevinirsin. Bekleyip sonucu gör...
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 640 cevap paylaştı. Görüşmek iste tanışmadan olmaz de görücü usulü böyle değil artık eskiden öyle olabilir ama artık değil nişanın olma sebebide bu aslında bi bakıma karar aşamasındasındır senden kaçması yerine sana yakınlaşması gerekir aslında korkak olunmamalı böyle durumlarda yani erkek olmamalıdır karşı taraf beğenmezse çok geçmeden nişan atabilir kimse bir şey diyemez rıza olmadıktan sonra nasip kısmet işeri bunlar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılSırf bu soru için gidip dindar ve din konusunda çok bilgili birine sordum. Nişanlı insanlar birbirini mesafeli olaraktan görebilir, görüşebilir dedi. Tabi öyle el ele olmasa da oturup kahve içmek vs. serbest. Bence o çocuğu biraz daha iyi araştır. Bana biraz şüpheli geldi açıkçası.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılne alaka canım evlendikten sonra anlaşamazsanız ne olacak
resmen anlaşamasanız da ayrılamazsınız evlenince diyor
evlenmeden önce anlaşırsanız evlenirsiniz tabiki
anlaşamadığın adamla neden evlenesin
yani bu çok saçma bir kafa yapısı
tamam görücü usulü ama hiç değilse nişanlıyken birlikte vakit geçirip birbirinizi tanımanız lazım
böyle saçmalık olur mu?00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılÖyle şey mi olur ya? Tanımadan evlenme tabiki de. Şans oyunu değil bu sonuçta. Evlilik. Evlenmeden önce de elbette görüşüp birbirinizi tanımanız gerekiyor. Belki sana göre biri, belki değil. Evlendikten sonra pişman olursan ne olacak? Yanlış yapıyorsunuz. Birbirinizi tanımanız gerek.
01 Yorumla- +1 yıl
Görücü usulü böyle bişey değil. Buna ancak kafanı kuma gömmek denebilir. Görücü usulünde insanlar görüşür, birbirlerini tanırlar. Anlaşırlarsa evlenirler, anlaşamazlarsa yolları ayırırlar. Bu kadar basit.
+1 yılHiç durma ve hemen ayrıl derim bi insanı tanımadan asla evlilik olmaz. Dünyaya evlenmek için gelmedik ya nedir bu acele anlamıyorum. Evlilik bu pazardan karpuz almaya benzemiyor. Once tanıycaksın kafa yapınız uyuşmadı diyelim ya da sevemedin napcaksın boşancakmısın. Muhafazakar olfukları için seni şiddetle kınıyacaklar busefer. Eğer cidden tanıyosan ve bu insanla evlenirim işte diyorsan evlen derim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAsla böyle olmaz tabiki islamda da böyle bir şey yoksa erkek saçmalıyor ki zaten dinden dolayı değil ayrılırsın diye korktuğundan yaptığını söylemiş bence kafadan problemli olabilir çocuk kim ne diye böyle bir şeyden korksun? Evleneyim yeter kafasında birisi muhtemelen sen kabul etme annesiyle otur konuş böyle olmayacağını
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSizi korkutmak istemem ama neyi sevdiğini sevmediğini, cinsel yönelimini bile bilmediğiniz bir insanla hayatınızı birleştirmez abes olur, kaldı ki bir kahve içmekten bahsetmişsinçz sadece başka şeylerden değil demem o ki babanız güvense bile bu sizin hayatınız tanımaya yanaşmıyorsa ayrılın derim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAz konuşulmasından yanayım ben de bazı şeyler evliliğe saklanmalı. Ancak bu da abartı olmuş. Nisanliligin amacı zaten belli oranda tanıyıp evlilik gerçekleşene dek kararını kesinlestirmek. Konuş onunla bu durumu. Çok diretiyorsa ayrıl derim. Sonunda ölüm yok ayrılırım diye düşünme sonuçta şu anki gibi olmayacaksın. Neden iyi tanıyıp evlenmek varken evliliği flört amaçlı kullanasin ki
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMüslümanı da hırsitiyanı da yobaz. Yobaz olmak zorundadır. Dinin özünde yobazlık ama sözünde uygar melek gibi dünya vaad eder. Dinler böledir. Din siyaset ve din adamlarının silahıdır. manipüle etme ve toplumu gerektiğinde ayrıştırma gerektiğinde iç savaş çıkartmak amaçlı kullanılan bir Tool dur din ve dinler. Tüm olay para ve güçdür. İnsanları inancına göre yargılarsın toplum bölünür yönetim de bu kargaşada ne isterse para güç yönetim hakkı kes biç ne isterse yapar.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok saçma sende de hata var hiç tanımadığın ve görüşüp konuşmadığın biriyle nişanlandın öyle mi? Görücü usulü böyle tuhaf insanlara denk gelinebiliyor malesef. Bunlar hala m.ö yaşam var sanıyorlar ya da o zamanları geri getirmeye çalışıyorlar galiba
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldikkatli ol nişanlın ya seni istemiyor ailesinin zoruyla nişanlandı
ya da çok ağır psikolojik hasta olabilir sen daha nişanlının telefon numarasını bile bilmiyorsun bu nasıl nişanlılık
çok muhafazakar erkek gördüm ama hepsi nişanlıları ile geziyor beraber her yere gidiyorlar beraber tatile giden bile var
senin nişanlında bir şey var araştır iyice01 Yorumla- +1 yıl
Sakat olup kakaliyorda olabilirler
+1 yılMuhafazakarlıkla bu durumun bir ilgisi yok. Nişanlılık dönemi zaten birbirinizi daha yakından tanıyabilmeniz içindir. Tanımadığın güvenmediğin ve daha fenası kedine güvenmeyen ve terkedileceğinden emin olan biriyle böyle bir yola çıkmanı tavsiye etmem.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 702 cevap paylaştı.
+1 yılArkana bakmadan kaç bacim ordan, onlar seni ailecek parçalar. Zaten kadın cinayeti haberlerine yayın yasağı getirildi, kaynar gidersin arada haberin olsun. Önceki nişanı atmış... senden önceki neler çekmiştir sen düşün.
10 Yorumla Bu kadar da normal değil görücü usulü olur görüşmeye gittiğinde aile muhafazakar bir aile ise yanlarında birer kisi ile konusurlar ama sizin durum abartı olmuş ailesine söyleyin tanımadan evlenmem deyin
00 Yorumla
+1 yılÖyle bir erkek değilim. Açıkcası böyle görücü usulü tanışma olayına da karşıyım. Burda bile evlenmek isteyen insanlar var. Amacınız bu ise. Pek sağlıklı bulmadım. Çünkü ortada bir ilişki yok. Ve herşey nikahtan sonra sürpriz.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Ne olursa olsun bir insanı tanımadan sevmeden evlenmek doğru bir karar değil sonradan pişman olacağın bir karar almaktansa zararın neresinden dönsen kardır. belki senin için en doğru kişi olabilir biz bilemeyiz
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı. Ne olursa olsun mantıklı deg görücü usulü bile olsa oturup biseyler içmek yemek beraber vakit geçirmek lazım ben öyle düşünüyorum ben öyle yapardım sonuçta nişanlım ve tanımak onunla vakit geçirmek istiyorum
00 YorumlaMerhaba kardeşim evlilik bir ciddi şeyEvleneceğin adamı tanı en kötüsü Bir şey sakliyorlardir bende muhafazar kesimdeyim Fırsat her buldugunda bulusurdum Kesinlikle bir şey saklıyorlar Konuştuğunda açığa çıkacak ve göreceğin bir sey
01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 429 cevap paylaştı.
+1 yılsen evlendikten sonra evde hapissin ne gezmezi tozması
şimdiden böyle yapıyor ki evlendiğinde... ben sana öyle yaklaşmadım ki nerden çıktı gezmelr filan diycek
kahve miş çaymış dışarıda unut bence bu muhafezakar ile
kolay gelsinn20 Yorumla Bence sen evlenince pencereden bile bakamican ve belki de sorunlu biri ve sen anlama diye yapılıyor umarım ben yanılırım ama yıl olmuş 2021 yani telefon numarası bile yoksa Bi şüphelen
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. Nişanı at, arkana bile bakma. Ailen ısrar ederse onu anana almalarını söylersin.
Özgür ve iyi bir yaşamın bedeli olur. Hakkını sonuna kadar koru derim.10 Yorumla
+1 yılYani bu işte bir tuhaflık var nişanlı iki kişi telefon ile de konuşamazsa nasıl birbirini tanıyacak ailen konuşsun durumu izah etsin durum degişmezse bence ayrıl böyle evlilik olmaz.
10 YorumlaNeden tanımadığın biriyle nişanlandın senin kendi özgü iraden yok mu acaba birisini sevip tanıyıp evlenemen daha güzel olur evlilik oyuncak değil ki istediğin zaman bitirip istediğin zaman devam etmek
bir insanla evleneceksen ortak özelliklerinizin olması gerek beraber zaman geçirmeyi sevdiğiniz birşeyler olması gerek10 Yorumla
+1 yılhiç mantıklı değil adam kimdir aklı dengesi ne kadar yerindedir konuşması oturması nedir bilmelisin görmelisin derhal bu olaya el atmalısın çok geç olmadan iş işten geçmeden
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılİyi de dini açıdan evleneceği kişiyle konuşmasında bir sorun yok ki. Dinayet açıklama yapmıştı hatta fikir alacak ölcüde cinsel organlarına bakabilirler sjsj
11 Yorumla- +1 yıl
Ahaha yarıldım
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok muhafazakâr çarşaflı teyzemin kızı da yeni nişanlandı ve mesajla sürekli görüşüyorlar çünkü birbirini tanıma dönemidir nişanlılık. Ailerle beraber de eve gidip geliniyor icabında dışarı da çıkılır. Nişanlınızın öyle davranması anormal biraz, anladığım kadarıyla siz daha orta hallisiniz, belki onun da kafası karışıktır daha dindar birini düşünmüştür. Oturup tekrar ciddi bir şekilde konuşun bence
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTam benlik soru. Evet topluma göre yanlış gibi ama onlar doğrusunu yapıyor. Düşünsene sana zarar vermek istemiyorlar. Ayrıca görücü usulü evlilikler daha sağlam. Ve zaten görüp düşünüp karar veriyorlar. Istersen kardeşçe konuşurum seninle bu konuyu. Çünkü aynı şeyi bende yaşadım
00 Yorumla
+1 yılŞüphe duymalısın çünkü nisanlilik tanışmak için verilmiş bir süredir. Evlendikten sonra iş işten geçmiş oluyor.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBiraz anormal gibi ama yinede önemli olan mutlu olmak
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Muhafazakarlık bu değil. Bu başka bişey. 3 ay uzun bir süre. 3 ay süre içinde kiminle nişanlı olduğunu bilmiyorsan , ayrıl gitsin. Keşke görüşüp tanışsaydik desin
00 Yorumla- Devamını Gör (197)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat